Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy Pomocy

29.08.05, 09:58
Kochani, mam problem. Mój syneczek wyrasta już ze swojego pierwszego
fotelika samochodowego i szykujemy się do zakupu kolejnego... i tu pojawia
się problem, nie wiem na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie, jakie
foteliki polecacie? Pierwszy fotelik dostaliśmy w prezencie, więc tematu nie
przerabiałam ... Chętnie kupię przez Allegro. Dodam, że zależy mi aby nie był
jakiś okropnie drogi, ale doberj jakości : )
Pomocy!
Obserwuj wątek
    • justakoko Re: Fotelik samochodowy Pomocy 29.08.05, 10:07
      polecam ci concord trimax albo maxicosi priori. sama mam ten drugi, ale ten
      pierwszy na pewno na dłużej by starczył bo jest wyzszy i troche szerszy. cenowo
      sa podobne (500-600pln) i wyniki w testach zderzeniowych tez nie najgorsze.

za chwile bede sprzedawala swoj wiec jak jestes zaintersowana to napisz na
      teena@go2.pl
      • pea_74 Re: Fotelik samochodowy Pomocy 29.08.05, 14:46
        poczytaj

dzieci.lunar.pl/go.php?page=BezpieczenstwoWSamochodzie
    • mama_blizniakow Re: Fotelik samochodowy Pomocy 29.08.05, 22:20
      Witaj

Ja mam ten sam problem-oglądam foteliki,czytam o nich,porównuję testysmile
      Polecam test fotelików samochodowych-widząc wyniki zdecydowałam się na zupełnie
      inne foteliki niż pierwotnie zamierzałam kupić.
      Przede wszystkim sugeruję się bezpieczeństwem fotelika.
      Teraz wacham się pomiędzy Roemer King TS Plus ,roemer Duo Plus a HTS BeSafe iZi
      Comfort.

Ceny nie są niestety najniższe ale bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze.
      Pozdrawiam
      Anna
      • leigh4 Re: Fotelik samochodowy Pomocy 30.08.05, 09:47
        Polecam maxi cosi priori, ponieważ taki mam i jestem bardzo zadowolonasmile Ale
        tak naprawdę wydaje mi się, że marka ma najmniejsze znaczenie. Wynikami testów
        też nie sugerowałabym się w pierwszej kolejności, ponieważ nie są one miarodajne
        (nie ma jednego, oficjalnego wzorca przeprowadzania testów: zawsze bada się
        stan napięcia pasów przy kilku rodzajach wstrząsów i hamowaniach, ale tak
        naprawdę trudno mówić o rankingu "który lepszy" w tej kategorii-jeśli spełnia
        normy producent może napisać, że jest w 100% bezpiecznysmile. Fotelik musi więc
        mieć atest, to jest bardzo ważne. Nie ryzykowałabym też kupienia fotelika
        używanego, chyba, że od znajomej osoby, do której mam pełne zaufanie i wiem z
        całą pewnością, że fotelik nigdy nie brał udziału w żadnej kolizji drogowej.
        Lepiej więc kupić tańszy nowy, niż droższej firmy używany.
        Reszta to kwestie wygody i ułatwień: dużo wyjeżdżamy, więc dla mnie duże
        znaczenia ma to, że fotelik ma możliwość regulacji oparcia(pomocne gdy dziecko
        śpi w samochodzie). Ale jeśli używacie fotelika sporadycznie i na krótkie
        trasy, taka opcja nie jest konieczna.
        • niunia071 Re: Fotelik samochodowy Pomocy 30.08.05, 11:13
          Bardzo dziękuję za wszystkie porady, pocztam i pochodzę jeszcze po sklepach,
          sprawdzę w którym foteliku synkowi będzie wygodnie : )
    • galaxia Re: Fotelik samochodowy Pomocy 30.08.05, 21:06
      Polecam Kiddy Life Plus ze względu na bezpieczeństwo , funkcjonalność i wygode.
      Używa się od 9 do 36 kg całego fotelika dzięki temu że posiada on wszechstronne
      regulacje.
      Pooglądaj:
      www.kiddy.de/eng/index_eng.html
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_40&products_id=2834
      www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249
      Pozdrawiam
    • katarzynka40 Re: Fotelik samochodowy Pomocy 30.08.05, 22:18
      a co mają zrobić te mamy, które nie mogą pozwolić sobie na wydatek nawet 300 zł
      na fotelik? od dwóch lat czytam regularnie wasze listy, jednak dopiero ten wątek
      zmusił mnie do wypowiedzi na łamach forum. dwa lata temu jak urodziłam córkę nie
      mieliśmy pieniędzy a fotelik trzeba było kupić (maluch jest najważniejszy),
      oglądałam setki foteli były ładne b.dobre i niestety dla mnie b.drogie. sąsiadka
      wysłała mnie do komisu tam polecili mi fotel maxi cosi city za małe pieniążki
      pokazali jak wygląda fotel po wypadku jednym słowem przekonali mnie do zakupu.
      jak
      córcia miała pół roczku staranował nas jakiś baran......... ja miałam gorset a
      moje szczęście było bez najmniejszego siniaka. od tej pory powtarzam każdemu
      słowa tej pani "kup dobry sprawdzony fotel używany a nie nowy byle jaki"
      pozdrawiam i pomyślcie czasami o mamach takich jak ja bez kasy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka