magda1104 24.09.05, 22:54 Cześć, możecie mi polecić jakiś dobry niekapek? Aventy podobno teraz przeciekają... Czy baloniki Canpolu są dobre? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lgosia1 Re: Dobry niekapek - jaki? 25.09.05, 03:22 wszystkie, które mamy (NUBY, AVENT i jakiś no name) trzeba mocno ssać - ja osobiście nie daję rady a zastanawiam się jak ma sobie dać radę dziecko.... No i nie pije nasz synuś z niekapka tylko z kapka. Też jestem ciekawa co polecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Dobry niekapek - jaki? 25.09.05, 20:26 Może Gerber? Do tej pory córki uzywały Aventu, ale Aventy nam już ciekną wszystkimi możliwymi miejscami (w miejscu łączenia elementów, nie tylko z dzióbka), więc postanowiłam wypróbować coś innego. Póki co jestem zadowolona - kubeczek składa się z 3 elementów, a nie 5 jak Avent, i nic nie kapie Ale używamy go od dzisiaj.... aga Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: Dobry niekapek - jaki? 06.10.05, 20:57 Ja polecam odkręcane Nuby oraz Nuk Magic cup Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Dobry niekapek - jaki? 25.09.05, 21:01 U nas tak jak u Igosi: niekapki nie sprawdziły się w ogóle!!! Co to za technika picia???? Dziecko ciągnie jak przez smoka, krzywi szczękę i jeszcze musi się niemało natrudzic, żeby coś wyssać. Używaliśmy "kapków" czyli kubeczków z dzióbkiem, i szybko mały nauczył się pić normalnie z kubka, albo przez rurkę, fakt, że niekapek jest wygodny, ale tylko dla mam, które nie muszą się obawiac, że mały coś rozleje. Używaliśmy Aventu, ale tak jak piszę, bez tej membrany, a i tak często trzeba było zmieniać te ustniki, bo nawet dziennie gotowane po krótkim czasie było czuć pleśnią, beee. No i Aventy ciekły, ale zielone: żółte kubki nie ciekły. Nie wiem, dlaczego tak było, ale kilka dziewczyn tu na forum o tym pisało. Odpowiedz Link Zgłoś
carina8 Re: Dobry niekapek - jaki? 26.09.05, 18:03 mała od jakiegoś czasu używa niekapka NUBY i jest ok, do tej pory był aventu ale zaczął przeciekać - jak wszystkim . Odpowiedz Link Zgłoś
niespodziewanka Re: Dobry niekapek - jaki? 26.09.05, 18:21 Ja używałam Gerbera i byłam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: Dobry niekapek - jaki? 26.09.05, 23:54 Nuby też bywają kiepskie. Moja przyjaciółka ma Nuby i strasznie się skarży, że cieknie, jak tylko się go przechyli. Sama widziałam - faktycznie leci ciurkiem. Ja mam też taki, ale całe szczęście nie cieknie. Jedyny problem jest podczas transportu - kiedy wkładam go do torby, zawsze musi być w torebce foliowej, bo inaczej jest duże prawdopodobieństwo zamoczenia torby i jej zawartości. Może są jakieś niekapki (niecieknące) z zamknięciem? Odpowiedz Link Zgłoś
agus8 Re: Dobry niekapek - jaki? 27.09.05, 07:24 u nas canpol przeciekal strasznie, a teraz uzywamy gerbera i jest ok...pozdr moj synus forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=28426498 Odpowiedz Link Zgłoś
thrier Re: Dobry niekapek - jaki? 27.09.05, 10:31 Polecam Gerbera. Mialysmy Aventu - wprawdzie nie przeciekal ale brzydko pachnial. Z Gerberem jes tak: Mam 2 szt. od 5 lat i sluza juz drugiej coreczce. Jeden - czesciej rzucany o podloge - zaczal troche przeciekac, drugi bez zarzutu. Trzeci- nowy Gerber stosowany od 1,5 roku jak na razie spisuje sie rewelacyjnie. Testowalam kilka (baby ono, nuby, avent) ale Gerber jak dla mnie jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kajda26 Re: Dobry niekapek - jaki? 27.09.05, 12:19 a gdzie można w necie kupic gerbera bo u nas niestety nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
thrier Re: Dobry niekapek - jaki? 28.09.05, 12:15 Kupowałam tydzień temu w Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
cloud-ac Re: Dobry niekapek - jaki? 28.09.05, 13:19 Hmmm, ja kupiłam za namową forumowych koleżanek niekapek Gerbera z serii Little Suzy's Zoo . Zuzia go uwielbia (ma 1,5 roku). Świetny, naprawdę niekapek, ale fatalnie się go myje (szczególnie po sokach). Rewelacyjny jest Magiczny Kubek Aventu - łatwy do mycia, można kupić samą uszczelkę jak się zużyje, prosty do składania. Zuzia podkrada starszej siostrze, pewnie kolor jej bardziej odpowiada Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
magda1104 Re: Dobry niekapek - jaki? 02.10.05, 22:51 Rozumiem, że z magicznego kubka Aventu nic się nie wylewa np. podczas transportowania w torbie? Bo w domu to nie ma problemu, ale jak torba mokra po każdym spacerze, to już źle... Odpowiedz Link Zgłoś
graszka25 Re: Dobry niekapek - jaki? 03.10.05, 11:59 ja kupiłam wczoraj Disneya. prosty, łatwo sie trzyma dziecku i przede wszytski łatwo ciągnie. canpol i avent się nie umywają do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
cloud-ac do magda1104 03.10.05, 13:03 magda1104 napisała: > Rozumiem, że z magicznego kubka Aventu nic się nie wylewa np. podczas > transportowania w torbie? > Bo w domu to nie ma problemu, ale jak torba mokra po każdym spacerze, to już > źle... Ja noszę te kubki w torebce i nie miałam takiego problemu. A w samochodzie trzęsie jak się jedzie po naszych polskich drogach Odpowiedz Link Zgłoś
kafik1 Re: Dobry niekapek - jaki? 06.10.05, 11:21 kajda26 jeśli nadal szukasz kubeczka Gerbera podaje link: www.dzieciecakraina.com.pl/cgibin/shop?info=Gerb1&sid=54a717ff -- Pozdrawiam serdecznie Magdo-Kaśka DzieciecaKraina.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: Gerber W-wa? 06.10.05, 11:50 Gdzie w W-wie można kupić kubek Gerbera? W jakimś supermarkecie może jest? Jakos nie moge trafić a pilnie potrzebuję. Moze ktoś coś wie i poda namiary? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Gerber W-wa? 06.10.05, 22:45 Ja kupiłam w Świecie Dziecka w tesco na Górczewskiej. Cena 24,90, jeśli masz kartę rabatową to ciut taniej. aga Odpowiedz Link Zgłoś
agus8 Re: Gerber W-wa? 07.10.05, 10:10 ja kupilam w realu, ale chyba w Auchan tez widzialam moje cudo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=28426498&a=29775399 Odpowiedz Link Zgłoś