Dodaj do ulubionych

QUINNY BUZZ-prosze o opinie

25.09.05, 15:08
hej dziewczyny. co prawda mam jeszcze duzo czasu, ale juz sie troszke
rozgladam. ostatnio ogladalismy z mezem buzza i bardzo nam sie spodobal.
poniewaz cena nie jest niska, chcialabym poznac opinie osob, ktore go kupily.
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • siciliana78 Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 25.09.05, 16:22
      P O L E C A M w 100%. Lekki, zwrotny, ładny smile
      • asiulka1976 Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 25.09.05, 17:09
        hhhmmm starsznei mały ma daszek, polowe mniejszy niz w innych wozkach uncertain
    • sylvie1979 Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 25.09.05, 18:34
      Mnie oobsluga w sklepie, kiedy ogladalam Buzza, polecila w zamian Slalom Jane
      jako duzo lepszy produkt, a stylistycznie rowniez ladny, no i trojkolowy. Chyba
      zdecyduje sie na niego.
      • malgolkab Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 25.09.05, 22:26
        a dlaczego lepszy?? tzn. czy podali jakies konkrety?? bo mi buzz podoba sie
        bardziej i akurat w sklepie gdzie ja bylam bardzo go polecali (a wozkow w tych
        cenach bylo wiecej). jest lekki, zwrotny, bardzo latwo sie sklada i po zlozeniu
        ma maly format. to sa te plusy, ktore zauwazylam. a minusy??
        • majka9916 Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 26.09.05, 08:49
          Szukaliśmy wózka idealnego i kupiliśmy BUZZA. Teraz wiem że ideały nie
          istnieją. Jeżeli duzo jeździcie, stelaż bardzo będzie wam odpowiadał. Składa
          się naprawdę prosto, nie zajmuje wiele miejsca w bagażniku (widziałam niedawno
          jak 2 inne mamy mocowały się ze swoimi wózkami - stały bezradnie na parkingach
          i szukały pomocy). Prowadzi się go z łatwością. Wyjście z klatki gdy nikt nie
          przytrzymuje Ci drzwi nie stanowi przy tym wózku problemu. Gondola jednak jest
          trochę mała. Fakt że nasz synek jest dość dużym chłopczykiem, ale właściwie od
          4 miesiąca męczy się w gondolce, bo na spacerówkę jest z kolei za mały. No i
          przednie skrętne koło jest z racji swojej wielkości tylko na idealnie płaskie
          chodniki. Męczysz się okropnie gdy jeździsz po nierównym terenie (chociażby
          chodniki w niektórych miastach). Co do spacerówki, to odpowiem za kilka
          tygodni, bo jak do tej pory to wypróbowaliśmy ją tylko raz (wczoraj), ale ma
          tyle opcji ustawienia siedziska, że chyba będzie lepsza niż gondola.
          Pozdrawiam.
    • cannary Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 26.09.05, 08:43
      hej, my mamy buzza od poczatku, tzn. od ponad 9 miesiecy.
      zalety:
      latwo sie prowadzi, po rownym chodniku mozna jedna reka
      wygodny dla dziecka; gondola, choc wyglada na mala sluzyla nam do 8 miesiaca, a
      dziecko do najmniejszych nie nalezy
      latwo sie sklada, rozklada
      wady
      skretne przednie kolko ma tendencje do wariowania na wiekszych nierownosciach,
      funkcja blokowania bywa zawodna
      spacerowka sie nie rozklada na plasko (bo to jest taki kubelkowaty fotelik),
      ale o dziwo, to wcale nie przeszkadza, mala zasypia i spi bez problemu, tyle za
      ma lekko uniesione nogi do gory

pozdrawiam
      cannary
      • annam21 Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 26.09.05, 08:58
        ja tez bylam na niego zdecydowana na poczatku,jednak po wiekszych analizach,i
        ogladnieciu naprawde z 700 wozkow,no i zonaczeniu go na zywo,odeszlam od
        pomyslu.Ale mi sie poprostu nie podoba w nim zaden z koloro,uwazam ze jak na
        takie pieniadze nie jest az taki super,nie ma kosza pod spodoem,no i
        przewazajace bylo to ze wiele osob powiedzialo mi ze po nierownosciach jazda
        jest udereka.Problem rozwiazalm tak: do auta( duzo jezdze),na zakupy itp.kupie
        quinny zappa.leciutki,malutki,pod fotelik idealny i spacerowka tez jest
        okey.Jesli chodzi o wizyty w sklepach to nawet lepszy niz buzz bo mniejszy.a na
        wycieczki i spacery ccem kupic icoo peak Brown 4 kolowy.jest drogi ,ale wedlug
        opini wart swojej ceny.do zobaczeniá na stronie "swiat dziecka! jak mi sie uda
        to zalaczesmile
      • annam21 Re: QUINNY BUZZ-prosze o opinie 26.09.05, 09:01

• kokons Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 09:56
          Quinny Buzz byl moim faworytem ale ma mankamenty, a najwazniejsze to:
          - brak calkowicie rozkladanej lezanki w wersji spacerowej
          - brak koszyka na zakupy / zabawki dziecięce
          ... poza tym same plusy, no i zachwyca futurystycznym wyglądem...

Z powodu wyzej wymienionych mankamentow zastanawiam sie nad kupnem MUTSY
          FreeRider, ktory przewyzsza Mutsy o:
          - siedzisko spacerowe ktore ma kilkustopniowo rozkładane oparcie, aż do
          leżenia, oraz regulowany podnóżek
          - na stelażu wózka, dzięki specjalnym łącznikom, można zamontować fotelik
          samochodowy Prima firmy Play lub Maxi-Cosi, niby podobnie jak w Quinny tylko,
          ze te foteliki jako jedyne rozkladaja się i dziecko może w nich jezdzić na
          płasko
          - ma namiastke kosza na zakupy;
          I jeszcze jedna cecha moze nie najwazniejsza ale przydatna do prowadzenia
          trójkołowców na podjazdach (przystosowanych przeciez do czterech kół!)
          - Mutsy ma dodatkową, niespotykaną w żadnym innym wózku możliwość podniesienia
          do góry całej tylnej osi wózka i zablokowania jej w tym położeniu - otrzymujemy
          wtedy wózek dwukołowy, który możemy zarówno pchać jak i ciągnąć
          A jesli chodzi o urode wydaje mi sie, ze jest rownie futurystyczny jak Quinny;
          No i jest tanszy o jakieś 500 zł.
          No i jak ci sie Mutsy podoba...? Mamy jeszcze duzo czasu wiec warto wziąć
          wszystkie za i przeciw!
          Pozdrawiam / 23 tc

• jagodka1212 Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 10:17
            Tylko ze male kolka we Freerider sa taka sama porazka jak to male koleczko w
            Buzz. Moja bratowa ma ten wlasnie model Mutsy-prowadzilam, podziekowalam i
            kupilam Urban Rider.
            Pozdrawiam!
            • kokons Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 10:37
              A to cenna uwaga z tymi kulkami... male po chodniku zle sie prowadza? Mnie
              przeraza podoszenie wozka z duzymi kolami - nie wiem czy moj schorowany
              kregoslup to wytrzyma, no ale skoro jednak sa lepsze?
              To jednak kupujecie wozki z tymi duzymi kolami - ktore lepsze?
              Pozdrawiam
          • abiela Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 12:06
            kokons napisała:

> - Mutsy ma dodatkową, niespotykaną w żadnym innym wózku możliwość
            podniesienia
            > do góry całej tylnej osi wózka i zablokowania jej w tym położeniu -
            otrzymujemy
            >
            > wtedy wózek dwukołowy, który możemy zarówno pchać jak i ciągnąć

Troche nieprawda. Bugaboo i Stokke tez maja ta funkcje, no i sa lzejszewink
            • malgolkab Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 15:45
              no, na pewno najlepsze sa wozki z 4 pompowanymi kolami, jednak jak dla mnie za
              ciezkie, tym bardziej, ze czasem bede musiala go nosic. dziekuje za wszystkie
              opinie, troche mi rozjasnily sytuacje. dobrze, ze sie za to zabralam tak
              wczesnie, bo wybor jest ogromny.
              mutsy free rider tez wyglada ciekawie, niestety widzialam go tylko w necie.
              • lulkak Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 18:18
                Hejsmile
                My mieliśmy wersje głęboką Mutsy Urban Rider. Super sprawdzał się na nierównych
                terenach. Jednak na spacerówkę wybralismy Quinny Buzz. Dla nas strasznie ważne
                było aby wózek był lekki. Mutsy jest solidniejszy ale strasznie ciężki. No i
                mniej zwrotny niż Buzz mimo skrętnej osi. Cofniecie wózka wymagało kazdorazowo
                blokady osi. Dla mnie było to dość upierdliwe... Teraz jestem zadowolona- Buzz
                świetnie się prowadzi. Mam jednak świadomość że jest mniej stabilny...i chyba
                tapicerka jest mniej trwałą. Właśnie zauważyliśmy z mężem drobne siepiące się
                niteczki... Pewnie zadzwonimy do sprzedawcy- w końcu za darmo go nie
                dostaliśmy...
                • kokons Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 18:29
                  A jak sobie radzisz w Buzzie ze spiacym dzieckiem, nie przeszkadza mu brak
                  regulacji podnozka?
                  Pozdrawiam.
                  • lulkak Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 26.09.05, 19:20
                    Zupełnie nie przeszkadza. Przeszliśmy na spacerówkę dość szybko- bo przed 6
                    miesiącem. Powód= Małej nudziło się w gondoli, ja musiałam wrócić do pracy i
                    zawozić małą z wózkiem do teściów- czyli pakować cały majdan do samochodu.
                    Jak wiem że córka będzie spać, to korzystamy z opcji "przodem do kierunku
                    jazdy" i ustawiamy siedzenie na leżąco. Mała ma wtedy proste plecki, w pozycji
                    leżącej na płasko, a nóżki lekko do góry. W niczym jej to nie przeszkadza. Z
                    uwagi że jeszcze nie siedzi samodzielnie- bardzo rzadko korzystamy póki co z
                    opcji półsiedzącej. To w zasadzie pozycja taka jak ta w foteliku samochodowym.
                    Pozwalamy jej na to po kilkadziesiąt minut- nie dłużej. Myślę jednak że jeśli
                    zdecydujesz się na zakup kompletnego Quinny Buzz, nie będziesz miała tego
                    problemu. Po prostu dłużej pozostawisz dziecko w gondoli.
                    W mojej sytuacji ten wózek jest dużo lepszy niż Mutsy- mordęgą było składanie
                    go i podnoszenie stelaża aby zapakować do bagażnika. To samo tyczy się
                    ewentualnego znoszenia i wnoszenia po schodach. Pozdrawiam!
                    • quinny5 Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 07.01.06, 23:07
                      witam,
                      a jak radzisz sobie bez torby na zakupy i inne rzeczy, której niestety Buzz nie
                      posiada?
                      • betty1234 Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 10.01.06, 11:24
                        hej, teraz mozna dokupic juz kosz na zakupy, ktory podpina sie do stelaza. a
                        tak poza tym to my mamy siatke na raczce, ktora starcza na co nie co.
                        pzdr
                        • basiurek2 Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 06.02.06, 19:05
                          witam.
                          mam bardzo wazne pytanie
                          zamowilam juz buzza ale chce do tego dokupic gondole x-lander-jest o wiele
                          tańsza od gondoli Quinny Buzz
                          bardzo proszę powiedzcie mi czy pasuje taka gondola na pewno do buzza
                          czytalam gdzies ze pasuje, ale w sklepie nie mieli tej gondoli zeby mi to
                          potwierdzic
                          proszę jeśli któraś z was wie odpowiedzcie na moje pytanie
                          dzieki z góry
                          • ywonkaa Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 07.02.06, 10:55
                            Ja mam quinny speedy SX i gondolka z X-landera pasowała, więc do Buzza też
                            będzie. Firma produkująca X-landery wykupiła licencję od holendrów.
                            • basiurek2 Re: QUINNY BUZZ / Mutsy FreeRider 07.02.06, 13:42
                              bardzo Ci dziekuje za odpowiedz-bo chce juz zamowic a musze sie upewnic ze na
                              pewno bedzie pasowala-a wiesz jakie moze sa kolory do wyboru?
                              bo poki co to firmy na internecie oferuja tylko czerwone i niebieskie gondole x-
                              landera
                              a jakos wole inne kolory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka