24.12.11, 17:55
no ładnie! Świąt nienawidzą jak jeden taki mąż ale na forum NIKOGO ! Idę dalej z kolędą forumową człowieka szukać... Hej!
Obserwuj wątek
    • stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 17:57
      jak nikogo???
      a ja to kto???
      • kapitan_marchewa Re: kolęda 24.12.11, 18:13
        A ja???
        Już się nażarłem pierogów....
        • stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 18:18
          ile zeżarł?
          • kapitan_marchewa Re: kolęda 24.12.11, 18:24
            A tylko sześć sad
            Bo już był obżarty..
        • drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 18:19
          o! Ludź! Jeden,drugi.. Prze-bóg! Zwracam honor. Pierogi zjadlem wczoraj a dzis były pieczone ziemnioki. Pierniki (robiłem pierwszy raz,nawet wyszły) juź się skończyły. Sernika mi się chce ! ! !
          • stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 18:24
            Podzielic się? jeszcze mam trochę, dobre ludzie poczęstowali.
            • kapitan_marchewa Re: kolęda 24.12.11, 18:25
              Jeszcze macie jakieś miejsce wew żołądkach???
              • stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 18:28
                Ja się nie obżerałam wink
                kawę sobie pije teraz, Obuz testuje nowa grę...znów do Merlina wlazłam...Kapitan puścił lotka?
                Jak wygra to kupi Stefci parę książek?
                • drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 18:32
                  o!kawa to dobry pomysł! Ide ale dopowrócę !
                  • stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 18:36
                    Z pewnych powodów to najgorsza wigilia w moim życiu...
                    dziś nawet nie jestem maruda...dziś jestem zwyczajnie smutna...i zła...i ..nawet nie wiem jak to nazwać...
              • drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 18:30
                biorę wszystko! Z góry dziękuję. Jestem ciastkoholikiem-miejsce musi być! A wy w domach sami ?
                • kapitan_marchewa Re: kolęda 24.12.11, 18:47
                  Jak to sami.
                  A rodzina to pies?
                  A pies to pies? wink
                  • drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 19:33
                    jestem bek-curuk. No,kawa o.k. Ale co do kawy? Wlasnie piekę ciasto. aboja..aboja nie znam waszych układów i drzew genealog.tak? Bo skoro rodzina...pies..to skąd czas na forum? Ale nie wnikajmy. Stefcia a czemu smutek taki? Skoro jestes youtubowa (ja nie,bo z tel.piszę) to poszukaj " Tuwim całujcie mnie wszyscy" Ja wczoraj to znalazłem i się zachwycam podobnie jak tangiem apaszowskim-projekt warszawa (nie mogę zalinkować)
                    • tetika Re: kolęda 24.12.11, 19:40
                      melduje sie smile po pierogach , po ciescie i nawet po delikatnym winie dla zdrowotnosci. i cholera ciagle sie ruszac nie moge big_grin
                      • old.bear Re: kolęda 24.12.11, 19:44
                        Ja obecny, najedzony ale sam ... sad
                        • drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 19:46
                          jo tysz! Ale źle ci? Bo mnie jakoś nie !
                          • old.bear Re: kolęda 24.12.11, 19:52
                            Żle nie, jestem sam tylko fizycznie, na skype ... ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii wink smile
                            • drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 19:56
                              a ja na forum! Ciiiiii ! smile ocho!ciasto daje znać ! Ide !
                              • stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 20:29
                                A co Wy tak ciiiichacie?
                                Dlaczego ciii?
                                a Tuwima to znam Dzejms...niedawno słuchałam w wykonaniu Marysi Peszek
                                • old.bear Re: kolęda 24.12.11, 20:34
                                  Bo ... ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii smile
                                  • stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 20:35
                                    No skoro ciii, to niech będzie smile

Dzejms a jakie ciasto?
                                    • drzejms-buond Re: kolęda 27.12.11, 11:08
                                      a takie ..."leniwego gospodarza"
                                      na sypko...
                                      znaczy
                                      na szybko..
                                      łyżka proszku
                                      po 1 szklance: mąka,kasza manna, cukier ( mieszać na sucho)
                                      2 szklanki zmiksowanych ulubionych owoców ( w drugim rondlu)
                                      a potem się to PO JEDNEJ SZKLANCE przekłada w blaszaku( zaczynając od sypkiego)- 40 minut do piekarnika i już...
                                      oczywiście olej lub masło na wierzch i spód...

ja dodaję cynamonu( do sypkiego) i miodu ( do mokrego), ulubiony miks to gruszki, rodzynki, banan, a jak mam za dużo czasu to i marchew utrę...

polecam szczególnie panom- umiejętnosci nie są potrzebne a zadziwić szanowne damy bardzo łatwo!
                                      • kapitan_marchewa Re: kolęda 27.12.11, 11:20
                                        Drzejms, jakich znowu "zmiksowanych" owoców?
                                        Się mówi - wstrząśniętych, niezmieszanych wink
                                        • stefcia41 Re: kolęda 27.12.11, 11:24
                                          A Kapitan spisał przepis? Niech poćwiczy i nas zadziwi .smile
    • antymainstreammagda Re: kolęda 07.12.13, 13:28
      Haha... Wpadłam tu przypadkowo, choć jeżeli to forum dla marudnych to mam szansę częściej tu gościć. Pozdrawiam i przesyłam nową (piękna) kolędę forumową smile
      - śpiewane pięknym basem "Nie było miejsca dla Ciebie":

Wydaję mi się, że to zasługuję na zostanie oficjalnym hymnem świąteczno-wigilijnym wszystkich "marudnych". Miłych uśmiechniętych i wspaniałych świąt Marudy. Magda
        • balamuk Re: kolęda 07.12.13, 20:38
          mimikla.wrzuta.pl/audio/80EJC91cnSo/trebunie_tutki_-_koledy_goralskie_-_12._jezusicek_malusienki
          Ja nieobchodządząca specjalnie, ale niektóre kolędy i pastorałki bardzo lubię. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka