drzejms-buond 24.12.11, 17:55 no ładnie! Świąt nienawidzą jak jeden taki mąż ale na forum NIKOGO ! Idę dalej z kolędą forumową człowieka szukać... Hej! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 18:19 o! Ludź! Jeden,drugi.. Prze-bóg! Zwracam honor. Pierogi zjadlem wczoraj a dzis były pieczone ziemnioki. Pierniki (robiłem pierwszy raz,nawet wyszły) juź się skończyły. Sernika mi się chce ! ! ! Odpowiedz Link
stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 18:24 Podzielic się? jeszcze mam trochę, dobre ludzie poczęstowali. Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: kolęda 24.12.11, 18:25 Jeszcze macie jakieś miejsce wew żołądkach??? Odpowiedz Link
stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 18:28 Ja się nie obżerałam kawę sobie pije teraz, Obuz testuje nowa grę...znów do Merlina wlazłam...Kapitan puścił lotka? Jak wygra to kupi Stefci parę książek? Odpowiedz Link
stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 18:36 Z pewnych powodów to najgorsza wigilia w moim życiu... dziś nawet nie jestem maruda...dziś jestem zwyczajnie smutna...i zła...i ..nawet nie wiem jak to nazwać... Odpowiedz Link
drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 18:30 biorę wszystko! Z góry dziękuję. Jestem ciastkoholikiem-miejsce musi być! A wy w domach sami ? Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: kolęda 24.12.11, 18:47 Jak to sami. A rodzina to pies? A pies to pies? Odpowiedz Link
drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 19:33 jestem bek-curuk. No,kawa o.k. Ale co do kawy? Wlasnie piekę ciasto. aboja..aboja nie znam waszych układów i drzew genealog.tak? Bo skoro rodzina...pies..to skąd czas na forum? Ale nie wnikajmy. Stefcia a czemu smutek taki? Skoro jestes youtubowa (ja nie,bo z tel.piszę) to poszukaj " Tuwim całujcie mnie wszyscy" Ja wczoraj to znalazłem i się zachwycam podobnie jak tangiem apaszowskim-projekt warszawa (nie mogę zalinkować) Odpowiedz Link
tetika Re: kolęda 24.12.11, 19:40 melduje sie po pierogach , po ciescie i nawet po delikatnym winie dla zdrowotnosci. i cholera ciagle sie ruszac nie moge Odpowiedz Link
old.bear Re: kolęda 24.12.11, 19:52 Żle nie, jestem sam tylko fizycznie, na skype ... ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Odpowiedz Link
drzejms-buond Re: kolęda 24.12.11, 19:56 a ja na forum! Ciiiiii ! ocho!ciasto daje znać ! Ide ! Odpowiedz Link
stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 20:29 A co Wy tak ciiiichacie? Dlaczego ciii? a Tuwima to znam Dzejms...niedawno słuchałam w wykonaniu Marysi Peszek Odpowiedz Link
stefcia41 Re: kolęda 24.12.11, 20:35 No skoro ciii, to niech będzie Dzejms a jakie ciasto? Odpowiedz Link
drzejms-buond Re: kolęda 27.12.11, 11:08 a takie ..."leniwego gospodarza" na sypko... znaczy na szybko.. łyżka proszku po 1 szklance: mąka,kasza manna, cukier ( mieszać na sucho) 2 szklanki zmiksowanych ulubionych owoców ( w drugim rondlu) a potem się to PO JEDNEJ SZKLANCE przekłada w blaszaku( zaczynając od sypkiego)- 40 minut do piekarnika i już... oczywiście olej lub masło na wierzch i spód... ja dodaję cynamonu( do sypkiego) i miodu ( do mokrego), ulubiony miks to gruszki, rodzynki, banan, a jak mam za dużo czasu to i marchew utrę... polecam szczególnie panom- umiejętnosci nie są potrzebne a zadziwić szanowne damy bardzo łatwo! Odpowiedz Link
kapitan_marchewa Re: kolęda 27.12.11, 11:20 Drzejms, jakich znowu "zmiksowanych" owoców? Się mówi - wstrząśniętych, niezmieszanych Odpowiedz Link
stefcia41 Re: kolęda 27.12.11, 11:24 A Kapitan spisał przepis? Niech poćwiczy i nas zadziwi . Odpowiedz Link
antymainstreammagda Re: kolęda 07.12.13, 13:28 Haha... Wpadłam tu przypadkowo, choć jeżeli to forum dla marudnych to mam szansę częściej tu gościć. Pozdrawiam i przesyłam nową (piękna) kolędę forumową - śpiewane pięknym basem "Nie było miejsca dla Ciebie": "Nie było miejsca dla Ciebie..." (klasycznie), Piotr Hruszwicki Wydaję mi się, że to zasługuję na zostanie oficjalnym hymnem świąteczno-wigilijnym wszystkich "marudnych". Miłych uśmiechniętych i wspaniałych świąt Marudy. Magda Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: kolęda 07.12.13, 15:01 no to jedziem z tymi kolendami Bielas i Marynarze - Kolenda Odpowiedz Link
balamuk Re: kolęda 07.12.13, 20:38 mimikla.wrzuta.pl/audio/80EJC91cnSo/trebunie_tutki_-_koledy_goralskie_-_12._jezusicek_malusienki Ja nieobchodządząca specjalnie, ale niektóre kolędy i pastorałki bardzo lubię. Odpowiedz Link