Dodaj do ulubionych

Jakie krzesełko do karmienia?

05.10.05, 15:39
Niedługo mój aniołek będzie używał krzesełka do karmienia, ale nie wiemy
jakie kupić:
- Plasikowe czy drewnianie?
- Jakiej Firmy?
- Jaki model?
- Gdzie najkorzystniej kupić?
z gory dziekujemy doswiadczonym mamom za pomocsmile
Obserwuj wątek
    • alojw Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 15:43
      Mamy drewniane Klupsia. Kupiliśmy na allegro, bo było dużo tańsze niż w
      sklepie. Synek uwielbia w nim siedzieć. Plastikowego nie kupiliśmy ze względu
      na ich ceny (ok. 300 zł.). A przecież i tak tylko służy do karmienia i czasem
      posiedzenia w kuchni czy przy stole z rodzicami. Poza tym drewniane można
      później przerobić na krzesełko i stolik.
    • pia_ Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 15:44
      Jak wrzucisz hasło krzesełko do karmienia w wyszukiwarkę to zobaczysz setki
      wątków na ten temat. Jak to wszystko przeczytasz to zostaniesz prawdziwym
      ekspertem w tej kwestii. W starych watkach jest juz wszystko smile Miłej lektury!
      • dominika8 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 16:31
        tak, zgadzam się z piasmile
        co Mama to opinia.
        my mamy Arti, model z pszczółkami i królikami, plastikowe.
        • bujka2 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 17:25
          ARTI, właśnie. Jestem ciekawa co myślisz o tej firmie. Zastanawiam się też nad
          krzesełkiem ARTI Alice Magic aquarium (to z zabawkami na pulpicie). Niestety
          widziałam je tylko na zdjęciu w internecie, bo w miejscowości, w której
          mieszkam nie ma go nigdzie w sklepie i nie wiem jakiej jakości jest to
          krzesełko. Byłabym wdzięczna za opinie.
          • monikaps Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 17:44
            A ja powtórzę za którąś z mam z dawnego wątku: Po co krzesełko z bajerami? My mamy Antilop z Ikei i jesteśmy bardzo zadowoleni. Łatwo się składa, więc zabraliśmy je ze sobą na wakacje, łatwo się czyści, niewiele kosztuje, z naszych obserwacji wynika, że jest stabilne i trawłe (używamy już 6 miesięcy, nie było żadnych przewrotek, nadal wygląda jak nowe). Ewunia do spokojnych nie należy, ale żadnych złych przygód z tym krzesełkiem nie było. Na dokładkę jestem mile zaskoczona tym, że blat wcale nie jest żółty, chociaż wiele zupki marchewkowej na nim już wylądowało. Ewunia ma już 1,5 roczku i jak jest głodna to idzie sama do krzesełka, więc chyba je lubi i jest jej wygodnie.
            Pozdrawiam
            Monika i Ewa (17mies.)
            • olaj Re: Jakie krzesełko do karmienia? 06.10.05, 08:47
              Włóżyłam kilka razy Mateuszka do Antilop i ciężko szło: otwory na nóżki w
              butach niewielkie i dziecię mi się klinowało przy wyjmowaniu, mój ruchliwy,
              więc mało się nie wywalił jak złapał za stół i pociągnął. Kupiliśmy duże,
              ciężkie i solidne BBConfort Omega - dla na idealne. Tylko jedną wadę ma -
              drogie niestety.
          • dominika8 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 18:24
            nie pomogę Ci, bo jak pojechałam do Zielonki ( tam trochę taniej), wprost do
            hurtowni Arti, miałam już upatrzone to moje i innych nie oglądałam.
            Też mamy zapasowe-do Dziadków, czy na działkę to z IKEI za 59 zł bodajże...
    • oliwe Re: Jakie krzesełko do karmienia? 06.10.05, 14:53
      Trudno się doradza bo każdy ma przewaznie doświadczenie z jednym i nie da się
      porownać swojego z innymi. Ja mam babydreamsa z dodatkową wkładką dla
      malutkiego dziecka. Moja mała ma dopiero 3,5 miesiąca ale już na pare minut ją
      sadzam jak muszę coś zrobić w kuchni. Pozycja jest półleżąca podobna do
      leżaczka a wygodniejsza niż w foteliku. Bardzo sobie to cenię. Poza tym ma
      wszystko co drogie krzesełka a jest chyba jednym z najtańszych plastikowych. I
      jest bardzo ładne. Ale może inne są lepsze nie wiem bo nie miałam.
    • bbb21 drewex 07.10.05, 16:32
      kupiliśmy drewex'u drewniane z wyższym oparciem, może służyć też jako stolik i
      krzesełko po rozstawieniu. Jesteśmy b zadowoleni. Kosztowało ok. 190 pln. smile
    • nowaska Re: Jakie krzesełko do karmienia? 07.10.05, 23:30
      maja bratowa dostała dla rocznego synka śliczne drewniane krzesełko (niestety
      nie wiem jakiej firmy), ale kiedy próbowała posadzić w nim małego okazało się,
      że aby to zrobić, trzeba by mu było chyba połamać nogicrying krzesełko miało
      wysokie oparcie a przy tym zbyt niskie boczki i przytwierdzony na stałe blat,
      który skutecznie blokował dostęp do siedziska. było po prostu za płytkie.
      moja córeczka ma też drewniane, ale szerokie i wystarczająco głębokie aby
      swobodnie i wygodnie w nim siedzieć. mała ma 20 mies. i jak widzi zbliżający
      się talerz z jedzeniem sama się do niego pakuje.
      życzę udanego wyboru
      asia
      • agni71 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 08.10.05, 00:03
        Wg mnie wszystko zależy od Twoich potrzeb. My np. często zabieramy krzesełko na
        wyjazdy do rodziny czy nawet do restauracji na jakąś dłuższą imprezę rodzinną,
        nie mówiąc już o wyjeżdzie wakacyjnym. Dlatego konieczne było, żeby krzesełko
        składało się, a z drewnianym tego nie zrobisz. Moim zdaniem przydają się
        kółka, duży blat odsuwany i całkowicie zdejmowany, oraz pasy - wystarczą 3
        punktowe). Jeśli zdecydujesz się jednak na drewniane, to zwróć uwagę na
        stabilność - moi teściowie kupili taniutkie krzesełko drewniane do swojego domu
        i ja się boję małą w tym krzesełku zostawić samą nawet na chwilę, bo krzesełko
        jest niestabilne. Poza tym, blacik przytwierdzony jest na stałe, więc jest
        ciężko dziecko wsadzić, a z drugiej strony jest na tyle daleko, że mała jest w
        stanie sama wyjść (przy krzesełku nie ma pasów!). tak,że o ile mamy miejsce w
        samochodzie, to i tak bierzemy nasze krzesełko.

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka