bujka2 05.10.05, 15:39 Niedługo mój aniołek będzie używał krzesełka do karmienia, ale nie wiemy jakie kupić: - Plasikowe czy drewnianie? - Jakiej Firmy? - Jaki model? - Gdzie najkorzystniej kupić? z gory dziekujemy doswiadczonym mamom za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alojw Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 15:43 Mamy drewniane Klupsia. Kupiliśmy na allegro, bo było dużo tańsze niż w sklepie. Synek uwielbia w nim siedzieć. Plastikowego nie kupiliśmy ze względu na ich ceny (ok. 300 zł.). A przecież i tak tylko służy do karmienia i czasem posiedzenia w kuchni czy przy stole z rodzicami. Poza tym drewniane można później przerobić na krzesełko i stolik. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 15:44 Jak wrzucisz hasło krzesełko do karmienia w wyszukiwarkę to zobaczysz setki wątków na ten temat. Jak to wszystko przeczytasz to zostaniesz prawdziwym ekspertem w tej kwestii. W starych watkach jest juz wszystko Miłej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 16:31 tak, zgadzam się z pia co Mama to opinia. my mamy Arti, model z pszczółkami i królikami, plastikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bujka2 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 17:25 ARTI, właśnie. Jestem ciekawa co myślisz o tej firmie. Zastanawiam się też nad krzesełkiem ARTI Alice Magic aquarium (to z zabawkami na pulpicie). Niestety widziałam je tylko na zdjęciu w internecie, bo w miejscowości, w której mieszkam nie ma go nigdzie w sklepie i nie wiem jakiej jakości jest to krzesełko. Byłabym wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaps Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 17:44 A ja powtórzę za którąś z mam z dawnego wątku: Po co krzesełko z bajerami? My mamy Antilop z Ikei i jesteśmy bardzo zadowoleni. Łatwo się składa, więc zabraliśmy je ze sobą na wakacje, łatwo się czyści, niewiele kosztuje, z naszych obserwacji wynika, że jest stabilne i trawłe (używamy już 6 miesięcy, nie było żadnych przewrotek, nadal wygląda jak nowe). Ewunia do spokojnych nie należy, ale żadnych złych przygód z tym krzesełkiem nie było. Na dokładkę jestem mile zaskoczona tym, że blat wcale nie jest żółty, chociaż wiele zupki marchewkowej na nim już wylądowało. Ewunia ma już 1,5 roczku i jak jest głodna to idzie sama do krzesełka, więc chyba je lubi i jest jej wygodnie. Pozdrawiam Monika i Ewa (17mies.) Odpowiedz Link Zgłoś
olaj Re: Jakie krzesełko do karmienia? 06.10.05, 08:47 Włóżyłam kilka razy Mateuszka do Antilop i ciężko szło: otwory na nóżki w butach niewielkie i dziecię mi się klinowało przy wyjmowaniu, mój ruchliwy, więc mało się nie wywalił jak złapał za stół i pociągnął. Kupiliśmy duże, ciężkie i solidne BBConfort Omega - dla na idealne. Tylko jedną wadę ma - drogie niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 05.10.05, 18:24 nie pomogę Ci, bo jak pojechałam do Zielonki ( tam trochę taniej), wprost do hurtowni Arti, miałam już upatrzone to moje i innych nie oglądałam. Też mamy zapasowe-do Dziadków, czy na działkę to z IKEI za 59 zł bodajże... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Jakie krzesełko do karmienia? 06.10.05, 14:53 Trudno się doradza bo każdy ma przewaznie doświadczenie z jednym i nie da się porownać swojego z innymi. Ja mam babydreamsa z dodatkową wkładką dla malutkiego dziecka. Moja mała ma dopiero 3,5 miesiąca ale już na pare minut ją sadzam jak muszę coś zrobić w kuchni. Pozycja jest półleżąca podobna do leżaczka a wygodniejsza niż w foteliku. Bardzo sobie to cenię. Poza tym ma wszystko co drogie krzesełka a jest chyba jednym z najtańszych plastikowych. I jest bardzo ładne. Ale może inne są lepsze nie wiem bo nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bbb21 drewex 07.10.05, 16:32 kupiliśmy drewex'u drewniane z wyższym oparciem, może służyć też jako stolik i krzesełko po rozstawieniu. Jesteśmy b zadowoleni. Kosztowało ok. 190 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaska Re: Jakie krzesełko do karmienia? 07.10.05, 23:30 maja bratowa dostała dla rocznego synka śliczne drewniane krzesełko (niestety nie wiem jakiej firmy), ale kiedy próbowała posadzić w nim małego okazało się, że aby to zrobić, trzeba by mu było chyba połamać nogi krzesełko miało wysokie oparcie a przy tym zbyt niskie boczki i przytwierdzony na stałe blat, który skutecznie blokował dostęp do siedziska. było po prostu za płytkie. moja córeczka ma też drewniane, ale szerokie i wystarczająco głębokie aby swobodnie i wygodnie w nim siedzieć. mała ma 20 mies. i jak widzi zbliżający się talerz z jedzeniem sama się do niego pakuje. życzę udanego wyboru asia Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Jakie krzesełko do karmienia? 08.10.05, 00:03 Wg mnie wszystko zależy od Twoich potrzeb. My np. często zabieramy krzesełko na wyjazdy do rodziny czy nawet do restauracji na jakąś dłuższą imprezę rodzinną, nie mówiąc już o wyjeżdzie wakacyjnym. Dlatego konieczne było, żeby krzesełko składało się, a z drewnianym tego nie zrobisz. Moim zdaniem przydają się kółka, duży blat odsuwany i całkowicie zdejmowany, oraz pasy - wystarczą 3 punktowe). Jeśli zdecydujesz się jednak na drewniane, to zwróć uwagę na stabilność - moi teściowie kupili taniutkie krzesełko drewniane do swojego domu i ja się boję małą w tym krzesełku zostawić samą nawet na chwilę, bo krzesełko jest niestabilne. Poza tym, blacik przytwierdzony jest na stałe, więc jest ciężko dziecko wsadzić, a z drugiej strony jest na tyle daleko, że mała jest w stanie sama wyjść (przy krzesełku nie ma pasów!). tak,że o ile mamy miejsce w samochodzie, to i tak bierzemy nasze krzesełko. aga Odpowiedz Link Zgłoś