Dodaj do ulubionych

Twój Maluszek-nowa gazeta

07.10.05, 21:21
Właśnie natknęłam się w "Mamo to ja" na reklamę nowego pisma o dzieciach. Czy
któraś z mam jest już po jego lekturze? Jak oceniacie jego zawartość?
Pytam, gdyż nigdzie go jeszcze nie widziałam.
Obserwuj wątek
    • joven Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 07.10.05, 21:53
      Dostałam pocztą, darmowo.
      Jest ok. Akurat trafiły mi sięproblemy na czasie.
      Nie kupuję dzieciowych gazet więc i tej bym nie kupiła.
      • kartaga Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 07.10.05, 22:06
        Również dostałam pocztą i przeczytałam od razu całą,może dlatego,że większość
        tematów związana była z interesującym mnie przedziałem wiekowym.Ogólnie jestem
        bardzo zadowolona,cena także bardzo przystępna.
        • bujka2 Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 08:14
          o ile mi wiadomo, to pierwsze numery sa bezpatne i nie mozna ich kupic w
          sklepach. Tak wyczytałam na chyba 3 stronie.
    • twinmama76 Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 08:34
      Dostałam pocztą, to ma byc darmowe pismo. Jak większośc pism o dzieciach
      skierowana jest do kobiet w ciąży i do mam niemowlaków. Takich własnie
      artykułów, na tematy podobne, jak w innych tego typu periodykach, jest tam
      najwięcej.
      Ja juz te dylemety mam za sobą, więc nie bardzo mnei zainteresowało.
      • cosmolinka Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 10:40
        Wszystkie dostajecie to pismo pocztą a powiedzcie z jakiej okazji? Wasze dane
        gdzieś w bazie danych? A może to prenumeraci "Mamo to ja" - pytam, bo ja nie
        dostałam a chciałabym, bo właśnie jestem mamusią 6 tygodniowego maluszka i
        prawie 3 latka. wink
        Pozdrawiam
        • dorotafx Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 10:52
          ja prenumeruję mamo to ja a też nie dostałam. Ciekawe skąd biorą adresy?
          • marianka.m Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 11:34
            Taką notkę prasową podesłała mi przyjaciółka, kiedy byłam jeszcze w ciąży:

>>>>Miesięcznik "Twój Maluszek" to nowy tytuł parentingowy zaprezentowany
            wczoraj przez wydawnictwo Edipresse Polska. Pismo ma zadebiutować na rynku w
            październiku.
            "Twój Maluszek", skierowany do rodziców dzieci w wieku do dwóch lat, rozsyłany
            będzie bezpłatnie przez trzy miesiące do kobiet, które właśnie urodziły
            dziecko. Baza adresowa ma być tworzona na podstawie danych ze szpitali
            położniczych. Po trzech miesiącach czytelniczka będzie mogła zamówić kolejne
            numery w prenumeracie (cena egzemplarza wyniesie prawdopodobnie 2 zł).
            Miesięcznik nie będzie dostępny w kioskach. Pierwszy numer ukaże się w
            nakładzie 200 tys. egz. Redaktor naczelną pisma została Anna Zaleska - redaktor
            naczelna "Mamo, to ja" i "Twojego Dziecka" (oba tytuły Edipresse), a redaktor
            prowadzącą - Aneta Wikariak.<<<<

Adresy mają więc ze szpitali, co oczywiście nie powinno mieć miejsca, zgodnie z
            ustawą o chronie danych osobowych.

Pozdrawiam.

PS. Rodziłam pod koniec lipca, gazetki nie dostałam.
            • ingrid123 Rodziłam równo 2 lata temu i mi przysłali... 08.10.05, 22:11
              a to zagadka...
            • twinmama76 dane osobowe 09.10.05, 09:21
              Gdy dwa lata temu rodziłam, to dostałam "wyprawkę" z reklamówkami Pampersa,
              Sudocremu paru innych. Przy tej okazji wypełniało sie ankietę z danymi
              osobowymi rodzącej i dziecka, zgadzając sie przy okazji na wykorzystanie tych
              danych.
              Potem co pół roku dostawałam np. z Bobovity jakis suvenir dla dzieci, a teraz
              te gazetkę.
            • bujka2 Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 09.10.05, 11:11
              a propos danych osobowych ze szpitali: przeciez w szpitalach dostajemy po
              porodzie tzw. prezenty i tam sa ankiety, ktore sie wypelnia i zostawia w
              szpitalu... i wlasnie stad te dane osobowe... same wyrazamy zgode na ich
              przeytwarzani8e wlasnym podpisem...
            • eszulczewska Skąd namiary? Pewna hipoteza... 10.10.05, 12:52
              Moim zdaniem to nie z danych ze szpitala - choc moze inaczej: nie wyłacznie.
              Bo gazetkę dostała rowniez...moja mama na swoj adres domowy (a rodzila
              kilkadziesiat lat temu smile
              Ja na mame zamawialam broszurke promocyjna na konkurs Pampersa. Wiec stad moje
              podejrzenia, ze oni przehandlowali nasze dane.

Czy te z Was, ktore otrzymaly gazetke nie zamawialy rowniez broszurki?
              Moze ta droga znajdziemy sprawce...

Ewa
              • niespodziewanka Re: Skąd namiary? Pewna hipoteza... 10.10.05, 13:30
                Ja broszurki pampersa nie zamawialam, gazetkę dostałam, tylko nie była w nic
                zapakowana i nie miała nakleiki adresowej.
              • ingrid123 Re: Skąd namiary? Pewna hipoteza... 10.10.05, 18:52
                chyba trafna ta Twoja hipoteza..kiedys(chyba w ubiegłym roku) Pampers przysłał
                mi broszurke....
    • em_em71 Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 11:04
      Nawet Wam się nie śni jaki odchodzi handel danymi osobowymi. Zakładasz konto
      pocztowe, podajesz dane i już mają je np sklepy internetowe. Ale nie o tym.
      Pisemko też dostałam, słodkie kolory, sporo reklamówek, zero merytorycznych
      treści. Nie oczekuję zbyt wiele po kolorowych czasopismach skierowanych na
      masowego odbiorcę, więc programowo ich nie nabywam (potem nawet w kominku nie
      można nimi napalić, bo szybę paskudzą jak diabli). Ale miło, że ktoś o mnie
      jeszcze pamięta i w takiej formie stara się sobą zainteresować.
      • em_em71 Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 11:13
        Przejrzałam jeszcze raz, no, troszkę przesadziłam z tym "zero" wink Jedna z mam
        napisała, ze już wszystko przerabiała, więc i u mnie włączył się mechanizm,
        skoro ja wiem, to już niczym mnie nie zaskoczą.
        • o1la Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 18:08
          rodzilam w listopadzie,czyli prawie rok temu, a gazete dostalam. Prenumeruje
          mamo to ja i twoje dziecko. szczerze mowiac nudza mnie juz te gazety.bo ile
          mozna o bolach brzuszka,karmieniu piersia itp. na pewno nie zaprenumeruje...
      • gawliki Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 11.10.05, 13:15

• kanna Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 08.10.05, 22:28
      Nie warto czytać, to same reklamy "ubrane' w forme artykułów. kiedys cos
      podobnego przysyłali mi do domu o kuchni i gotowaniu, Knorr to sponsorował.

pozd. Ania
    • edward77 Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 10.10.05, 17:32
      Jak dla mnie prawie na pewno od Pampersa. 2 mies temu przeprowadziłam się w
      obecne miejsce i oprócz zamówienia broszurki Pampersa nigdzie nie zostawiałam
      nowego adresu. Jeśli nie wkładaja do wszystkich skrzynek ( w co wątpię), to
      odpowiedz jest jedna.
      • winia5 Re: Twój Maluszek-nowa gazeta 11.10.05, 11:42
        wiecie co ja myślę, że dane mają z Akademii Pampersa, akcji, która była
        organizowan wspólnie z "Mamo to ja" w całej Polsce, wypełniało się przecież
        takie ankiety konkursowe, podawało dane, to wszystko wyjaśnia, prawda

ja dostałam "Twój maluszek", prawdopodobnie listonosz zostawił w skrzynce, bez
        folijki, na gazecie napisany był długopisem nr domu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka