Dodaj do ulubionych

Łóżko-auto Little Tikes

16.10.05, 17:51
Zastanawiam się nad zakupem takiego łóżka dla synka. Może ktoś z Was ma i
mógłby doradzić czy warto?
Głównie chodzi mi o materac, który jest w komplecie - czy to jest twardy,
solidny materac? Albo chociaż, czy ma standardowy wymiar i będę mogła coś
dokupić/dorobić na zamówienie....
Czy dzieciom podoba się takie łóżko - a może ktoś wie, gdzie je można
zobaczyć na "żywo" w Warszawie?
Malwes
Obserwuj wątek
    • leigh4 Re: Łóżko-auto Little Tikes 16.10.05, 19:35
      Ja też przymierzałam się do zakupu tego łóżka, ale jak na razie mi przeszło-po
      obejrzeniu "na żywo". A oglądałam w sklepie Remi przy ul. Sobieskiego 72B(to
      jest w takim jakby garażu, ale w ogóle b. fajny sklep i super mili
      właściciele). Materac, który jest w standardzie jest kiepski(to taki cienki,
      zwykły gąbkowy materacyk), trzeba dokupić nowy. Rozczarowały mnie w ogóle łóżka
      plastikowe, gdy dokładnie je obejrzałam: myślałam, że będą wyglądały idealnie
      (były tam też łóżeczka step2), a tu jak przy plastikowych zabawkach: to
      krzywy "spaw", to krzywo naklejona naklejka, albo krzywy rysunek.. Może to
      niewielkie wady, ale mnie bardzo zraziły-za takie pieniążki spodziewam się
      rzeczy adekwatnej do ceny.
      Ale jeśli znalazłabym fajne takie łóżko, to kto wiesmile Bo słabość mi do nich
      pozostaławink Zastanawiam się tylko, czy te plastikowe boki nie będą budziły
      synka-plastik jest zimny, więc jeśli w nocy go przypadkowo dotknie może się
      budzić. A nie uśmiecha mi się obkładanie go kocami.Jeśli któraś z mam ma na ten
      temat doświadczenia-również chętnie przeczytam.
      Acha, i to łóżeczko jest dość małe(to little tikes).
      • malwes Re: Łóżko-auto Little Tikes 17.10.05, 09:14
        Leigh,
        Dziękuję za komentarz. Muszę pojechać do tego sklepu. Napisałam do Baji w
        sprawie meteraca - pani mi odpisała, że to piankowy ale solidny materac i że
        dzieci powyżej 2go roku życia nie muszą już spać na takim twardym. Mnie to
        jednak nie bardzo przekonuje bo sama jestem zwolenniczką solidnych, kokosowych
        materacy. A ten ma wymiar 130x70 więc nie do końca standard i trzeba by było
        robić materac na zamówienie. I też mi się tak wydaje, że ono jest ogólnie małe -
        choć znajomi mieli takie autko i to dla dziewczynki i twierdzą, że mała bardzo
        je przeżywała i spała w nim długo - nawet jak już była prawie małe. Już sama
        nie wiem - domyślam się, że mój maluch baaaaardzo by się ucieszył ale nie chcę
        też kupować nic "badziewnego" za niemałe pieniądze i ten materac mnie dręczy bo
        to spory wydatek na zrobienie materaca niestandardowego.

Może jeszcze któraś mam się dopisze - ktoś kto ma i używa?
        • leigh4 Re: Łóżko-auto Little Tikes 17.10.05, 10:42
          Nie jestem pewna, ale chyba w tym sklepie były do dokupienia takie materace do
          tych łóżeczek. Pan właściciel pokazywał mi ten materac z łóżeczka-on naprawdę
          jest kiepski, taki zwykły kawałek gąbki obszyty materiałem-ja sama nie
          chciałabym spać na takim,-i pokazywał mi materace , które można dokupić
          zamiast niego. Wydaje mi się, że to były właśnie materace o wymiarach
          pasujących do tego łóżeczka.
          A w jakim wieku jest Twój synek? Pytam, bo choć jakiś czas temu zarzuciałam już
          pomysł kupowania tego łóżeczka, to teraz trochę narobiłaś mi apetytusmile
          • malwes Re: Łóżko-auto Little Tikes 17.10.05, 11:21
            20 miesięcy wink
            • gawliki Re: Łóżko-auto Little Tikes 19.10.05, 19:15
              a cos tego typu dla dziwczynki-widzialyscie?
              • malwes Re: Łóżko-auto Little Tikes 09.11.05, 13:59
                Witam,
                Wracam do tematu.
                Gawliki - tak, są takie dla dziewczynek. Zobacz na stronie www.remi.biz.pl albo
                na allegro wchodząc na "dla dzieci", "meble", i wrzuć w wyszukiwarkę Little
                Tikes.
                www.allegro.pl/show_item.php?item=71362234
                A ja kupiław właśnie to łóżeczko:
                www.allegro.pl/show_item.php?item=70973198
                i jest naprawdę bardzo fajne. Materac wcale nie najgorszy! Moim zdaniem dość
                solidny,samo łóżeczko też solidne i bardzo ładnie wykonane. Wcześniej
                obserwowałam na aukcjach kto kupił od różnych sprzedawców takie łóżeczka,
                pisałam maile - ludzie byli zadowoleni to i ja się skusiłam.
                Synek przeszczęśliwy.
                A tu link do oryginalnej strony Little Tikes i trochę info na temat innych
                mebelków tej firmy:
                www.littletikes.com/Toys/Toys-List.aspx
                Page=1&ProductCategory_ID=42&Description=FURNITURE

A tu łózeczka step2:
                www.step2.com/index.cfm?action=search&category_id=1000&stp2ssid=7518E0B2-1143-E489-2D404677A69C3403&shwcrt=0&subcategory_id=1029&Search.x=8&Search.y=13
                Są bardzo drogie i można je kupić tu:
                www.remi.home.pl/category.php?id_kategoria=8&PHPSESSID=72f6a5c2a7baacd5508338a2af96e9d8
                albo czasem na allegro:
                www.allegro.pl/show_item.php?item=71340624
                Tylko moim zdaniem ceny w Polsce są przesadzone - wystarczy popatrzeć ile
                kosztuje "oryginalnie" ten sprzęt a cło i inne opłaty nie są na pewno aż takie
                wysokie.

Ale radość dla maluszka niesamowita....
    • mdorota11 Re: Łóżko-auto Little Tikes 09.11.05, 19:55
      z wszystkiego co ma moja córka tej firmy złazi farba, a dodam ze ma niecały
      roczek, więc bawi się nimi od niedawna sad
      • leigh4 Re: Łóżko-auto Little Tikes 09.11.05, 22:38
        My mamy krowę na biegunach, kosiarkę, dwa samochody z rączką, latarkę-lwa i
        młotek ale nic w nich nie złazismile
        • marsi11 Re: Łóżko-auto Little Tikes 10.11.05, 11:52
          synkowi lozeczko sie podoba ale dla mnie to badziewie
          moze zle to ujelam,ale synus na poczatku budzil sie bo bylo mu zimno,teraz obkladam lozeczko dodatkowo duza koldra
          materacyk jest ok nie narzekam
          ten zakup to zloty srodek na pozegnanie z sypialnia rodzicow,spal z nami bardzo dlugo,no skoro jest zadowolony to ok
          lozeczko ma juz dwa lata,niedlugo pewnie bedzie za male
          ale zostawimy dla mlodszego rodzenstwa hihih(na razie to tylko planywink)
          no i kazdy kolega ktory przychodzi do synusia to potem wierci dziure w brzuchu:mamo ja tez chce takie
        • marsi11 Re: Łóżko-auto Little Tikes 10.11.05, 11:53
          acha
          na amerykanskiej stronie little tikes lozeczka sa o wiele tansze,mi podoba sie lokomotywa
          • malwes Re: Łóżko-auto Little Tikes 10.11.05, 16:14
            Marsi - dlaczego synkowi jest zimno? Ja mam wrażenie, że ten plastik jest
            bardzo "przyjemny w dotyku" bo nie lakierowany i tak samo ciepły jak drewno.
            Mój synek generalnie raczej nie marznie, wręcz odwrotnie. Skręcam kaloryfery bo
            jest spocony i jest mu zbyt ciepło.
            Ja się właśnie spodziewałam "badziewia" a byłam mile zaskoczona wykonaniem -
            uważam, że jest bardzo solidne. Może to jakiś inny model? Może jakaś "nowsza
            wersja" smile))))))
            Ceny koszmarne i dlatego ja kupiłam na allegro za 790zł co już jest
            bliższe "orginalnej" cenie niż ta dwukrotnie większa w sklepie Remi.
            • marsi11 Re: Łóżko-auto Little Tikes 13.11.05, 20:43
              hm, no wiesz plastik nie jest przyjemny a tym bardziej cieply temu chyba nie zaprzeczysz.
              Kiedys jak synus byl chory mialam okazje pospac z nim w tym lozeczku kilka godzin,plastik nie jest przyjemny pomimo wlaczonego ogrzewania-dlatego boki zawsze obkladamy czyms mieciutkim
              model oczywiscie ten sam
              jasne,ze wykonanie jest solide,nazwalam to badziewiem,bo kawal plastiku kosztuje prawie 1300 zl,
              Na szczescie ladnie wyglada i co najwazniejsze nasz szkrabik sam zasypia w nim
              • leigh4 do marsi11 13.11.05, 21:45
                Marsi, a jak duże jest to łóżko? Mój synek ma 22 miesiące, ok 90 cm wzrostu,
                więc jest raczej wysoki. Chciałabym mu kupić łóżeczko na kilka lat(chociaż do
                końca przedszkola, czyli 5-6)-czy dla pięciolatka to łóżko nie będzie już za
                małe? No i przyznam, że też trochę mnie zniechęca ten zimny plastik...
              • malwes Re: Łóżko-auto Little Tikes 13.11.05, 22:15
                marsi11 napisał:

>> jasne,ze wykonanie jest solide,nazwalam to badziewiem,bo kawal plastiku
                kosztuje prawie 1300 zl,

Ja kupiłam na allegro NOWIUTKIE za 790zł. Tak jak pisałam powyżej - wystarczy
                zobaczyć cenę oryginalnego produktu na stronie Little Tikes i przeliczyć na
                PLN, zeby się zorientować, że cena 1300zł jest totalną przesadą, nawet
                uwzględniając koszty przesyłki do Polski.

Pozdrawiam

PS. Jeśli chodzi o materac to to jest "amerykańsko-angielski" standard czyli
                70x130cm. W Polsce dostępne są dobre materace w tych rozmiarach w sklepie Remi
                w W-wie albo przez internet w remi (link parę postów wyżej). Wg mnie ten
                materac, który ja dostałam w komnplecie do łóżeczka jest zupełnie ok. Mam
                porównanie do solidnego kokosowego, który synek miał wcześniej i nie widzę
                specjalnej różnicy. Jest trochę miększy.

No i mały zasypia w łóżeczku bardzo chętnie...smile))
    • cubus1 Re: Łóżko-auto Little Tikes 13.11.05, 22:00
      My mamy takie lozeczko okolo dwoch lat.Mamy czerwony woz sportowy Little tikes
      ale wersje powiekszana.Mimo ze moj maluch nie ma jeszcze 4 lat juz uzywamy tej
      wersji powiekszanej ale zapas ma spory smile Mysle ze jeszcze z 3 lata starczy.
      Poniewaz my przywozilismy je ze Stanow nawet nie ciagnelam materaca.Jest
      naprawde kiepskiej jakosci.
      Co do zimnosci to chyba zalezy od dziecka,od sposobu spania.Nie wiem,nam to nie
      przeszkadza i niczym nie obkladamy lozka.Jakos specjalnie zimne mi sie nie
      wydaje,przyjrze sie temu teraz dokladnie i dam znac.
      Jakos nie mialam okazji w nim spac bo w czasie choroby spimy razem w innym
      lozku,troche wiekszym smile
      Ja niespecjalnie lubie plastik ale prawda jest ze lozko dla syna jest
      swietne.Bardzo je lubi i to lubienie wzmaga sie z wiekiem,wszystkich wprowadza
      w zachwyt( nawet kolezanki smile ).
      Mysle ze warto,naprawde zle nie wyglada.

A co Little tikes cyz step2 to mamy baardzo duzo ich zabawek,glownie samochodow
      uzywanych naprawde ekstremalnie i kompletnie nic z nich nie schodzi,ba nawet
      nic sie nie urwalo co przy moim dziecku jest wyczynem smile

• betty1234 Re: Łóżko-auto Little Tikes 28.01.06, 17:31
      Dziewczyny no to ja odświeżam wątek - zastanawiam się nad zakupem tego łóżeczka
      dla mpojego 19 miesięcznego malucha. Powiedzcie czy nie za wcześnie na takie
      łóżko? W swoim ze szczebelkami nie chce spać wogóle - woli ze mną a ja
      generalnie chciałabym go już przenieść do jego pokoju, który w tej chwili służy
      czasem do zabawy.
      Czy taki maluch nie spadnie z takiego łóżka - mój niesamowicie sie w nocy
      wierci więc nie wiem czy to byłoby bezpieczne dla niego.
      A może wiecie gdzie najtaniej można je teraz kupić albo słyszałyście akurat, że
      ktoś chce sprzedac takie używane?
      Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje i sugestie
      pozdrowionka
      • malwes Re: Łóżko-auto Little Tikes 29.01.06, 11:07
        Betty,
        Mój synek miał właśnie około 20 m-cy jak go przeniosłam do łóżeczka - autka
        Little Tikes. Też jest ogromny wiercioch i w nocy wręcz "zagaruje" - tzn. kręci
        się w kółko, siada, wstaje, itp.
        Jak dotąd nie spadł - boczki są opływowe i lekko podniesione więc wydaje mi się
        dość bezpieczne - choć ryzyko zawsze jest.
        Niestety odkąd nie jest w nocy "zapuszkowany" za szczebelkami to przychodzi w
        nocy do nas spać, choć łóżeczko ogólnie uwielbia.
        Na allegro jest chyba najtaniej.
        Pozdrawiam,
        Malwes
        • betty1234 Re: Łóżko-auto Little Tikes 29.01.06, 15:53
          dzięki za opinię - no to zbieram kasę smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka