Dodaj do ulubionych

buty na zime - polecam

03.11.05, 23:03
Witam wszystkie mamy i ojców!

O butach piszemy często, ale chciałbym dodać coś od siebie.
Mieszkam w wielkim mieście, gdzie teoretycznie wszelkich towarów powinno być
pod dostatkiem. Tymczasem jeśli chodzi o obuwie dziecięce rynek praktycznie
zmonopolizowany jest przez jedną firmę. Za buty te, które mogą skądinąd być
dobre trzeba jednak słono (czytaj:za słono płacić). I tu mieszkańcy Warszawy
powinni już wiedzieć, że chodzi o Bartki.
Tymczasem dzisiaj kupiliśmy naszej dwuletniej córce zimowe butki firmy
MAZUREK z Siemiatycz (niestety nie znalazłem ich strony www), które wykonane
są z prawdziwej skóry a dodatkowo wewnętrzne ocieplenie wykonane jest z
owczej wełny. To wszystko za 85 zł!!! Butki kupiliśmy w małym sklepiku, który
mieści się na targu na pl. Szembeka (Praga PŁD).
Poszukując butów na zimę natrafiłem też na strony intrnetowe producentów
skórzanych butów dla dzieci, np. EMELu z Częstochowy i Łukbutu. Szkoda, że to
obuwie jest tak trudno dostępne w Warszawie! A może Wy wiecie, gdzie można
kupić dobre obuwie w konkurencyjnych do Barta canach? Przełamanie dominacji
rynkowej jednej firmy wyjdzie naszym portfelom na zdrowie!!!
Pozdrawiam

Aleksander

Obserwuj wątek
    • agni71 Re: buty na zime - polecam 04.11.05, 00:26
      My kupujemy i Bartki i buty innych firm. Ostatnio na zimę dla starszej córki
      kupiłam Antylopy. Tez może nie najtaniej, bo za ok. 120 zł, ale zawsze taniej
      niż Bartki, których ceny w tym sezonie zbliżają się do 200zł !!! My z dwójką
      dzieci nie mamy czasu, żeby jeżdzic po całej Wawie za bucikami, więc kupujemy
      już stale w jednym z kilku najbliższych nam sklepów, czyli w sklepie z butami
      dla dzieci w Starych Babicach (mają Antylopy, Mrugały i jeszcze jakieś inne
      firmy.Mazurka chyba jednak nie - nigdzie nie widziałam butków tej firmy, choć
      nazwa obiła mi się o uszy).
      poza tym w CH Carrefour Bemowo - firmowy Bartek i Everest (mają Mrugały i
      Antylopy w dobrych cenach)
      Ew. Smyk w Wola Parku, jak są jakieś ciekawe obniżki - w sierpniu kupiliśmy
      sandałki bartek za czterdzieści parę złotych - córka nosi je w przedszkolu
      zamiast kapci.
      Ostatnio kupiliśmy również Bartki (ale mają też inne firmy) w sklepie na Czumy.
      A może wiecie, gdzie zobaczyć te Mazurki po tej stronie Wawy (Bemowo, Jelonki,
      Bielany)?

aga
      • bbb21 Re: buty na zime - polecam 04.11.05, 09:16
        my też jesteśmy przed zakupem zimowych butów dla dziecka; Może jutro podjedziemy
        na pl. szembeka. Chociaż wczoraj znalazłam bartki przecenione zimowe z niby ub
        roku za 70, 80, 100 pln. Niedaleko mnie w małym sklepiku. Wczoraj warunkowo
        wzięłam do domu jedną parę, bo w ogóle nie nastawiałam się na zakup butów.
        Jednak okazało się, że buty nie wchodzą dziecku na nóżkę. mam je oddać albo
        wymienić dziś wieczorem. Niestety, tu gdzie mam najbliżej są tylko bartki.
        • o1la Re: buty na zime - polecam 04.11.05, 10:46
          my tez mamy te buciki-mazurek. Jestesmy bardzo zadowoleni, to pierwsze jesienne
          buciki Witka. Poszlismy do sklepu, przymierzalismy bartki, ale okazalo sie ze
          Witek nie umie jeszcze odpowiednio ulozyc stopki podczas wkladania i bartki po
          prostu nie weszly. Pani polecila wlasnie buciki mazuek i sie zdecydowalismy-75
          zl. skora jest mieciutka, ogolnie bardzo fajnie wygladaja na nogach. Mysle tez,
          ze Witkowi w nich wygodniewink
        • bbb21 Re: buty na zime - polecam 04.11.05, 22:45
          no i w końcu kupiliśmy bartki. Dziecku w sklepie założyliśmy na nóżkę inny model
          niż te, które wzięłam do domu. Kosztowały nas 100 zł. Dobrze ocieplone, gruba
          podeszwa. Cena zadecydowała oraz to, że nie muszę ciągnąć dzieciaka po
          sklepach. A, i nie mają te buty napisu bartek, z czego jestem niezmiernie
          zadowolona.
    • annanas Re: buty na zime - polecam 04.11.05, 15:50
      gdzie mozna kupic buty Mazurek? Prosze o informacje. jestem z Warszawy
      • iwek33 Re: buty na zime - polecam 04.11.05, 16:18
        W zeszłym roku miałam dla dzieci na zime buciki Łukbut. Naprawdę dobre buciki,
        z zewnątrz skóra, w środku biały kożuszek, cieplutkie, nic nie przemakały, a
        ceny w miarę normalne: za rozmiar 23 płaciłam 60 zl, a za r.30 :80 zł. Niestety
        nie wiem, gdzie można je kupić przez internet ( czy w ogóle można) trafiłam na
        nie w zwykłym sklepie z butami w moim mieście ( górny ślask). Polecam tą firmę,
        gdyby ktoś trafił .
        • inia25 Re: buty na zime - polecam 04.11.05, 19:37
          polecam buty BATA. Ceny poniżej 100zł
        • tatko66 Re: buty na zime - polecam 05.11.05, 14:04
          A w którym mieście na G. Śląsku? Ja bywam w Gliwicach. Zgadzam się, że często
          bardzo fajne rzeczy dla naszych maluchów można dostać w tradycyjnych sklepach,
          które lokują się poza centrami handlowymi.

• iwek33 Re: buty na zime - polecam 05.11.05, 14:10
            Odpisałam na adres gazetowy
    • pinia77 Re: buty na zime - polecam 05.11.05, 16:08
      Polecam zdecydowanie ecco!!! Jak mam za Bartki dać prawie 200zł to wolę Ecco za
      200zł. W tamtym roku zdały egzamin na 6! Stópka ciepła, sucha, bez zbędnych par
      skarpetek...W tym roku znowu kupiłam Ecco!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka