Dodaj do ulubionych

Rozmiar kombinezonu

14.11.05, 14:16
Hej dziewczyny!
Mam problem z kombinezonem na zimę dla mojej Niuni. Chciałam jej kupić jakiś firmowy, ale używany kombinezon np. na allegro. No i mam problem z rozmiarem. Moja Niuńka jest wyjątkowo drobnym dzieckiem. Ma prawie 16 miesiecy, ale tylko 71 cm wzrostu (no i 7,5 kg wagi, ale to nie istotne). No i mam problem, czy kupić 80, czy może 86. Obawiam sie, że ten 80 będzie na styk, a poza tym one są raczej przeznaczone dla dzieci spędzajacych zimę w wózkach, a moja Mała jest oczywiscie dzieckiem biegajacym i nie wytrzyma w parku w wózku. Więc może 86. Ale czy w nim nie utonie. Doradźcie coś proszę. Poza tym pewnie z tymi rozmiarami różnie bywa w różnych firmach. Pewnie 86 w H&M i w Quadri foglio to trochę inny rozmiar. Nie mam jak przymierzyć na żywo, bo o ile mi wiadomo w Łodzi nie ma tych firm. Czekam na radę.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aniapz1 Re: Rozmiar kombinezonu 14.11.05, 14:22
      Jeszcze jedno. co myślicie o tym kombinezonie
      www.allegro.pl/show_item.php?item=71928374
    • mamamartusi Re: Rozmiar kombinezonu 14.11.05, 21:05
      wydaje mi sie, ze 86 dla twojego dziecka bedzei za duze, jesli mala ma 71cm.
      Moja ma 18 miesiecy, troche ponad 80 cm i mam dla niej kombinezon wlasnie na 86.
      W koncu zima nie jest az tak dluga, aby dziecko uroslo kilkanascie cm. W tym
      wieku juz raczej dzieci tyle nie rosna. Ja w zeszlym roku popelnilam blad:
      kupilam kombinezon na 74 i mala sie w nim topila, a w tym roku juz jest za maly.
      Najlepiej chyba kupic rozmiar wiekszy od tego, jaki nosi teraz.
      Pozdrawiam
      • aniapz1 Re: Rozmiar kombinezonu 14.11.05, 22:29
        Wielkie dzięki. Też mi się wydaje, że to 86 może być trochę za duże. Dzieki.
        • kasiek34 Re: Rozmiar kombinezonu 17.11.05, 10:01
          Moja ma 15 miesięcy, jest mała (niecałe 10 kg, 76 cm) i kombinezon Coccodrillo
          rozmiar 80-86 jest dla niej zdecydowanie za duży. Kupowaliśmy we wrześniu,
          wtedy tonęła ale mąż się uparł że zostawiamy. Jestem ciekawa czy w ogóle go
          założy w tym roku)). W każdym razie radzę maksymalnie 80.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka