Dodaj do ulubionych

Do posiadaczek modeli Quinny

15.11.05, 12:48
Witam
Mam quiny frestyle w wersji spacerowej. nie mam ochraniacza/spiwora na nogi.
jaki bedzie pasowal? moj syn ma teraz 17m i nogami dostaje juz do podnozka.
nada sie spiwor firmowy czy sa jakies uniwersalne? czy Wasze dzieci chodzace
(takie w wieku ok 2 lat) potrzebuja takiego ochraniacza? doradzcie!
Obserwuj wątek
    • s.ivona Re: Do posiadaczek modeli Quinny 15.11.05, 12:51
      www.allegro.pl/show_item.php?item=70845480
      czy to sie nada do trojkolowca? czy nada sie na sanki? dwulatek sie w to
      zmiesci?
      • jusienka Re: Do posiadaczek modeli Quinny 15.11.05, 13:08
        My mamy taki do quinny fashion XL trojkolowca. Maja ma prawie 16 miesiecy, 88cm
        wzrostu, wazy 10.300 i miesi sie w tym w grubej kurtce i butach luzno. Na
        szerokosc wchodzi tez spokojnie w zimowym kombinezonie. Siega jej pod sama
        brode, raczki w srodku, do konca spiworka ma jeszcze sporo. Bardzo fajny ten
        spiworek, my mamy bordowy. Ta jodelka z zewnatrz troche mnie drazni, ale w
        sumie juz sie przyzywczailam; na deszcz i padajacy snieg oczywiscie sie nie
        nadaje, bo to material. W srodku jest polarek. Spiworek ma wejscia na szelki: u
        gory dwa rzedy (od dawna juz korzystamy z tego wyzszego), po bokach dwa i
        miedzy nozkami jeden. Jak dla nas jest to wygodne i praktyczne. Szelkami do
        siedzenia w sankach tez chce go przypinac, chociaz jeszcze nie wiem jak ;O) O
        cenie nic nie wiem, bo kupilismy go w zestawie z wozkiem.
        Mam nadzieje, ze troszke podpowiedzialam.
        Pozdrowienia surprised)
        • s.ivona Re: Do posiadaczek modeli Quinny 15.11.05, 13:16
          moj Szymon ma 82 cm i wazy 11kg wiec jest mniejszy od Twojej Coreczki...dla
          niego tez powinien byc dobry...zmartwilo mnie tylko to ze nie nadaje sie na
          snieg tzn jak padasad((
          • jusienka Re: Do posiadaczek modeli Quinny 15.11.05, 13:32
            Maja nie wytrzymuje pod folia, wiec rzadko wychodze gdy cos nawet kropi.
            Ostatnio jednak kilka razy juz nas zlapal deszczyk i padalo na spiworek. Nigdy
            nie przemokl, ale z zewnatrz byl mokry jak nie wiem co. Gdyby padalo mocniej,
            to chyba by sie tak stalo? Nie wiem w sumie, ale z zewnatrz jest to tylko
            material: polarek obszyty materialem w jodelke. Moze ktos tu zajrzy,
            komu "udalo sie" przetestowac spiworek podczas opadow. Ja tam nie planuje zbyt
            dlugich spacerow gdy bedzie padalo, ale tak na wszelki wypadek, tez chetnie bym
            sie dowiedziala.
            Pozdrowienia
            • katka74 Re: Do posiadaczek modeli Quinny 16.11.05, 09:48
              Ja tylko napiszę że tez używamy tego śpiworka już drugi sezon i moja mała 20
              mies. mieści się w nim spokojnie. Też uważam że materiał jest do kitu (ale to
              generalnie wada tapiecerek quinny)tzn płowieje i nie nadaje się na deszcz. Tak
              jak poprzedniczka raczej staram się nie chodzić po deszczu ale pare razy nas
              trafiło, tapicerka nie przemokła ale strasznie nasiąknęła deszczem. Na śniegu
              będziemy dopiero testować tej zimy, ale poważnie się zastanawiam nad kupieniem
              czegoś tylko do sanek.
              Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka