Dodaj do ulubionych

Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla lalek?

17.11.05, 12:52
Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla lalek? Czy tylko Lego i FP?
Tak się zastanawiam, co wziąć do sklepiku przed Świętami, ale po listach
prezentów widzę, że te dwie marki rządzą smile)
Chciałam mieć u siebie coś niepowtarzalnego, znalazłam włoskie rowerki,
szukam czegoś jeszcze - ale masówka chyba mnie zgniecie wink
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 17.11.05, 14:05
      Niestety drewniane domki dla lalek choć prześliczne są strasznie drogie.
      Przykładem moga być te z firmy Eichorn - cudne, ale za domek choćby nie wiem jak
      cudny nie dam 500 zł. Faktem jest, ze wielu małych producentów zabawek
      drewnianych, ma w swojej ofercie takie domki - tylko zbytu na nie brak, więc nie
      produkują, ale jest to jakiś pomysł. Tyle, ze walka z F-P lub Lego z góry
      skazana jest na klęskę niestety. Pozdrawiam
    • greenland Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 17.11.05, 14:15
      O domkach nic nie powiem bo mam synka ale zdradz mi prosze markę rowerków smile
      Gdzie mozna je zobaczyć?

p.s.Czy Ikea nie ma takich domków w ofercie przypadkiem?
    • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 17.11.05, 14:38
      Czy te włoskie rowerki nie są firmy Foppapedretti?
      Jeśli chcesz namiar na coś fajnego z drewna to daj mi znać na priva - podeślę Ci
      namiar na producenta fantastycznych rzeczy dla dzieciaków - nienajtańszych
      niestety sad
      • olaj Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 17.11.05, 14:57
        Nie, to Italtrike:
        www.czerwonykapturek.com.pl/sklep/index.php?cPath=55&osCsid=a2c12dc2c5e55c425e6f1957d9b6a16c

Pia, poproszę te namiary. Właśnie tak sobie szukam domków, a co i rusz zabijaą
        mnie cenę w granicach dwóch stów w hurcie..

W Ikei są, ale Ikei w Polsce tylko kilka i oczywiście nie wysyła. Fajne te z
        Ikei!

Z wiatrakami walczyc nie będę, zrobię produkt niszowy ;-p
        • amma71 Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 17.11.05, 22:17
          Olaj, kiedy będę u Ciebie domki? Moje dziewczyny mają wprawdzie olbrzymi dom
          Lego duplo, ale chcemy mieć też domek dla innych lalek, jak mi ostatnio
          tłumaczyła córka, dla zwykłych a nie tylko klockowych. Poza tym mam absolutnego
          fioła na punkcie drewnianych zabawek i domku drewnianego szukam już od
          dłuższego czasu. Faktem jest, ze mam duże wymagania, ale jak już znajde to
          czego szukam to jestem w stanie zapłacić może nie każdą cenę ale całkiem sporo.
          Ostatnio widziałam rewelacyjne wyposażenie drewniane do domków w necie
          (Francja) i zaczynam zbierać kasę, same domki były mniej fajne więc nadal
          rozglądam się za czymś podobnym w Polsce. Zastanawiam się czy jacyś górale lub
          po prostu chętni stolarze nie są w stanie zrobić czegoś podobnego, z pewnością
          tak ale być może rzeczywiście koszty są zbyt duże w stosunku do potencjalnego
          rynku. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało i daj znać, może będę pierwszą
          klientką. Dorzucę jeszcze,że najbardziej podoba mi się domek z Leomarku (ok.
          190) i tylko dlatego go jeszcze nie kupiłam że potrzebuję ciut większego, ale
          jeśli nadal nic nie znajdę, zwrócę się do nich z pytaniem , czy nie zrobią na
          zamówienie. Poszukuję jeszcze fajnego łóżeczka lub kołyski dla lalek z drewna
          (tutaj już jest pewien wybór, choć nie rewelacyjny) i wózka z drewna czy
          wikliny, ale wózeki są niestety niezbyt ładne. Namierzyłam rewelacyjny, ale
          cena jest nierealna nawet dla osoby tak zakręconej na tym punkcie jak ja, więc
          może w końcu kupię coś w panujących powszechnie różowościach, no ale po cichu
          liczę na Ciebie i trzymam kciuki.
          • olaj Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 09:11
            Jestem właśnie w trakcie rozmów z dystrybutorem. Domi i wyposażenie drewniane -
            zobaczymy, co z tego wyjdzie. Chociaż w większości ceny nie są małe, no, ale to
            nie wtrysk plastiku w Chinach, rozumiem. Postaram się mieć minimalne marże.
    • misia_75 Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 12:28
      www.zababawki.pl/sklep/product_info.php?cPath=&products_id=94
      • amma71 Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 22:17
        Misia, fajna ta stronka, domek co prawda dla mnie lekko za duzy, ale wozki
        rewelacja! Zastanawiam sie tylko czy dla prawie 6 latki taki wozek sie
        sprawdzi? Czy nie za niski no i czy dziewczynki w tym wieku jeszcze lubia
        wozki,czy tylko Witch, i czy nie powinnien to byc wozek bardziej przypominajacy
        dorosly? To takie moje watpliwosci no i wciąż się waham.
        W każdym razie dzięki.
    • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 14:07
      www.novumgrom.pl/shop/index.php?view=products&category=2&scategory=1148&fun=child_show&idc=2
      www.nowaszkola.com.pl/default.php?cPath=13_39
      www.leomark.pl/?mode=search_full_lista
      • sajpa Re:do olaj 18.11.05, 15:13
        czy tym razem Ty mogłabyś mi pomóc?chodzi o "najczęsciej zadawane pytanie".
        Urodze w styczniu- koniec stycznia czy kombinezonik na 62 cm- wystarczy do
        wiosny? nie mam jeszcze ksiżeczki zdrowia i "centyli" wink będe wdzęczna
        pozdrawiam
        • olaj Re:do olaj 18.11.05, 17:50
          Hej,
          Siatki centylowe są dla dzieci, które już można zważyć i widać, jak rosną.

Myślę, że dużo zależy, jakiej firmy kombinezon wybierzesz - np Mothercare ma
          nieźle dopasowaną rozmiarówkę do średnich dzieci, Reima i Tutta są trochę
          większe, tak jak chyba Wójcik, H&M nie jest mały. Nie wiem, jak inne,
          ewentualnie znam rozmiarówkę marek angielskich, bo z nich korzystałam.
          Wydaje mi się, że jeśli Twoje dziecię urodzi się w granicach 56cm i około 3-4
          kilo wagi, to 62cm z firm podanych poniżej powinno na te trzy miesiące
          wystarczyć w zupełności, w większym się po prostu utopi.
          A czy ty czy mąż jesteście wysocy? Jak tam rodzina? To tez ma wpływ
          na "długość" dziecka smile)
      • moyka_77 Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 15:26
        Ten domek z Mothercare jest śliczny, tylko ta cena jest nie do przyjęcia sad(
        Wyposażenie też trzeba dokupić osobno.
        www.mothercare.com/invt/lx2017&bklist=icat,4,,shochristmas,chrtopgirlstoys
        • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 15:39
          no to te mi się trochę bardziej podobają i mają niższą cenę (choć i tak wysoką)
          www.leomark.pl/?mode=produkt_full_lista&recordId=132
          www.leomark.pl/?mode=produkt_full_lista&recordId=133
          www.leomark.pl/?mode=produkt_full_lista&recordId=879
          Widziałam nawet wyposażenia do tych domków - fajne, tylko ceny sad
          • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 15:44
            No właśnie firma KRAKPOL robi rewelacyjne domki, mebelki, farmy, remizy
            strażackie, dworce kolejowe itp, wszystko z drewna. Rewelacja!
            • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 15:47
              Okazuje się, ze Leomark jest sklepem internetowym firmy Krakpol - ot i
              niespodzianka.
              • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 16:05
                www.krakpol.com/html/produkty_en.html
        • carminamama Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 15:42
          Ja ten sam domek znalazłam jakis czas temu w toysrus angielskim w promocji
          wychodzi juz calkiem znosna cena no i z pełnym wyposażeniem i rodzinkasmile
          www.toysrus.co.uk/Product.aspx/truhome/truexclusives/trulearninguniverseofimagination/161691
          zakochalam sie w tym domkuwink szkoda ze moja córka jeszcze za mała bo bym
          chyba zrobiła zrzutke w całej rodzinie i kupiłasmile))
    • olaj Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 17:57
      AAAAAaaaaaaaaa

www.customdollhouse.com/allthumbnails.htm
      umarłam.....
      • amma71 Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 18.11.05, 22:12
        A mnie sie najbardziej podoba Krakpol. No i jeszcze to ponizej, ale raczej
        wyposazenie niz same domki.

www.koclicko.com/category/79_3_maisons_de_poupees.html
    • mamamarianny Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 24.11.05, 23:59
      Czy może ktoś wie, gdzie można oprócz sklepu internetowego Leomark (w którym
      już brak)kupić drewniane domki dla lalek firmy Krakpol (marka - Einchorn)?

czer2@wp.pl
      mamamarianny@gazeta.pl
      • olaj Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 25.11.05, 07:07
        Chyba niestety nigdzie. W tym momencie cała produkcja została sprzedana za
        granicę, partia właśnie dla Leomarku, i nie puszczają domków na linię
        produkcyjną....
        • pia_ Re: Czy jeszcze ktoś kupuje drewniane domki dla l 25.11.05, 12:25
          www.allegro.pl/my_page.php?uid=561222
          te domki są fajniutkie, a mebelki cudo. Trzeba co prawda jeszcze to wszystko
          zmajstrować, ale to także dodatkowa frajda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka