Dodaj do ulubionych

Lalka dla 1,5-rocznej dziewczynki

23.11.05, 00:20
Wiem, że było ostatnio dużo o lalkach, ale mam straszny mętlik w głowie.
Chciałabym kupić półtorarocznej dziewczynce lalkę, ok. 40cm, raczej
niefunkcyjną (żeby nie była za ciężka).
Podobają mi się Chou Chou Yummy i Giggling
A może My first Baby Annabell?
A może laleczka niefirmowa np. lalka Body Soft (jest w gazetce Carrefour za
39,90 - może ktoś ją ma i może polecić?
A może jeszcze cos innego?
No i gdzie najtaniej kupię taką lalę?

aga
Obserwuj wątek
    • twinmama76 Re: Lalka dla 1,5-rocznej dziewczynki 23.11.05, 09:15
      Jeżeli lalka nie ma byc funkcyjna, to IMO wystarczy zwykły, niefirmowy dzidziuś.
      Moja córcia dostała taka laleczke na urodziny. Ma ok. 30 cm, miękki brzuszek i
      śliczną buźkę. W komplecie było ubranko i maskotka dla lali smile
      Kupiona była w Geancie, nie wiem, w jakiej cenie, ale teraz jest masa takich
      lalek na przedświątecznych promocjach.
      Najlepiej przejechac się do hipermarketu (w każdym jest duzy wybór) i na
      miejscu poszukac najładniejszej.
    • daria.1 Re: Lalka dla 1,5-rocznej dziewczynki 23.11.05, 15:46
      U nas będzie to Chou chou Jummy ta z ciasteczkiem. W gazetce Geanta za 89 zł. Dziś jadę do Auchan, może tam też będzie.
    • agni71 Re: Chou Chou Yummy lub Giggling - gdzie najtaniej 24.11.05, 00:11
      Chyba juz zdecydowałam, że kupię którąś z tych laleczek. Wiem, że w gazetce
      Carrefour jest Chichotka za 79 zł, a w geant ta z ciasteczkiem za 89 zł. A może
      są gdzieś jeszcze, może taniej?

aga
      • mmu Re: Chou Chou Yummy lub Giggling - gdzie najtanie 24.11.05, 10:11
        Hej, dla mojej 1,5 rocznej Hani też chyba kupię chou - chou, ale chyba yummy a
        nie chichotkę, bo ta pierwsza ssie smoczek. niestety u nas nie ma geanta, jest
        tylko auchan a tam nie ma tych lalek, ale nawet jakby były, to napewno nie
        byłyby w promocji, bo u nas nie ma promocji, tak to jest, jak jest jeden
        supermarket...A w sklepie int. kosztuje prawie 100 PLN plus koszt przesyłki.
        Szkoda, że nie mieszkam w innym mieście...
        Aga, a może jakbyś kupowała dla swojej córy, to mogłabyś kupić i mi, po
        wcześniejszej wpłacie na konto, oczywiście?
        pozdrawiam
        Gosia
        • mira31 Re: Chou Chou Yummy lub Giggling - gdzie najtanie 24.11.05, 11:50
          hej dziewczyny, a może kupicie lalki berjuan (hiszpańskie). wczoraj otrzymałam
          przesyłkę i mam porównanie z lalką zapf-creations baby born. ta berjuan jest o
          niebo lepiej wykonana, nie jest made in china, pięknie pachnie, jest z lepszego
          materiału niż baby born, ma śliczniejszą buźkę. lalka jest super i nie taka
          oklepana, że potem połowa koleżanek ma baby born, a druga chou-chou, uczmy
          dzieci indywidualizmu, nie wszystko, co jest w telewizji jest najlepsze.
          www.berjuan.com
          ja kupiłam na allegro. pozdrawiam
          • mmu Re: Chou Chou Yummy lub Giggling - gdzie najtanie 24.11.05, 13:08
            Rzeczywiście ładne, szczególnie bobasy, mi podoba się lala baby smile, taka w
            różowym ubranku, tyle, że jest cała z winylu, więc nie wiem, czy dobra na 1,5
            roku (z drugiej strony, można ją kąpać, więc to pewnie atrakcja!).
            Ładna jest też taka większa lala, w pomarańczowym ubranku, jest miękka, z
            winylu tylko rączki i nóżki, ale jest chyba za duża i ma włosy, z tego, co
            pamiętam.
            Niestety, ale lale funkcyjne za bardzo mi się nie podobają, ale może
            rzeczywiście zastanowię się nad którąś z tych powyżej.
            A Ty którą kupiłaś?
            M.
            • mira31 Re: Chou Chou Yummy lub Giggling - gdzie najtanie 24.11.05, 14:06
              www.allegro.pl/show_item.php?item=72935726
              takiego chłopczyka. wejdż na stronę
              www.milbi-zabawki.pl/
              tam są dokładne opisy wszystkich lalek. pozdrawiam
              • mmu do mira31 24.11.05, 15:08
                Super, dzięki.
                Mam jeszcze pytanie, czy myślisz, że na 1,5 roczku lepsza będzie lala w
                rozmiarze 30 cm, czy 38 (na stronie jest jedna taka, śliczna, z kucykami...)?
                Chodzi mi o to, że te lale wydają się dość pulchniutkie, to na pewno nie
                Barbiewink Jak z ich ciężarem? Może na razie powinnam poprzestać na 30 cm, bez
                włosków?
                będę Ci wdzięczna za odp.
                pozdrawiam
                Gosia
      • mmu do agni71 24.11.05, 15:10
        jednak ja zdecyduję się raczej na lalkę Berjuan, obejrzałam ofertę i bardzo mi
        się dwie podobają, raczej wybiorę te, więc moja prośba jest już nieaktualnasmile
        pozdrawiam
        Gosia
        • joanna266 Re: do mmu 24.11.05, 15:23
          napisz prosze którą wybrałaś?ja zamówiłam dla mojej córci lloron płaczącą 50
          cm.jutro ma przyjsc.ciekawa jestem czy na zywo wygląda rownie cudnie jak na
          zdjęciu?
          • mmu Re: do mmu 24.11.05, 15:40
            Zastanawiam się czy wybrać lalę 0555 Baby culete w niebieskim ubranku 38 cm,
            czy 0455 Baby smile w różowym płaszczyku 30 cm, dziewczynkę.
            Wkleiłabym linki, ale nie umiemsad
            i tak sie zastanawiam...
            • joanna266 Re: do mmu 24.11.05, 15:49
              znalazłam tylko tę smile w różowym.jest super.kupujesz na alegro czy w sklepie
              inter?
              • mmu Re: do mmu 24.11.05, 15:54
                to znaczy chciałam przez allegro, ale ta druga lala jest na ich stronie int,
                mira podawała wyżej ich adres
                ja jestem leniwa smile a przez Allgro szybciej i cena ta sama
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka