Dodaj do ulubionych

Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki?

08.12.05, 11:09
Mam problem idziemy na Wigilię do mojej siostry i mam problem z prezentami sad
na Wigilii będzie 12 osób głównie od strony męża mojej siostry.nie mamy dużo
kasy żeby nie wiem jakie proezenty kupowac macie jakies pomysły ? jakies
drobiazgi żeby po prostu miło sie zrobiło teściom mojej siostry i dzadkom
mojego szwagra. wiem że moja mama szykuje takie złote woreczki ( sliczne) i
tam powkłada jakies bałwanki z czekolady, cos tam jeszcze powtyka i fajny to
pomysł.dodam, że z nimi w ogóle nie utrzymujemy kontaktu( oprócz mojej
siostry i jej męża) co kupić ? żeby cos dac ale nie drogiego?? w końcu z
pustymi ręakmi nie wypada przyjśc a oni z tego co wiem też szykuja cos
skromnego ??
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 11:16
      Aniołki wszelkiej maści - drewniane, ceramiczne, szydełkowe.
      • ewcialinka Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 11:16
        extra!!! aniołki dzięki wink
        • fastcar Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 11:45
          Mi jeszcze przyszedł do głowy pomysł na herbaty. To też jeden z zawsze-i-
          wszędzie pasujących prezentów. pa
          • ewcialinka Do fastcar 08.12.05, 11:56
            no no fakt..smile dzieki
    • edorka1 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 12:19
      Bańki - takie duże, ozdobne z podstawką. Czasem przed Świętami w dużych centrach handlowych sa takie stoiska firmowe bańkowych wytwórni i można poprosić o napisanie na bańce świątecznych życzeń i dedykacji. Robia to od ręki, w ciągu paru minut.Fajne i stosunkowo tanie smile.
      • ewcialinka Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 12:21
        jesteście genialne dziewczyny wink))))))))))))))))))))
      • zona_mi Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 12:36
        Bańki to trzeba lubić i mieć gdzie postawić - byłabym ostrożna, choć pomysł
        rzeczywiście fajny. Jeszcze z tą herbatą mi się podoba - kiedyś kupiłam dla
        kogoś herbatę z różą, w małym, metalowym pudełku z różami - zawinęłam w celofan
        i zawiązałam sznurkiem (sizalem, czy czymś takim) - wyglądało i pachniało
        bardzo efektownie, a zamknęłam się w kwocie ok. 10 złotych. Można kupić herbatę
        na wagę i odpowiednie akcesoria (pudełka, filiżanki itp.) w sklepach albo na
        stoiskach w domach handlowych.
        • dagmama Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 12:40
          Mydło ręcznie robione, wiecie, takie pachnące, kolorowe, sprzedawane na wagę.
          Niedrogie, nie na zawsze, ale... hm, sama lubię takie, więc to chyba dobry prezent?
          • edorka1 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 12:45
            OOO! Super! Dzięki!
            • edorka1 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 12:50
              A tak mi przyszło do głowy, że na tych stoiskach co mydła recznie robione są tez piekne, kolorowe, ozdobne zapachowe świece, pakowane fajnie i wiązane kolorowo. To chyba też może być fajny prezent...
              • ewcialinka Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 12:52
                zobaczcie ile sie juz świetnych rzeczy uzbierało CAŁUSKI DLA WAS !!!!!!
                • mamaemmy Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 13:29
                  swietne pomysły-aniołki można przecież zrobić z masy solnej!Pododawać
                  perelek,waty ...
                  zamiast herbaty-jak ktoś woli-kawę-np ze sklepu "Pożegnanie z Afryką",na wagę.

A jesli w Twoim miescie jest sklep z tanią książką to zobacz tam-już od 6
                  zlotych można kupić fajne książki!Ja mam na razie za 6 zlotych "biblie dla
                  graczy komputerowych"oraz świetny album"wspomnienia matki dla córki"Jest tez
                  wersja "dla syna"-piękny album na zapisywanie wspomnień z całego zycia i
                  wklejanie zdjęć.Kosztował 12złotych(na Grodzkiej w Krakowie)
                  • ewcialinka do mamaemmy 08.12.05, 13:43
                    takiego albumu szukam smile dla siebie nie widziałam w łodzi albo źle szukam
                    • mamaemmy Re: do mamaemmy 08.12.05, 13:53
                      ale w Łodzi jest tania ksiązka,więc może też dotrze ten albumsmile
                      Jest naprawde super,z przodu ma zdjęcie w sepii stareeego typu wózka
                      wiklinowego z nóżkami dziecka wystającymi.
                      A szukasz na prezent,czy po prostu-dla siebie?
                      • ewcialinka mamaemmy 08.12.05, 13:55
                        album dla siebie
                        • mamaemmy Re: mamaemmy 08.12.05, 14:05
                          to jak nie znajdziesz,to jak będę na Grodzkiej to Ci kupię jeśli jeszcze będąsmile
                          • kasiekk Re: mamaemmy 08.12.05, 14:22
                            uuuu, ja tez bym chciala taki album, dla synkasad( Ktos moze widzial w Warszawie?
                            Kasia
                            • ewcialinka Re: mamaemmy 08.12.05, 14:26
                              dzięki !!! jak będziesz widzieć to kup smile dla synka dzięki serdecznie podam ci
                              mój adres ewcialinka@o2.pl jak cos to pisz tam smile))))))))))))))))
    • misia_75 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 14:53
      A co powiecie na nalewke własnej roboty? Kiedyś piłam taką z mleka i z
      cytryny ,była pyyyyyycha!Ale to pomysł raczej na przyszły rok, bo taka nalewka
      powinna stać przynajmniej pół roku.
    • onika27 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 15:12
      Aniołki bardzo mi sie podobaja na przykład na allegro mozna kupic juz za
      naprawdę grosze a do tego karteczki z cytatami tylko muszą byc dobrze dobrane.U
      nas dwa lata temu tak zrobila szwagierka a te karteczki z cytatami mam do dziś
      idealnie trafiła do kazdego Fajna pamiatka.Nie drogo tylko trzeba by troszke
      czasu poświecic żeby pozyczyc gdzies książke z cytatami Pozdrawiam
    • nunia01 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 18:57
      Ja w zeszłym roku robiłam takie prezenty na parę - akurat tak się złożyło, że
      same pary były. Każda para dostała 2 kubki + herbatkę. Kupki kupowałam w
      supermarkecie - tanie były i ładne - udało mi się podobierać tak, że się
      wszystkim podobało, a herbatka ze sklepu z herbatami na wagę - udało mi się 8
      osób 'obskoczyć' za mniej niż 100 PLN - i jeszcze kupiłam herbatkę dla siebie.
      Miałam też taki pomysł żeby zrobić ozdobne pierniczki - czasem w marketach
      sprzedają na takich stoiskach w galerii - zapakowane w pudełeczka z siankiem i
      ozdobione różniście - drogie strasze, a można samemu zrobić - niestety w zeszłym
      roku nie miałam czasu.
      Moja ciocia jest mistrzynią od drobiazgowych upominków - solniczka z
      pieprzniczką - takie śmieszne fikuśne; maleńki świeczniczek ze świeczką;
      puchaty ręczniczek mikroskopijnych rozmiarów, ale taki słodki, że hej.
      QW tym roku wiedziałm bardzo fajne i niedrogie kominki parowe - tak do 10 PLN do
      tego olejek eteryczny i mamy prezencik.
      • zona_mi Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 08.12.05, 19:03
        Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że na taki aniołek zwykle jest trafiony, bo
        sezonowy (na choinkę i potem do pudła smile), herbatę można wypić, a z ozdóbkami
        typu kominki czy solniczki nieraz obdarowany nie ma potem co zrobić, bo na
        przykład nie jest amatorem takich drobiazgów (trzeba by znać jego gusta,
        wystrój kuchni itp).
        Osobiście nie lubię pierdółek, które potem przestawiam z kąta w kąt aż
        trafiają... w inne ręce, albo... wink
    • zuzka26 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 09.12.05, 11:02
      Dla smakoszek kawy proponuję ładną filiżankę. Ładne kalendarze, notesy adresowe.
      A macie jakieś pomysły na męskie prezenty? Kosmetyki odpadają, mam 3 panów
      którym muszę coś kupic i zupełna pustkę w głowiesmile
    • bbb21 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 09.12.05, 14:19
      oraz : aniołki z papieru; rysuje się szablon, wycina , ozdabia; z kolorowego
      papieru;
      albo
      zasuszone krążki jabłka, cytryny, pomarańczy do słoików powkładać, ozdobić
      ładnym materiałem jako wieczko, wstążką, itp. polecam, pzdr
    • asia21091 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 11.12.05, 00:20
      Ja myślę o małych poduszeczkach-=jaśkach.Można kupić różne powłoczki, tak aby
      pasowały do różnych osób. marketach można dostać tanio.
      • madzialena11 Dla panów???... 11.12.05, 00:41
        Niekoniecznie ale może być dla panów... Widziałam w sklepie róznorodne
        miniaturki dobrych i drogich trunków, w takich malutkich buteleczkach. Ceny od 2
        do 10 zł, np. whisky Johnnie Walker (bodajże ok. 6 zł). Są też likiery, np dla pańwink
        • marchefka27 do mamaemmy !!! 13.12.05, 13:23
          wyslalam ci wiadomosc na priv. Pozdrawiam smile
          • marchefka27 Re: do mamaemmy !!! 15.12.05, 11:49
            Albumy Wspomnienia Matki dla syna/corki sa do kupienia rowniez w Warszawie w
            taniej ksiazce za 11.50 . sa naprawde super smile mam nadzieje ze bede
            skrupulatnie wypelniac i synek dostanie na ktores urodziny w prezencie smile
            • kaliaa Re: do mamaemmy !!! 16.12.05, 09:03
              marchewko gdzie dokladnie w warzaawie to kupilas?
    • masza76 Re: Wigilia - jakies pomysły na skromne upomonki? 16.12.05, 10:29
      ja w tym roku robię prezenty sama. zrobiłam juz ozdobne, pachnące świece, do
      tego po słoiczku (słoiki z ikea) pachnącej , kolorowej soli do kąpieli,
      dokupiłam herbaty i kawy na wagę właśnie i przede mną jeszcze pieczenie
      ciasteczek. wszystko to ładnie popakuję w celofan, rafię i wsadzę do małych
      koszyczków. zamknę się w kwocie okolo 20-23 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka