Dodaj do ulubionych

9fashion - nie polecam!

19.12.05, 15:21
Nie wiem czy znacie tą firmę, na pierwszy rzut oka wydają się ok, łdnie
rzeczy i nie strasznie drogie chć tez nie najtańsze, ale kupiłam kilka rzeczy
i 3 z nich po 2 miesiącach nie nadają się do użytku! Tunika, mimo zapewnień w
sklpeie że starczy dokońca ciąży , zwyczajnie się popruła, w spódnicy guma na
brzuch sparaciała po dwoch praniach, co więcej, firma nie uznaje relamacji -
dzowniłam do nich, więc prawie 300 stówy wyruciłm w błoto. Oni sprzedają
także na allegro jjako modna mama czy jakoś tak, poza złym stanem ubran mają
niemiła obsługę, przez telefon czułam , że |Pani chyba Renata Bugaj, czy
jakoś tak, chce mnie jak najzwyczajniej szybko zbyć, porażka.
Obserwuj wątek
    • detinka Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 15:24
      masz rację <http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77296881>
      Nawet się zastanawiałam, bo na pierwszy rzut fajne rzeczy mają. dzieki za cenną
      informację, nic mnie tak nie irytuje jak Sprzedający który ma Cię w ......
      • sakerloff Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 15:32
        ja kupiłam ale przez sklep www.pieknamama.pl , spodnie są super, zobaczymy jak
        po paru miesiącach. Póki co jestem zadowolona, są porządne i bardzo wygodne...
        • xixx Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 15:53
          Cziewczyny, ja też mam dwie pary spodni 9fashion, kupiłam obie pary miesiąć
          temu, więc tk mneij więcej każde nosiłam 2 tygodnie - bo na zmainę, jedne cały
          czas są bardzo ok, a drugie, wręcz przeciwnie sad Na pasie/gumie na brzuch,
          poszły oczka na całej długsci, tkie jak w rajstopach mniej więcej. Napisałąm
          maila do 9fashion około tydzień temu opisując sytuację i wymagając wymiany (nie
          mam już paragonu) i czego się dowiedziałam? Że ich to nie intersuje, jeżeli nie
          mam paragonu, nawet nie raczyli się sprawą zainteresować, zupełna kpina. Na
          szczęście poszłam jeszcze dosklepu gdzie kupiłam te spodnie i tam rzyjeli mi
          reklamacjęm choć nie powinnam mówic hop jeszcze bo jak na razie pani zapewnila
          mnie w sklepie ze napewno dostanę spodie na wymianę tylko muszą poczekać na moj
          rozmiar ale poki ich nie dostanę do ręki, nie chcę w 100% zchwalac. Jednak sklep
          o ktorym mowię, polcm - miesięcy na kabatach w Warszawie, gdyż wogóle przejmują
          się klientem i szanują go, (mają tam rzecxy różnych firm, nie tylko 9fashion)
          natomiast firmy 9fashionnie polecam! Ze względu na niską jakość mimo
          niewatpliwej urody, towaru, i co rónie ważne, za beznadzieny stosunek do klienta .
          To tyle moich doswiadczen, licze ze za kilka dni bde miała wyminione spodnie i
          że tym razem wytrzymają do końca ciąży.

POZDRAWIAM!
          • xixx Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 15:56
            Ten sklep na Kabatach to 9 miesięcy, literowki mi się powkradały w poprzednim
            poście, sklep naprawdę ok i dobra obsługa, 9fashion - tragedia.
          • amwaw Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 19:14
            A ja polecam- mam 2 pary spodni, wytrwały przez całą ciąże, a teraz chodzę po
            ciąży- są po prostu świetne.
            Xixx- abstrahując od stanu spodni -nic dziwnego, że ich nie interesowalo jeżeli
            nie masz paragonu- nigdzie nie uznają reklamacji(takie ich święte prawo) bez
            paragonu,chyba, że wykazują naprawde bardzo dobrą wolę.
            • xixx Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 20:31
              No wlasnie okazuje się ze jednak jest to ich psi obowiązek jezeli towar jest
              wadliwy z ich winy, na szczscie, bo inaczej nie odzyskalabym kasy ani spodni,
              cale szczescie ze istneije jeszcze instytucja rzecznika ochrony praw konsumenta
              i tam radzę czerpac wiedzę do odpowiedzi na tego typu pytania, wazne aby znac
              swoej prawa a nie np. mylnie myslec ze jak sie nie posiada paragonu to Ci robią
              łąchę że naprawiają szkodę.

Pozdrawiam.
          • 9fashion Re: 9fashion - nie polecam! 20.12.05, 21:04
            Witam!

Odpowiadam w imeniu firmy 9fashion w sprawie reklamacji spodni.
            Przede wszystkim chcę zaznaczyc,że Klientce nie odmówiliśmy uznania reklamacji,
            tylko skierowaliśmy ją w celu jej złożenia do sklepu w którym spodnie zakupiła.
            Zgodnie z prawem nie my jesteśmy stroną w przypadku reklamacji. Towar zwraca
            się w miejscu zakupu. Następnie sklep zwraca je do nas wraz z paragonem,
            będącym podstawą reklamacji! I tu sądzę, że tkwi problem, gdyz Klientka
            paragonu nie posiadała... Takze przykre jest potraktowanie nas przez Klientkę.
            Cóż, akurat zawsze starmy się aby Klientka była zadowolona i cazsem nawet lekko
            naciągane reklamacje uznajemy. Jakosć mamy naprawdę wysoką i między innymi
            właśnie to nas wyróżnia, a i znikoma ilosć reklamacji tylko to potwierdza.
            Proszę zresztą zobaczyć, co pisze na ten temat właścielka sklepu "Supermama",
            która m.in. sprzedaje naszą odzież.~Można podejrzec komentarze na allegro.pl,
            gdzie sprzedajemey pod nickiem modna_mama. A Pani życzę wiecej optimizmu w tak
            pięknym okresie jakim jest ciąza! Na marginesie - Klientka otrzymała już
            spodnie wymienione na nowe, także nie wiem po co to całe zamieszanie smile
            • xixx Re: 9fashion - nie polecam! 21.12.05, 10:39
              Tak ale wynikło to ze starań właścieciea sklepu 9 miesięcy, Panstwo "uprzemie"
              mnie poinformowali - bez paragonu nie ma o czym mówić, to w sklepie 9 miesięcy
              bez konsultaji z państwem po obejrzeniu zniszczenia, pani prowadząca sklep
              odrazu przyznała rację, Państwo próbowali od problemu uciec, informując mnie, że
              tylko i wyłącznie z paragonem reklamacja może być uwzględniana. Myślę że gdybym
              sprawy nie dopilnowała, nic bym z tego nie miała, NIE MA TU ŻADNEJ DOBREJ
              PAŃSTWA WOLI!!!! a teraz próbuje Pani bronić dobrego imienia firmy ale troszkę
              późno, wystraczyło zając się sprawą gdy o to poprosiłam.
              A ciążę przechodzę barzo dobrze i , co ważne, spokojnie, mimo nieprzyjemności
              takich, jak ta związana z kontaktem bezpośrednim (oby nigdy więcej) z Państwa firmą.
              Pozdrawiamsmile
      • kasia2705 Re: 9fashion - nie polecam! 20.12.05, 10:27
        Ja tez kupilam pare ciuhow ciazowych, w tym wydawalo mi sie super jeansy
        9Fashion i potwierdzam, po 2 tyg guma na brzuchu zaczela sie pruc, potem poszly
        szwy wzdluz brzegu spodni, na szczescie kolezanka mnie poratowala i podszyla
        ile sie dalo (doslownie wczoraj je od niej odebralam). Duzo lepiej spisuja sie
        ciuchy HappyMum - zero problemow.
    • b.bujak Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 21:11
      ja mialam sukienke tej firmy, kupowalam przez Allegro - rzeczywiscie byla
      kiepsko wykonana
    • vanella a ja przeciwnie! 19.12.05, 21:38
      nie wiem, gdzie wy dziewczyny kupujecie ciuchy ciążowe i za ile, ale dla mnie
      9fashion to ideał. kupiłam u nich sukienkę na ważną okazję - jest świetnie
      uszyta. potwierdza to osoba znająca się na krawiectwie. poza tym po prostu
      czuję się w niej ładnie i sexy powiększenia wszystkich wymiarów smile)
      poza tym mam jeszcze z 9fashion spodnie typu bojówkowego i spódnicę długą
      sztruksową. to są świetne rzeczy! po prostu ładne. i IMHO naprawdę niedrogie.

co zaś do reklamacji bez paragonu - powodzenia smile jeszcze nie widziałam sklepu,
      który by coś takiego łyknął.
      • mija4walles Re: a ja przeciwnie! takze 20.12.05, 11:03
        kupilam dwie pary spodni
        na ursynowie
        pani przemila cierpliwie donosila kazda rzecz przymierzylam z 15 par
        to bylo jakies2 miesiace temu do tej pory wszsytko jest ok
        wiec moze macie akurat pecha no i trudno przewidziec takie sytuacje
    • bonnie75 Re: 9fashion - nie polecam! 19.12.05, 22:56
      A ja mam same mile wrazenia zwiazane z tym sklepem. Kupilam z 9fashion czarne
      szerokie spodnie z golfem na samym poczatku ciazy i jeszcze w nie wchodze smile,
      rozowa, elegancka bluzke na specjalne okazje i ostatnio spodniczke-ogrodniczke
      i jestem baaaaardzo zadowolona.
      A co do faktu, ze autorce watku po dwoch miesiacach chodzenia sprula sie
      tunika - coz....... jesli brzuch jej urosl i pchala na sile to zaden material
      nie wytrzyma ...
      • xixx Re: 9fashion - nie polecam! 20.12.05, 00:37
        No włąśnie jak piszesz "łyknął" , polecam sklep 9 miesięcy na |Kabatach,
        profesjonalne podejscie do klienta, wymeinili mi spodnie bo przyznali rację ze
        firma 9fashion spartaczyła robotę.

Pozdrawiam!
        • mammamam 9fashion - POLECAM!!!!!!!!!!! 20.12.05, 21:18
          A ja polecam jak niw wiem co!!! Obecnie jestem drugi raz w ciaży i ponownie się
          u nich ubieram smile Niektóre rzeczy wykorzystuję z przed półtora roku i nic sie
          z nimi nie dzieje, mało tego nosiłam spodnie, nawet po ciaży. Teraz kupiłąm na
          www.9fashion.pl bluzkę Lationo i sztruksy "street" i są cudowne. Nic,
          absolutnie nic im nie dolega. Na początku wybrałam za małą bluzke i wymienili
          mi w ciagu kilku dni na nową,a do tego nie musiałam płacić za ponowną przesyłkę.
          Pewnie miałas pecha z tymi spoidniami. A jak nie miałąs paragonu to nic
          dziwnego, ze nie chcieli Ci tego uznac. Mnie by do głowy nawet nie przyszlo o
          to pytac. W sumie to i markowym firmom zdarzają sie jakies felerne sztuki, sama
          mam takie np z Zary. Fajne rzeczy ma tez happymum, ale drosze. Ja u nich nie
          kupowałam, ale całkiem fajnie wyglądają na stronce.
    • garbola Re: 9fashion - nie polecam! 20.12.05, 10:20
      A ja POLECAM! Mam 2 pary spodni od nich (dżinsy i wyjsciowe czarne) oraz piekną
      czarną tynike z klamrą. Są eleganckie, cudownie w nich wyglądam i czuję się
      rewelacyjnie. Może miałaś pecha i akurat dostała Ci się sztuka źle zrobiona.
      Pozdrawiam.
      • sunrise3 Re: 9fashion - nie polecam! 20.12.05, 11:17
        Ja upatrzylam sobie brazowa bluzke z klamra z przodu. Wypatrzylam ja w
        internecie a chcialam kupic w sklepie. I dobrze zrobilam. Przymierzylam ja ale
        niestety z boku przy klamrze material nie byl zszyty i byla dziura przez ktora
        przeswitywal mi brzuch. Ogladalysmy ze sprzedawczynia wszystkie bluzki tego
        typu i kazda z nich miala to samo, szycia pruly sie, nie byly zakonczone.
        Wlascicielka sklepu wkurzyla sie na ta firme i powiedziala ze wszystko im
        zwroci i jak mogli dac towar do sprzedania w takim stanie. Tak wiec bluzki nie
        kupilam. Pocieszylam sie tunika tej firmy i jest OK.
    • maretina Re: 9fashion - nie polecam! 20.12.05, 13:49
      a ja polecam. mialm letnia sukienke. rewelacja. zostnie nanastepna ciaze.
      • bonnie75 Pimpulu! 20.12.05, 15:34
        Ale ten Twoj Kajtek .... jest przeuroczy!!!
        Ale chyba sie powtarzam smile
        • maretina Re: Pimpulu! 21.12.05, 07:45
          bonnie75 napisała:

> Ale ten Twoj Kajtek .... jest przeuroczy!!!
          > Ale chyba sie powtarzam smile

dziekismile niedlugo nowe zdjecia wklejesmile
          kajtek ma juz 67 cm wzrostu i wazy 6200smile))
    • supermama-wa-wa Re: 9fashion - nie polecam! 20.12.05, 18:53
      Witam! Prowadzę sklep z odzieżą ciążową i mam w ofercie kolekcję firmy 9fashion.
      W porównaniu z innymi firmami na 9fashion mam najmniej reklamacji (!), a jakość
      wyrobów jest rewelacyjna! Z tego, co wiem, 9fashion sporo eksportuje do krajów
      Europy zachodniej, a tam wymogi jakościowe są znacznie wyższe niż u nas.
      Na Allegro też są same pozytywne komentarze od Kupujących...
      A wymieniona w poście z nazwiska p. Renata należy do naprawdę bardzo
      sympatycznych i życzliwych klientkom osób ....
      MOŻE TO WIĘC KONKURENCJA PRÓBUJE W TEN SPOSÓB ZAISTNIEĆ NA RYNKU????!!!!
      No cóż, pogratulować metod!
      A jeśli chodzi o reklamację bez paragonu - polskie prawo konsumenckie wyraźnie
      to reguluje: "paragon jest podstawą reklamacji" (paragon to dowód zakupu
      konkretnego towaru w konkretnym sklepie, dowód, że nie jest to np. "podróbka" z
      bazaru, czy towar z wyprzedaży, przeceniony już w momencie zakupu z powodu
      jakiejś wady).
      Pozdrawiam serdecznie
      Beata
    • tucik też nie polecam...polecam Bebefield 20.12.05, 19:08
      też nie polecam, w porównaniu z bebefield jest wyraźnie gorszą firmą. Towar nie
      posiada w środku formularza zwrotu lub reklamacji, tak jak jest w przypadku
      bebefield, trzeba zwracać pisząc specjalnego maila i jeszce samemu preparować
      zwrot na piśmie, bluzka która kupiłam pomimo że wymierzona wg moich wymiarów
      okazała się totalnie za mała, już wymieniona na większa jest akurat ale
      ciasnawa, na pewno nie starczy do końca, takiej bluzki już nie kupię, wogóle
      bebefield jest o wiele bardziej profesjonalną firmą ze świetnymi gatunkowo
      ciuchami i tam polecąm Wam robić zakupy
      • martika06 Re: też nie polecam...polecam Bebefield 21.12.05, 17:06
        Też nie polecam. Straszne szmaty. Kupilam 2 pary spodni i sukienkę. Po 2
        praniach gumki w spodniach sparcianialy, sukienka wypycha się na tylku (a
        podbno to jeans z lajkrą) i od razu zaszewki się spruły.
        Więc albo ja nie potrafię użytkować ciuchów dla ciężarówek, albo to taki
        bubelsmile))
        Nawet nie próbowalam reklamować, bo paragony wyaliłam.
    • xixx Rzecznik ochrony praw konsumenta na ten temat 27.12.05, 12:55
      Wklejam tu fragment opinii rzecznika ochrony praw konsumenta na powyższy temat,
      warto mieć taka wiedzę w innych tego typu sytuacjach, nie dajcie sobie wmówić,
      że jak nie macie paragonu, nic nie możecie zrobić!!! Bo to nie prawda, chroni
      Was prawo:

Sprzedaż konsumencka znajduje prawną regulację w ustawie o
      szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu
      cywilnego (Dz. U. z 2002 r. nr 141, poz. 1176). Jeżeli towar jest niezgodny
      z umową to
      w myśl artykułu 8 ww. ustawy może Pani żądać naprawy towaru lub wymiany na
      nowy zgodny z umową.
      Reklamację składa Pani do sprzedawcy.
      Sprzedawca ma obowiązek ustosunkować się do reklamacji w terminie dni 14
      (jest to czas na odpowiedź - czy uznaje reklamacje czy nie; nie jest to czas
      na realizację reklamacji). Jeżeli sprzedawca nie ustosunkuje się w tym
      terminie do reklamacji oznacza to, że reklamacja jest zasadna (uznana).
      Ochrona jaką daje Pani ustawa trwa 2 lata od momentu wydania towaru.

W przypadku umów zawieranych z udziałem konsumentów, paragon fiskalny jest
      tylko pisemnym potwierdzeniem zawarcia takiej umowy. Żaden przepis prawa nie
      stanowi, iż jest to jedyny dowód jej zawarcia. Niedopuszczalne jest zatem
      ograniczanie ustawowego prawa konsumenta do reklamowania towaru niezgodnego
      z umową i możliwości żądania nieodpłatnej naprawy albo wymiany na nowy,
      jedynie w oparciu o brak paragonu. Gdyby ustawodawca chciał w ten sposób
      ograniczyć możliwość dochodzenia tych praw, musiałby wprost stwierdzić w
      akcie prawnym o randze ustawy, iż wyłączną podstawą dochodzenia roszczeń z
      tytułu niezgodności towaru z umową jest paragon fiskalny.

Brak pargonu może być problemem przy ustaleniu okresu ochronnego -
      sprzedawca odpowiada wobec Pani przez okres dwóch lat od momentu wydania
      towaru. Jeżeli sprzedawca odrzuca
      reklamację z tego powodu, ciężar dowodu spoczywa na Pani (trzeba
      udowodnić, że towar został zakupiony przed upływem okresu podanego w
      artykule 10 ustawy z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach
      sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cywilnego Dz. U. z 2002 r. Nr
      141, poz. 1176). Dowodem zakupu może być np. wyciąg z rachunku bankowego.
    • m-a-r-g-o Re: 9fashion - w porządku 30.12.05, 01:17
      Ja zakupiłam w tej firmie drogą internetową spodnie długie i koszulę.Jakość
      wydaje się dobra.Dość szybko otrzymałam przesyłkę.Spodnie okazały sie za małe
      ale bez problemu dokonałam wymiany.Nie mam zastrzeżeń co do obsługi.
      • ekan13 Re: Z czystym sumieniem-POLECAM 31.12.05, 02:53
        Prowadzę sklep z odzieżą ciążową i mam min. ubrania firmy 9fashion. Klientki są z nich bardzo zadowolone. Dziewczyny kupują spodnie, wracają po następne i chwalą sobie je bardzo. Fakt bluzka latino była nieco niedoszyta przy klamrach, ale po jak mniemam uwagach ze strony klientek, ostatnio zamówiona przeze mnie partia była wykonana bez zarzutu. Współpraca z samymi paniami z firmy to czysta przyjemność. Ubrania mogę polecić z czystym sumieniem (nie odwazyłabym się inaczej ze wzgl. na historię swego nicku).
        Mam nieodparte wrażenie, że całe to zamieszanie to jakaś nieczysta konkurencyjna grasad
    • sarotka1 Re: 9fashion - nie polecam! 02.01.06, 14:17
      no, no, firma zorientowala sie, ze swoim podejsciem do klienta stracila twarz i
      stara sie nadrobic. Ciekawe co xixx dostala za to, zeby wychwalac firme na
      forum (przeczytaj swoje poprzednie watki). moze teraz reszta dziewczyn tez
      dostanie zadoscuczynienie po kompromitujacym zachowaniu firmy 9 fashion. Nie
      odpuszczajcie dziewczyny. ja napewno u nich NIC nie kupie po tym co tu
      przeczytalam.
      • xixx Re: 9fashion - nie polecam! 02.01.06, 14:34
        Wiesz co dostałam? Miły telefon od właścicielki firmy w którym wyjaśniła mi
        nieporozumienie, powołując się na sytuacje gdzie kobiety kupuja towar na
        przecenach a potem, dopominają się o zwrot pełnej sumy właśnie bez paragonu.
        Jednocześnie zostałam przeproszona za nieporozumienie, hmm, dziwne że
        potraktowałam to zachowania firmy jako poważny biznesowy gest nie? Powinnam się
        dalej rzucać, tak dla zasady? Oj pomyśl czasem dziewczyno zanim coś napiszesz...
        • xixx Re: 9fashion - nie polecam! 02.01.06, 14:38
          Dodam, że nadal uważam, że pierwsze podejście było nie fair i nie
          usprawiedliwiam teraz wsystkiego, uważam tylko, że firma zachowała się na
          poziomie starając się naprawić sytuację, myśle, ze każdy uczy się na błędach.
          Nadal uważam, że po mojej pierwszej skardze ktoś powinien sprawą się zająć a
          nie odsyłać mnie do sklpeu z informacją, że tylko paragon jest podstawą
          reklamacji. jednak nie da się cofnąc czasu i tamto zachowanie juz miało
          miejsce, próba wyjaśnienia sytuacji jest chyba dobrym krokiem, prawda? W każdym
          razie ja tak uważam.
      • bonnie75 Re: 9fashion - nie polecam! 02.01.06, 15:48
        To juz jest twoja sprawa, ze nic nie kupisz w 9fashion, ale nie zniechecaj
        innych do zakupow, czytajac tylko i wylacznie opinie jakiegos tam procentu
        uzytkowniczek! To jest dopiero glupie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka