Dodaj do ulubionych

jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle

30.12.05, 15:01
takim konkretnie jak na str. 39 katalogu (podałam link do niemieckiej strony,
bo na polskiej tych krzesełek się nie zobaczy, ale jak najbardziej można je
zamówić w Polsce - katalog baby był dołączany do jakiejś dziecięcej gazetki)
www.quelle.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/EUR/Q_ECatalog-Show;sid=n3EjXDaN9XAjXnU4pTSPSFX0UxyX4xhgE5k=?
CategoryName=114832&eCatName=baby&PromoShopID=50000336&Linktype=K&PromoShopID=
50000732&Linktype=K
Cena krzesełka 169zł
Jest super -
1. bo lekkie,
2. kilka możliwości ustawień (z nóżkami, bez nóżek, siedzisko jako oparcie,
oparcie jako siedzisko, ze stolikiem i z przegródką na nóżki, ze stolikiem
bez przegródki na nóżki, bez stolika - stolik zawieszony w pozycji
spoczynkowej za oparciem, stolik ma antypoślizgową nakładkę)
3. wszystkie ustawienia bezpiecznie blokowane zatrzaskami, blokady łatwo przy
składaniu odchodzą,
4. krzesełko stawia się na standardowe krzesło - i tu dwie możliwości
wysokości,
5. krzesełko może stać samo na podłodze na nóżkach i jest wtedy samodzielnym
fotelikiem (ale niskim),
6.krzesełko przenosi się złożone jak walizeczkę

Krzesełko dla trochę starszych dzieci (oparcie się nie odchyla do spania).
W komplecie dołączane są pasy. W rzeczywistości to krzesełko robi o wiele
lepsze wrażenie niż w katalogu. W katalogu nie pokazano wszystkich możliwości.
Dla mnie to super hit za 169zł dla dziecka od roku do .... może nawet i 5
lat? w funkcji fotelika np? (a już posiadamy standardowe plastikowe krzesełko
z regulowaną wysokością i innymi bajerami - więc temat krzesełek mam
opanowany)
Ps. Moje zachwyty przepuściłam przez pryzmat traktowania tego krzesełka jako
krzesełka turystyczno-przenośno-domowegowink
Obserwuj wątek
    • lgosia1 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 15:05
      link się nie wyświetla niestety poprawnie.
      proponuję wejść na www.quelle.de
      tam z lewej strony wybrać Online Kataloge blattern
      ukażą się różne katalogi, więc kliknąć na ten w prawym dolnym rogu "mein baby &
      ich"
      tam odnaleźć 38 stronę
      • lgosia1 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 15:06
        39 stronę
        • pia_ Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 15:13
          He, He to już będę wiedziała co podpowiedzieć znajomym z małą kuchnią. Ja jestem
          ciekawa tego sedesu ze stopniami, tylko, że nigdzie nie jest napisane czy to
          jest z regulowaną wysokością (wiadomo, ze kibelki montowane są na róznych
          wysokościach - tolerancja jest do 10 cm), wiem, ze stopnie są rególowane, bo to
          widać, ale dalszych informacji brak.
          • lgosia1 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 15:20
            pia wyobraź sobie że taki sedesik stoi w naszej łazieneczce. Wyłączając fakt,
            że sedesik jest używany tylko i wyłącznie do zabawy we wchodzenie i zaglądanie
            do klopa (niestety) to sam w sobie jest również super przemyślany. Regulacja
            wysokości jest płynna poprzez kąt ustawiania machiny na sedesie. Jeśli ustawimy
            pod ostrym kątem to mamy niziutko - jeśli kąt ustawienia zbliża się do kąta
            prostego - mamy wysoko. Ciężko to wytłumaczyć - ale działa niezawodnie i nic
            nie trzeba ustawiać, ustawia się samoistnie - poprzez "założenie" na domowy
            sedes
            • lgosia1 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 15:22
              ten sedes dziecięcy z drabinką w polskim quelle kosztuje 99zł
              • pia_ Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 15:24
                No to już wszystko jasne smile
      • iwek33 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 22:22
        Odnośnie krzesełka: znakomicie sprawdza się na wyjazdach, np: na wczasach. Tam,
        gdzie byliśmy były co prawda na stołówce plastikowe krzesełka z Ikea dla
        dzieci, ale dzieci wiecej niz krzesełek, a my mieliśmy swoje i bardzo nam to
        ułatwiało posiłki z naszym ruchliwym dzieciakiem. Podobne do tego, kupowałam w
        zeszłym roku wiosną na allegro, nowe, ale innej firmy za ok.120 zł.
    • iwek33 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 15:24
      My mamy z Quelle taką plastikową umywalkę, którą zawiesza się na brzegu wanny i
      też jest to super pomyślana pomoc. Umywalka ma korek i wodę mozna wypuścić do
      wanny, ma wgłębienie na kubek do mycia ząbków, na mydełko i małe "lusterko"
      oczywiście jest to taka folia, żeby było bezpiecznie. Odkąd ją mamy nasz 2,5
      latek myje ząbki bez problemu, do umycia rączek też nie musimy go podnosić, tak
      jak do dorosłej umywalki, aha z boku jest jeszcze taki wieszaczek na ręcznik,
      więc sam wyciera rączki po umyciu.
    • magdek2 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 22:04
      i naprawdę jest wygodne ? bo wygląda zupełnie inaczej niż te w naszych
      sklepach, ja stoję własnie przed dylematem zakupu jakiegoś...
      • lgosia1 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 22:11
        to zależy z której strony patrzeć. Ja patrzę z tej strony, w której obok mam
        krzesełko standardowe rozkładane plastikowe (arti alice confort), no i mój
        dzieciaczek ma już 20 miesięcy. Dla ośmiomiesięczniaka lepsze chyba jednak
        możliwości regulacji oparcia itp. No ale za 169zł to naprawdę warto to
        krzesełko mieć. Mało miejsca zajmuje, przenosi się jak walizeczkę, jeśli
        samodzielnie stoi na ziemi - to jest super krzesełkiem dla małego szkraba
        chociażby do oglądania teletubisiów itp.
        To krzesełko sprawia trochę wrażenie "rozchybotanego na nóżkach" ale to
        naprawdę wrażenie - plastik musi być bardzo mocny, bo mój mały już skakał po
        tym krześle. Właśnie się zastanawiam, czy nie kupić jeszcze takiego jednego do
        domu babci. Mały jak dziś zasiadł, to nie może z niego zsiąść. W zamyśle
        kupowałam do domu babci, a krzesełko obowiązkowo musi zostać w domuwink
        • lgosia1 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 30.12.05, 22:12
          wydaje mi się, że mamy takie prawo, że kupując wysyłkowo mamy niepodważalne
          prawo zwrócić towar. Może zrób tak, że kup, rozpakuj, popatrz - zawsze można
          zwrócić
    • bujka2 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 31.12.05, 00:22
      W tym polskim katalogu sa takie same atykuly jak w Niemieckim?
      • aagulek Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 31.12.05, 12:54
        witam, a ja wlasnie jak dostalam katalog z jakas gazetka to sie mocno
        zastanawialam czy nie kupic, ale wlasnie te nozki, jakos wygladaja jak zwykle
        rurki i sie boje ze slaba konstrukcja-malo bezpieczna, coz musze sie
        zastanowic, pozdrawiam,Agnieszka
    • aagulek lgosia1 31.12.05, 12:57
      mam jeszcze pytanko, na zdjeciu jest zamocowane do drewnianego krzesla, jak to
      jest, ono musi byc do czegos mocowane, czy samo w sobie jest krzeslem ja na
      fotografii po lewej stronie po powiekszeniu oczywiscie, a bez pierwsze od
      lewej,bede wdzieczna za info albo za zdjecie Twojego fotelika?
    • sdomitrz Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 31.12.05, 13:48
      Ciekawe, czy wszystkie produkty z tego niemieckiego quelle można zamówić?
      I jak się składa zmówienie - do Polskiego dystrybutora quelle?
      • iwek33 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 31.12.05, 14:05
        Dziewczyny! Ja mam ten katalog w polsiej wersji, wydany dla polskich klientów,
        był dodatkiem do jakiegoś dziecięcego czasopisma. Mozna składac zamówienie
        telefonicznie ( 0-61 6644800 )od poniedz. do soboty w godz.8.00-21.00. Można
        zamawiać przez internet: www.quelle.pl lub normalnie na kartce pocztowej:
        Quelle Polska Sp.z o.o skr. poczt.141, 60-959 Poznań. Całkowity koszt wysyłki:
        12,50. Nieużywany towar można zwrócić w ciągu 21 dni od otrzymania paczki. (
        To działa, bo zamawiałam u nich i zwracałam towar, dostałam zwrot na konto,
        nawet dosc szybko). Jeśli któraś z Was chciałaby coś zamówić, to mogę podać
        dokładny numer katalogowy z polskiego katalogu i cenę i możecie sobie zamówić.
        Chętnie pomogę. SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!
    • sdomitrz Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 31.12.05, 14:00
      Słuchaj, weszłam na polską stronę Quelle i jest tam to krzesełko:
      www.quelle.pl/pl/extern/index.html?
      EMBERL_UID=:b609766707aa5c44bc9608a804c539bd&fsreloaded=1
      • iwek33 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle 31.12.05, 14:08
        No właśnie, mozna przecież pooglądać na stronie Quelle...
        • lgosia1 aagulek 31.12.05, 22:16
          nóżki to nie są rurki. Nóżki są długie na jakieś 25 cm i się składają w głąb
          krzesełka od spodu. Można więc krzesełko stawiać z nóżkami rozłożonymi
          bezpośrednio na podłodze, lub bez nóżek i wtedy stawia się ten fotelik na
          krzesło standardowe, po to, by "podwyższyć" to krzesło standardowe. Po prostu
          stawia się fotelik na krzesło - dla bezpieczeństwa można zapiąć pasy okalające
          fotelik i krzesło standardowe pod siedziskiem. Te rurki ze zdjęcia to chyba po
          prostu nogi normalnego krzesła. Foteli sam w sobie jest krzesełkiem i może stać
          na ziemi ze swoimi nóżkami (szerokie), może stać na ziemi bez nóżek (jeśli
          dziecko jest na tyle małe (mój ma 86 cm wzrostu i gdy stawiam fotelik ze
          złożonymi nóżkami czyli bez nóżek to akurat ma wysokość taką, że dosięga mi
          dziecko swoimi nogami do ziemi), można też ten fotelik postawić na krześle -
          albo oparciem (wtedy dziecko siedzi na oparciu a siedzisko przejmuje funkcję
          oparcia i wtedy jest to małe podwyższenie krzesła - dla dużych dzieci. Można
          też postawić fotelik na krześle normalnie czyli siedziskiem na siedzisku - i
          wtedy jest dość mocno podwyższone krzesło standardowe. Zdjęcia mam, wyślę ci
          kilka na priv. Tylko że te zdjęcia są w jakiejś jednej pozycji krzesełka, a to
          krzesełko można używać na 4 sposoby co najmniejwink
          • lgosia1 Re: aagulek 31.12.05, 22:52
            aagulek wysłałam zdjęcia w różnych konfiguracjach
            Zwróć uwagę, że jeśli stolik jest nieużywany to może być przyczepiony z tyłu do
            krzesełka. Zwróć też uwagę na zdjęcia krzesełka na standardowym krześle, gdzie
            raz jest siedzisko na siedzisku a raz oparcie na siedzisku. Krzesełko ma
            komplet pasów, którymi można przypiąć dziecko jak również można nimi
            przymocować krzesełko do krzesła standardowego. Stolik ma blokadę rozkładaną
            między nóżki, by dziecko nie wysunęło się spodem. Blokada nie musi być używana,
            może być złożona - wtedy mieści się w spodzie stolika
            • lgosia1 sdomitrz 31.12.05, 22:57
              sdomitrz - jak znalazłaś to krzesełko? Ja nadal nie mogę znaleźć na polskich
              stronach, a twój link nie działa... Jak je odszukałaś?
      • iwek33 Re: jestem zachwycona KRZESEŁKIEM Quelle do Igosia 01.01.06, 10:08
        Link działa, Spróbuj wpisać jeszcze raz:
        www.quelle.pl
        Pozdr.
        • iwek33 link do krzesełka 01.01.06, 10:09
          www.quelle.pl/pl/extern/index.html?
          EMBERL_UID=:544d709c819e1c7d6cd9abb122bf737c&fsreloaded=1
          • iwek33 Re: link do krzesełka 01.01.06, 10:11
            wejdź na stronie quelle na WSZYSTKO DLA DZIECI, potem BEZPIECZENSTWO I
            HIGIENIA, potem zakładka 6
            • lgosia1 Re: link do krzesełka 01.01.06, 10:28
              przepatrzyłam wszystkie zakładki na piechotę i NIE MA NA POLSKIEJ STRONIE TEGO
              KRZESEŁKA. Naprawdę! Może tobie się myli z krzesełkiem na którym siedzi dziecko
              reklamując towar: śliniaczek? No albo jakieś czary mary i na moim komputerze
              się nie wyświetla to krzesełko? Albo myślimy o dwóch różnych krzesełkach? Dla
              zainteresowanych mogę wysłać zdjęcia różnych konfiguracji tego krzesełka,
              którym się zachwycamwink
              • lgosia1 Re: link do krzesełka 01.01.06, 10:30
                ech zwracam honor. Znalazłam krzesełko w zakładce bezpieczeństwo na co dzień.
                Wcześniej szukałam w zdrowie i higiena. Faktycznie jest w zakładce nr 6wink
                • iwek33 Re: link do krzesełka 01.01.06, 14:12
                  Oj, to faktycznie ja pomyliłam nazwę , oczywiscie jest w zakładce
                  bezpieczeństwo na co dzień. Igosiu, a w jakim wieku jest Twoje dziecko? Bo u
                  nas krzesełko było bardzo przydatne i podobało się dziecku jak miał 2 latka (
                  na wczasach spawdziło się super!!!) ale jakiś czas temu je odsprzedałam na
                  allegro, bo syn zdecydowanie chciał siedzieć tak jak my na "normalnym " krześle
                  i to plastikowe schowałam do szafy, w końcu sprzedałam. Szczerze mówiąc nie
                  wyobrażam sobie na nim już 3,5 latka i starszego dziecka.
                  • lgosia1 Re: link do krzesełka 01.01.06, 14:19
                    20 miesięcy. Pewnie i z moim synem będzie jak piszeszwink
                    • aagulek Re: link do krzesełka 01.01.06, 17:52
                      witam, dzieki za fotki, ja sie tylko obawiam, ze na naszym krzesle nie bedzie
                      tak ladnie lezalo, mamy plastikowe skladane z ikea, no coz, zastanowie sie
                      jeszcze, dziekuje i pozdrawiam,Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka