Dodaj do ulubionych

osoby sprowadzające zabawki

01.01.06, 13:55
Czy znacie jakieś osoby sprowadzające zabawki z Niemiec lub USA i sprzedające
je np. na allegro? i nie narzucające marży 200% albo i więcej oczywiście.
Chcialabym kupić stolik Lego Duplo ktorego nie ma w polsce.
Obserwuj wątek
    • tulcia Re: osoby sprowadzające zabawki 01.01.06, 16:32
      Polecam sprowadzenie samemu - z USA bo w Niemczech raczej jest to towar rzadko
      spotykany.
      Ja ostatnio kupowalam sporo ciuszkow z USA, oplacalo sie.
      • masza76 Re: osoby sprowadzające zabawki 01.01.06, 18:37
        hej, czy możesz dikładnie napisać jak sprowadzasz rzeczy? przez jaką firmę itd.
        pozdrawiam
        • leigh4 Re: osoby sprowadzające zabawki 01.01.06, 19:57
          Ja tez proponuję samodzielne zrobienie zakupów. Sama tak kupuję i wysyłam przez
          polamer-na ich stronie internet www.polamerusa.com jest opis tej usługi, cennik
          i tel do firmy. Z tym, że to niestety wcale nie jest tak bardzo tanie, więc
          zaczęłam rozumieć te narzuty na allegrosadSamodzielne sprowadzenie jest tańsze,
          ale często niewiele, więc czasami wolę dopłącić i kupić od ręki niż sprowadzać.
          Ja kupilam ten stolik lego-do ceny trzeba doliczyć koszty wysyłki na terenie
          usa i koszty wysyłki do Polski. Akurat ta zabawka wychodzi trochę taniej, ale
          gdy robiłam pierwsze zakupy na amazonie, przeżyłam niemiłe rozczarowanie, bo w
          efekcie, po doliczeniu podatku(na amazonie 7 %)i kosztów wysyłek, zapłaciłam
          dokładnie tyle, za ile mogłabym te rzeczy kupić w Polscesad
          • alexsc Re: osoby sprowadzające zabawki 01.01.06, 20:09
            w Niemczech takiego stolika nie znalazłam, sama chciałabym go kupic ale nie za
            cene z allegro! Fajny bajer ale zaczynam się zastanawiac czy nie kupić zwykłej
            dużej płytki lego... taniej na pewno. A ta płytka ze stolika ma wymiary 38 x 25
            wiec wcale nie jest taka duża. Chyba że są różne rodzaje stolkiów.mówie o tym:
            www.allegro.pl/show_item.php?item=79378155
            pytałam dziewczynę czy sprzeda taniej, propozycja 215 zl.i tak za duzo!
            • iwek33 Re: osoby sprowadzające zabawki 01.01.06, 21:06
              Alexsc! Świetny pomysł z tą płytką! Te największe płyty Duplo mają wymiary
              38x38 ( więc większe niż te na stoliczku) Można nakleić na jakiś plastikowy
              stoliczek, albo po prostu położyć na dywanie, po zabawie schować i już! A cena
              nowej takiej płytki ok:45 zł .
          • monika26kr Re: osoby sprowadzające zabawki 01.01.06, 22:23
            Zgadzam sie, ze koszty sprowadzenia zabawek wcale nie sa tak niskie jak sie
            wydaje. Ale to i tak nic, w porownaniu z tym co mnie spotkalo przed swietami.
            Zamowilam kilka drozszych zabawek firmowych, lecz zamiast spodziewanej paczki
            dostalam list z agencji celnej!!! Dolozylam kilkaset zlotych do zakopow, bo
            oprocz cla 7% placi sie 22% VAT (do ceny zabawek spradzonej przez celnika w
            internecie) i prawie 100 zl dla agencji zalatwiajacej sprawe (sama sie za to
            nie pobieralam bo wymaga to znajomosci kodow towarow itp). Nie wiem czy to sie
            czesto zdarza, ale jesli tak, to ceny na allegro wcale mnie nie dziwia...
            • mercedes552 Do Moniki26Kr 03.01.06, 17:45
              Współczuję Ci serdecznie! Ja też zamawiałam zabawki w Stanach ale nigdy nie
              zapłaciłam cła.Staram się ,żeby wartość paczki łącznie z wszelkimi kosztami
              przesyłki , przepakowania itp nie przekroczyła 100$. Jeżeli wychodzi więcej ,
              to lepiej przesłać kilka paczek.
              A za jaką kwotę zrobiłaś zakupy??I ile kazałaś wpisać na deklaracji??Ja zawsze
              piszę upominki max 35 $
              Pozdrawiam i życzę Ci bardziej udanych transakcji!MERCEDES552
              • monika26kr Re: Do Moniki26Kr 13.01.06, 22:42
                Mialam widac ogromenego pecha. Byly to 2 paczki, na deklaracjach po 15$
                wartosci, tyle ze byly ciezkie - prawie po 50 funtow. I to mnie chyba zgubilo,
                bo celnik powiedzial mi, ze do dopuszczalnej wartosci 35$ wlicza sie koszty
                przesylki, co jest chore, bo idac tym tropem powinni clic kazda ciezsza paczke,
                nie wspominajac juz o bardzo drogich przesykach lotniczych. Co gorsza zanim
                wyszla sprawa z tym clem, zamowilam cos jeszcze i teraz czekam na ta paczke i
                czekam i boje sie, ze znow sie przyczepili. To by juz byl sadyzm z ich stronywink
                • mercedes552 Re: Do Moniki26Kr 16.01.06, 11:35
                  Zgadzam się z Tobą ,że sposób naliczania cła jest co najmniej dziwny.Moim
                  zdaniem powinni brać pod uwagę tylko zawartość paczki a nie koszty przesyłki
                  (które np. na terenie samego USA są dosyć duże)
                  A co do Twojej sytuacji , może lepiej było wysłać każdą zabawkę oddzielnie ,
                  jeżeli były takie ciężkie.
                  Trzymam za Ciebie kciuki!!Żeby chociaż teraz obyło się bez kłopotu!!
                  Mogę do Ciebie napisać na adres monika26kr@gazeta.pl ???
                  • betty1234 pyt. dot. paczek z USA 16.01.06, 12:01
                    Dziewczyny a jak to jest z paczkami z używanymi zabawkami? Dostałam jak na
                    razie trzy paczki i do żadnej celnicy nie mieli jak na razie nic. Czekam teraz
                    na jedną większą i zaczęłam się bać.
                    • monika26kr Re: pyt. dot. paczek z USA 16.01.06, 13:05
                      Wydaje mi sie, ze nie masz sie co bac skoro zabawki sa uzywane, bez
                      oryginalnych opakowan (swoja droga jest to jakis sposob, tyle ze jesli kupuje
                      sie w sklepie to nie ma rady). Z nowymi celnicy nie maja problemu - wklepuja
                      nazwe w komputer i sprawdzaja cene.
                      • betty1234 Re: pyt. dot. paczek z USA 16.01.06, 13:12
                        uff, mam nadzieję, że się nie doczepią - kupiłam trochę zabawek na ebayu
                      • leigh4 Re: pyt. dot. paczek z USA 16.01.06, 13:14
                        Równiez tak myślę-używanych nikt nie będzie się czepiał. Monika, myślę, ze
                        wypisalaś za niską deklarację w stosunku do ilości zabawek w jednej paczce i
                        jej gabarytów.15 usd już na oko wyglada na coś podejrzanego, bo nawet jedna
                        rzecz zwykle więcej kosztuje-pewnie tak stwierdził celnik i zaczął grzebać w
                        paczce. A jesli jeszcze kupowałaś coś na amazonie, to ten sklep umieszcza
                        fakturę na dole paczki, więc nie trudno dowiedziec się o rzeczywistą cenęsadW
                        tej ostatniej przesyłce,którą dopiero masz zamiar wysłać, jesli spodziewasz się
                        faktury w paczce, wyślij każdą rzecz osobno(albo po tyle rzeczy, zeby ich
                        łączna cena nie była wyższa niż 35usd).
                      • betty1234 Re: pyt. dot. paczek z USA 17.02.06, 13:05
                        Dziewczyny no to jednak mam problem sad(
                        Wlasnie dostalam zawiadomienie ze stanowiska pocztowo celnego ze mam zaplacic sad
                        Kurcze zabawki sa uzywane (maskotki) bez pudełek, bez metek ale koleś, który mi
                        to wysyłał ubezpieczył przesyłkę i wpisał 100 $. Cholerka jak na złość to
                        jeszcze mnie oszukał na kosztach przesyłki.
                        Powiem tak kupiłam zabawki za 30 $, za przesylkę zaplaciłam 69,85 (a w
                        rzeczywistosci bylo 48.10 $) no i chca mnie jeszcze teraz oclić.
                        Jak myslicie ile mnie to może kosztować? Czy naprawdę oclą mi te uż ywane
                        zabawki?
                        Please doradźcie coś zanim zacznę załatwiać formalności.
                        • betty1234 Re: pyt. dot. paczek z USA 17.02.06, 15:01
                          no to juz wiem - kosztuje mnie to 84 zl sad wrrrr doliczyli cło i potem do kwoty
                          z cłem Vat
    • maja285 Re: osoby sprowadzające zabawki 01.01.06, 22:15
      rewelacyjny pomysł!!!!!!!!dzięki!przykleję plytkę taśmą dwustronną i bedzie
      super!
    • maja285 Re: gdzie kupię płytki? 01.01.06, 22:36
      a czy w jakiś hipermarketach są dostępne te płytki, czy tylko w internetowych?
      • alexsc Re: gdzie kupię płytki? 02.01.06, 10:10
        wydaje mi się, że płytki bedą gdzies w sklepach z lego. Chociaż jeszcze nie
        szukałam. Widziałam na pewno na allegro i w internetowych z lego.
        I tak chyba zrobię, kupię płytkę bez stolika choć on ładnie wyglądasmile
        • tulcia Re: gdzie kupię płytki? 02.01.06, 14:42
          Co do stolika lego - to faktycznie ta plytka jest dosc mala. Moja coreczka bawi
          sie przy nim sporadycznie. Ale za to ta duza plytka jest hitem od czasu, gdy po
          prostu polozylam ja na jej stoliku (taki zwyczajny kwadratowy z IKEA).
          A stolik stoi sobie jako dodatek smile
          • alexsc Re: gdzie kupię płytki? 02.01.06, 15:21
            Oczywiście zdaję sobie sprawe, że sama płytka może nie jest tak atrakcyjna jak
            oryginalny stoliczek. Masz dobry pomysł z tym stolikiem z Ikea. Chociaż mój
            synek i tak woli układać na podłodze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka