mamanatalki3 05.01.06, 22:45 prosze o rade w sprawie wyboru wygodnej spacerowki dla 13 miesiecznej dzidzi, ktora niestety oprotestowala swoj dotychczasowy wozek (zreszta nigdy nie jezdzila w nim zbyt chetnie). Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikanm Re: spacerowka 06.01.06, 16:09 Dlaczego tak mało informacji? Jeżeli chcesz żeby ci pomóc musisz określić swoje pewne preferencje. Po pierwsze jaki wózek dziecko oprotestowało? gdzie mieszkacie czy na 10 piętrze czy w domku jednorodzinnym? na jakim terenie głównie się poruszacie? jaki przedział cenowy was interesuje? czy ma być duża i wygodna czy raczej dobrze się składać i zajmować mało miejsca w samochodzie? dopiero po uszczególnieniu można coś podpowiedzieć... co z tego ze napisze ci że polecam peg perego atlantico, które kosztuje ok 1100 zł i nie do każdego samochodu się zmieści mimo ze się dobrze składa, skoro np ty wolisz malutką spacerówkę na piaski i gliny która by sie zmieściła do malucha? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki3 Re: spacerowka 06.01.06, 20:05 juz spiesze z dodatkowymi informacjami - Natalka oprotestowala wozek wielofunkcyjny, ktory zostal teraz rozlozony w formie spacerowki, ale okazalo sie, ze niestety ma zbyt krotkie siedzisko i obawiam sie, ze jest jej w nim po prostu niewygodnie. Mieszkamy na czwartym pietrze w bloku - bez windy ale w okolicy lesnej wiec czesto poruszamy sie po "moczarach i glinach". Jesli chodzi o sposob skladania, to jest mi absolutnie wszystko jedno (w naszym samochodzie zmiescilby sie nawet maly slon hihihi). Natomiast, co do ceny to nie wiem, czy oplaca sie kupowac cos drogiego, bo nie mam doswiadczenia do jakiego wieku dzieci w ogole jezdza w wozkach. Dzieki za pomoc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikanm Re: spacerowka 06.01.06, 22:30 Odpowiedzi jednoznacznej na to jak długo dzieci jeżdżą w wózkach nie ma Jedne jak tylko pójdą na nogi to mają w nosie wożenie w wózku, inne korzystają z wózka chętnie. Trzeba chyba dobierać wózek do temperamentu dziecka Jeżeli wasza pociecha niechętnie korzysta z wózka to chyba najlepsza jest zwykła niedroga parasolka, którą wszędzie można ze sobą wziąć i w razie czego ulżyć zmęczonym nóżkom. Wszystkie tego typu wózki mają małe kółka i tutaj niestety po terenach leśnych raczej będzie trudno jeździć. Ale za to łatwo ją wnieść na piętro, taki wozek jest poręczny. Jeżeli natomiast Mała lubi wózek to wyjścia są dwa, w zależności od tego co jest dla was ważniejsze czy dźwiganie na piętro czy spacery po lesie Na trudne tereny najlepsze są pompowane koła, ale one niestety swoje ważą. Chociaż ja swoim Atlantico jeździłam i po piachu i po kocich łbach i sprawował się znakomicie. Tyle że ma własnie plastikowe koła, odejmuje to ciężaru, bo nawet ja wciągam ten wózek na piętro bez problemu. Tak więc chyba nie ma jednoznaczej odpowiedzi...Z firm wozkowych mogę polecić Peg Perego, Inglesinę, Maxi Cosi, Mutsy, Quinny, Emmaljungę. Odradzam Graco, Polaka, Tako. Ja mam spacerówkę PP Atlantico - to naprawdę świetny wózek, duży, wygodny,moje dziecko jest dość duże jak na swój wiek a mieści się bez problemu. Bardzo przydaje się rozkładane oparcie i śpiworek na nogi. Ale tak jak mówię - jest to kwestia pewnych wyborów - bo może waszemu dziecko rozkładane oparcie wcale nie jest potrzebne. Najlepiej chyba iść z dzieckiem do sklepu i "przymierzyć" go do paru wózków pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki3 Re: spacerowka 06.01.06, 22:49 chyba rzeczywiscie musze zrobic taka przymiarke, hihi. Dzieki wielkie )) Odpowiedz Link Zgłoś