Dodaj do ulubionych

proszę o opinie: wózek bebe comfort Trophy-Windoo

23.01.06, 12:49
Witam,
czy któraś z Was ma taki wózek, chciałabym poznać opinie na jegom temat,
interesuje mnie zwłaszcza to czy jest lekki (mieszkam na 4 piętrze) no i w o
góle jaki jest w użytku? Znalazłam go tylko w sklepach internetowych i bardzo
mi się spodobał, niestety nie mogę spotkać go w żadnym sklepie żeby
namacalnie sprawdzić jaki jest. Proszę więc o jakieś opinie na jego temat. Z
góry dziękuję i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • bonkreta Re: proszę o opinie: wózek bebe comfort Trophy-Wi 25.01.06, 20:03
      Ja mam Windoo, ale na innym stelazu. Same plusy, nie ma jak dla mnie ani jednej
      wady wink
      Zwlaszcza wysuwane uszy w gondolce sa super. I sposob skladania stelaza.
      • szczuka Re: wady i zalety 22.02.06, 14:20
        witam,
        ja równiez posiadam taki wózek i równiez mieszkam na 3 piętrze.
        wózek jest fajny, ma wiele zalet ale i swoje wady. Mój syn jutro kończy 6
        miesięcy i używamy do tej pory gondoli, na wiosnę przerzucimy sie na
        specerówkę. a wady i zalety? Zaletą jest estetyczna, wyprofilowana i ocieplona
        gondola, ale z kolei jest w niej mniej miejsca niz w innych i szybko się
        wyrasta, dziecko ma mniej "luzu" na wysokości raczek, sa ściśnięte, zwłaszcza w
        zimie, jak dziecko jest grubiej ubrane. Jest owszem wygodna w odczepianiu i
        przyczepianiu do stelaża, ma rączki, ale razem z dzieckiem wniesienie jej na 3
        piętro to jednak spory wysiłek. Nie mówiąc juz o stelażu w drugiej ręce (raz
        tak wniosłam i nie mogłam zlapac oddechu z nadmiernego wysiłku). Bardzo fajną
        rzecza sa ruchome kółka, które w razie potrzeby można blokowac - ułatwia to
        prowadzenie, nawet jedna ręką - to jest naprawde super!! Super się też składa
        stelaż, mieści się on do bagażnika małego Peugota 206, ale odradzałabym
        używanie gondoli jako fotelika samochodowego, gdyż w Polsce to jest zabronione
        (we Francji przepisy na to pozwalają, w Polsce nie), dlatego, jeśli masz
        nieduży samochód to weź pod uwage, ze dopóki dziecko bedzie korzystac z
        gondoli, to bedziecie musieli ją wozić razem z fotelikiem (miałam fotelik bebe
        comfort, który się montowało na stelazu i to sprawdzało się np w marketach). My
        w Peugeocie mieliśmy z tym problem - gondola lądowała na przednim siedzeniu, ja
        z synkiem w foteliku z tyłu, a w bagażniku już sie prawie nic więcej nie
        mieściło.
        co tu jeszcze dodac... wózek jest bardzo fajny, ale jak większośc ma swoje wady
        i zalety i tzreba przemyslec jego zakup. Ja bym chyba go drugi raz kupiła, ale
        też nie wiem, czy nie zastanowiłabym sie nad wózkiem głeboko spacerowym. Dużo
        zalezy od tego kiedy urodzi się dzidziuś - u mnie akurat spradwziłą sie gondola
        przez całą zimę, no ale wnoszenie na II piętro naprawde nie jest łatwe, to
        spory ciężar, a potem trzeba unieśc gondolę do wysokości bioder, aby ją wpiąć
        do stelaża.
        Ja kupiał ten wózek w sklepie Świat Dziecka w warszawie w komplecie z
        fotelikiem samochodowym i specerówką.
        pozdrawiam, anna
    • anets2 Re: proszę o opinie: wózek bebe comfort Trophy-Wi 26.01.06, 00:02
      Witam,
      używałyśmy razem z moją córeczką BC Trophy + gondola.
      Mieszkam na III piętrze, więc szukałam wózka na tyle lekkiego aby wnieść go
      samej do domu. Teraz niestety takie czasy, że strach zostawić wózek na klatce
      schodowej na parterze. Na początku wnosiłam na górę gondolkę z córcią, a potem
      gdzy nabrałam sił (jestem po CC) opatentowałam wnoszenie całości - gondola +
      dziecko w jednym ręku (częściowo przy pomocy bioderka), złożony stelaż w
      drugim. Gorąco polecam jeśli musisz wnosić wózek po schodach tak jak ja.
      Przykro mi tylko że moja córcia postanowiła rozstać się z gondolką po niecałych
      siedmiu miesiącach - usiadła i świat stał się tak piękny, że nie było siły aby
      leżała w gondolce. Dlatego dokupiliśmy do stelaża siedzisko Opera.
      Stelaż z gondolką Windoo sprawuje się swietnie również na wyjeździe - gondolka
      służy za fotelik w samochodzie (ma specjalne zaczepy i pasy plus pas w środku
      do przypięcia dziecka w czasie transportu) - nasz wózek był z nami nad morzem i
      sprawował się bez zarzutu nawet na plaży. Jeśli będziesz miała jakieś pytania
      to pisz - z przyjemnością na nie odpowiem.
      Pozdrawiam
      Aneta
      • mac1107 do anets2 21.02.06, 21:52
        Ile cm miala twoja coreczka jak przestala jezdzic w gondoli
        (windoo???),swobodnie sie w nie miescila w wieku 7 m-cy czy bylo juz ciasno?
        Ajak ci sie teraz jezdzi spacerowka opera,to kubelkowe rozkladanie jest
        wygodne dla dziecka?
        • anets2 Re: do anets2 23.02.06, 13:41
          Witaj, moja córeczka w wieku 7 m-cy miała ok. 68 cm długości.
          Musieliśmy rozstać się z goldolką, bo moja dziewczynka chciała podziwiać świat
          na spacerach a nie leżeć w wóżeczku na płasko. Myślę że miała wtedy ok. 70-73
          cm. Ubolewałam nad tym, bo jeszcze swobodnie się w niej mieściła (zresztą
          dziecko w tym wieku , ok. 8-9 m-cy, bardzo rzadko leży z całkowicie
          wyciągniętym ciałkiem. Ze spacerówki jesteśmy zadowolone, budkę przełożyliśmy z
          gondolki. Co prawda ten typ spacerówki nie należy do najszerszych, ale i moja
          córeczka nie jest grubaskiem, więc nawet teraz kiedy używamy ciepłego i grubego
          śpiworka mieści się w środku mam nadzieję wygodnie. Jeśli chodzi o kubełkowe
          rozkładanie to nam ono odpowiada, choć na początku brakowało nam ruchomego
          podnóżka. Samo rozkładanie przebiega bardzo sprawnie, praktycznie ruchem jednej
          ręki.
          Nie wiem skąd jesteś, więc ciężko mi doradzić gdzie mogłabyś zobaczyć wózeczek
          w realu.
          Pozdrawiam, Aneta smile

• mac1107 Re: do anets2 23.02.06, 15:01
            Bardzo ci dziekuje,ze odpowiedzialas na moje pytanie.Widzialam gondolke i
            spacerowke w realu ale wydawaly mi sie one bardzo male-szczegolnie gondola,a
            moja mala zapowiada sie na duza dziewczynkesmileChyba zdecyduje sie na ten
            wozek,jak mala skonczy 7 m-cy to bedzie pazdziernik,a dluzej i tak pewnie
            gondola nie pojezdzimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka