25.02.06, 18:18
Chciałabym się dowiedzieć od Was drogie mamy czy taki śpiworek do łóżeczka jest wygodny i naprawdę sie przydaję. Dla Amelki takowego nie miałam i cały czas zaglądałam czy nie udusiła się kołdrą, poza tym ciągle była odkryta. Teraz muszę coś kupić bo Mela kołderki nie chce oddać i zastanawiam się czy lepszy będzie śpiworek czy kołderka, a jak śpiworek to od razu taki większy na 110 czy mały i później dopiero większy. Dzieki za wszystkie rady.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karolcia86 Re: spiworek 25.02.06, 18:45
      Z założenia śpiworek jest bardzo ok, jednak ja zaczęłam go stosować jak mój
      Antuś był ok. roku i strasznie się w nim plątał i nie mógł się ruszać, więc
      wróciłam do kołderki i ciepłych pajacyków, w zimie nawet dwa mu ubierałam
      cienki i z polaru.
      Może gdybym stosowała od niemowlaka to by się przyzwyczaił.
      • lenka_style Re: spiworek 25.02.06, 19:11
        ja nie użyłam śpiworka ani razu, jest jeszcze w folii smile
        ale moja koleżanka podsunęła mi dobry pomysł: użyję go jak przyjdą goście, to
        jak będą brać małą na ręce będę miała większą pewność że jej nie upuszczą (bo
        ciężej upuścić Małą + śpiworek) niż samo Maleństwo smile
    • anet81 Re: spiworek 25.02.06, 20:13
      Mój synek się strasznie wściekał, kiedy ubierałam go w spiworek. Zawsze sie w
      niego zaplątywał - jakoś tak dziwnie śpiworek okręcał się wokól niego.
      Synka chyba denerwowało to, ze nie mógł się odkryć kiedy było mu za gorąco. Ale
      mój syn tak ma - nie lubi gdy mu zbyt ciepło.
      Generalanie - nam nie przedał się wcale i prawdę powiedziawszy osobiście nie
      znam nikogo, kto by tego wynalazku używał.
      Pozdrawiam
    • elmika Re: spiworek 25.02.06, 20:31
      Droga Dagi,
      U mojej dwójki dzieci używałam śpiworków i byłam zadowolona - dzieciaki sie z
      nich nie rozkopały a i nie mogły sobie główki przykryć i sie udusić. Polecam
      śpiworki na ramiączkach (z rękawkami szybciej się brudziły, jak Maluszek ssał
      rękawek albo się ulał), ja kupiłam o długości 80cm (od ramion do dołu),
      zapinane na zamek pośrodku. Taki śpiworek 80cm starcza na mniej - więcej 2
      lata, potem można zmienić na kołderkę. Używałam ich od 2-3 mies życia, bo
      wcześniej Maluszki mało się ruszają i wtedy wystarczy rożek.
      Pozdrawiam, Elmika
      • dagi80 Re: spiworek 25.02.06, 20:35
        dziekuje za wasze sugestie.
        • capribb Re: spiworek 25.02.06, 21:27
          Spiworek sie przydaje od okolo 3 miesiaca. Dla noworodka nie warto.
          Ja swojego nie uzywalam. U starszych- swietnie sie sprawdza. Na 110 cm
          jest wielki- dziecko nie moze wpadac do srodka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka