Dodaj do ulubionych

Pliko czy Inglesina?pilne

01.03.06, 09:29
Obserwuj wątek
    • pysiaczek1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 09:59
      ja mam inglesine max i jestem z niej barrdzo zadowolona Jeździ w nim moje
      drugie dziecko.Lekka zwrotna Bardzo polecam jest równiez wygodna w składaniu do
      samochodu
    • dagma1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 10:16
      dzieki
      a wiesz czym sie rozni zippy od maxa? dobrze jezdzi sie tym maxem??
      • kika_kika Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 10:21
        JA w sklepie widziałam zippy i max i zippy jest,.... ładniejsza -
        nowocześniejsza a wszystko inne zdaje się być tej samej jakości i przydatności.
    • pysiaczek1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 10:42
      ja wybrałam maxa gdyz poruszam sie po mieście na piechotkę Dla mnie rewelacja
      Nie wiem czym sie one różnią może tzw disajnem SAMA nie wiem Ja polecam MAXA!!!
      • pysiaczek1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 15:42
        no i ważne żeby tapicerka w takiej spacerówce była łatwo otpinana gdyz przy
        maluszku trzeba dosc często ją prac Pozdr
    • dollores1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 16:00
      mam Inglesinę Zppy i jestem bardzo zadowolona
      • iwek33 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 16:04
        Max ma pełną rączkę, oczywiście wózek składa się jak parasolka, Zippy ma ciut
        nowszy wygląd ( drobiazgi ) i dwie osobne rączki jak w większości parasolek.
        Miałam Maxa : suuuper wózek. Świetne amortyzatory, ( jak kupowałam, to
        wybierałam między Pliko, a Inglesiną i wybrałam Inglesinę ze względu na pełną
        rączkę i bardzo miękkie amortyzatory.
        • iwek33 Re: Tak wygląda Max I Zippy 01.03.06, 16:07
          Tak wygląda Max
          www.allegro.pl/item88718461_wloska_inglesina_wozek_spacerowy_wyposazenie.html
          a tak ZIppy
          calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_122_120&products_id=4859
          • dollores1 Re: Tak wygląda Max I Zippy 01.03.06, 16:08
            jesli się nie mylę to Inglesina Zippy ma większe koła niż PP Pliko
            • bewka7 Re: Inglesina Swift 01.03.06, 17:33
              Może ktoś miał do czynienia z tym wózkiem i mógłby napisac kilka słów na jego
              temat? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Poszukuję jakiegoś lekkiego
              wózeczka i niedrogiego (max 400zł) dla 1,5 rocznego synka.
              • konia06 Re: Inglesina Swift 01.03.06, 17:36
                nie polecam.
                wg mnie nie nadaje sie dla dziecka starszego niz 1,5 r, bo jest bardzo płytka.
                Kiepska do spania - nie ma przedluzenia siedziska dla nózek.
                Kiepska tapicerka - latem dziecko pocilo sie.

• mdet2 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 22:26
      Jestem baaardzo zadowolona z Inglesiny max. Super wyważony, wjedzie bez wysiłku
      na każdy krawężnik, lekki, łatwo się składa, dobra gatunkowo tapicerka i przede
      wszystkim rewelacyjne amortyzatory (lepsze niż w pliko). To samo dotyczy
      wielkości kółek. Inglesina sprawdziła się zarówno na wsi jak i na warszawskich
      dziurawych chodnikach. Moja córeczka ma półtora roku (kupiliśmy ten wózek gdy
      miała 10 miesięcy) i widzę że jest jej wygodnie. Mimo że moja mała jest bardzo
      wysoka, to miejsca w wózku jeszcze sporo. Inglesiny nie zamieniłabym na żaden
      inny wózek.
      Największa wada- zabójcza cena...
    • filipaldi Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 12:47
      Proszę o pomoc w wyborze inglesina zippy czy ppp3. Przeczytałam ten post i inne na temat tych wózków i dalej nie mogę się zdecydować. Prosiłabym o jakieś porównanie techniczne jesli oczywiście ktoś takowe posiada, no i może pomożecie w wyborze koloru wózka dla mojej 10 miesięczne Amelki.
      Pozdrawiam Kasia
      Wesołych Świąt życzę....
    • bba75 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 13:46
      Tu podano wymiary Pliko:
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=1784&osCsid=77fce5b5e25bc5268b2742cdee72141f
      • maggie2229 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 15:13
        mialam ten sam dylemat:zippy czy pliko;
        kupilam pliko p3 z nastepujacych powodow:
        - lzejszy o 1 kg
        - szersze wymiary siedziska i glebokosc i szerokosc- któras z dziewczyn juz je
        podawala na tym forum
        - akurat tapicerka dostepna teraz z ubieglego roku-a wiec taniej-byla ciekawsza
        w pliko - bo tegoroczne to wg mnie tragedia
        - ma podnozek dla 2 dziecka-a kolezanka ktora ma zippy teraz szuka takiego
        uniwersalnego do dokupienia
        - wysuwane raczki-mniej wchodzi sie na kola

a poza tym to prawie te same wozki, inglesina ma ciut lepsza amortyzacje no i o
        2 cm wieksze kola,ale uwazam ze pliko ze swoja amortyzacja i kolami jest
        wystarczajaco komfortowy
        • agam28 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 18:17
          Ja kupiłam zippy i jestem bardzo zadowolona. W sklepie mierzyłam oba wózki i w
          sumie to praktycznie wymiary mają takie same, jeśli chodzi o siedzisko, pliko
          ma trochę szersze oparcie. Nie wiem o co poprzedniczce chodzi z podnóżkiem bo
          ja w mojej inglesinie zippy mam podnóżek. Ja mam wózek z nowej kolekcji, może
          stare nie miałay, nie wiem. Amortyzacja super no i ma większe kółka. Zippy
          składa się jedną ręką co też jest bardzo wygodne. Jest też duża gama kolorów do
          wyboru w pliko wiekszość jest czrnych z dodatkami a ja chciałam jasny kolorek
          bo idzie lato.
          • maggie2229 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 19.04.06, 16:40
            chodzilo mi o podnozek do przewozenia drugiego,starszego dziecka - tego
            Inglessina nie ma;
            jesli chodzi o kolory to pliko w 2006 sie nie popisal,mnie tez te czarnosci sie
            nie podobaly,stad wybor na tapicerke z 2005 roku-zaplacilam za to taniej, i tez
            jest sliczna sportowa,pastelowa...
            a co do wymiarow,to jednak sa roznice i to tez przewazylo, oko w sklepie moze
            mylic, a kazdy cm przy wiekszym dziecku robi mniejszy komfort; zreszta o
            wymiarach zobaczcie tutaj:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=38780911&a=38788779
    • weronka77 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 15.04.06, 00:09
      Dla mnie Inglesina odpadła od razu ze względu na design..szalę przeważył jednak
      fakt że Inglesina ma szelki przytroczone do oparcia bez mozliwości manewru-tego
      Julka nienawidzi(mieliśmy takie w Mutsym).Pliko jak najbardziej regulowane-
      można wypiąć z oparcia.Niestety kółka i tak wydały mi się małe...i kupiłam
      Atlanticowink Póżniej stwierdziłam że kółka też małe i...kupiłam AT4.Na razie
      wystarczywink
      • dagma1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 18.04.06, 11:41
        dzieki, ale.. kupilam Atlantico i jestem zadowolona..
        • sdec Re: Pliko czy Inglesina?pilne 18.04.06, 11:47
          W jakim wieku jest dziecko?
          • filipaldi Re: Pliko czy Inglesina?pilne 19.04.06, 11:21
            Ma prawie 10 miesięcysmile
            Pozdrawiam kasia
            • weronka77 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 19.04.06, 11:22
              ATlantico

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka