pysiaczek1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 09:59 ja mam inglesine max i jestem z niej barrdzo zadowolona Jeździ w nim moje drugie dziecko.Lekka zwrotna Bardzo polecam jest równiez wygodna w składaniu do samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
dagma1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 10:16 dzieki a wiesz czym sie rozni zippy od maxa? dobrze jezdzi sie tym maxem?? Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 10:21 JA w sklepie widziałam zippy i max i zippy jest,.... ładniejsza - nowocześniejsza a wszystko inne zdaje się być tej samej jakości i przydatności. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 10:42 ja wybrałam maxa gdyz poruszam sie po mieście na piechotkę Dla mnie rewelacja Nie wiem czym sie one różnią może tzw disajnem SAMA nie wiem Ja polecam MAXA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 15:42 no i ważne żeby tapicerka w takiej spacerówce była łatwo otpinana gdyz przy maluszku trzeba dosc często ją prac Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 16:00 mam Inglesinę Zppy i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 16:04 Max ma pełną rączkę, oczywiście wózek składa się jak parasolka, Zippy ma ciut nowszy wygląd ( drobiazgi ) i dwie osobne rączki jak w większości parasolek. Miałam Maxa : suuuper wózek. Świetne amortyzatory, ( jak kupowałam, to wybierałam między Pliko, a Inglesiną i wybrałam Inglesinę ze względu na pełną rączkę i bardzo miękkie amortyzatory. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Tak wygląda Max I Zippy 01.03.06, 16:07 Tak wygląda Max www.allegro.pl/item88718461_wloska_inglesina_wozek_spacerowy_wyposazenie.html a tak ZIppy calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_122_120&products_id=4859 Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Tak wygląda Max I Zippy 01.03.06, 16:08 jesli się nie mylę to Inglesina Zippy ma większe koła niż PP Pliko Odpowiedz Link Zgłoś
bewka7 Re: Inglesina Swift 01.03.06, 17:33 Może ktoś miał do czynienia z tym wózkiem i mógłby napisac kilka słów na jego temat? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Poszukuję jakiegoś lekkiego wózeczka i niedrogiego (max 400zł) dla 1,5 rocznego synka. Odpowiedz Link Zgłoś
konia06 Re: Inglesina Swift 01.03.06, 17:36 nie polecam. wg mnie nie nadaje sie dla dziecka starszego niz 1,5 r, bo jest bardzo płytka. Kiepska do spania - nie ma przedluzenia siedziska dla nózek. Kiepska tapicerka - latem dziecko pocilo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mdet2 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 01.03.06, 22:26 Jestem baaardzo zadowolona z Inglesiny max. Super wyważony, wjedzie bez wysiłku na każdy krawężnik, lekki, łatwo się składa, dobra gatunkowo tapicerka i przede wszystkim rewelacyjne amortyzatory (lepsze niż w pliko). To samo dotyczy wielkości kółek. Inglesina sprawdziła się zarówno na wsi jak i na warszawskich dziurawych chodnikach. Moja córeczka ma półtora roku (kupiliśmy ten wózek gdy miała 10 miesięcy) i widzę że jest jej wygodnie. Mimo że moja mała jest bardzo wysoka, to miejsca w wózku jeszcze sporo. Inglesiny nie zamieniłabym na żaden inny wózek. Największa wada- zabójcza cena... Odpowiedz Link Zgłoś
filipaldi Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 12:47 Proszę o pomoc w wyborze inglesina zippy czy ppp3. Przeczytałam ten post i inne na temat tych wózków i dalej nie mogę się zdecydować. Prosiłabym o jakieś porównanie techniczne jesli oczywiście ktoś takowe posiada, no i może pomożecie w wyborze koloru wózka dla mojej 10 miesięczne Amelki. Pozdrawiam Kasia Wesołych Świąt życzę.... Odpowiedz Link Zgłoś
bba75 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 13:46 Tu podano wymiary Pliko: calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=1784&osCsid=77fce5b5e25bc5268b2742cdee72141f Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 15:13 mialam ten sam dylemat:zippy czy pliko; kupilam pliko p3 z nastepujacych powodow: - lzejszy o 1 kg - szersze wymiary siedziska i glebokosc i szerokosc- któras z dziewczyn juz je podawala na tym forum - akurat tapicerka dostepna teraz z ubieglego roku-a wiec taniej-byla ciekawsza w pliko - bo tegoroczne to wg mnie tragedia - ma podnozek dla 2 dziecka-a kolezanka ktora ma zippy teraz szuka takiego uniwersalnego do dokupienia - wysuwane raczki-mniej wchodzi sie na kola a poza tym to prawie te same wozki, inglesina ma ciut lepsza amortyzacje no i o 2 cm wieksze kola,ale uwazam ze pliko ze swoja amortyzacja i kolami jest wystarczajaco komfortowy Odpowiedz Link Zgłoś
agam28 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 14.04.06, 18:17 Ja kupiłam zippy i jestem bardzo zadowolona. W sklepie mierzyłam oba wózki i w sumie to praktycznie wymiary mają takie same, jeśli chodzi o siedzisko, pliko ma trochę szersze oparcie. Nie wiem o co poprzedniczce chodzi z podnóżkiem bo ja w mojej inglesinie zippy mam podnóżek. Ja mam wózek z nowej kolekcji, może stare nie miałay, nie wiem. Amortyzacja super no i ma większe kółka. Zippy składa się jedną ręką co też jest bardzo wygodne. Jest też duża gama kolorów do wyboru w pliko wiekszość jest czrnych z dodatkami a ja chciałam jasny kolorek bo idzie lato. Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 19.04.06, 16:40 chodzilo mi o podnozek do przewozenia drugiego,starszego dziecka - tego Inglessina nie ma; jesli chodzi o kolory to pliko w 2006 sie nie popisal,mnie tez te czarnosci sie nie podobaly,stad wybor na tapicerke z 2005 roku-zaplacilam za to taniej, i tez jest sliczna sportowa,pastelowa... a co do wymiarow,to jednak sa roznice i to tez przewazylo, oko w sklepie moze mylic, a kazdy cm przy wiekszym dziecku robi mniejszy komfort; zreszta o wymiarach zobaczcie tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=38780911&a=38788779 Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 15.04.06, 00:09 Dla mnie Inglesina odpadła od razu ze względu na design..szalę przeważył jednak fakt że Inglesina ma szelki przytroczone do oparcia bez mozliwości manewru-tego Julka nienawidzi(mieliśmy takie w Mutsym).Pliko jak najbardziej regulowane- można wypiąć z oparcia.Niestety kółka i tak wydały mi się małe...i kupiłam Atlantico Póżniej stwierdziłam że kółka też małe i...kupiłam AT4.Na razie wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
dagma1 Re: Pliko czy Inglesina?pilne 18.04.06, 11:41 dzieki, ale.. kupilam Atlantico i jestem zadowolona.. Odpowiedz Link Zgłoś
filipaldi Re: Pliko czy Inglesina?pilne 19.04.06, 11:21 Ma prawie 10 miesięcy Pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś