Dodaj do ulubionych

Spacerówka "terenowa"

30.03.06, 18:06
Wiem, temat spacerowek walkowany byl sto razy albo i wiecej, ale poniewwaz
orientacji mi brakuje, potrzebuje chociaz hasel, zeby skorzystac z
wyszukiwarki.
Chcialabym niedlugo zrezygnowac z gondoli, ciągle nie zdecydowalam, jaką
spacerowke kupic- powinna miec duuuze kola,skrętne, b.dobrą amortyzacje-
czesto wyjezdzamy, wiec wozek musi sie sprawdzac w terenie. No i oczywiscie
pare innych udogodnien, rozkladane na plasko siedzisko np. I jakas dobra
firma zeby to byla, jakos nie mam zaufania do tych polskich klekoczących.
Poradzicie cos?
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Spacerówka "terenowa" 30.03.06, 19:18
      hej smile
      no duzo jest takich
      ja mam akurat do sprzedania nowe bebe confort everest- trojkołówka.
      moze Cie zainteresuje? Możesz podjechac i zobaczyć smile
      a, i jeszcze quinny freestyle 3xl comfort, tez fajny !
      • sayyes Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 16:08
        Oho, znowu sprzedajesz wozek wink)) Poczytam o tym everescie, choc chyba mam
        ochote zmienic firme- teraz jezdze bebe confort (gondola), wprawdzie jestem
        bardzo zadowolona, ale pamietam, ze ich spacerowki mnie nie zachwycaly. A ten
        quinny to chyba ciezki.
    • mamijagodi Re: Spacerówka "terenowa" 30.03.06, 22:27
      EMMALJUNGA!!!!! Duże dmuchane łożyskowae nieskrzypiące pompowane koła świetnie
      spisuja się na zaoranych polach, w lesie czy na innym crossie.Pojemny
      koszyk.Rozkładana do spania, duża budka chroniąca przed wiatrem, deszczem plus
      masa innych przydatnych gadżetów. Przetestowałam, polecam!!!!
      • pelka22 Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 07:34
        Ale który model polecasz?
        • frranz Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 07:42
          Rany! to wcale nie takie proste - niby to oczywiste że musi posiadać w/w cechy
          ale byłoby też fajnie gdyby nie była bardzo ciężka - noszenie po schodach,
          wkładanie do bagażnika, i żeby się jakos łatwo składała. Prawie kupiłam Jane
          Powertrack bo wydawałao sie że jest super, ale w jak przyszło do
          składania ...sama nie potrafię, a nie zawsze mąż pod ręką. Teraz zastanawiam
          się nad Hauck'iem ale nigdzie nie widziałam go w naturze. Może ktoś widział i
          coś opowie?
    • agula111 Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 21:04
      ja mam 3-kolowego haucka i zamierzam go sprzedac. wozek faktycznie dobrz sie
      sprawuje w terenie, i na sniegu tez sprawdzilam. wygodny, duzy i cena przystepna
      bo nowe w cenie od 340 zl, zalezy od modelu
    • martika06 Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 21:10
      mam quinny freestyle 3xl comfort z 2005 roku (z pałąkiem). rewelacja!!!!!!!!
      a czterokolówka jest równie swietna.
      mają wszystko to czego szukasz.
      • sayyes Re: Spacerówka "terenowa" 02.04.06, 11:34
        Rzeczywiscie, to chyba byloby to czego szukam, bardzo ladny na dodatek, tylko
        ta waga... czy to oczywiste, ze wozki z duzymi kolami są takie ciężkie?... sad
      • a.mo Re: Spacerówka "terenowa" 02.04.06, 13:21
        Martika,
        zastanawiam sie nad kupnem Fresstyle Comfort, ale ostatnio wyczytalam, ze
        plowieje mu tapicerka. Myslalam, ze to byl tylko taki jednoroczny wypust Quinny
        z bawelnina tapicerka, ktora plowiala i pozniej wrocili do starej opcji (mam
        wlasnie takiego kilkurocznego Freestyle i kolor tapicerki sie nie zmieniel).
        Bede wdzieczna za odpoweidz jak to jest w Comforcie.

I jeszcze jedno, czy podczas jazdy tylem da sie jechac zupelnie prosto czy to
        skretne kolo przeszkadza i sciaga wozek na bok?
        • sasza71 Re: Spacerówka "terenowa"-do a.mo! 02.04.06, 13:36
          a,mo,jezdzimy comfortem(black) od jesieni, mnie takze martwiły opinie o
          płowiejacej tapicerke- mysłe,ze bez obaw,nic takiego sie nie dzieje-pomimo ,ze
          lato dopiero przed nami-uspokaja mnie domieszka poliestru w składzie tapicerki.
          pytasz o jazde tyłem..nie wiem czy dobrze zrozumiałam- chodzi Ci o ciagniecie
          wózka za soba?
          z niezablokowanym przednim kołem jest to manewr mało wygodny,po to własnie jest
          blokada w comforcie przy tym kólku,by w takich m.in. sytuacjach z niej
          korzystac.

pozdrawiam-sasza
    • cortinka Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 21:27
      U nas, z takich terenowych spacerowek, najbardziej sprawdziła się Emmaljunga
      Crossway. Rewelacyjna jeśli chodzi o łatwość manewrowania i amortyację. Ma
      dosyć duże siedzisko jak na spacerowkę. Minus: sporo waży, ale taki już urok
      terenowych wozków z dużymi kołami.
      • weronka77 Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 22:03
        Ja miałam Mutsy ale cięzki jak diabli,a dzisiaj mi odbiło i kupiłam AT4.Nie
        wiem co mi odbiło bo miesiąc temu kupiłam Atlantico i nie chciałam już ciężkich
        wózków(AT4 14,6kg).Ale AT4 jest genialnie wyważona i kompletnie nie czuć
        ciężaru..ALe Emmaljungę tez pójdę obejrzećwink
        • cortinka Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 22:23
          Eeee, lepiej nie oglądaj Emmaljungi, bo jeszcze ją kupisz smile A trzy wozki w
          ciągu miesiąca to już przesada (chyba wink. Chociaż ja to doskonale rozumiem, bo
          sama jestem taką maniaczką wózkową smile))
          • weronka77 Re: Spacerówka "terenowa" 31.03.06, 22:37
            A ile kosztuje Emmalijunga? Za AT4 zapłaciłam 1729zł.Planuję zakup kompletu
            EMmalijungi Classic albo Edge dla kolejnego dzidziusia.Myslę że "zamknę" się w
            kosztach Mutsieg.
    • martika06 Re: Spacerówka "terenowa" 02.04.06, 20:22
      tapicerka mi absolutnie nie wyplowiala.wózek nie jest wcale cięższy od
      np.draivera3xl; a co do jazdy tylem to obracane kolo nie przeszkadza,a można je
      też zablokować.
      a, i nie dajcie się nabrać na "promocje" na quinniego 3 xl (ale nie comfort)-
      tego bez paląka: ma z beznadziejnego materialu tapicerkę (taka a'la dżinsowa i
      ta chyba może blaknąć, nie mówiąc o przemakaniu)i sklepy próbują się ich
      pozbyć, bo przestają być produkowane.

polecam do zakupu tego wózka niemieckie sklepy internetowe, albo e-bay: ja za
      caly komplet (wózek, gondola, spaceróka, pąpka, folia przeciwdeszczowa,
      adaptery i coś tam jeszcze) zaplacilam o 1000pln mniej niż chcieli u nas w
      sklepie.
      • a.mo Re: Spacerówka "terenowa" 02.04.06, 20:43
        Sasza, Martika
        dziekuje za odpwiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka