rozyczka131 05.04.06, 10:29 co kupic maluchowi na chrzest? bobasek jest chłopcem i ja am byc chcrzestna matka no i problem nie wiem co sie teraz daje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agular Re: pomożcie 05.04.06, 10:42 mojego synka chrzesna kupila mu calą wyprawke do chrztu + piórnik z przyborami do szkoly + pieluchy+ kasa Odpowiedz Link Zgłoś
lola52 Re: pomożcie 05.04.06, 10:53 mój Kubuś dostał od chrzestnego srebrną łyżeczkę z wygrawerowaną datą i godziną urodenia, bardzo fajna pamiątka, a od chrzestnej biblię dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_28 Re: pomożcie 05.04.06, 12:42 Ja tez jestem za pamiątkami. Np. złoty łańcuszek z medalikiem lub krzyzykiem, można od razu poświęcić, albo jakis ładny album na zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak122 Re: pomożcie 05.04.06, 12:50 Mój syn dostał na chrzciny elektroniczną nianię, chociaż to bardziej prezent dla mnie, ale baaardzo się przydaje do dzisiaj, od dziadków srebrny obrazek Maryi z dzieciątkiem- poświęcony przed mszą, wisi nad łóżeczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: pomożcie 05.04.06, 12:59 Biblia dla dzieci to dobry pomysł na prezent od chrzestnej. No i szybko się przyda - np. w ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom" Odpowiedz Link Zgłoś
muuunia Re: pomożcie 05.04.06, 14:11 Krzysiek dostał od chrzestnej swój ręcznie malowany inicjał na papierze czerpanym stylizowany na środniowieczy - przepiękna rzecz i oryginalna Odpowiedz Link Zgłoś
kate_05 Re: pomożcie 05.04.06, 14:46 Witaj, mój Maluch dostał od chrzestnej - krzesełko - takie składane, ze stoliczkiem, które od 7go miesiąca bardzo, bardzo nam służy, natomiast od chrzestnego - srebrną łyżeczkę z wygrawerowanym imieniem, datą i godziną urodzenia - świetna pamiatka, do tego parę bardzo ładnych ubranek... A może zapytasz po prostu rodziców, może chcieliby coś konkretnego? Ja w zeszłym roku byłam chrzestną, dla dzidziusia, którego rodzice zażyczyli sobie basen dla Malucha..taki do ogrodu...Wydawało mi się to niespecjalnym pomysłem, bo pełno takowych, niezbyt drogich w hipermarketach...Ale, jak się dobrze rozejrzałam, kupilam ogromny basen - złożony z basenu i zamku... Kosztował niemało, ale co tam...Najważniejsze, że latem był już mocno wykorzystany ... Do tego dołożyłam album na zdjęcia... Napisałam o tym basenie, bo wydaje mi się , że nie ma reguły na prezent z okazji chrzcin ... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: pomożcie 05.04.06, 14:53 Od chrzestnego Maksymilian dostał krzesełko do karmienia,a od chrzestnej złoty lancuszek z krzyżykiem i obrazek święty ze srebra.Od reszty gosci pieniązki.Niedługo ja będę chrzestną a wtedy sie zapytam co by rodzice chcieli,a jak nie powiedzą to chyba też kupię jakąś "sakralną" pamiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
slodziutka23101 Re: pomożcie 05.04.06, 18:00 najlepiej pieniadze zawsze sie przydaja Odpowiedz Link Zgłoś