Dodaj do ulubionych

BI contra Valco Tri Mode x- który

31.08.16, 10:42
i mam dylemat...

pomożcie - zwłaszcza te które jeździły obydwoma .
Miałam Joolza( miłośc wielka) ,mam joile( nie cierpie)

Młody ma 13 mcy
mieszkam na 2 pietrze z koszmarnymi schodami
chcę coś na każdy teren ,co mozna wciagac po schodach
z amortyzacją
wybrałam BI ,Britaxa b- motiona 3 lub Valco tri mode
BI - Myslę o tym najnowszym
B- motion odpadł ( chyba ) bo podnóżek
i nie wiem
czy czekać jeszcze na BI
czy kupić Valco

pomóżcie
Obserwuj wątek
    • opienki Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 12:15
      To Valco jest już dostępny w Polsce?
      W jakiej cenie?
      • klara17 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 12:18
        1749
        • sadaliaa Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 14:23
          Tez mam podobny dylemat tylko jeszcze w grę wchodzi Bj city elite, a wiesz moze kiedy bedzie dostępny w Polsce bumbleride Indie i w jakiej cenie, bo ja czekam i czekam na premierę i cos sie doczekać nie moge, a nie chce płacić za wozek 2400 zł. No i mam zagwozdke bo, valco podobno super sie prowadzi i ma świetna amortyzację ale brakuje mi okienka w budce, a chce przesadzić półroczniaka do spacerówki wiec okienko jest dla mnie ważne, skoro dziecię ma jeździć przodem do świata, no i ten materiał ortalionowy, bumbleride tez cudowny, ale cos mi sie wydaje ze cena mnie zabije, a szkoda mi za sama spacerówkę tyle wydawać, plus do tego nie wiem kiedy bedzie on dostępny w Polsce a tez nie chce czekać niewiadomo ile, za to bjce jest u mnie w sklepie akurat na promocji za 1500 zł, ale brak mi w nim amortyzacji. No i bądź tu człowieku mądry 😒
          • klara17 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 14:32
            z tego co mi pisali to będzie w drugiej połowie września i u nas i w słowackim sklepie
            cena w Polsce jest niewiadomą - słowacy mi napisali ,że około 530 $
            • straggly Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 17:24
              A boba CE brałyscie pod uwagę? Albo nippera?
              • klara17 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 17:32
                Mi się ani Bob ,ani Nipper wizualnie nie podoba smile
                • inka.1982 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 17:53
                  Ze tak sie podepnę pod wątek.

Oglądałam filmiki z BI 2016 i widzę ze trochę rzeczy poprawili.
                  Czy Waszym zdaniem nada się dla noworodka wiosennego przy założeniu, ze oparcie będzie rozłożone na płasko? Wiem, ze stracę wtedy możliwość oglądania dziecka, ale amortyzacja powinna być ok. Miałam BI w kolorze Aquamarine i mimo niedoskonałości wciąż czuje do niego chyba największy sentymentwink
                  Niestety kolor Aqua w nowej edycji już chyba nie ten sam....
                  • inka.1982 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 19:32
                    Doczytałam, ze nowa gondola BI wazy 2kg! Do porodu mam jeszcze trochę ale chyba mam nowego faworytawink

W każdym razie jakbyś kupiła nowego BI będę wdzięczna (i forum) za recenzjewink
                  • medalikara Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 01.09.16, 12:42
                    Ja jeździłam z oparciem rozłożonym na płasko od 5 m-ca. Możesz zawsze doładować kosz, wtedy amortyzacja będzie pracowała lepiej.
                    Kolor Aquamarine w nowej kolekcji został zastąpiony Tourmaline.
                    • inka.1982 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 01.09.16, 17:57
                      Dzięki za odpowiedz. Będę chyba kupować nowy BI ( zmienili duzo rzeczy na lepsze) z gondola. Waga bardzo mi odpowiada i wydaje mi sie jednak lepszym wyborem dla dziecka niż Cameleon. I spokojnie mogę poczekać, bo rodzę w następnym rokuwink
                      • klara17 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 02.09.16, 11:32
                        jako,że mój Joie się zepsuł( złamał ) ,a 13 mczniak nie chodzi i potrzebuje czegoś na już zaufałam Martuśce i kupiłam valco .
                        Mojemu M bardziej podoba się Valco, mi BI.
                        Obaczym
                        • klara17 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 09.09.16, 11:59
                          mam tri mode i.... jest dobrze
                          jeździ dobrze, ale nie tak dobrze jak joolz( chyba żaden dla mnie nie będzie lepiej jeździłsmile)
                          podbijanie ok, buda boska
                          duużo miejsca dla Młodego,jest mu wygodnie ,bo pozycje przybiera lekko rekreacyjnesmile
                          składa się ok, czyści super smile
                          no i wygląda bosko - czarny ze stalowymi dodatkami
    • martuska1982 Re: BI contra Valco Tri Mode x- który 31.08.16, 22:32
      klara17 napisała:

> i mam dylemat...
      >
      > pomożcie - zwłaszcza te które jeździły obydwoma .

Tri mode! Jezdzilam obydwoma i tri mode niewiele brakuje do mbuj, a BI niewiele wybija sie ponad quinny speedi. tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka