Dodaj do ulubionych

Peg Perego P3 czy A3??

08.05.06, 15:39
Obserwuj wątek
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 08.05.06, 15:51
      Witam wszystkich!!
      Nie dawno pisałam o moich dylematach związanych z zakupem wózka> Wahałam sie
      między P3 Pack z Peg Perego a Bebe Confort na stelażu TROPHY. Moje wątpliwości
      minęły bo stwierdziłam że Bebe jako wózek dla noworodka jest super ale jako
      spacerówka jest za cięzki. A poniewaz chce miec wózek docelowy to skupiłam sie
      bardziej na Peg Perego. Tylko teraz waham sie między modelem P3 w Packu
      (spacerówka, mini gondolka, fotelik i torba), który w miare tanio wychodzi a
      modelem A3 w tym samym zestawie ale juz drożej to wychodzi.
      Bardzo prosze o radę który model jest lepszy, biorac pod uwagę to że chciałabym
      żeby to był wózek docelowy. Czy A3 jest wygodniejsza dzieki temu że kółka sa
      większe niz w P3 ( bo napewno ładniej i solidniej jest wykończony i ma lepszy
      kosz na zakupy)??
      Pozdrawiam
      • reqc Re: Peg Perego P3 czy A3?? 08.05.06, 16:22
        Pliko to bardziej spacerówka przewozowa (spacery po równych chodnikach, centrum
        handlowym, podróże samochodem, samolotem itp.), a A3 idzie w kierunku wózka
        miejskiego (np. do jeżdżenia po zakupy komunikacją miejską).
        W P3 bardziej podobają mi się detale: suwak w pokryciu na nóżki, stopień dla
        drugiego dziecka, uchwyt na kubek dla dorosłego, natomiast w A3 ogólna koncepcja
        "wózka obsługiwanego 1 ręką" (w przeciwieństwie do koncepcji wózka parasolki).
        Zastanów się, co bardziej odpowiada Twoim potrzebom. Życzę trafnego wyboru. Ja
        wybrałam A3.
        Pozdrawiam. brigid_reqc
      • edik77 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 07:49
        hej, ja kupilam p3, po jezdzie bc przez 5 m-cy.potrafie prowadzic p3 jedna
        reka, a z podbijaniem nie mam problemu.a3 nie rozwazalam, ale z pliko jestem
        zadowolona.
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 08.05.06, 16:25
      Jestes zadowolona z wyboru modelu A3?? Prosze o szczera odpowiedz bo sama
      jestem bardziej za A3 niz P3.
      • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 08.05.06, 16:28
        Z tego co wiem to jest możliwośc dopłacenia 100 zł do A3 i tez ma zapinany na
        zamek śpiworek na nóżki.
      • adanko77 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 08.05.06, 22:25
        ja mam A3 i jestem naprade zadowolona. Prowadzi si ejedna reka i ja z
        podbijaniem nie mam problemu. Moj troszeczke 'sciaga' na prawo, ale wiele
        wozkow to ma (bebe confort kolezanki tez sciaga) Ale zbytnio to nie
        przeszkadza, cjoc pojde do sklepu i zaptam czy cos mi z tym zrobia. A wasze PP
        sciagaja na ktoras strone??
      • reqc Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 14:09
        Tak, zdecydowanie jestem zadowolona z A3. Właśnie wróciłam z pierwszego spaceru
        i moje pierwsze są takie: rozłożony wózek (w tym załadowany kosz na zakupy i
        torba) bez większego wysiłku sama zniosłam z półpiętra po schodach, dziecko
        zeszło samo. smile Gdyby było trzeba razem z dzieckiem (np. bo śpi itp.) chyba też
        dałabym radę. Po chodniku prowadzi się rewelacyjnie, nawet z kołami ustawionymi
        na wprost wózek ma bardzo mały promień skrętu. Do wysokopodłogowego autobusu
        potrzebna pomoc (gdyby nie był załadowany, pewnie mogłabym go bez problemu
        złożyć). Do niskopodłogowego wjeżdża sam (niektóre lekkie parasolki mają z tym
        problem). Po utwardzonych alejkach w parku na początku trochę trzęsło, ale widać
        że amortyzacja się wyrabia i jest już w porządku, czuć jak pracuje. Małe
        rozmiary sprawiają że A3 nie przeszkadza w sklepie, w restauracji itp.
        Mały, lekki, poręczny, zwrotny. Ma wygodniejsze siedzisko, budkę i kosz na
        zakupy niż mój poprzedni wózek (klasyczny PP). Aktualnie jestem na etapie, że
        uczę się go prowadzić, ale tak byłoby z każdym nowym wózkiem. Nie mam problemu
        aby prowadzić go prosto, ale jak jedzie do tyłu (np. z uwagi na wiatr), jest
        ciężko, bo rzeczywiście ściąga w jedną stronę i jedzie zygzakiem. Do podbijania
        trzeba włożyć trochę wysiłku, ale nie jest to nadmiernie męczące i doktoratu do
        tego mieć nie trzeba. wink Generalnie dla mnie to zmiana na plus.
        Pozdrawiam. brigid_reqc
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 14:39
      Dziekuje reqc za opinię. Ja tez jestem bardziej za A3 tylko jak sie
      dowiedziałam różnica w cenie całego zestawu (spacerówka, mini gondola, fotelik
      i torba) wychdzi ok 400 zł (z rabatem) drożej niz P3 w zestawie. Szkoda bo to
      nie mała kasa dlatego sie waham. Ale może warto dołożyć??? Wcześniej i tak
      mielismy Bebe Confort kupowac za 2250.
      A o co chodzi z tym "podbijaniem" bo nie bardzo rozumiem???
      • monii_1 a ja odradzam A3 09.05.06, 14:47
        a ja niestety odradzam A3 . Miałam 3 miesiace i z ulga się pozbyłam. Tez się
        łudziłam ze ja tylko muszę sie nauczyc go prowadzić sad A podbijanie (czyli
        podjezdżanie na krawężnik) akurat w tym modelu nie należy do przyjemnych. Tak
        samo myslałam kupując wózek z pełną rączką aby móc starsze dziecko trzymać jedną
        ręką a drugą swobodnie prowadzic wózek i niestety się zawiodłam. Przy
        prowadzeniu jedną ręką niestety wózek się nie słucha, tak to właśnie ujmę w
        słowa. Sprzedałam swój wózek na allegro, gdzie poszedł jak woda za dobrą sumę
        ponieważ niektórzy mają dobrą opinie o tym wózku, chociaz jest nowym modelem i
        niestety nie dość dobrze przetestowanym przez mamy. Takie jest moje zdanie,
        oprócz ładnego wyglądu, sprawnego składania i w miarę szerokiego siedziska
        resztę przeklinałam, amortyzacja nie jest dla noworodka
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 15:04
      W takim razie monii_1 uważasz że lepszym wyborem bedzie zakup modelu P3 ??
      Myślisz że będę z niego bardziej zadowolona?? Napewno P3 jest sprawdzona i
      słyszałam o nim raczej dobre opinie.
      • monii_1 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 15:20
        P3 nie znam, więc nic nie mogę powiedzieć na pewno z tego co widziałam jest
        węższy od A3 i ma mniejsze kółka. Córcia ma 1,5 roczku i miała juz kilka wózków,
        niektóre fajne ale wyrosła a inne nieciekawe zawsze jakieś ale było. A3 miałam
        jako chyba 6 wózek i wtedy mała miała roczek, niestety bez zalu się go pozbyłam,
        taki sam jak ja miała jowitak1 tyle ze ona wytrzymała tylko miesiąc z tym
        wózkiem, narzekałyśmy na to samo
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 15:26
      Hmm.... No to mam problem!!! Zdania sa bardzo podzielone co do A3. Myślałam że
      jak płace tyle pieniedzy to wózek jest naprawde dobry. Z tego co sie orientuje
      to najlepsza opinie ma antlantico ale jego juz nie produjuja i z zakupem całego
      zestawu byłby problem. Co tu zrobić??
    • eni.s Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 17:07
      A kiedy ma się urodzic dzidzia? czy to ma byc wozeczek caloroczny? ja mam p3 i
      jestem bardzo zadowolona ale jest to dla mnie typowa spacerowka lekka, mala po
      zlozeniu, praktyczna, prowadzi sie bardzo wygodnie, mam ja od niedawna wiec nie
      wiem jak bedzie sie z niej korzystac zima, czy te male koleczka zdadza egzamin
      na sniegu ale jestem dobrej myslismile Jesli chodzi o A3 to jesli prowadzi sie jak
      centro to nie polecam
      pozdrawiamsmile
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 17:31
      Moja córeczka przyjdzie na świat za miesiąc więc czasu mam nie dużo. Chciałabym
      na dniach podjąc decyzje i zamówic wózeczek. Oczywiście zdaje sobie sprawe że
      wózki Peg Perego sa nie za miękkie i z uwagi na to że chcę wózek docelowy
      kupuje do tego mini gondolke. Niestety nie widziałam wózka Centro więc nie mam
      porównania z A3.
      Pozdrawiam
      • eni.s Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 18:31
        a wiec tak ja widzialam i centro i a3 i p3 najpierw kupilam centro ale
        wymienilam go na p3 bo okazal sie zbyt ciezki i niewygodny w podbijaniu i
        prowadzeniu, szukalam czegos malego po zlozeniu, lekkiego i wygodnego p3 w 100%
        spelnia te oczekiwania. Oprocz niego mam jeszcze wozeczek uniwersalny tomasa na
        pompowanych kolach z ktorego tez mozna zrobic spacerowke. (cena ok 500 zl) Nie
        jest on jak na wozek uniwersalny az tak ciezki. Z moich doswadczen mam wrazenie
        ze A3 podbija sie troszke lepiej od centro (jednak podobnie) ale nie mialam
        okazji sprawdzic tego na ulicy, mysle ze z obciazeniem w postaci malutkiego
        dziecka moze byc wygodnym wozeczkiem natomiast gdy wsadzimy do niego rocznego 10
        kg brzdaca moze tak jak centro trudno sie podbijac. Poza tym nie jestem pewna
        czy spacerowki pp nie sa zbyt twarde dla takiego malenstwa (1-3 miesiace),
        troszke trzesa na nierownych chodnikach czy kamieniach nie jest to natomiast
        problemem w przypadku juz 5 miesiecznego bobasa Dlatego radzilabym ci kupic
        jakis tanszy wozeczek uniwersalny na pompowanych kolach i z dobra amortyzacja
        natomiast jak malenstwo podrosnie kupic spacerowke p3 juz bez tych wszystkich
        gondol itp. mysle ze wyjdzie cie to podobnie cenowo albo nawet taniej
        pozdrawiam i zycze udanych decyzji
    • maja2101 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 09.05.06, 20:24
      Nie chcę ci mieszać, ale to nie są za bardzo wózki dla noworodka. Terazniby
      lato więc może tego nie odczujesz. Ja musiałam sprzedać A3 i kupić wózek na
      dużych pompowanych kołach bo dzieckiem telepało i prowadził sie po śniegu
      fatalnie. To sa wózki dla starszych dzieci, teraz to wiem. Jak kupowałam A3 z
      gondolką naveta też chciałam wózek docelowy, który jak mi mówili, jest na
      wszystkie tereny dobry. Jak teraz patrzę gdzie my jeździmy, po jakich terenach,
      po lesie, po korzeniach, to odczuwam ulgę że nie mam tego wózka tylko wózek
      miękki, na wachaczach, dziecko w nim nawet nie drgnie. Jak będzie starsze
      dokupię lekką parasolkę jako drugi wózek, do sklepu czy coś. Także ja żadnego z
      tych nie polecam. Z doświadczenia innych mam i swoim mogę powiedzieć, że nie da
      się skończyć na jednym wózku. Na początku trochę co innego jest potrzebne.
      POtem jak dziecko chodzi więcej niż jeździ, można lżejszy wózek mieć. Takie
      jest moje zdanie.
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 10.05.06, 08:13
      A może lepiej zamortyzowany jest Chicco Trio (czyli podobny model do PP P3)??
      Czy ktos ma zdanie na ten temat??
      • maja2101 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 10.05.06, 09:38
        To jest wózek bardzo podobny a jego jakość jest na pewno gorsza niż PP3 więc
        jeśli chcesz taki wózek, to wybierz PP. Ja polecam emmaljunga city cross z
        nosidłem dla noworodka. Nie wiem gdzie mieszkasz, jeśli w Warszawie to polecam
        sklep na Solidarności, nie po stronie kościoła tylko drugiej. Tam możesz
        porównać amortyzację w PP A3 czy P3 i emmaljunga. Ten city cross to też
        spacerówka tylko niesamowicie komfortowa.
        • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 10.05.06, 19:59
          Patrzyłam maju na ten emmaljunga city cross. Wszystko ok ale waga jak dla mnie
          za cięzka. Mieszkam w Krakowie ale musze taszczyć na 2 pietro wózek a on waży
          ok 14 kg przez te wielkie koła. Chyba podjęłam dzis decyzje. Zaryzykuje i kupie
          A3. Koleżanka miała graco tour i to tez twardy wózek. Moim zdaniem ile osób
          tyle opinii a tak naprawdę nie ma idealnego wózka i nie da sie każdemu
          dogodzić smile))))
          Pozdrawiam smile
          • maja2101 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 10.05.06, 21:42
            No jesli musisz dzwigac wozek to rzeczywiscie, ja mam winde na nam dol, nawet
            jednego schodka nie musze. Ale nawet gdybym musiala, to chyba i tak wybral;abym
            ten i po prostu spuszczalabym go po schodach a potm wracala po dziecko. Mowie
            tak biorac po uwage to jak dlugie robimy spacery lesnymi sciezkami. Zycze
            udanego wyboru!
    • stania26 Re: Peg Perego P3 czy A3?? 17.05.06, 15:17
      Witam!!!
      Wczoraj odebrałam zamówiony przeze mnie wózek Peg Perego A3 z mini gondolką,
      nowym ulepszonym fotelikiem Primo Viaggio SIP (w sklepach go jeszcze nie ma bo
      jest to nowosc ale mozna zobaczyc na stronie Peg Perego)no i oczywiście
      orginalna torba do wózka. Wszystko w kolorze toffee smile))). Jestem bardzo
      zadowolona z wyboru i mam nadzieję że nie bedzie az tak źle jak co po niektórzy
      pisali smile))
      Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!!
      • monii_1 daj znać 17.05.06, 15:48
        jak maluch będzie jeżdził w spacerówce, tylko wtedy powiedz szczerze o wadach i
        zaletach tego wózka, bo mam wrażenie, że co poniektórzy co chwalili ten wózek
        będą go szybko sprzedawać( a nie mozna pisać źle bo jeszcze się nie sprzeda i co
        wtedy)ja byłam zadowolona tylko przez 1,5 miesiąca, wmawiając sobie ze wszystko
        jest ok, przecież wózek tak zachwalanej firmy nie może być do bani wink Mam
        nadzieję ze będzie ok, nie tak jak z moim A3.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka