Dodaj do ulubionych

Wady PP Atlantico...?

09.05.06, 09:01
Tyle naczytałam się o Atlantico, że sama w końcu go kupiłam. Sama jeszcze nie
widziałam tego wózka u innych użytkowniczek, kiedy zapytałam o niego na forum
Niemowle to nikt mi nie odpowiedział. Zastanawiam się czy ten wózek
faktycznie jest taki dobry czy tylko ktoś na tym forum nakręca sprzedaż.
Oczywiście wolałabym żebby tak nie było. A może są użytkowniczki, które
jednak stwierdzą, że PP Atlantico ma jakieś wady?
Obserwuj wątek
    • groszka1 Re: Wady PP Atlantico...? 09.05.06, 09:08
      Mnie po 2 latach złamała się rączka. Cóż intensywne użytkowanie. W sklepie
      wymieniono nam na nową za 90 zł.
      Wadą są również duże gabaryty po złożeniu. Jeśli ktoś ma nieduży samochód to
      jest to "spory" problem
      Poza tym jesteśmy zadowoleni. Przede wszystkim nawet duże dziecko podróżuje w
      nim komfortowo
    • dorga1 Re: Wady PP Atlantico...? 09.05.06, 09:33
      Dla mnie wadą są tam pasy. Jak dziecko siedzi jest ok, ale kiedy synek mi
      zaśnie (najczęściej na siedząco) to kładąc go muszę rozpinać pasy, ponieważ się
      naciągają i wrzynają w rączki. Jeszcze niski daszek i to, że rzeczywiście jest
      większy po złożeniu. Ale poza tym jestem nim zachwycona. Prawie sam jedzie, w
      przeciwieństwie do p3, którą też miałam okazję pojechać.
    • jowitak1 Re: Wady PP Atlantico...? 09.05.06, 09:35
      Hej ,bądź spokojna -na 100% będziesz zadowolona,Atlantico to naprawdę super
      wózek.Wiem ze tak jest -jak juz zdecydujesz i kupisz to pojawiają się
      wątpliwości -moze inny byłby lepszy?Wiem bo sama tak mamsmile))Ale Ty naprawdę
      dobrze wybrałaśsmile
    • eni.s Re: Wady PP Atlantico...? 09.05.06, 09:44
      gdyby mi nie chodzilo o to ze potrzebowalam malego, praktycznego wozeczka
      zamiast P3 (z ktorego jestem bardzo zadowolona) kupilabym atlantico, szczegolnie
      ze u Ciebie ma to byc wozek docelowy, mysle ze dobrze wybralas
      podrawiam
    • greenland Re: Wady PP Atlantico...? 09.05.06, 09:48
      dla mnie jedyną wadą jest ..... cena wink)

Wspomniane w tym wątku pasy to akurat jak dla nas duuuuuzy plus. Dokładnie ich
      mocowanie i fakt, ze dziecko ma swobodę ruchów. Innych pasów moje dziecko nie
      znosi i podróżowanie w poprzednim wózku w pewnym momencie stało sie dla mnie
      uciążliwe bo synek marudził okrutnie i próbował sie z pasów wyswobodzić. W
      Atlantico tego problemu nie ma.

Ja jestem bardzo z tego wózka zadowolona i moj synek równiez z tego co widzę.

• koma.edziecko Re: Wady PP Atlantico...? 09.05.06, 10:14
      Ja po przetestowaniu trzynastu wózków uważam że jest bliski ideału.
      Wady jak dla mnie to
      niewygodne składanie dwoma przyciskami
      głośna budka chociaż to mojemu dziecku wogóle nie przeszkadza
      • ape_pol Re: do koma.edziecko 09.05.06, 10:25
        napisałam Ci na priv.
        w moim wózku rusza się rączka, czy wszystkie inne tak mają, nawet jeśli jest
        ustawiona w danej pozycji to i tak jest w niej jakiś luz i rusza się w góre i w
        dół
        • dzidzia_ch Re: atlantico 09.05.06, 12:45
          tez bylam pewna na 100% ze kupie atlantico
          po obejrzeniu go w sklepie jednak zrezygnowalam
          dla mnie wada sa male podwojne kolka
          Ola w mutsy(czyli na grubych pompowanych kolach) podskakiwala na naszych
          osiedlowych wybojach - na tych malych koleczkach chyba odbilaby sobie wszystkie
          narzady o jezdzie po sniegu w zimie wogole nie wspominajac
          no i siedzisko tylko tylem do mamy - dla mnie duzy minus bo lubie patrzec sobie
          na moja Niunie
          • mmala6 Re: atlantico 09.05.06, 14:36
            jezeli chodzi o kolka, to nie sa takie zle, nawet w zimie choc na pewno nie
            mozna ich porownywac do duzych pomopowanych.
            Siedzisko tylem do mamy jest dla komfortu dziecka, nie mamywink
    • ape_pol Re: Przekonajcie mnie... 09.05.06, 21:12
      Wózek stoi przede mną i wydaje mi się strasznie wielki i jakiś taki
      przestarzały, ale już mniejsza z tym. Włożyłam do wózka mojego 10 mies. synka,
      zamknęłam częściowo budkę i okazało się, że znajduje się ona bardzo blisko
      głowy mojego dziecka, mały ma w tej chwili jakieś 80 cm wzrostu martwię się, że
      za pół roku będzie dotykał budy głową. Następny problem to skrzypiace koło
      podczas jazdy w tył. Może znacie jakąś inną spacerówkę w klasie Atlantico?
      • alexsc Re: Przekonajcie mnie... 09.05.06, 21:40
        Kobieto! jak Cię przekonać skoro sama widzisz że ten wózek ci się nie podoba?
        nie rozumiem Cie ani trochę, po kiego grzyba kupowałaś coś do czego nie jesteś
        przekonana? Uważam że to kompletnie bez sensu. Weź oddaj ten wózek i nie marudź!
        • weronka77 Re: Przekonajcie mnie... 09.05.06, 22:13
          My miałyśmy Mutsy...sprzedałysmy bo Jula nienawidzi być unieruchomiona pasami
          wpiętymi na stałe do siedziska.Jedynie w PegPerego ma swobodę ruchów-mimo
          niewiarygodnego wiercenia,nie jest możliwe żeby z wózka wypadła.Jest dużym
          dzieckiem-17mies i 92cm.Atlantico jest idealne-nigdzie nie uwiera,ma naprawdę
          duuuzo miejsca.Nie oszczędzam go-szarpię po skałkach Ojcowa,Pienin,spuszczam ze
          schodów a potem wciągam-bo nie chce mi się go nosićwinkI nic-amortyzatory
          znakomite,kółka radzą sobie wcale nie gorzej od Mutsiego.W Mutsym na wybojach
          wypadła mi śrubka-w PP nie ma takiej możliwości.Początkowo sceptycznie
          nastawiona,chyba przesadzałam.To idealny i komfortowy wózek.
      • eni.s Re: Przekonajcie mnie... 09.05.06, 22:14
        ja tez na twoim miejscu oddalabym lub wymienila wozeczek nie ma nic gorszego jak
        jezdzic czym do czego nie jestesmy przekonani i w dodatku wydac na to tyle kasy
        czulam to samo kiedy w zeszlym tygodniu kupilam pp centro wyminilam na pliko i
        juz mi duzo lepiejsmileA jesli chodzi o jakas spacerowke innej marki to w sklepie
        przymierzalam sie do wozeczka quinny nie pamietam jaki to model trzykolowy
        pierwsze kolo ruchome, fajnie sie podbijal ale wybrac musisz sama
        pozdrawiam
      • mmala6 Re: Przekonajcie mnie... 10.05.06, 14:12
        ja mam PP Atlantico i nie zamienilabym na zaden inny.To ze duzy jest niewazne,
        wazne ze przy tym jest lekki i zwrotny a dziecko ma duzo miejsca.Docenisz to w
        zimie jak bedziesz musiala zapakowac synka w kombinezonie i jeszcze przykryc kocem.
        Ze skrzypiacym kolem to chyba jakis zart? psiknij WD40 i po problemie.
    • szurkas Re: A może... 09.05.06, 23:43

www.pegperego.com/showPage.php?template=products&id=1361&masterPage=prod_passeggini.html.it&search=D5
    • szurkas Re: A może...... :) 09.05.06, 23:51

www.pegperego.com/img_filmati/AT4/index.html
      • kaliaa Re: A może...... :) 10.05.06, 09:26
        ja polecam wlasnie at4, kupilismy pare dni temu i jest naprawde super, corci
        sie bardzo podoba
        • weronka77 Re: A może...... :) 10.05.06, 21:03
          Też mam-cięzki psiakostka...14.6;-(((
          • kaliaa Re: A może...... :) 10.05.06, 21:49
            rzeczywiscie ciezki smile
            ale komfortowy dla dziecka smile
            i naprawde sliczny, wszystkie podobne wozki tej klasy, typu teutonia, jane
            slalom, emajlunga cerox (chyba sie nazwywala), jaguary itp wypadaly blado i
            slabo przy at4 smile

wlasnie ze wzgledu na ciezar musimy koniecznie zakupic jeszcze jeden wozek,
            lzejszy na krotkie wypady coby sie nie meczyc na krotkich chwilowych wypadach z
            tym at4.
            • majatusia Re: A może...... :) 15.05.06, 17:40
              no właśnie.. ja na AT4 montuje jeszcze navete a to dodatkowe 5 kg! Robi sie z
              tego straszny potwór wagowy ..nie mówiąc już o o ilości miejsca zajmowanego w
              bagażniku! Ale poza tym to wózeczek super
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka