b-e-a-t-k-a 30.05.06, 15:25 Witajcie muszę zmienić pralkę ze względu na syna alergika, czy macie jakieś doświadczenia z samsungami Silver Nano? Bardzo proszę o opinie Dziękuję Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikn78 Odradzam! 31.05.06, 09:39 kupiliśmy samsunga B1245AV, pralka ta po kilku dniach zaczęła przeciekać, dzięki uprzejmej obsłudze udało się ją wymienić na nową, w której po 2-3 praniach zepsuła się pompa. tym razem wymieniliśmy na pralkę boscha wfo 2063 maxx for kids. szczerze odradzam zakup tej pralki oraz inncy wynalzków np. LG, amica, mastercook. myślę, że lepiej zrobisz jak kupisz bosch'a, siemensa'a czy elektrolux'a. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: Odradzam! 02.06.06, 22:46 Tez odradzam, dlatego sie tu przypielam :_). Pan z serwisu, bo juz po tyg. byla serwisowana, powiedzial, ze srebro to ona ma, ale... do kilku pran, a potem- wielka sciema! Powiedzial mi tez, ze samsung to byla swietna firma dopoki nie stala sie "made in china"/ Coz... Producenci z pol ryzowych nas zalali na maxa, a jakosc do d... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 co takiego antyalergicznego ma w sobie ta pralka? 31.05.06, 09:58 nie slyszalam o pralkach o takich wlasciwosciach. oswiecicie mnie? aga Odpowiedz Link Zgłoś
b-e-a-t-k-a Re: co takiego antyalergicznego ma w sobie ta pra 31.05.06, 11:17 poczytaj na stronie producenta: www.samsung.com/pl/products/washingmachine/washingmachine/wf_b125av.asp Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka333 Re: Pralka dla alergika-Samsung Silver Nano? 31.05.06, 11:20 Witaj Beatko. Jestem właścicielką tej pralki od 3 tygodni i zdecydowanie ci odradzam!!!! Ma same wady. Począwszy od tego że strasznie głośno pracuje, zawiesza sie programator, nie dopiera drobnego prania np.skarpet bo w trakcie pranie wyrzuca je na gumę przy drzwiczkach i już do końca prania tam leżą. Mam tą pralkę zaledwie 3 tyg i już się popsuła. Poprzednie 11 lat byłam właścicielką Candy i była niezawodna. Samsunga zdecydowanie nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Pralka dla alergika-Samsung Silver Nano? 31.05.06, 11:40 A kto Ci kazal zminic pralke na niealergiczna?? I skad pomysl, ze ta akuat pomoze na problemy syna. IMO to jakis bajer marketingowcow. Jesli pralke i tak zmieniasz, to kup cos co porzadnie pierze i plucze i uzywaj srodkow do pranie dla alergikow. IMO jesli nie wystarczy to przyczyny nalezy szukac gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
b-e-a-t-k-a Re: Pralka dla alergika-Samsung Silver Nano? 31.05.06, 12:35 sama sobie kazalam bo mam starą która niedopiera i niewyplukuje wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Pralka dla alergika-Samsung Silver Nano? 31.05.06, 12:41 a moze lepiej kupic dobra pralka np.electrolux i wlaczac 2-3 razy plukanie? no i niestety musisz prac wszystko w proszkach dla alergikow a nie tylko rzeczy Dziecka zawsze zostaje osad z tych "normalnych" proszkow i on tez moze podrazniac Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Pralka dla alergika-Samsung Silver Nano? 01.06.06, 09:27 dla mnie to tez tylko chwyt reklamowy. zwlaszcza, ze nic konkretnego producent nie pisze o tej "cud pralce".... pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
ludwiczek7 Re: Pralka dla alergika-Samsung Silver Nano? 02.06.06, 23:16 Jestem alergikiem i mam pralkę firmy Whirpool, jest super. z powodu alergii piorę w delikatnych proszkach, stosuję podwójne płukanie, ta pralka, która mam, ma taką funkcję. Jeśli Twój synek ma alergię na roztocza kurzu domowego, to wtedy pościel, ręczniki i te rzeczy, które się da najlepiej prać w 60 stopniach, bo w takiej temperaturze giną roztocza. Jeśli chcesz prać w niższej temp. to mozna kupić taki płyn, niszczący roztocza, ktory dodaje się do każdego prania. Wydaje mi się, że nie musisz kupować antyalergicznej pralki, wystarczy zachowywać parę zasad, ale to zalezy na co jest uczulony Twój synek. Pozdrawiam i zycze udanegoo zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Pralka dla alergika-Samsung Silver Nano? 03.06.06, 12:43 mam najzwyczajniejszą w świecie pralkę whirpoola, która ma funkcję podwójnej wody. Sama z siebie nastawiam pralkę w trakcie prania na ponowne płukanie. Piorę w płatkach mydlanych, a jeśli chcę coś dobrze wyprać - to w proszku - ale wtedy płuczę obowiązkowo dwa razy. Wydaje mi się, że pralka w której na początku można ustawić liczbę płukań ułatwiłaby trochę życie, ale z drugiej strony przesunięcie programatora na ponowne płukanie też nie jest ani czasochłonne ani trudne - więc nie muszę wymieniać pralki Odpowiedz Link Zgłoś