Dodaj do ulubionych

spacerówka - 5 mc-y - na płasko

31.05.06, 12:51
Po przeczytaniu kilkunastu wątków trochę zwątpiłam wink

Szukam spacerówki dla 5-miesiecznego Robaczka. Musimy sie przenieść z tego naszego konia, bo i znaleźć coś co zmieści się do małego bagaznika.

A priorytetem jest rozkładanie siedziska na płasko albo prawie-płasko, bo dziecko jeszcze dużo czasu spędza na spacerku śpiąc.

Na razie szukam w Internecie i jeszcze nie spotkałam się z informacją o takim rozkładaniu uncertain

Możecie mi pomóc? Głownie chodzi mi o Graco Citi Sport, Chicco Ponee xs i Inglesinę Espresso. Jak te wózki się rozkładają? A może znacie jakąś lekką spacerówkę, w granicach 500-600zł, która będzie odpowiednia już dla takiego maluszka?
Obserwuj wątek
    • w1paula Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 12:55
      Droższa ale rozkłada się na płasko: Maclaren Techno classic i Techno XT
      • agucha.w Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:01
        dzięki.
        a może coś z pojedynczą rączką? sad
        • monii_1 Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:04
          graco city sport ODRADZAM moja corka byla w tym samym wieku jak go
          kupiłam...owszem lekki i nic poza tym reszta tylko wkurzala ,sprzedalam go po 3
          tygodniach i bardzo na tym stracilam finansowo
          • agucha.w Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:08
            o kurcze... a co kupilas zamiast niego?
            • monii_1 Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:34
              oj nie miałam ja szczęścia do wózków potem miałam BC Trophy avenue (siedzisko
              opera)no na ciepłe miesiące był dobry...zmieniłam na BC Loola, po trzech
              miesiącach na PP A3 (bo w Looli było wąsko)i po 3 miesiącach szczęśliwie
              sprzedałam A3 i kupiłam Quinny speedy z którego jestem bardzo zadowolona
              (chociaz ciężki) i przypadkiem na allegro wpadłam na uzywany Maclaren techno xt
              i teraz mam dwa wózki i zastanawiam się czy nie sprzedać quinny bo chciałam go
              zostawić na zimę i cały czas sie zastanawiam bo strasznie straci na wartości,
              ale ten to raczej nie dla 5-ciomiesięczniaka chyba że ten z wkładką z serii top line
              • monii_1 Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:37
                i w sumie nic Ci nie doradziłam sad
                • agucha.w Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:46
                  ale za to odradziłaś wink

pomoc nadal mile widziana wink
              • w-ella Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:48
                a dlaczego sprzedałaś pp?
                • monii_1 Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:59
                  nigdy nie miałam wózka firmy Peg Perego a zawsze o tym marzyłam jeszcze przy
                  pierwszym dziecku. tak były zachwalane tu na forum że się skusiłam na model A3
                  (safari) chciałam mieć koniecznie z całą rączką (zeby trzymac starszego syna za
                  rękę lub w sklepie swobodnie nosic koszyk w drugiej ręce)No i wytrzymałam tylko
                  3 miesiące.Na początku wmawiałam sobie że to kwestia nauczenia się,
                  przyzwyczajenia do wózka. Ale juz Loola która ma przecież dwie rączki prowadziła
                  się jedną o niebo lepiej. A3 sprzedałam bo :
                  - ciężko prowadziło się jedną ręką
                  - koszyk z jednej strony ocierał mi się o kółko (szybko zrobiła się dziura)
                  - zaczął dziwnie trzeszczeć przy tylnych kółkach taki "tępy" odgłos nic nie dało
                  psikanie sprayem
                  - źle się podbijał
                  - ciszej jeździ loola i maclaren techno xt

a potem to juz byłam zła na siebie że tak się wkopałam wink
                  • agucha.w Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 14:03
                    Moni no cos ty... podwojna raczka jest lepsza? suspicious smile
                    • monii_1 Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 14:07
                      akurat w przypadku A3 , loola się lepiej prowadziła jedną ręka, tak samo
                      Maclaren ,córka waży około 11 kg i nie narzekam prowadząc jedną ręką sama byłam
                      zdziwiona) nie mówię że wszystkie wózki z podwójna rączką tak sie prowadzi bo
                      nie wiem
                  • w-ella Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 14:07
                    dzięki monii
                    ja jestem po świeżym zakupie chicco, i chcę go sprzedać. myślę o zakupie jane
                    carrera lub peg perego plico3- ten bardzo mi się spodobał, bo ma wszystkie
                    dodatki w cenie, ale ciekawa jestem jak jest z jego użytkowaniem ?
                    • monii_1 Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 14:44
                      wydaje mi się że lepszym wyborem będzie carrera niz p3 , ostatnio koło mnie
                      jechała pani z p3 i strasznie trzęsło/telepało tym wózkiem. Koleżanka ma carrerę
                      i często patrzyłam na ten wózeczek z "zazdrością" w pozytywnym tego słowa
                      znaczeniu smilekupiła go też po wózku chicco który dosyć szybko reklamowała to było
                      w sierpniu 2 lata temu i załuję ze nie kupiłam takiego wózka wcześniej ale wtedy
                      jeszcze nie za bardzo wiedziłam o tej firmie
                    • mamamada Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 01.06.06, 13:23
                      w-ella, napisz proszę jakie chicco kupiłaś, i czemu jestes niezadowolona?
                      Zastanawiam sie nad Chicco CT 0.2 Cortina, może znacie jakies opinie o tym
                      wózku?Dotąd, tzn. przez 3 lata używałam peg perego plico, ale kółka mi się
                      posypały, przestali produkować ten model i nie mogę już go naprawić sad
                      • w-ella Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 01.06.06, 14:09
                        ja kupiłam chicco,tylko stary model 6wdtech, niby wszystko jest w porządku,
                        kupiłam ją ze względu na dobre wyposażenie,ale zawsze podobała mi się carrera i
                        zaczęłam dążyc w kierunku jej zakupu smile
                        • mamamada Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 01.06.06, 14:24
                          dzięki za odpowiedź, pozdrawiam i życzę owocnych dążeń smile
    • sdec Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 13:45
      Na pewno wszyscy mnie "skrzyczą", ale może Everflo (jak PP Pliko P3). Lekki,
      składa się w parasolkę, rozkłada się na płasko, ma dużo akcesorii w komplecie.

www.allegro.pl/item105888252_wozek_everflo_travel_pokrowiec_folia_torba_gratis.html
    • mama2miskow Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 23:36
      Ja mam Jane Carrera z dwoma rączkami - prowadzi się jedną ręką super, rozkłada
      się na płasko, ma obszerne wygodne siedzisko jest w miarę lekka, dobra
      amortyzacja i bardzo fajna budka. Ma jedną wadę - jest mało akcesoriów - folię
      przeciwdeszczową kupiłam uniwersalną - ale na zimę chyba trzeba dokupić
      śpiworek uniwersalny - a i dopasowałam sobie sama torbę (nota bene wcale nie
      specjalną do wózka. Na plus jest to że można je teraz kupić w atrakcyjnych
      cenach - zarówno carrerę (z dwoma rączkami) jak i carrerę C ( z jedną rączką) -
      bo wszedł nowy model Carrera Pro.
      Co do Maclarena Techno to ja się nie zdecydowałam dla 9 miesięczniaka a dla 5
      mies. tym bardziej bym nie wzięła - wg mnie to wózek dla starszych
      dzieciaczków - ale wiem ze niektóre mamy kupują dla takich maluchów.

Pozdr.
      A,
      • w1paula Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 31.05.06, 23:55
        A dlaczego dla maluchów nie mogą być. w Anglii Techno 9jedno i drugie) jest od
        urodzenia lub od 3 m-cy 9nie pamiętam dobrze). A poza tym jak się rozkłada na
        płasko to i dla malucha może być.
      • agucha.w Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 01.06.06, 09:15
        a jaka to cena? big_grin
        • monikak81 Re: spacerówka - 5 mc-y - na płasko 01.06.06, 13:15
          www.babydesign.pl/
          model lucky
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka