Dodaj do ulubionych

Pytanie o Jane Nomad lub inną spacerówkę.

01.06.06, 10:28
Niestety juz 3 (!!!) raz w ciągu roku (!!!) użytkowania (od nowości) zepsuł
nam się wózek Peg Perego (Culla na stelażu Classe4). Straciłam już do niego
cierpliwość i postanowiłam go sprzedać, jak tylko wróci z serwisu.

No i na szybko potrzebuje kupić kolejny, tym razem NAPRAWDĘ DOBRY wózek.

Maluch ma już rok. Potrzebuję spacerówkę na dużych kołach (za tydzień
wyjeżdżamy na wakacje nad może więc przydałoby się coś, co da rady przejechać
po plaży), najlepiej skrętnych z możliwością blokowania, musi się w miarę
dobrze składać (=>samochód), być lekki (=>2.piętro bez windy), no i
oczywiście wygodny dla całkiem sporego dziecka no i łatwo się prać
(tapicerka).

Powinien tez mieć regulowane oparcie i podnóżek, możliwość przewożenia
noworodka i wpięcia fotelika (na przyszłość dla 2. dziecka) itp.

Znalazłam taki Jane Nomad: www.jane.pl/wozki/nomad5.html
Waży 6,5kg, przymierzyłam w sklepie Michasia i jest całkiem wygodny.

Ale nie chciałabym wpaść z deszczu pod rynnę i tak jak poprzednoi kupić drogi
ale felerny wózek.

Bardzo prosze o rady, czy ten Nomad będzie dobry. A może jakiś inny
spełniający te wymagania?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • sdec Re: Pytanie o Jane Nomad lub inną spacerówkę. 01.06.06, 10:49
      Nie jestem użytkownikiem Jane, ale oglądałam i testowałam Jane Nomad, dla mnie
      super wózek, lekko się prowadzi, dobrze podbija, dużo miejsca dla dziecka,
      fajny wygląd, dla mnie wadą jest brak osłonki na nózki (to nie wpływałoby na
      jego zakup) i duże gabaryty wózka po jego złożeniu, co niestety eliminuje jego
      zakup. Nie wiem jak ten wózek sprawuje się na plaży, kółka ma spore, ale czy
      jest to typowo wózek plażowy?
      Jane ma też wózek Carrera Pro - składa się w parasolkę, dobre ma opinie. Po
      wypróbowaniu tych 2 wózków Nomad ma lepszą amortyzację i chyba jest większy,
      również koła.
    • mfka Re: Pytanie o Jane Nomad lub inną spacerówkę. 01.06.06, 12:39
      Jas użytkuje wózek Jane, coprawda Jane Slalom, ale jest to odpowiednik Nomada
      tylko 3 kołowiec. Ja jestem bardzo zadowolona z tego wózka, nie mam póki co
      żadnych zstrzeżeń. Koleżanka użytkuje go od ponad roku i też nic jej się z tym
      wózkiem nie stało złego. Oglądałam też Nomada w sklepie i gdybym była przy
      kupnie 4 kołowego to z pewnością wzięła bym go pod uwagę. A co do okrycia na
      nóżki to można dokupić oddzielnie.
      • majcia2005 Jane NOMAD - okrycie na nóżki - gdzie można kupic? 01.06.06, 13:35
        Witam, ja też jestem na etapie wybierania dobrej spacerówki dla mojej 10-
        miesiecznej córeczki. Początkowo brałam pod uwagę peg perego - atalantico, ale
        gdy potestowałam w sklepie JANE NOMAD, mam dylemat, gdyż ten wózek bardzo
        przypadł mi do gustu. Posiada przede wszystkim duże siedzisko dla dziecka,
        mięciusią wyściółkę, lekko się prowadzi no i co ważne jest sam w sobie lekki.
        Dla mnie jedynym minusem jest brak okrycia na nóżki. Dzwoniłam w tej sprawie do
        sklepu z pytaniem czy można taką osłonkę dokupić i uzyskałam odpowiedź że JANE
        takich nie produkuje.. Czyżby źle mnie poinformowano??? Jeśli wiesz gdzie tę
        część można kupić napisz proszę na forum. A wózeczek sam w sobie jest super,
        szkoda że jest dość drogi... Pozdrawiam
        Ania
        • mfka Re: Jane NOMAD - okrycie na nóżki - gdzie można k 01.06.06, 13:51
          Sklep żle Cię poinformował, zresztą można te okrycia oglądnąć na oryginalnej
          stronie Jane:
          www.jane.es/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=3&id_producte=328&categoria=
          glinki.com/?l=4fv8da
          Jak ja kupowałam swój wózek 3 m-ce temu to oglądałam w sklepie katalog (nasz
          polski) i były w dodatkowym wyposażeniu okrycia,parasolki - powiedzieli
          tylko,że trzeba zamówić. Może najlepiej dowiedz się u źródla i zadzwoń do
          dystrybutora Jane.
          • majcia2005 Re: Jane NOMAD - okrycie na nóżki - gdzie można k 01.06.06, 14:06
            Dzięki za odpowiedź. Informację że nie można dokupić okrycia na nóżki,
            udzielono mi w 3 miejscach - hurtowni w której oglądałam wózek, oraz w sklepach
            internetowych (www.tanimarket.pl, www.calineczka.pl) Masz rację, najlepiej
            sprawdzić u źródła, poszperam po necie i wyszukam namiary na dystrybutora...
            Ale mam wrażenie że okrycia prezentowane na stronie jane są okryciami
            letnimi... i nie nadają się do użytku zimą (nie są impregnowane).
            Jeszcze raz dzięki za odp. Pozdrawiam!!
            Ania
            • mfka Re: Jane NOMAD - okrycie na nóżki - gdzie można k 01.06.06, 14:53
              Tu jest namiar na naszego dystrybutora, ale oni zawsze tak jakoś ubogo
              sprowadzają te wózki i akcesoria. Ja z kupnem wózka w wymarzonym kolorze
              musiałam kombinować jak koń pod górę. Jeśli oni tego nie sprowadzą, to z
              pewnością sprowadzi to Czeski dystrubutor - tam zawsze mają wszystko wcześniej
              i we wszystkich wersjach.
              • mfka Re: polski dystrybutor Jane 01.06.06, 14:53
                www.jane.pl/
                • magdalenka77 Re: polski dystrybutor Jane 01.06.06, 15:07
                  A nie wiesz może, jak u nich jest z serwisem? Tzn. gdzie sie mieści, czas
                  reakcji itp?
                  • sdec Re: polski dystrybutor Jane 01.06.06, 19:21
                    Dzwoniłam do dystrybutora, tylko pytałam o Carrerę, powiedzieli mi, że nie ma i
                    nie można dokupić osłonki, zaś w komplecie jest folia. Zgadzam się, że te
                    ciekawsze, ale droższe wózki są sprowadzane w ubogich wersjach.
                    • majcia2005 Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jand nomad 02.06.06, 08:50
                      Cześć dziewczyny,
                      dzowniłam do polskiego dystrybutora. I uzyskałam konkretną informację. Do NOMAD-
                      a niestety nie ma okrycia na nóżki, w sprzedaży są tylko okrycia do SLALOM-a
                      (trójkołowca). Szkoda... Taka wpadka producenta...
                      Pozdrawiam
                      Ania
                      • monika_wroclaw Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jand noma 02.06.06, 10:22
                        To nie wpadka producenta, tylko polskiego dystrybutora....
                        • majcia2005 Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jand noma 02.06.06, 10:31
                          już nie wnikam w temat, tak czy owak szkoda że okrycia nie ma, tzn nie ma
                          możliwości jego kupienia w Polsce, a sporowadzanie z zagranicy absolutnie się
                          nie opłaca..
                          A tak przy okazji, weszłam na stronkę z załączonym linkiem - fantastyczne
                          dzieciaczki!!! Ja mam narazie jedno dzieciątko - 10-miesięczną Maję, i jak
                          patrzę na Wasze zdjęcia, nabieram ochoty na powiększenie rodziny..smilesmilesmile
                          Wszystkiego dobrego!!!
                          • monika_wroclaw Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jand noma 02.06.06, 10:35
                            Dziękuję bardzo w imieniu moich dzieciaczków.

Jeszcze napiszę o tym okryciu, jane produkuje uniwesralne okrycie do wszystkich
                            spacerówek, oto link:
                            www.jane.es/index.php?fuseaction=fitxa&tipo=3&id_producte=416&categoria=
                            więc może to nasz dystrybutor jest niedoinformowany i ma okrycie uniwersalne, a
                            myśli, że to tylko do slaloma...

z opisu wynika, że okrycie jest cieplutkie, podszyte polarem i nieprzemakalne,
                            więc jak najbardziej nadaję się na zimę...

pozdrawiam
                            • majcia2005 Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jane nomad 02.06.06, 11:17
                              Dziękuję za informację, sama jestem ciekawa jak zakończy się u nas sprawa kupna
                              wózka i... okryciasmilesmile A dystrybutor rzeczywiście dał plamę...
                              Może by tak napisać o tym bezpośrednio do producenta..??

Buziaczki dla dzieciaczków!!!

Ania
                              • monika_wroclaw Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jane noma 02.06.06, 11:27
                                Zadzwoniłam do nich przed chwilą i się bardzo zdziwili jak im powiedziałam, że
                                na hiszpańskiej stronie wyraźnie jest napisane, że jest to uniwersalne okrycie
                                na nóżki do wszystkich spacerówek.
                                Niestety mojego koloru (fucsia) nie mają, pozostałe są, ale cena dość wysoka, w
                                detalu wyjdzie około 240zł.

pozdrawiam
                                • majcia2005 Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jane noma 02.06.06, 11:45
                                  Ale numer, dystrybutor pewnie zaczyna się zastanawiać czy to nie jakaś nagonka
                                  na niego że jednego dnia tyle osób dzwoni w sprawie okrycia na nóżki.... Swoją
                                  drogą powinien z tego wyciągnąć jakieś wnioski..
                                  Cena rzeczywiście dużo za duża... Ale przyznam się że ja z tego już nic nie
                                  rozumiem. Moja koleżanka kupiła 2 miesiące temu jane slalom i dowiadywała się o
                                  okrycie w tanimmarkiecie (www.tanimarket.pl). Poinformowali ją wówczas że takie
                                  można zamówić i kosztuje koło 140 zł. Skoro wychodzi na to że okrycie jest
                                  uniwersalne, a więc jednakowe dla wszystkich wózków JANE - to skąd taka różnica
                                  w cenach? Dzisiaj będę u tej koleżanki, dowiem się co i jak z tym okryciem, czy
                                  je kupiła, jesli tak to za ile i gdzie.., dam znać co i jak po weekendzie.

Mam jeszcze do Ciebie pytanie o samego NOMAD-a. Czy po pewnym okresie
                                  użytkowania dopatrzyłaś się jakiś wad w tym wózku? Jesteś z niego nadal
                                  zadowolona?? Pytam , bo często zdarza się że rzecz którą jesteśmy zafascynowani
                                  na początku, okazuje się w użyciu całkiem inna... i żal byłoby wydawać tak dużo
                                  pieniędzy na wózek z którego później można być niezadowolonym..
                                  Dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam
                                  Ania
                                  • monika_wroclaw Re: polski dystrybutor Jane -okrycie do jane noma 02.06.06, 19:42
                                    majcia2005 napisała:

> Mam jeszcze do Ciebie pytanie o samego NOMAD-a. Czy po pewnym okresie
                                    > użytkowania dopatrzyłaś się jakiś wad w tym wózku? Jesteś z niego nadal
                                    > zadowolona?? Pytam , bo często zdarza się że rzecz którą jesteśmy
                                    zafascynowani
                                    >
                                    > na początku, okazuje się w użyciu całkiem inna... i żal byłoby wydawać tak
                                    dużo
                                    >
                                    > pieniędzy na wózek z którego później można być niezadowolonym..
                                    > Dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam
                                    > Ania

Ja nie mam Nomada, tylko Carrerę Pro, mam ją już prawie miesiąc i jestem bardzo
                                    zadowolona.
                                    Ja swoją Carrerę kupiłam w Niemczech, wyszło mi 200zł taniej niż w Polsce, pod
                                    koniec czerwca znowu jedziemy do Niemiec, więc może okrycie też tam kupię (
                                    pewnie wyjdzie taniej )

pozdrawiam
                                    • sdec do moniki_wroclaw 02.06.06, 20:09
                                      Mam zamiar kupić Carrerę, czy byłaby możliwość, żeby mi również kupić osłonkę
                                      oczywiście wcześniej przelałabym pieniążki na konto), bo jej brak trochę mnie
                                      zniechęca do jej zakupu.Dziękuję za odpowiedź.
                                      • monika_wroclaw Re: do sdec 02.06.06, 20:42
                                        jak dowiem się ile dokładnie kosztuje w Niemczech to dam Ci znać.

pozdrawiam
    • dido_dido Okrycie na nóżki 03.06.06, 10:40
      Witajcie,
      Sama mam slaloma i jestem zainteresowana okryciem na nóżki.
      Dziewczyny, chyba troszkę pomieszałyście smile
      To na stronie hiszpańskiego producenta i co u naszego dystrybutora kosztuje 240
      złotych to raczej śpiworek.
      To co w Tanimmarkecie kosztuje 150 to właśnie okrycie na nóżki. Takie typowe,
      dopinane do spacerówki, pod które można dołożyć śpiworek lub kocyk. Zobaczcie
      proszę w tym linku jest katalog polskiego dystrybutora (niestety troszkę
      zdezaktualizowany) i tam na 12 stronie w dziale akcesoria dla wózków jest osłona
      na nogi dla slaloma, carrery i powertracka.

www.jane.pl/katalog.pdf
      Ja swój wózek kupowałam w Niemczech i tam nic nie słyszano o osłonie na nózki,
      pani polecała tylko śpiworek.
      Ja dopytywałam jeszcze o ten wózek w Czechcach. Tam miły pan powiedział, że tak
      zwany "nanożnik" do wersji 2006 będzie dopiero we wrześniu, październiku.
      Pozdrawaim
      Iwona
    • kiecka26 Re: Pytanie o Jane Nomad lub inną spacerówkę. 09.06.06, 22:57
      Właśnie stałam się posiadaczką Nomada. Pierwszy spacer i wielki szok.
      Przesiadłam się z bebe confort air4, więc Nomad wydał mi się strasznie twardy.
      Ale są to dwa różne wózki, więc nie powinnnam mieć takich samych oczekiwań.
      To co zaplusowało to waga. Strasznie lekki i świetnie się podbija. Mam wrażenie,
      że wiozę pusty wózek.
      W środku przestronnie, mięciutko i w ogóle ładnie. Fajna buda i płynna regulacja
      oparcia.
      Kosz na zakupy trochę nie za bardzo, bo dostęp do niego nijaki. Koła całkiem
      spore no i na końcu to o co mi chodziło najbardziej,to super wygląd.
      Cieszę się, że pójdę do parku i nie będę oglądała mojego wózka w innym wydaniu
      kolorystycznym, tak jak to jest w przypadku quinny.
      Myślę, że będę z niego zadowolona i wart jest swojej ceny. Wygląda bardzo solidnie.
      Ale wiem już, że nie ma idealnego wózka.
      • goo11 Re: Pytanie o Jane Nomad lub inną spacerówkę. 10.06.06, 16:30
        My też mamy od niedawna Nomada(wcześniej Q Buzz i freestyle 4xl).Jestem nim
        zachwycona,oprócz dostępu do kosza,chociaż jak trzeba wpakowac wiekszą rzecz to
        odpinam jeden zatrzask i jest ok.Jest to pierwszy wózek w którym mój syn się
        nie drze,a spacer teraz to czysta przyjemnośc.
        • tulcia Re: Pytanie o Jane Nomad lub inną spacerówkę. 10.06.06, 18:11
          A jaki macie kolorek tego wozka?
          Mozna byloby prosic o jakas fotke?
          • kiecka26 Re: Pytanie o Jane Nomad lub inną spacerówkę. 13.06.06, 10:24
            Ja mam czerwony (z czarnymi dodatkami) z kolekcji 2006, czyli nie z
            przeplataniem na pałąku budy. Kupowałam w Tanim Markecie i dostałam 5% rabatu od
            ręki. Zdjęcia wózka mogę wysłać na maila.
    • oladidi prosze napiszcie mi szerokość siedziska 10.06.06, 19:40
      BArdzo prosze najbardziej o model NOMAD i najlepiej szerokość i wysokość
      oparcia. Bo może ten wezme pod uwage narazie mam w planie kupić ppatlantico ale
      jak ten będzie większy to może się skuszesmileDzięki serdeczne.
      • kiecka26 Re: prosze napiszcie mi szerokość siedziska 13.06.06, 10:27
        Wymiary sprawdź sobie na stronie producenta, albo w jakimś sklepie internetowym.
        Ja posadziłam w nim 3 letniego bratanka i siedział wygonie, chociaż myśle, że
        nie wyspałby się w nim. Ale on już od dawna nie korzysta z wózka.
    • sdec Czy nie za późno na Jane Nomad? 11.06.06, 07:10
      Chciałabym się dowiedzieć kiedy kupiliście Nomada, tzn. w jakim wieku były
      wówczas Wasze pociechy? Bo tak się zastanawiam (już teraz) nad zakupem Nomada,
      a synek skończy zaraz 9 mies. i nie wiem, czy to nie za późno.
      • kiecka26 Re: Czy nie za późno na Jane Nomad? 13.06.06, 10:30
        Ja trochę zaszalałam, bo moja córa ma pól roku, ale za nic w świecie nie chciała
        już w gondoli, więc jej uległam. W wózku trochę się topi, ale pasy są ok.
        Kupiłam wózek z przeznaczeniem już do końca okresu wózkowego.
        • tulcia Re: Czy nie za późno na Jane Nomad? 13.06.06, 10:53
          mozesz wyslac mi fotki na adres gazetowy? i powiedz jakie sa wrazenia? Nie
          przeszkadza Ci ze maluch jezdzi tylem do Ciebie?
          • kiecka26 Re: Czy nie za późno na Jane Nomad? 13.06.06, 19:14
            Jeździ się bardzo fajnie. Wózek jest zwrotny wygodny i miekki. Jestem z dnia na
            dzien coraz bardziej zadowolona. Z siedziskiem w kierunku jazdy jeżdzi sie
            nieżle, a dodatkowo w budce jest folia przez ktora mozna zagladac na dziecko.
            Mala ogolnie jest spokojniejsza, bo oglada sobie wszystko, wiec mi tez sie podoba.
            Szkoda tylko ze siedzisko nie rozklada sie calkiem.
            • tulcia Re: Czy nie za późno na Jane Nomad? 14.06.06, 00:39
              Dzieki za fotki.
              Powiedz mi jeszcze, jak bardzo rozklada sie to oparcie? Ile mniej wiecej?
              • kiecka26 Re: Czy nie za późno na Jane Nomad? 16.06.06, 18:03
                Zmierzyłam siedzisko i rozkłada się pod kątem około 150-160 stopni. Jak
                ściągnęłam poduszkę, mała spała bardzo wygonie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka