Dodaj do ulubionych

Wózek parasolka

13.06.06, 15:03
Witam, chciałam kupić dziecku wózek "parasolkę" na okres wakacji jako wózek
przewozowy i dodatkowy (mamy spacerówkę Emmaljunga). Czy ktoś wie od jakiego
wieku można wozić w takich wózkach maluchy, nasz mała ma 7 miesięcy? Podoba
mi się wózeczek Coneco Solar (jest to parasolka ale taka bardziej
zabudowana). Mężowi natomiast spodobał się wózek Maclaren Techno XT, ale ten
chyba odpada. Będę wdzieczna za każdą pomoc.
Obserwuj wątek
    • sdec Re: Wózek parasolka 13.06.06, 15:06
      Ja przymierzałam synka (8 mies.) do Maclarena Techno i jest OK. Nie widziałam
      drugiego, ale Maclareny w Anglii są przeznaczone od urodzenia, w Polsce ktoś
      pisał, że jest nalepka od 6 mies. wzwyż, ale zazwyczaj na zezwoleniach jest od
      1,5 roku, ja najprawdopodobniej kupię XT, bo wszystko na to wskazuje.
      • aarabeskaa Re: Wózek parasolka 14.06.06, 12:54
        To zalezy chyba o dziecka...mnie tez polecano Mclarena, ale moja coreczka musi
        miec pałak, ktorego w xt nie ma (nie chce mi sie szukac pałaka ktory moze
        bedzie pasował)wolalabym cos juz z palakiem...
        • monii_1 Re: Wózek parasolka 14.06.06, 14:57
          wystarczy kupic zwykły pałąk/tacka, na allegro sprzedaje All8 po 10 zł i chyba
          8 przesyłka. Ja kupiłam identyczny (szary) w sklepie z wózkami...jakby był
          robiony do xt smile)
    • babystyle Re: Wózek parasolka 13.06.06, 15:30
      Jesli mogę Paniom doradzić, to także skłaniałabym się do kupna parasolki
      Maclarena. Jest to bardzo funkcjonalny wózek, posiada kilka pozycji oparcia,
      regulowaną wysokość rączek i do tego mało waży więc idealnie nadaje się na
      wakacyjne spacery.

Tutaj można znależć więcej informacji na temat modelu Techno XT
      www.babystyle.pl/sklep/poza_domem_wozki/3.htm

Zapraszam serdecznie,
      Agnieszka
      • ludwiczek7 Re: Do babystyle 13.06.06, 15:41
        A czy mogę zapytać, czy wyprobowała Pani ten wózek w praktyce?
        Od którego miesiąca mozna wozic w nim dziecko?
        • sdec spacerówka 13.06.06, 15:46
          Ja przy starszej córce miałam coś w stylu Maclarena (ale znaczniej słabszy),
          ale budka była dokupiona oddzielnie, tak, że wiatr hulał między oparciem
          rozłożonym a budką i używałam taki wózek jak mała skończyła 3 mies. jako wózek
          podstawowy. Tak więc spokojnie kupię go dla mego 8 mies. synka. Przetestowałam
          to na 1-wszym dziecku.
        • babystyle Re: Do babystyle 13.06.06, 15:50
          Ja sama jeszcze nie mam dziecka, ale znajomi którzy zakupili Techno XT bardzo
          sobie go chwalą, podobnie klienci, którzy zdecydowali się na ten wózek, także
          przysyłają nam pozytywne opinie i są bardzo zadowoleni z zakupu.

Co do tego, od jakiego wieku można ten wózeczek kupować dla Malucha, są różne
          opinie. W Anglii wózek ten jest polecany od urodzenia, w Polsce, przeważają
          opinie, że od 6-tego miesiąca, ale nie wiem skąd te rozbieżności.

Pozdrawiam,
          Agnieszka
          • ludwiczek7 Re: Do babystyle. 14.06.06, 12:13
            Dziekuję za odpowiedźsmile
            • babystyle Re: Do babystyle. 14.06.06, 18:47
              Proszę bardzo smile

W razie jakichkolwiek jeszcze pytań, służę radą.

Pozdrawiam,
              Agnieszka
      • bastef1 Re: Wózek parasolka 13.06.06, 15:52
        Wózek wizualnie wygląda bardzo ładnie. Od jakiego wieku mozna wozić w nim
        malucha. W sklepie pani odradział mi ten wózek, że ne jest on tak dokońca
        bezpieczny dla 7 miesiecznego dziecka? W internecie doczytała się, że jest on
        przystosowany dla 1,5 rocznych dzieci a w Angli od urodzenia - jak to mozna
        wytłumaczyć. Znalazłam także na allegro innformację, że można w nim wozić
        dzieci od 6 miesiąca. Jak jest naprawdę ??
        • maczkama Re: Wózek parasolka 13.06.06, 16:21
          Prawdopodobnie chodzi o to, że w angielskie mamusie wożą dzieci po chodnikach gładkich jak stół, a jak jest u nas same wiecie. Polegać na zdrowym rozsądku bym radziła. Jeśli ma wózek byś używany od czasu do czasu na krótki wypad do supermarketu, a na właściwe spacery inny wózek to może być już dla dziecka 6 mcznego. A jako jedyny wózek, to wg mnie po roku. Za małe kółeczka i amortyzacja. Ja wprawdzie mam Maclarena Qusta, kupiłam go jak córka miała prawie półtora roku i uważam, że to typowa przewozówka jest. Techno ma większe, kółka. Ale ja mojm Questem po piachu, śniegu i trawie nie przejadę - muszę przenosić. Na nierównej powierzchni strasznie trzęsie, nawet na zwykłej kostce. To wózek praktycznie pozbawiony amortyzacji. Dla Maluchów zdecydowanie lepszy (oczywiście wg. mnie)PP3.
          Pozdrawiam Kasia
          • duszka30 Re: Wózek parasolka 13.06.06, 16:49
            A ja gorąco polecam Quinny Zapp, mieści się nawet za przednim siedzeniem w
            samochodzie, prowadzi sie go jedną ręką, spokojnie można znieść lub wnieść po
            schodach z dzieckiem oczywiście w środku, a i złożony można spokojnie nosić,
            bez pomocy mężczyznysmile
            • ela-e22 Re: Wózek parasolka 14.06.06, 17:10
              Loola BB Confort jest od 6 miesięcy , większość parasolek polecana jest powyżej
              18 miesięcy ( coś w tym musi być).
              • monika_wroclaw Re: Wózek parasolka 14.06.06, 17:26
                Bo loola, podobnie jak ppp3, zippy czy carrera są wózkami spacerowymi
                składanymi w tzw. parasolkę i z tego co mi wiadomo wszystkie te wózki są
                przeznaczone dla dzieci od 6. miesiąca, nie są to typowe lekkie przewozówki,
                które to właśnie w większości przeznaczone są dla dzieci powyżej 18. miesięcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka