andzka24 15.06.06, 19:58 jaki fotelik możecie polecić, chce by miał szerokie i wygodnie siedzisko,i oczywiście był bezpieczny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxia Kiddy Life Plus 15.06.06, 23:35 Zdecydowanie Kiddy Life Plus - to najbezpieczniejszy fotelik z grupy 9-36 (4 gwiazdki ADAC) a przy okazji super wygodny. Regukuje się w trzy strony i masz spokój z fotelikami do końca. Pozdr. www.petit.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
andzka24 Re: Kiddy Life Plus 16.06.06, 08:12 a gdzie moge go kubić? na allegro nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Kiddy Life Plus 16.06.06, 08:18 W Calineczce jest na niego właśnie promocja: calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=2874 Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: Kiddy Life Plus 21.06.06, 18:26 Allego to nie wszystko. Zobacz do Petit.pl, Calineczki lub Baby.com.pl tam są. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 16.06.06, 08:22 Ale wg mnie to za duży przedział wagowy. Mój 9 mies. synek waży 9-10 kg i nie wyobrażam sobie, aby już w takim fotelu jeździł. Wg mnie to taki fotel jest dla dziecka od 2-3 lat w górę, ale to tylko taka moja uwaga do foteli w grupie 9-36 kg, a sam fotel jest bardzo ciekawie rozwiązany z regulacją wysokości i możliwością rozkładania. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 16.06.06, 11:41 Mam ten fotelik, i też bym do niego dziecka ważącego 9 kg nie włożyła. aga Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 20.06.06, 19:03 A co powiecie na wage 11 kg i 88 cm wzrostu? Kasia ma 15 miesiecy- czy dla niej kiddy bylby o.k. Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem zmiany renoluxa na cos bezpieczniejszego. Choc generalnie nie narzekam, bo jest super szeroki, a tej klasie cenowej podobno najlepszy; jednak jezdzimy bardzo duzo i nasza corka musi miec cos mega bezpiecznego. mysle tez o maxi cosi priori. Wolalabym cos 9- 36, ale ost. moze byc wlasnie do 18. POzdr Dzieki za wskazowki. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
come_back 5 punktowe pasy w fotel. 9-36- GDZIE?? 20.06.06, 23:25 W ktorych poza concordem trimaxem i deltimem sa pasy 5 punktowe? Myslalam o kiddy life plus, ale nie wyobrazam sobie, abym miala 15 mies. dziecko przypinac tylko pasem samochodowym Wiec, co mozecie dopisac do tej listy? Dzieki Asia Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: 5 punktowe pasy w fotel. 9-36- GDZIE?? 21.06.06, 18:25 Bo 15 mies . dziecko zapinasz w Kiddy Life plus za pomoca takiej poduchy a nie samego pasa. Ja eksplotaowałem go od wagi 8,9 kg i wszystko było super i nie rozumiem wątpliwości. dziecko można dokładnie i płynnie zabezpieczuć poduchą z przodu. To jest jeden z najbezpieczniejszych fotelików. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: 5 punktowe pasy w fotel. 9-36- GDZIE?? 22.06.06, 00:51 No co ty, galaxia ? Jak to nie rozumiesz watpliwosci. osobliwe stwierdzenie To juz sie dziwic i watpic nie mozna? po prostu nie znam tego modelu, nie widzialam na zywo, a moje watpliwosci wzbudzil wlasnie fakt bezpieczenstwa, ale nie tego czy jest w ogole bezpieczny, bo z tym nie dyskutuje skoro w testach wypada o.k. tylko czy aby na pewno dla takiej malej dziewczynki. Ale mimo dziwnego wstepu dzieki Ci bo rozwialas moje watpliwosci Pozdr. Asia Chyba go kupie, skoro ta poduch jest o.k. Na pewno nie bedzie sie tak bez sensu zsuwac z ramione jak pasy w niektorych fotelikach Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: 5 punktowe pasy w fotel. 9-36- GDZIE?? 22.06.06, 18:41 Witaj Come_back - dziwić się można jasne. Sorry za niezbyt gładkie sformułowanie. Chodziło mi o to że nie musisz dzieciak zapinać tylko pasem (choć taka opcja też jest) ale pasem z poduchą. Według tego co twierdzi Kiddy jest to dużo bezpieczniejsze (i potwierdza to m. in. ADAC w swoich testach) a dla mnie jest to poza tym super wygodne do zapinania. Pozdrawiam Gala Odpowiedz Link Zgłoś
come_back Re: 5 punktowe pasy w fotel. 9-36- GDZIE?? 22.06.06, 23:57 No to super, bo juz myslalam, ze nie mozna )), wiare mi przywrocilas w wolnosc slowa i ...zdziwienia Ten Twoj kiddy jest super, dla mnie to jeden z fajniejszych fotelikow, tylko ja mam nadal watpliwosci czy dla Kasicy 11 kg i niecale 90 cm bedzie o.k. Twoj Maluch wazyl 8,9 jezeli dobrze pamietam, a jaki byl duzy? Bo to roznie bywa; ja np. wazylam 7,5 kg i mialam az 90 cm jak mialam rok, albo pani dr sie walnela To taka dygresja i pewno znow niektorym zasmiecam forum ), ale z ta wielkoscia i waga roznie bywa. Pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 21.06.06, 18:28 agni71 napisała: > Mam ten fotelik, i też bym do niego dziecka ważącego 9 kg nie włożyła. > > aga Ale czemu? JA wsadzałam Małego jak miał 8,9 kg i wszystko było Ok. Teraz ma 14.5 kg i nadal jeździ w Kidasku. Super fotelik. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 21.06.06, 18:37 galaxia napisała: > agni71 napisała: > > > Mam ten fotelik, i też bym do niego dziecka ważącego 9 kg nie włożyła. > > > > aga > > Ale czemu? Jak dla mnie pozycja "leżąca" jest zbyt pionowa. aga Odpowiedz Link Zgłoś
aarabeskaa Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 21.06.06, 19:34 Ja polecam tylko maxi cosi, gdyz sama taki mialam dla maluszka i swietnie sie sprawowal...teraz moja Emilka wazy 14 kg i kupię jej z pewnoscią priori lub tobi, uwazam ze 9-36 to za duzy przedial wiekowy (dla mnie jak kupowanie bucikow za duzych o kilka rozm zeby poczekaly az nozka urosnie) ja jezdze duzo z dzieckiem i mysle ze lepiej wiecej zaplacic i miec pewnosc ze dziec ko jest bezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 21.06.06, 22:35 No to Priori odradzam , Tobi zresztą też oba foteliki są teoretycznie do 18 kg ale jak Twoje dziecko już waży 14 to najbliższej zimy się do nich nie zmieści w kurtce. A Kiddy LIfe Plus jest bardzo fajny bo da sie go regulowąc we wszystkie strony a dodatkowo dla całkiem małego dziecka ma taką wkładkę redukcyjną no i bezpieczniejszy niż Priori. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aarabeskaa Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 21.06.06, 23:03 wole kupic drugi a bezpieczniejszy...(w tym wypadku chodzi o bezpieczenstwo a nawet zycie dziecka!) wiec kwestia nastepnej zimy czy kurtki wydaje mi sie malo wazna...bo z tego co wiem i slyszalam foteliki maxi cosi to jedne z najbezpieczniejszych...bardziej niz Kiddy Life Plus.... Odpowiedz Link Zgłoś
come_back arabeska :-) 22.06.06, 01:00 mam ten sam dylemat, bo tez duzo jezdzimy i nie wiem jaki kupic, do 18 czy juz 36. tez mnie to zastanawia: czy jeden fotelik moze byc tak samo dobry dla np. rocznego malucha jak i dla 5 latka. Tez stawiam na max bezpieczenstwo, bo zabieramy Kasie w dlugie trasy i czesto i ... jestesmy jej to po prostu winni Odpowiedz Link Zgłoś
misso Re: jaki fotelik samochodowy 9-36??? 23.06.06, 04:52 W petit.pl tez jest taka sama promocja na ten sam fotelik. Zastanawia mnie jedno, dlaczego tylko na ten konkretny szary. I w Calineczce i w petit.pl inne Kiddy Life w innych kolorach tez sa w promocji, ale tylko ten szary jest w tak niskiej cenie. Ciekawe czemu?... Odpowiedz Link Zgłoś