w-ella 19.06.06, 10:25 zainteresowanych tymi wózeczkami przestrzegam przed kolorem naranja, w katalogach jest to ładny ciepły orange a w rzeczywistości bardzo bardzo rażący pomarańcz jakby ktoś pomalował pisakiem fluoroscencyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_wroclaw Re: kolorystyka 2006 jane 19.06.06, 11:36 Ela, a kupiłaś wózek w tym kolorze, czy tylko oglądałaś w sklepie? To dobrze, że ja się nie zdecydowałam na ten kolor.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolorystyka 2006 jane 19.06.06, 11:50 na szczęście tylko oglądałam, w tym kolorze był jane nomad. ja nadal nie wiem co mam kupić.nie mieli carrery pro 2006 więc nie mogłam sobie pooglądać a cały czas myślę o niej i nie wiem co robić, pisałaś kiedyś na forum że oparcie ma szerokość 28cm, a mój Kubuś tyle właśnie ma w ramionkach, więc chyba muszę sobie odpuścić.no i teraz muszę wybrać: jane energy lub maclaren techno xt. jeśli chodzi o wygodę dla dziecka to xt-ma szerokie oparcie, ale ma taki smutny kolor, natomiast energy bardzo mi się podoba-kolor czerwony,tylko znów wydaje mi się że jest za wąski. no i co mam kupić? pozdrawiam.ela Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: kolorystyka 2006 jane 19.06.06, 11:54 Jeżeli Energy czy Techno - to w zasadzie wszyscy stawiają na Maclarena, ja osobiście też. Oglądałam oba (Energy jest fajniejszy pod wzg. kolorów), ale wg mnie Techno jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: kolorystyka 2006 jane 19.06.06, 11:45 A może widziałaś kolorki: szary - plata i ciemny granat - chyba stylon? Jak one wyglądają? Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolorystyka 2006 jane 19.06.06, 12:09 w tym sklepie mieli orange i szary, ale cała tapicerka jest właśnie szara tylko wewnątrz te dodatki w innych kolorach więc ogólnie kolorystyka jest smutna, zresztą ostatnio widziałam na ulicy ten wózeczek widać było że ma już trochę przejechane miał takie przykurzone koła i tą szarą tapicerkę - i właśnie wtedy przestał mi się podobać. ale faktem jest że napewno jest wygodny dla dziecka - szerokie oparcie- mój synek lubi sobie pospać na spacerach i ma taką manierę spania z rączkami założonymi pod główkę więc muszę mieć coś szerokiego. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: kolorystyka 2006 jane 19.06.06, 13:50 Ela, szerokość oparcia w Carrera Pro w najwęższym punkcie tak po środku to 28cm, na dole 32cm, a na samej górze 30cm, jak na wózek tego typu to jest naprawdę szerokie siedzisko. Ten szary to fajktycznie taki smutny jest i jeszcze ktoś kiedyś pisał, że tapicerka w tym kolorze nie jest fajna, bo taka śliska i dziecko może się w nim pocić. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolorystyka 2006 jane 19.06.06, 15:18 takie wymiary - to już wygląda lepiej. ale proszę Cię powiedz mi czy prawie dwulatek nie jest za duży do takiego wózka, nawet z takich względów jak wysokość siedziska nad ziemią - czy będzie mógł sobie zejść sam z wózka? muszę wreszcie podjąć decyzję i żeby była ona trafna w przeciwieństwie mojego niedawno poczynionego zakupu chicco. a decyzję muszę podjąć bez przymierzania mojego malucha do wózka (źle reaguje na sklepy) ostatnio znalazłam też takie cudeńko casualplay downtown, deti.bazos.sk/inzerat/68556/CASUALPLAY-DOWNTOWN.php zaczynam na niego chorować , ale jak na razie to niewiadoma - brak jakichkolwiek danych technicznych, brak na rynku polskim, cena 320E - ale podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Jaki kolor z kolorów 2006 ładny? 19.06.06, 15:47 Wiem, że to rzecz gustu, ale jak piszecie, ten szary wydaje mi się już niezbyt ładny. Kolory w internecie nie odzwierciedlają rzeczywistych kolorów - np. ten pomarańcz nie wydaje się taki jak opisujecie. Jeszcze też nie podjęłam decyzji o zakupie spacerówki, chodzi mi Carrerę Pro, w którym kolorze wózek wygląda "ciekawie", ten beżowy jest w porządku, ale mój obecny jest koloru beżowo-zielonego. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Jaki kolor z kolorów 2006 ładny? 19.06.06, 16:29 ja poprzednie wózki miałam w szarych kolorach, pierwszy beżowy z czarnymi lamówkami i grafitowym stelażem, drugi pistacjowy z czarnym stelażem, nieszczęsne chicco rudy z brązowymi wstawkami - ten kolor już jest żywszy, ale to jednak nie to. teraz chcę mieć czerwony lub ładny pomarańcz koniecznie ze stelażem w kolorze aluminium - coś wreszcie żywego dla mojego "żywego" malucha.ela Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Jaki kolor z kolorów 2006 ładny? 19.06.06, 17:22 Ela, zaraz wsadzę moją starszą córkę do carrery i pstryknę fotkę, mogę Ci wysłać na priv. Maja ma 4 lata i 106cm wzrostu. Zobaczysz jak takie duże dziecko wygląda w carrerze Jeżeli chodzi o kolory to mi się podoba fucsia, rojo, azulon i tostado. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Jaki kolor z kolorów 2006 ładny? 19.06.06, 22:33 super, czekam z niecierpliwością na fotki (na adres gazetowy).jeśli chodzi o kolor to decyzja podjęta - rojo Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Do Moniki_Wrocław 19.06.06, 20:55 Jeszcze raz z prośbą, ciągle zastanawiam się nad spacerówką, mój wybór to PP Pliko P3 (kolor toffee) a Jane Carrera Pro (kolor nie wybrany, ale chyba z kol. 2006). Zadam proste pytanie: który lepiej kupić. W Jane brak czegokolwiek zniechęca mnie do zakupu, może ktoś wie czy można dokupić folię, śpiworek, ewentualnie osłonkę na nóżki. Możesz podać namiar gdzie kupiłaś swój wózek? Ze zdjęć (które kiedyś przesłałaś - dzięki jeszcze raz) widać, że masz folię. Czy wózek ma zaślepki jak wyjmie się pałąk? Może ktoś porównywał te dwa wózki i jakie sa po złożeniu, poza tym obawiam się jak prowadzi się wózek z całą rączką. PP P3 widziałam i jest śliczny, poza tym ma wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Do Moniki_Wrocław 19.06.06, 22:42 mnie w carrerze przekonują: duże koła, możliwość montażu fotelika lub gondoli bezpośrednio na stelażu (to tak z myslą o przyszłości), no i fajne kolorki. jeśli chodzi o dodatki to można dokupić firmowe-drogie lub uniwersalne no name, a wydaje mi się że jednobarwna kolorystyka sprzyja większej możliwości dopasowania śpiworka.pozdrawiam.ela Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Do Moniki_Wrocław 20.06.06, 11:01 Ela, zdjęcie przed chwileczką wysłałam. Teraz jeśli chodzi o dodatkowe akcesoria to ja mam folię uniwersalną do wózka spacerowego, taką za 15zł. Śpiworek lub okrycie na nóżki można dokupić firmowe, ale to duży wydatek, a można też dopasować jakieś inne. Jak się zdejmie pałąk to wkłada się zaślepki w otwory ( są w komplecie ). Wózek niestety nie jest tani, za tą samą cenę można mieć pliko p3 completo, także wybór należy do Was. Ja też się zastanawiałam na pliko, ale ponieważ od dawna marzyła mi się carrera i udało mi się ją kupić w Niemczech 200zł taniej niż kosztuje w Polsce, no to nie było żadnego ale... tym bardziej, że pewnie jakbym kupiła ppp3 to nadal codziennie oglądałabym zdjęcia carrery w necie i wzdychała do niej Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Do Moniki_Wrocław 20.06.06, 11:20 wielkie dzięki - przekonałaś mnie, ale jeszcze jedna prośba pleeeease, zrób jeszcze jedną fotkę Mai w wózeczku na wprost, chciałabym zobaczyć jak mieszczą się ramionka. chyba poczułam ulgę - że wreszcie podejmę decyzję na tak dla carrery pro )) wydaje mi się że gdybym wybrała inny wózek to i tak cały czas wzdychałabym do carrery, (mój mąż już śmieje się ze mnie, bo do poduszki mam katalog jane ) Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Do Moniki_Wrocław 20.06.06, 11:28 A gdzie można w Polsce kupić Carrerę w kol. 2006? Bo w Desen (pomimo, że można niby zamówić, ale i tak odpiszą, że brak) nie mają kol. 2006 i nikt nie wie kiedy będą? Może pod koniec lipca? Więc gdzie będziesz kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Do Moniki_Wrocław 20.06.06, 12:07 zmartwiłaś mnie bo ja właśnie tam chciałam zamówić. w takim razie muszę jechać do Krakowa i tam złożyć zamówienie w sklepie. w sklepie entliczek pentliczek sprzedawca mówił że można u nich zamawiać. też zastanawiam się czy można byłoby kupić we Francji, bo mój mąż ma tam jechać pod koniec czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec kolory 2006 Carrera pro 20.06.06, 12:28 A gdzie ten sklep się zaopatruje? Jeżeli u przedstawiciela na Polskę (Eurotrade) to właśnie do nich dzwoniłam i nie wiedzą kiedy będą mieć kolory 2006. Jak to pani powiedziała, muszą wyprzedać kolory 2005, żeby zamówić kolory 2006, to najlepiej jak poczekają na kolory 2007 !!! W tej sytuacji albo zamówić gdzieś poza Polską, albo kupić kolor 2005, albo kupić (w moim przypadku) PP P3. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolory 2006 Carrera pro 20.06.06, 12:36 pewnie w Eurotrade, no to klapa. kolorystyka 2005 pewnie by przeszła, ale zależy mi na jak największym siedzisku, a 2005 jest ponoć mniejszy i nie podoba mi się też budka Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: kolory 2006 Carrera pro 20.06.06, 13:41 Można zdjąć tapicerkę do prania, dzisiaj to właśnie zamierzam zrobić, bo Ninka też sobie podajada w wózku, napiszę po wypraniu czy wszystko ok... Tapicerkę zdejmuje się bardzo łatwo, bo już sprawdzałam, jest przyczepiona na napy i budkę też się odpina do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolory 2006 Carrera pro 20.06.06, 17:34 właśnie dzwoniłam do tego sklepu, o którym wcześniej wspominałam i powiedzieli mi że po wpłaceniu zaliczki 100,200zł sprowadzą dowolny kolor 2006 w ciągu tygodnia )) Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: kolory 2006 Carrera pro 20.06.06, 21:06 A możesz podać mi najlepiej numer telefonu do sklepu, a może mają stronę internetową. Ciekawe skąd biorą te wózki. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolory 2006 Carrera pro 21.06.06, 08:57 Sdec miałaś rację, jeszcze raz zadzwoniłam do tego sklepu, bo z tej radości zapomniałam zapytać o cenę, i tu moja radość się skończyła - bo pan zaczął szukać cennika w komputerze i okazało się że na modele 2006 nie ma ceny, więc oczywiście obiecał że zaraz zadzwoni do dystrubutora i się dowie, a ja mam dzisiaj jeszcze raz zadzwonić...i tak dalej, i tak dalej - czyli wiadomo o co chodzi. ale mnie to wszystko denerwuje w tym naszym kraju, nawet wózka nie można sobie kupić. Sdec, ja myśle że jak Ci bardzo podoba PP to kup właśnie go, bo później będziesz żałować i oglądać się za nim na ulicy (tak jak ja to mam) a ja jeszcze zwróciłam uwagę na Inglesina Zippy, też jest dobrze wyposażony i ma większe koła, nawet pomimo ciemnego stelaża spodabał mi się ten kolor www.baby.com.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=5151184&pwd[1]=%2F1%2F100792%2F100817%2F102422&grp=&sortuj=kod a w innych sklepach internetowych jest cena 1049zł ela Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Do w-ella 21.06.06, 09:44 Jak zadzwonisz to napisz, co powiedzieli i kiedy mogą być kol. 2006? Widziałam Inglesinę, ale jej dokładnie nie oglądałam, z tego co powiedział sprzedawca jest cięższa od PP P3, wygląda podobnie i koła mają 18,5 cm, a PP P3 16cm (nie wiem czy to dobre dane), ma trochę fajniejsze kolorki, ale do mnie bardziej przemawia PP. No niestety taki kraj, na stronach niemieckich, czeskich, słowackich tenowe kolory są w sprzedaży, a nasz dystrybutor jakoś tak słabo działa, naewt patrząc pod względem dodatków do wózków Jane, w zasadzie oprócz folii to nic nie jest dostępne, może jeszcze śpiworek i tego taż nie jestem przekonana. Mi też się podoba Nomad, ale taki duży po złożeniu. A jakie jest Twoje zdanie o PP Atlantico? Może lepsze od P3? Opinie ma bardzo dobre, wręcz, że jest to prawie ideał wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: kolory 2006 Carrera pro 21.06.06, 09:45 Ela, ale zippy ma wąskie oparcie 25cm i siedzisko też węższe od carrery pro i peg perego pliko p3, o ile dobrze pamiętam to szerokość siedziska 33cm Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolory 2006 Carrera pro 21.06.06, 10:19 nie nie ja nadal zostaję przy carrerze, ta zippy (a raczej ten jej kolor czerwony) przyszła mi do głowy z "rozpaczy"- disiaj już mi przeszło. a jedyna nadzieja na zakup pro 2006 w moim mężu, który jedzie do Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Do w-ella 21.06.06, 10:13 niestety nie wiem nic o PP atlantico, jedynie na żywo w sklepie widziałam P3, jedynie do czego mogłabym się przyczepić (oczywiście tylko w kwestii esetyki bo o użytkowaniu nie wiem nic)to koła, nawet niechodzi już o wielkość tylko o to wypełnienie z tymi kółeczkami,nie wiem czy mnie rozumiesz, bo np w carrerze są takie proste plastiki (jakby to powiedzieć szprychy). nie wiem czy wogóle potrzebnie to piszę - bo to faktycznie taka pierdułka jeśli chodzi o ten telefon - to napewno odpiszę Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Do Moniki_Wrocław 20.06.06, 11:32 Ela, mówisz i masz już wysłałam. Doskonale Cię rozumiem z tym katalogiem, ja Ci tylko powiem, że moja miłość do wózków Jane trwa już od bardzo dawna, jak tylko pojawiły się na polskim rynku, a było to ponad 6 lat temu, chciałam kupić dla Alka, ale ponieważ była to nowość i polski importer ( inny niż obecny ) nie sprowadził normalnych budek tylko foliowe razem z dopinaną folią to nie kupiłam. Pierwszy wózek Jane kupiłam 4 lata temu dla Mai, wielofunkcyjny Royal Golf, do dziś miło go wspominam, jeden z najlepszych moich wózków. Potem kupiłam używaną parasolkę z taką foliową budką właśnie, ale ponieważ kupiłam ją bardzo tanio to nie miało znaczenia, a wózek był jako dodatkowy i bardzo się przydał na wyjazdy. A dla Ninki miałam już Energy no i teraz tą moją ukochaną Carrerę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: kolorystyka 2006 jane 20.06.06, 12:31 Monika zapomniałam o jeszcze jednym - czy można ściągnąć tapicerkę do prania, jest to dla mnie ważne, bo Kubuś często sobie podjada w wózku i wiadomo jak to później wygląda, a ostatnio to dopiero narobił - jest teraz przeziębiony jak zaczyna kaszleć to nawet dochodzi do wymiotów, i to właśnie przydarzyło się nam w wózku, na szczęście byliśmy parasolką Polaka, którą i tak przeznaczam na śmietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Do W-Ella 21.06.06, 10:11 Co Ci nie odpowiada w Chicco, tym który niedawno kupiłaś (jest to 6 wd tech?). Mam pożyczony od rodziny właśnie taki, trochę "wół", może chcieliby go nawet odsprzedać, ale nie wiem, czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: Do W-Ella 21.06.06, 10:44 no właśnie dobre określenie "wół", niby podoba mi się ale coś jest nie tak np. wózek jest duży a mój Kubuś ma jakoś mało miejsca (głębokość), niby ma dobrą amortyzację a ciężko podjeżdża się pod krawężniki, choć dochodzę do wniosku że jest to kwestia wzrostu , ja mam 165cm i jakoś sobie radziłam, natomiast moja mama 158 i nie dała rady podjechać pod krawężnik. barierka faktycznie przy młodszym dziecku może przysłaniać świat, bo Kubuś ma ją na wysokości klatki piersiowej.natomiast bardzo sobie chwaliłam kosz na zakupy-duży łatwodostępny, no i duże koła łatwo jeździło mi się po nierównościach.jeśli chodzi o wagę to nawet mi nie przeszkadzała, bo mieszkamy w domu jednorodzinnym, chyba że w przypadku wyjazdu, bo mamy jeszcze dużego psa (leonberger).piszę w czasie przeszłym, bo już nim nie jeżdżę, wózek jest wyczyszczony i czeka na kupca (na razie z marnym skutkiem )- najwyżej jak się nie sprzeda to będzie jako głęboki (po dokupieniu gondoli) dla planowanego maluszka no a przedewszystkim carrera nie daje mi spać Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: do Sdec 21.06.06, 19:35 dzwoniłam, dystrybutorem jest eurotrade, zatem należy zapomnieć o kupnie pro 2006 w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: do Sdec 21.06.06, 21:02 Widać, że nawet jak chcesz zostawić kasę, to nie możesz, a jeszcze musisz się nagłowić jak kupić wózek. A to przecież sprzedawcom powinno najbardziej zależeć żeby sprzedać, czegoś tu nie rozumiem? Żeby wyprzedać modele z poprzedniego roku można obniżyć cenę. A ta tkwi w miejscu. No, ale nie nam jest decydować o tym. Co będziesz robić? Inny kupisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sdec o wózku jane carrera pro 21.06.06, 21:05 Aarabeskaa:"ja powiem tak:bylam zdecydowana na jane carrere, wszyscy zachwalali, po czym poszlam do sklepu i nawet hurtowni wozkow w moim miescie i powiedzieli zebym o nim zapomniala ze wzgledu na to ze w okolicy na pewno nie dostane zadnych czesci jesli sie cos zepsuje." Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: o wózku jane carrera pro 22.06.06, 09:08 mój mąż jedzie pod koniec miesiąca do Francji i obiecał że tam poszuka, a jeśli nie uda mu się kupić, to ja kupuję jane energy. a z serwisem to faktycznie może być problem. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: o wózku jane carrera pro 22.06.06, 09:44 w-ella napisała: > mój mąż jedzie pod koniec miesiąca do Francji i obiecał że tam poszuka, a jeśli > > nie uda mu się kupić, to ja kupuję jane energy. > a z serwisem to faktycznie może być problem. Mi się akurat nigdy nic nie popsuło w żadnym wózku Jane, więc nie wiem jak to jest z serwisem, na pewno serwis gwarancyjny jest, jeśli nie będą mieli części to muszą wymienić na nowy wózek. Powiem Wam jeszcze ciekawostkę, że firma Jane daje 2 lata gwarancji na wózki, a polski dystrybutor daję tylko 12 m-cy. Ja kupiłam wózek w Niemczech więc mam 2 lata gwarancji. I jeszcze jedno, skoro producent daje tak długą gwarancję to raczej jest pewny, że jego produkt jest bardzo dobrej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: o wózku jane carrera pro 22.06.06, 09:48 Kupując wózek tej klasy co Jane, czy PP nie powinno się zakładać z góry, że coś się popsuje. Ja mam zupełnie niższej klasy i działa w 100%, więc czemu tam ma się w tych coś popsuć! Choć człowiek zawsze ma obawy. Ale w Polsce trzeba kombinować, żeby kupić coś co się wybrało. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: o wózku jane carrera pro 22.06.06, 09:53 Gwarancja jest na 1 rok. Ale rękojmia sprzedawcy wynosi 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: o wózku jane carrera pro 22.06.06, 09:55 Przepraszam, sprawdziłam, rękojmia też niestety trwa 1 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 13:39 Napisałam do sklepu w Niemczech, który sprzedaje te wózki i kolory z 2006 r., spytałam o parasolkę, folię p. deszczową i śpiworek; otrzymałam ceny na firmowe Jane i pasujące, ale nie firmowe; Podano mi takie ceny: - Carrera 229,99€ - No Name Sonnenschirm Eckert 8,88€ - oder Jane Sonnenschirm 24,99€ - No Name Regenverdeck 15,99€ - oder Jane Regenverdeck 23,99€ - No Name Fußsack 16,00€ - oder Jane Fußsack 63,99€ Versandkosten nach Polen 23,00€ Auf den Kinderwagen hast du 2 Jahre Garantie. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 13:46 żeby zamówić wszystko (tj, parasol Jane, folię, śpiworek) z kosztami wysyłki wychodzi 1460 zł; sam wózek z folią i przesyłką 1100 zł; śpiworek tokoszt 256 zł; ciekawe ile kosztuje w Polsce taki śpiworek? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 13:56 śpiworek w Polsce kosztuje około 240zł Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 13:58 To prawie te same ceny, tylko jak ktoś zechce oryginalny w tym samym kolorze co wózek to w Polsce znów będzie problem ze znalezieniem, bo tej kolorystyki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 14:02 Ja dzwonłam do importera i mają te śpiworki w nowych kolorach, bo są to uniwersalne śpiworki do wszystkich spacerówek Jane, ale niestety koloru fuksja nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 14:56 To teraz muszę wybrać kolor. Fuchsia (też inny kolor niż w necie) bardzo ładna, ale mam chłopaczka, więc odpada. Pozostają, jak dla mnie: Azur (granat wpadający w morski), Red, Schilf (piakowo-zielony, ten mam na zdjęciu od jednej z mam, inny niż w internecie), Silver (ale to chyba bardziej szary niż srebrny i z tego co pisałyście niezbyt się prezentuje). www.casitabambini.com/advanced_search_result.php?keywords=carrera%20pro&XTCsid=0df05c946893c727dfc35e65a6ed36b5 Może widziałyście kolor Azur, nie jest bardzo ciemny? Bo ten jakoś tak najbardzie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 16:24 Azur jest fajny, jaśniejszy niż na zdjęciu. Jedna z mam wklejała na forum link do zdjęć jej dzieci w wózku bliźniaczym Jane, właśnie w tym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 19:52 A jak znaleźć to zdjęcie? Szukałam pod Jane, ale nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: do W-Ella carrera pro 2006 22.06.06, 20:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=39816515&v=2&s=0 To chyba to, ale zdjęć nie pokazuje. Pech. Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: do Sdec 23.06.06, 09:23 Cześć Sdec Decydujesz się na zakup u Casta Bambini? też chętnie bym to zrobiła, ale ani w ząb nie znam niemieckiego,więc jak się dogadać? Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: do Sdec 23.06.06, 23:05 Witaj, Swój wózek kupowałam w casitabambini. Właścicielka, pani Kirstin, doskonale zna angielski i bezproblemowo można się z nią właśnie po angielsku dogadać. Strona sklepu też jest w języku angielskim. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
monii_1 do dido_dido :) 24.06.06, 13:47 a może orientujesz sie ile kosztuje przesyłka z casita-bambini do Polski (do 10 kg) i jak mozna tam wpłacic pieniążki? Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: do dido_dido :) 24.06.06, 14:08 Wysyłka wózka (pytałam o Jane Carrera Pro) do Polski to koszt 23 Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
monii_1 do dido_dido :) 24.06.06, 15:45 bo zastanawiam się nad Jane rocket, chociaz nie wiem czy nie wolałabym tej starszej wersji z budką a nie z daszkiem. No i nie wiem jak załatwic kwestię wpłaty pieniazków Odpowiedz Link Zgłoś
sdec carrera pro a p3 a atlantico? 24.06.06, 16:23 Ja jak zamówię to napiszę jak wpłaciłam pieniązki i jak to załatwiłam. Tylko ciągle się zastanawiam, co kupić? Jakie Carrera Pro ma szerokość oparcia w porównaniu do PP Pliko P3? Bo chyba najszersze ma Atlantico. No i zastanawiam się, czy lepszy jest śpiworek (w Jane), czy osłonka na nóżki (jak w PP). Czy ze śpiworkiem nie jest jeszcze mniej miejsca? Muszę się wreszcie na coś zdecydować: - PP Pliko P3 kolor Toffee; www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=646 - PP Atlantico kolor Black Sable; www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=581 - Jane Carrera Pro kolor Azur; www.casitabambini.com/product_info.php?products_id=424 No i bądź tu mądry, jak wszystkie są fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: carrera pro a p3 a atlantico? 24.06.06, 18:30 W atlantico siedzisko jest największe, ale to nie jest wózek składany w parasolkę. W carrere pro i w ppp3 jest takiej samej wielkości i chyba w tych dwóch wózkach są największe siedziska w tego typu wózkach. Odpowiedz Link Zgłoś
berta333 Re: kolorystyka 2006 jane 28.06.06, 12:50 Dziewczyny, zamawiałyście Carerrę 2006 w casita-bambini? Jak to wygląda od strony formalnej? Jak wpłacić pieniądze? Przelewem? Przekazem pocztowym? W Polsce Carrera z kolekcji 2006 ma być dostępna dopiero jesienią (info od Desen i euro-trade). Nawet nie chce mi sie komentować ich polityki sprzedażowej... ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
majcia2005 Re: kolorystyka 2006 jane 28.06.06, 15:03 Casita- bambini - skelp jak najbardziej godny polecenia. W marcu kupowałam u nich dla mojej przyjaciółki Jane salol pro z fotelikiem matrix. Transakcja przebiegła sprawnie i bezproblemowo, uczciwy sprzedający. Przesyłka kurierem w ciagu 3 dni od wysłania z casita. My płacilismy za wózek wykonując przelew zagraniczny z konta złotówkowego (nie mamy walutowego)- Pani w banku dokunuje przewalutowania. Koszt takiego przelewu w PKO BP 70zł, a więc wychodzi taniej niż przez Pay -pal. Uwaga - wykonując przelew nalezy zwrócić uwage i zanzaczyć w opcjach że koszty banków pośredniczących pokrywa osoba wysyłająca przelew, wówczas do casita trafi dokładnie ta kwota jaka stoi na przelewie. W przeciwnym razie casita może otrzymać przelew pomniejszony o kilka EUR i będą domagać sie dopłaty a wtedy znowu trzeba będzie ponieść koszt 70 zł za wykonaie przlewu - bo ta opłata jest niezalezna od wysokości przelewanej kwoty (nawet za przelew 1 EUR trzeba zapł 70 zł). A sklep polecam!!!Sprawdzony!!!! Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
berta333 Re: kolorystyka 2006 jane 28.06.06, 22:09 majcia2005, piszesz, ze placac przez Paypal ponosi się większe koszty niż za przelew zagraniczny (70zł). Jeszcze nie korzystałam z opcji Paypal, więc się nie orientuję, jak można takie koszty oszacować. Wiesz, gdzie to sprawdzić? Czy takie koszty są zależne od przelewanej kwoty czy stałe? pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_blizniakow sposob platnosci w Casita-bambini 28.06.06, 14:14 Hej dziewczyny!!! Ja kupowałam w Casita-bambini Jane Powertwin.za wózek i przesyłkę płaciłam paypalem.Koszt przesyłki ok 25 euro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
berta333 Re: sposob platnosci w Casita-bambini 28.06.06, 14:21 mama_blizniakow - bardzo dziękuję za odpowiedź. Polecasz ten sklep? Wszystko poszło sprawnie? Czy korzystałać z formularza zamówienia na stronie casita-bambini czy uzgodniłaś wszystko telefonicznie/mailowo? Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
monii_1 sposob platnosci w Casita-bambini 28.06.06, 14:27 dziewczyny jestem zielona w tych sprawach z płaceniem inna walutą .jak to wygląda ten PayPal ? Odpowiedz Link Zgłoś
w-ella Re: sposob platnosci w Casita-bambini 28.06.06, 14:38 ja też chciałam tam kupić wózek, tylko nie mam pojęcia jak się za to zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
berta333 Re: sposob platnosci w Casita-bambini 28.06.06, 14:43 hihi... to jest nas wiecej Moze "mama blizniakow" nam powie krok po kroku jak to załatwic Baaardzo prosimy)) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_blizniakow krok po kroku;) 28.06.06, 15:39 więc tak Pierwotnie wózek miałam kupić u Casita bambini poprzez ebaya niemieckiego.Całe koszty jednak wychodziły kilkadziesiąt euro więcej niż w sklepie internetowym.Zaryzykowałam i kupiłam właśnie w sklepie. Casita bambini przysłali mi dokładną kwotę jaką mam przelać i przelałam paypalem tak jak wcześniej pisałam. Zostałam poinformowana że wózek będzie do 2 tyg.W moim przypadku wszystko się przeciągneło do 3 tyg.Czekałabym dłużej(ponad miesiąc) na kolor który pierwotnie wybrałam-czerwony. Lepiej ustalić wszystko na początku czy kolor oby napewno dostępny itd. Warto też dziewczyny wczesniej zapytać się o wyposażenie wózka. W Polsce Powertwin ma folię przeciwdeszczową w standardzie a w Casita musiałam dodatkowo dokupić. Chyba tyle. Aha po wysłaniu paczki Pani z Casita przysyła maila z numerem przesyłki -można ją monitorowac na bieżąco w firmie kurierskiej. Gdybyście miały jakieś jeszcze pytania chętnie odpowiem Pozdrawiam Anna -------- Moje słoneczka img75.imageshack.us/img75/3397/23m466mg.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mama_blizniakow Paypal 28.06.06, 15:48 Należy mieć kartę kredytową (nie wiem czy system obsługuje karty typu electron i maestro).Przy rejestracji pobierają 1.5 euro .W tytule tej płatności-na wyciągu z banku przychodzi 4 cyfrowy kod ,po wpisaniu którego można dokonywać tranzakcji powyżej 100 euro(albo dolarów-nie pamiętam). Aby dokonac płatności poprzez paypala należy znac adres email odbiorcy. Można płacić w różnych walutach. Odbiorca ma pieniążki zaraz po wpłacie. Kaskę z karty/konta sciągają w ciągu kilku dni(zależy od banku). Pozdrawiam Anna --------- Moje słoneczka img75.imageshack.us/img75/3397/23m466mg.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
berta333 Re: Paypal 28.06.06, 16:02 mama blizniaków - Dzięki! Mam jasnosc! Chyba... Mnie wlasnie ten czerwony kolor interesuje (rojo). A Ty jaki zamówilas? Moge prosić o jakąś fotkę poglądową? W necie te kolory jakieś słabe są... W razie pytań pozwolę je sobie zadać tutaj lub na maila. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek kolory 2006/2007 już są!!! 12.07.06, 22:19 Witam wiem że sporo osób na to czekało.. więc spiesze donieść że nowe kolory Carrera Pro są już do kupienia w Polsce (mam przed sobą dzisiejsza listę od dystrybutora ). Odpowiedz Link Zgłoś