Dodaj do ulubionych

Śpiworek - z rękawkami, czy bez

19.06.06, 17:11
Jaki Waszym zdaniem jest lepszy? Taki z rękawkami (jak duży pajacyk z workiem
na nóżki), czy bez rękawków (jak duże śpioszki z workiem na nóżki)?

Jakie się bardziej sprawdzają?

Moje dziecko przyjdzie na świat pod koniec lata (sierpień/wrzesień).
Oczywiście chciałabym, aby śpiworek posłużył mu dłużej. Zresztą na początku
moze spać w rożku.
Obserwuj wątek
    • sarna73 Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 17:24
      bez !!! ja mam synka wrzesniowego i mial bez rekawków - przeciez dziecko zawsze
      ma na sobie cos pod spiworkiem !
    • azzure1 Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 17:25
      To zależy, do czego będziesz takiego spiworka używać. Jeśli do spania w domu, to
      fajny jest taki bawełniany z rękawkami, zwłaszcza w ciepłe noce, dziecku jest
      chłodniej, łatwiej też przebrać dziecko - bo rozumiem, że masz taki nie zaszyty
      na myśli? Nam się czasem udało przebrać małego w nocy bez budzenia. A na spacery
      jesienno-zimowe lepszy bez rękawów, bo w razie chłodniejszej pogody łatwiej
      dziecku ubrac pod spód jakąś kurtkę i nie będzie mu ani za ciepło, ani za zimno.
      Do spania w zimie też na spioszki zakładaliśmy spiworek pikowany z grubszej
      bawełny bez rękawów, bo w domu było zimno, a syn do tej pory nie umie spać pod
      kołdrą.
      • margonik Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 17:31
        Zamówiłam taki:
        allegro.pl/item110583415_h_m_sliczne_nowe_polarkowe_56_62cm_.html
        Cały czas na niego czekam, ale słyszałam, że jest fajny.
        Zastanawiam się, jak dziecku jest wygodniej i czy może nie kupić jeszcze
        drugiego, takiego bez rączek.
        • maltez Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 18:53
          A wiesz margonik, ja nie kupilam tego do spania dla maluszka, bo wydaje mi sie
          to calkowicie niewygodne. Dla mnie to takie ubranko do wozka albo do fotelika
          na podroz. Transport ze szpitala, do lekarza lub na wielki chlod pod wiekszy
          ortalionowy kombonezonik. Bo do psania w domu to zupelnie cos innego kupuje,
          swobodniejszego i co najmniej na 74 cm:
          allegro.pl/item109031096_duetbaby_cieplutki_spiworek_polarowy_6_wzorow.html
          albo
          allegro.pl/item107272029_swietny_spiworek_92_98_.html
          W tym co kupilam z h&m nie wyobrazam sobie trzymac maluszka caly dzien wink.
          • malgosiek2 Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 19:01
            No właśnie to nie jest śpiworek do spania w łóżeczku np.kaptur!!jest bez
            sensu.To jest śpiworek do wózka.
            Maltez dobrze pisze i podała właściwy śpiworek do spania.
            Pzdr.gosia
          • margonik Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 22:48
            Maltez, to w takim razie tam faktycznie da sie zrobić nóżki, czy nie?
            Bo myślałam, że to rozpięcie jest po to, aby pieluche zmieniać. A skoro tak, to
            może dzięki tym nózkom, można zapiąć dziecko w foteliku samochodowym?
        • azzure1 Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 22:45
          Ten, który kupiłas, to raczej śpiworek spacerowy, do spania w domu sie nie
          nadaje, za ciepły.
    • agni71 Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 22:35
      Nie używałam takich z rękawkami (nota bene, w C&A są chyba z odpinanymi
      rękawkami - może to byłaby fajna opcja?), natomiast jeśli się zdecydujesz na
      taki bez rękawków, to polecam welurkowe np. z H&M. Są mięciutkie, w środku
      podszewka bawełniana, dziecku jest wygodnie. Kupując śpiworek do spania zwróć
      uwagę, żeby nie był zbyt szeroki w górnej części, bo dziecko będzie się w nim
      topić. Ja miałam taki z Drewexu i ani razu nie użyłam - nie dość, że był za
      szeroki w ramionkach, to jeszcze strasznie sztywny.

aga
    • margonik Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 19.06.06, 22:46
      Dzięki dziewczyny!
      Macie chyba racje z tym spacerkowym i nie spacerkowym smile Ja jestem
      poczatkująca, zielona mama smile
      • maltez Re: Śpiworek - z rękawkami, czy bez 20.06.06, 07:30
        Pewnie juz dotarla przesylka...mozna ten spiworek rozpiac tak ze sa
        nogawki....ale mimo wielu kombinacji nie udalo mi sie ustalic, jak to spiac
        zeby nogawka byla "zamknieta". W kazdym razie nozki beda okryte w foteliku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka