Dodaj do ulubionych

Najlepszy prezent na 2 latka dla córeczki...

26.06.06, 17:39
Już niedługo urodzinki i sama nie wiem co byłoby fajnym prezentem... najpierw
chciałam kupić rowerek LAK-Magic, ale okazało się,że Tusia woli biegać niż
jeździć, więc zrezygnowałam... Potem chciałam Tomisia ale okazało się, że są
tylko używane i sprzedawca nie dawał gwarancji, że będzie w 100 % sprawny...
No i jestem w kropce... może jakieś puzzle... układanki ciekawe a może jest
jakiś inny pomysł? Tusia lubi zwierzęta, samochody... nie mam pomysłu sad
Obserwuj wątek
    • bernihor Re: Najlepszy prezent na 2 latka dla córeczki... 26.06.06, 20:04
      Zdecydowanie polecam Lego! Dla córci kupiłam Farmę nr katalogowy 4665 w której
      jest coś dla wielbicielek zwierząt z zacięciem motoryzacyjnym - prócz
      czworonożnych mieszkańców wsi jest traktor. Mamy już kilka zestawów klocków i
      są niezniszczalne, w żywych kolorach, zwierzęta są podobne jak w realu a
      poszczególne zestawy można ze sobą łączyć. Jak dla mnie bomba!
      • gucci77 Re: Najlepszy prezent na 2 latka dla córeczki... 26.06.06, 20:06
        właśnie przeglądałam zestawy Lego i właśnie ten wpadł mi w oko smile Dzięki Bernihor smile
      • agni71 Re: Najlepszy prezent na 2 latka dla córeczki... 26.06.06, 20:37
        Oooo! Ja tez szukam pomysłu na 2. urodzinki i jakoś nie pomyślałam o Lego.
        Tyle, że mamy już farme Little People, więc może poszukam czegoś mniejszego.
        A może są jeszcze jakieś pomysły?

aga
        • mamajka6 Re: Najlepszy prezent na 2 latka dla córeczki... 26.06.06, 20:46
          U nas od ponad pół roku prym wiedzie domek Little People (z dźwiękiem
          telefonu,spuszczanej wody itd.)Jest to jedyna zabawka, którą moja córcia bawi
          się dzień w dzień.Z kolei farma,którą ma jej kuzyn zupełnie jej nie
          zainteresowała.Mała ma teraz 2 latka i 3 miesiące.Szczerze polecam!!!
          • gucci77 Re: Najlepszy prezent na 2 latka dla córeczki... 27.06.06, 09:06
            ale ja jakoś wolę jednak LEGO FARMĘ, wydaje mi się jakoś bardziej kreatywna no
            i mamy już zestaw klocków LEGO, dzieki smile
          • sdec Little People 27.06.06, 09:09
            Mam pytanie, może nie na temat, ale czy te Little People nadają się na 1
            urodzinki, czy to jeszcze za wcześnie?
            • agni71 Re: Little People 27.06.06, 10:00
              Zdecydowanie tak - u nas Little People cieszyły sie większym zainteresowaniem
              właśnie ok roku, a teraz (młodsza córka ma 2 latka), jakoś poszły w odstawkę.
              Generalnie, to moje dzieci bawiły się LP, ale nie był to u nas taki hit, jak
              się spodziewałam. Teraz też myślę, że Lego fajniejsze (na pocz. może te Quatro,
              póżniej Duplo).

aga
              • gucci77 Do Agni71 27.06.06, 10:16
                Ja polecam Duplo, Tusia jak miała 1,5 roku dostała zestaw Quattro i Duplo i ten
                drugi cieszy się powodzeniem a ten pierwszy leży, szczególnie że jedne wcale do
                drugich nie pasują... to znaczy są elementy (ptostokąty) które pasują ale
                reszta niestety nie...
                • leigh4 prezent/little people 27.06.06, 11:15
                  Jednym słowem wszystko zależy od dzieckasmile Mój synek dostał zabawki z serii
                  little people na pierwsze urodziny, ale wtedy nie zrobiły na nim zbyt dużego
                  wrażenia(choć bawił się nimi chętnie). Teraz ma dwa i pół roku i zabawki te
                  przeżywają czas swojej świetnoścismile Obserwując małego widzę, że dopiero takie
                  dziecko i starsze(3-4 latek) może naprawdę wykorzystać ich możliwości. Wtedy
                  zaczynają się zabawy sytuacyjne( w dom, w gospodarstwo i wszystko co maluch
                  obserwuje dookoła), zaczyna mówić, ma coraz większą wyobraźnię, umie już
                  abstrakcyjnie myśleć( i odgrywać fikcyjne scenki). No i dla nas jest to świetne
                  pole do obserwacji naszego dziecka i ... nas samych-w zabawach mojego synka
                  nieodłącznie pojawia się tata z komputerem, a mama suszy włosy i chodzi z
                  teczką, he, he...wink.
                  Lego duplo sprawdzają się u nas o tyle, o ile są tam pojazdy.Zdecydowanie synek
                  nie ma zacięcia budowalnego i budowanie z klocków nie jest u nas hitem. Z lego
                  buduje tylko mosty, tunele i tory dla autek.
                  Sprawdzają się u nas też wszelkie przybory malarskie(farby, malowanki, kredki,
                  pędzle, stemple, wodne malowanki) i ciastolina. Z ciastoliny polecam zwłąszcza
                  zestawy tematyczne.Mały dostał na dzień dziecka zestaw weterynarz-myślałam, że
                  to zabawka zbyt skomlikowana dla niego, a okazało się, że była trafiona w
                  100%.Puzzle i układanki dopiero teraz wchodzą w użycie. Wcześniej(czyli
                  właśnie w okolicah drugich urodzin) po dwu-trzykrotnym ułożeniu poszły w kąt.
                  Polecam za to już dla dwulatka memo ravensburger "Teddy" (są to pary misiów do
                  dopasowywania: misie ze smoczkami, misie ogrodnicy itp) i logo2 ravensburger
                  (podobne do memo: dopasowywanie zwierzątek-dzieci do dorosłych zwierząt, a
                  jednocześnie puzzle).
                  No i oczywiście książkismileU nas wygrywają z każdą zabawką.
                  A może Twoja córeczka ma już swoje własne preferencje co do prezentu...wink?
                  Może coś z ulubionym bohaterem?
                  • agni71 Re: prezent/little people 27.06.06, 11:47
                    Ja też po cichu liczę, że Little People przeżyją jeszcze okres swej świetności
                    w naszym domu,bo mamy kilka zestawów i szkoda, żeby tylko miejsce w pokoju
                    zajmowały...
                    Jak się ma dwie córki z małą różnicą wieku, to ciężko coś wymyślić dla tej
                    młodszej, bo z reguły jest dużo zabawek po siostrze smile
                    ja jeszcze myślę o łóżeczku dla lalki, bo jeszcze nie mają. Chetnie bym jej
                    kupiła tetgo dużego Tubisia z telewizorkiem (cena ok. 100 zł), ale trochę mi
                    się za drogie wydają.

aga
                    • gucci77 Re: prezent/little people 27.06.06, 12:38
                      No i kupiłam Farmę Lego Duplo... zobaczymy czy to trafiony zakup... Tusia
                      uwielbia Kubusia Puchatka i właśnie chcę jeszcze jej dokupić klocki, puzzle czy
                      coś w stylu memo właśnie z motywem Puchatka smile Dzieki dziewczyny smile
    • katarzyna2222 Re: Najlepszy prezent na 2 latka dla córeczki... 27.06.06, 18:37
      Moja córeczka skończyła 2 lata niemal miesiąc temu...

lego duplo bardzo lubi, zwłaszcza zwierzątka, a także ludziki, łóżeczka,
      krzesełka itd czy akcesoria do zabawy w dom smile

little people, troszkę zostały odsunięte...

przepada za puzzlami, dzień bez ułożenia kilku obrazków dniem straconym smile
      takie od 9 przez 12...15 do 24 elementów
      bardzo lubi te
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/453891
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/396097
      ostanio bardzo "dzidziusiowa" jest, więc z ogromną radością przyjęła torbę z
      akcesoriami do pielęgnacji wcześniej już posiadanego dzidziusia
      www.quelle.pl/pl/extern/index.html?
      EMBERL_UID=:3860bd6d5a6ac9ca70a0745012bd3d8b&fsreloaded=1
      oraz ubranka i nosidełko dla niego...

lubi tez drobiazgi od dłuższego czasu radością ogromną cieszą się zestawy
      playmobil
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/347828
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/349578
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/347841
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/448471
      przepada za książeczkami, zwłaszcza takie z okienkami ją cieszą np.
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/445031
      bardzo chętnie bawi się ciastoliną smile
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/374955
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/447243
      jeśli chodzi o bajki to bardzo ostatnio lubi mysię
      stąd od nas na urodziny dostała maskotkę Mysi z ubrankami do przebierania oraz
      kasetę Mysia Urodziny smile

• gucci77 Do Katarzyny222 27.06.06, 22:32
        Dziękuję za cenne informacje smile Widzę, że lubisz robić zakupy w księgarni
        merlin... ja też smile nie wiedziałam o istnieniu klocków Playmobil... wygladają te
        ludziki naprawdę ciekawie smilePozdrawiam,
        • leigh4 Re: Do Katarzyny222 27.06.06, 23:29
          Wtrącę się, choć ja nie Katarzynawink Playmobil to nie klocki, a zestawy figurek
          do zabawy.
          • gucci77 Do leigh4 28.06.06, 08:42
            Klocki czy nie klocki w każdym razie fajne smile
            • bernihor Re: Do leigh4 07.07.06, 12:40
              Daj znać czy Twojej córci spodobała się Farma?
              • gucci77 Re: Do bernihor 07.07.06, 14:42
                To był strzał w 10 smile Tusia tworzy z domkiem różne scenki smile Dokupiłam jej
                jeszcze dodatkowo dywanik Lego na którym rozstawia klocki, pojazdy i Farmę smile
                POtrafi się bawić, wkładając zwierzątka do środka Farmy, dając jedzonko etc.
                ponad godzinę... nie żałuję, że kupiłam smilefajna jest też duża płytka budowlana,
                na niej ustawiłam farmę smile
                • bernihor Re: Do bernihor 07.07.06, 20:59
                  A nie mówiłam smile))
                  • gucci77 Re: Do bernihor 11.07.06, 14:09
                    mówiłaś... za co bardzo Tobie dziękuję smile jest nadal nr 1 przy zabawie smile
                    • dorotakgg Re: Do bernihor 11.07.06, 15:07
                      a gdzie moge kupic taka farme? Rozumiem, ze to jest Fisher Price, Little People?
                      D.
                      • gucci77 Do dorotakgg 11.07.06, 16:19
                        ja kupiłam Lego smile
                        • dorotakgg Re: Do dorotakgg 13.07.06, 14:41
                          kupilas w sklepie, czy przez intenet?
                          • gucci77 Re: Do dorotakgg 13.07.06, 22:19
                            przez internet smile to znaczy u Pana na Allegro, ale opuścił mi cenę bo transakcja
                            była poza allagro, ryzykowałam, ale mam za to Farmę w dobrej cenie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka