matjo1 28.06.06, 23:27 wózki Bebecar- czy warte są tej ceny? Jestem zainteresowana zakupem Bebecar Stylo. Proszę o każdą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-smyka Re: wózek Bebecar 29.06.06, 06:46 Sprawdź w wyszukiwarce pod Style At - to poprzednia wersja, niedawno było sporo pisane o tych wózkach. Odpowiedz Link Zgłoś
olawka Re: wózek Bebecar 29.06.06, 07:41 Ja mam 3 kołowca racera, jestem super zadowolona. Pokonał każde warunki, uważam że był wart swojej ceny, moja córeczka jeździła nim prawie 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: wózek Bebecar 29.06.06, 09:31 ja mam raidera at+ , watr swojej ceny, bedzie obsługował już trzecie dziecko, super serwis w warszawie, wózek na lata Odpowiedz Link Zgłoś
kcr2 Re: wózek Bebecar 29.06.06, 09:43 mam wózek Stylo At na pompowanych kołach, użytkuję go od 3 m-cy.Jest to wózek bardzo ciężki, na szczęście mieszkam w domku, więc to dla mnie nie ma znaczenia, bo nie muszę go wnosić za wysoko.Stelaż wózka składa się bardzo łatwo i sprawnie, mieści się w pozycji bocznej do VW Polo, natomiast do Passata w pozycji leżącej.Gondola należy ponoć do największych w tej klasie, chociaż mój syn (5 m-cy i ok. 9 kg) już powoli się nie mieści.Wózek jest bardzo miękki i radzi sobie w każdym terenie, a dzidzia jest cały czas lekko kołysana.Tapicerka zdejmowana.W zestawie spacerówka i fotelik samochodowy, który jest niby do 13 kg, ale mój mały, kiedy ważył 8 600 już się do niego nie mieścił.Ale wygodny, bo ma daszek,a mój mały urodził się w styczniu, więc kiedy była brzydkla pogoda i zagrożenie deszczu lub śniegu - doskonale zdawał egzamin.Posiada również okrycie na nóżki (fotelik).generalnie jestem z wózka bardzo zadowolona, acha - trochę skrzypi, ale po nasmarowaniu WD 40 przestaje. Myślę, że trochę pomogłam. A czy wart jest swojej ceny ? to odczucie bardzo subiektywne. myślę, że są wózki o podobnych walorach i dużo tańsze.Akurat dla mnie cena nie miała znaczenia i nie miałam możliwości porównania różnych wózków w rzeczywistości, więc sie zdecydowałam na Bebecara. Gdybym się liczyła bardzo z wydatkami, to napewno bym się grubo zastanowiła nad kupnem takiego wózka.Pewnie szukałabym czegoś podobnego , ale tańszego.Ale dla mnie jest wart swojej ceny. Zyczę powodzenia w podejmowaniu decyzji, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nathalka2 Re: wózek Bebecar 29.06.06, 12:06 Wart! Nasz ma juz 2 lata i nic sie nie dzialo. A mojemu malemu sluzyl bardzo dobrze i bezproblemowo. Lekkie skrzypienie plastiku pojawilo sie po kilku miesiacach, ale WD-40 pomogl i od tego czasu nie wraca. Rewelacyjnie sprawdzila sie gondola, kilka nocy sluzyla nawet awaryjnie za kolyske / lozeczko - w tym prawdziwym nie chcial spac. Mozliwosc ustawienia plecow w gondoli - tez rewelacja, gdy juz troche podrosl uwielbial ogladac swiat w pozycji pollezacej, a potem siedzacej. Wozek definitywnie zostaje dla drugiego dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
iga59 Re: wózek Bebecar 29.06.06, 16:31 Chyba będe jedyna która twierdzi, że te wózki nie są warte swojej ceny. Popierwsze strasznie skrzypią. Po drugie gondola w sumie ok ale spacerówka strasznie wysoko i dzieci zwłaszcze starsze nie chcą w niej jeżdzic. No i mają problem żeby same się do niej wdrapać. Jeszcze siedzenie w niej jest bardzo małe. Tak więc jak chcesz niedługo kupić drugi wózek spacerowy? Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: wózek Bebecar 30.06.06, 08:39 witam, ja przyłączam się do poprzedniczki-nie wart. gondola ok, spacerówka strasznie wysoka, fotelik samochodowy niewygodny i bardzo niebezpieczny. popatrz na testy zderzeniowe. te same foteliki ma implast, bebecar ich nie produkuje, tylko zamawia w innej firmie. za cenę zestawu można kupić innej firmy z bezpiecznym fotelikiem i nizszą spacerówką np. emmaljunga, czy maxi- cosi, quinny. na plus w bebecarach wzornictwo-wózki są ładne, ale choćby przez niebezpieczny fotelik drugi raz nie kupiłabym- bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
godex Re: wózek Bebecar 30.06.06, 14:16 Otrzymaliśmy informację że na forum e-dziecko pojawiła się informacja o produktach Bebecar niezgodna ze stanem faktycznym. Dlatego po raz pierwszy jesteśmy zmuszeni zareagować na forum dyskusyjnym przeznaczonym dla rodziców za co z góry przepraszamy. Po pierwsze. Foteliki Bebecar Easy Maxi SP są całkowicie bezpieczne zgodne z obowiązującymi normami i dobrze wypadają w testach.(Nowe fotele są zgodne z ECE44/04). P.S. Proszę o wskazanie badań które oceniają foteliki jako niebezpieczne!!! Bo zapewne nie myśli Pani o polskiej stronie która powołuje się na testy i zalicza fotel Bebecar Multibob do grupy 0+ (o-13 kg)podczas gdy jest to fotel grupu do 36 kg!!!!! Po drugie. Foteliki Easy Maxi są produkowane przez firmę Dremefa (Holandia) która została przejęta przez Bebecar. Po trzecie. Firma Implast nie sprzedaje fotelików Easy Maxi (proszę spróbować kupić) a te które sprzedawała różniły się od fotelików Bebecar. Po czwarte. Im większa odległość od ziemi tym z punktu widzenia dziecka (Nie dla prowadzącego wózek) lepiej. Bo, po pierwsze przysłowiowa rura wydechowa oraz po drugie należy pamiętać że w Polsce (ale nie tylko u nas) poza latem mamy również zimy i im mniejsza odległośc od ziemi tym dziecko jest bardziej narażone na niższą temperaturę (proszę sobie wyobrazić siebie siedzącego na "niskim" krzesełku z tkaniny zimą). Trzeba też wiedzieć że wózki o najwyższych parametrach atestacyjnych (wózki uniwersalne przeznaczone dla dzieci od narodzin do 3 roku życia) muszą spełniać określone normy. Także tę dotyczącą odległości od ziemi. Kryteria do normy polskiej określają tę odległość na MINIMUM!!! 40 cm. Dla wózków o parametrach "spacerowych" ta odległość jest mniejsza, a dla wózków przewozowych jeszcze mniejsza (25 cm!!!). Warto też wiedzieć że o tym czy dziecko ma wejść czy też wyjść z wózka decydować powinni opiekunowie (NIE DZIECKO!!!) ponieważ taka obsługa wózka przez dziecko może spowodować niebezpieczną sytuację.Temu służą różnego rodzaju zabezpieczenia w gondoli i spacerówce. Jeżeli bezpieczeństwo jest istotne proszę sprawdzić długość gondol (poza Emmaljungą) w wymienionych przez siebie wózkach. Kryteria do normy polskiej: długość min 78 cm szerokość min. 35 cm!!! Reasumując wszystkie produkty oferowane przez Bebecar są wysokiej jakości i W PEŁNI BEZPIECZNE . Po piąte. Namawiam do okresowego czyszczenia wózków (niezależnie od firmy) i ich konserwacji. Wówczas wózki służyć mogą kilkorgu dzieciom i nie piszczą w czasie jazdy My polecamy preparat konserwująco-naprawczy CX-80 z teflonem (mały koszt 22 zł a duża skuteczność- zawsze po wyczyszczeniu z piachu i kurzu!!!). Pozdrawiam Dariusz Godex Centrum Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka10012 Re:to nie te foteliki 30.06.06, 15:12 Strona z linkiem dotyczy innego modelu fotelika samochodowego Mowa jest o fotelikach Easy MAxi Sp a nie o EasyBobo który faktycznie został nawet zle tutaj zakwalifikowany Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka10012 Re: Bebecar jest REWelacyjny 30.06.06, 15:03 Witajcie Mam 3 wózki jeden to bebecar Tracker kupiony w tamtym roku drugi to peg Perego Pliko P3 kupiony w tym roku i mam jeszcze Casulaplay . Zaczne od tego ze głupoty ktoś wypisuje na temat bebcara! Wózki warte sa swojej ceny . Gondola obszerna z podnoszonym oparciem regulowanym z bawełniana podszewka z wypełniaczem. Wszystko piękne wykończone i mieciutkie. Obszerne dla dziecka. Znam sie na tym wiec juz nawet patrzac na wykonczenie innych wózków dziewczyny nie piszcie głupot twierdzac ze te wózki nie sa warte swojej ceny! Sa drogie to fakt ale inne wózki nie bede wymienac marek sa tak samo drogie a nie warte tych pieniedzy( materiał i wykonczenie). Wózek prowadzi sie rewelacyjnie jest stabilny . U mnie nic nie skrzypi regulralnie go czyszcze i smaruje. Zupełnie niewiem o co chodzi z tymi postami. Fotelik samochodowy REWELACYJNY- jako jeden z niewielu posiada stabilny daszek który w razie ewentualnego wypadku chroni malca głowke przed np. odrobinkami szkła. A propo wielce zachwalny Maxi Cosi Cabrio który posiada az 4 gwiazdki nie ma takiego daszku tylko taka szmatke zakładana na pałak. Fotelik ma tez okrycie na nózki ciepluktie z wypełniaczem(chodzi mi tutaj o rodzaj pianki czy tez ocieplinki która jest wszyta) . Ma otulinki na paski no i oczywiscie wszystko super pieknie wykonczone. Gondola w niektórych wersjach ma moskitierke wszyta w budke. Jak dla mnie ten wózek to pierwsza klasa zwłaszcza na nasze polskie drogi i polskie zimy. jest to jedna z niewielu gondoli w których zastosowano materiały przyjazne noworodkowi ( w innych godnolach poprostu rozpacz!!!- Polyester) Spacerówka jak dla mnie kobiety żyjacej w weilkim miescie w smogu REWELACYJNA bo własnie jest wysoka nie musze sie tez do niej schylac , mój maluch wygodnie sobie siedzi bo jest OBSZERNA !! WIELKA ! I WYGODNA ! . Tych wszystkich plusów jest o wiele wiecej Pozatym Serwis GODEX to serwis na 6 z plusem!!!. Nie spotkałam sie jeszcze z takim serwisem który tak wspaniale traktuje klienta ( a w zseszłym roku doświadczyłam tego dostając od nich zupełnie gratisowo moskitierke która kupiłam w sklepie w Zabrzu a której to w tym sklepie nie dostałam) Coprawda wózek jest koszmarnie drogi ale według mnie sa inne wózki też koszmarnie drogiez koszmarna jakościa zarówno w użytkowaniu jak i tez w wykonczeniu. P.S Kupiłam PlikoP3 zachwalene na forum zakupy i jestem niezadowolona wsztstko w nim sie rozl;atuje takie przynajmniej mam wrazenie. I załuje ze nie poczekałam i nie kupiłam noego Rversusa z Bebecara Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Bebecar jest REWelacyjny 30.06.06, 15:57 agnieszka10012 napisała: > Fotelik samochodowy REWELACYJNY- jako jeden z niewielu posiada stabilny daszek > który w razie ewentualnego wypadku chroni malca głowke przed np. odrobinkami > szkła. A propo wielce zachwalny Maxi Cosi Cabrio który posiada az 4 gwiazdki > nie ma takiego daszku tylko taka szmatke zakładana na pałak. Fotelik ma tez > okrycie na nózki ciepluktie z wypełniaczem(chodzi mi tutaj o rodzaj pianki czy > tez ocieplinki która jest wszyta) . Ma otulinki na paski no i oczywiscie > wszystko super pieknie wykonczone. No, ale nie za daszek czy okrycie na nóżki foteliki dostają gwiazdki, tylko za to jak się sprawują w TESTACH ZDERZENIOWYCH. aga Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka10012 Re: Bebecar jest REWelacyjny 30.06.06, 18:44 Tak zgadza sie tylko ze niestety ale jak wydarzy sie wypadek to przewaznie dzieci gina lub maja cięzkie obrażenia i to także w tych fotelikach 4 gwiazdkowych!. Przed zakupem fotelika ogladałam wysztskie dokładnie i polecany przez testy zderzeniowy Maxo Cosi Cabrio jest według mnie niezbyt trafiony własnie ze względu na brak stabilnego daszka. Niestety ale sugeruje sie własnym rozumem a nie tym kto cos napisał zwłaszcza tymi testami zderzeniowymi. Pozdrawiam P.S A tak a propo to w testach zderzeniowych nie ma fotelika o którym ja pisze Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: wózek Bebecar 30.06.06, 12:01 Siedzenie w spacerówce jest małe? - nie zgadzam się. Porównywałam z innymi spacerówkami i akurat w Bebecarze siedzisko jest duże i wygodne. Wysokie - to fakt, z tym się zgadzam. Co do skrzypienia - raz na kilka miesięcy trzeba wyczyścić plastiki i psiknąć olejem w sprayu. Mam Bebecara Trackera 19 miesięcy i robiłam to chyba 3 razy. Nic nie skrzypi ) Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: wózek Bebecar 30.06.06, 11:56 Od 19 miesięcy używam w ciężkim terenie (las, wyboje, piach) Bebecara Trackera. Do tej pory bezawaryjny. Gondola duża, spacerówka wysoka, ale obeszerna i bardzo wygodna. Bardzo stabilny, ale ciężki i duży. Ja akurat nie muszę go nigdzie wnosić po schodach, do samochodu mieści mi się bez problemu, więc jego wielkość i ciężar nie przeszkadzają mi. Wart swojej ceny. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: widze że godex robi sobie reklamę czy tak moż 03.07.06, 12:43 Czy Twoja wypowiedź jest skierowana do mnie? bo jest podpięta pod mój post... Jeśli tak, uwaga nietrafiona... Pozdr, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Do użytkowników Bebecar i nie tylko 03.07.06, 12:50 Bebecary nie ważą mało (wg danych od ok. 12kg w górę, chyba poza tym ?Unibig?), czy pomimo swojej wagi prowadzą się lekko? I czy warto jeszcze kupić samą wersję spacerową dla 10 mies. dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: wózek Bebecar 03.07.06, 13:54 Bebecary strasznie trzeszczą,dzisiaj wjechał jeden do sklepu,najpierw było słychac trzaski plastiku a potem wjechała Pani z Raiderem AT i każdy któego mijam na ulicy tak ma. Ja w moim Atlantico oprócz cichego stukania kółek nie słyszę żadnego trzeszczenia stelaża. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka10012 Re: wózek Bebecar 03.07.06, 20:44 W raiderze nie ma co trzeszczec ? Tracker czasem trzeszczy bo ma plastik i kazdy wózek który ma odrobine plastiku tez trzeszczy he he np. Pliko P3 - tez trzeszczy. Ludzie czasem pisza głupoty - nie mieli tego wózka ale im sie wydaje..... W moim trackerze nic nie trzeszczy normalnie jest użytkowany i jakos jeszcze nigdy mi nie zatrzeszczał. Według mnie wózek jest super ale nie do bloku ... nadaje sie dla osoby która ma domek i nie musi go nigdzie taszczyc dodatkowo trzeba miec duzy samochód bo u mnie wchodził na styk i czasem było to kłopotliwe. Prowadzi sie go rewelacyjnie doslownie mozna jedna reką mimo swojej wagi ten wózek porpostu sunie. Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: wózek Bebecar 03.07.06, 21:30 Rzeczywiscie w raiderze nie ma co piszczeć. Pomimo swojej wago prowadzi sie lekko głównie dzięki skrętnym kołom. Ja kupiłam wersje spacerową dla 1,5 roczniaka i jeździł jeszcze rok. Odpowiedz Link Zgłoś
matjo1 Re: wózek Bebecar 04.07.06, 12:02 Serdecznie dziekuje wszystkim za opinie, zarowno pozytywne jak i negatywne. Choc tak skrajne opinie nie ulatwiaja wyboru mysle, ze mimo wszytko zdecyduje sie na zakup tego wozka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 ja mam bebecar multipla AT 04.07.06, 20:44 bardzo długo zastanawiałam sie jaki wózek wybrać i zdecydowałam się na ten model bebcara ponieważ: 1. ma wysoko gondolę oraz siedzisko w spacerówce - dziecko nie jest narazone na smrodki z samochodów 2. ma duze pompowane koła, przednie skrętne, z mozliwością blokady - w praktyce jest super zwrotny 3. obszerna gondola z mozliwościa podparcia dziecka - ja nie korzystałam ale jest 4. duzy koszyk pod wózkiem 5. pokrycie które mozna całkowicie zdemontowac i uprać 6. regulacja podnóżka 7. regulacja trzystopniowa oparcia 8 wywietrznik w budce 9 pałąk który bardzo łatwo sie demontuje 10 regulacja wysokości rączki 11 mozliwość montowania gondoli i spacerówki przodem i tyłem 12 pięciopunktowe pasy w spacerówce - a straszna z niej wiercipięta to te rzeczy które przy wyborze najbardziej mnie interesowały ja nie żałuję zakupu, mała jedzie wygodnie i bezpiecznie, wózek nie jest lekki to fakt ale prowadzi sie leciutko i sprawnie, siedzisko w spacerówce jest naprawdę szerokie, jeszcze rózne rzeczy sobie tam chowa podczas jazdy, nie zauwazyłam skrzypienia, kazdego dnia pokonujemy co najmniej 6 km i z wózkiem nic się nie dzieje jedynym mankamentem, który zacznie nam za chwilę doskwierac jest to że po rozłożeniu spacerówki i podniesieniu podnózka do poziomu, moje dziecko za chwile nie zmieści się na długość, na końcu jest element wygięty na stałe z którym nic nie da sie zrobić, czyli opcja spania odpada, moja córcia ma teraz 15 miesięcy... miałam nadzieję, że mając i dwa lata bedzie mogła w spacerówce spać w normalnej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 i jeszcze jedno 04.07.06, 20:46 czasami musze zerkać co brzdąc robi więc ide własciwie obok a wózek prowadze jedną ręką, również na zakretach - zero problemu, to chyba najlepiej świadczy o jego zwrotności o tym jak się go prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
muress Re: wózek Bebecar 05.07.06, 10:12 mam bebecara stylo na pompowanych kołach od roku i jako podwójna mama z niejakim doświadczeniem wózkowym mam jakieś tam porównanie. Ogólnie jestem z bebecara zadowolona, ma kilka naprawdę fajnych cech. Dla mnie najwazniejsze była swietna amortyzacja (spacery na wertepach) i skrętne koła przednie bardzo łatwo blokowane (nogą, tak, jak hamulec- dodatkowo b. dobra blokada, po zablokowaniu koła "nie latają"), które ułatwiają poruszanie w tłumie, ciasniejszych pomieszczeniach itp. Wózek używany w różnych warunkach: na plazy, na zatłoczonych uliczkach, w kościele, sklepie, na leśnych dróżkach - wszędzie się swietnie sprawdził. Konstrukcja wytrzymała i NIE SKRZYPI (konserwuję -rzadko - tym WD coś tam - czyli sylikonowym sprejem). W trackerze z tego, co wiem, jest więcej elementów plastikowych, inna konstrukcja w ogóle, stylo to zupełnie co innego, tracker ma się do niego nijak. Gondola obszerna, spacerówka rozkłada się na płasko, duża, wygodna. Dobry pomysł z siateczką w budce. To tyle z pozytywów, choć jest ich więcej (np. łatwe składanie, siedzisko monotowane przodem i tyłem do kierunku jazdy, elementy odblaskowe w tapicerce, wygodna tapicerka, łatwa do prania i nie brudząca się szczególnie nawet przy jasnych kolorach itp). Są oczywiście i minusy: ciężar (ale to akurat dla mnie nie miał znaczenia), wysoko zawieszona spacerówka (lepsze rozwiązanie miało moje stare Peg Perego, gdzie spacerówkę na dwóch wysokościach można było ustawić) - to jest plusem i minusem, bo z jedej strony spalin nie wdycha rzeczywiscie, przy starszym dziecku natomiast przydałaby się montowana niżej) i nieszczęsny materacyk w gondoli - obszyty ceratą, co w upalne lato jest dość dokuczliwe (bardzo sie nakombinowałam rok temu co z tym fantem zrobić, wkładałam inny, podkładałam materacyk cieniutki z pp itp.). A teraz porównanie z uwagą: nie można porównywać wózków typu 2 (lub 3 jeśli liczyć z fotelikiem samochodowym) w jednym ze spacerówką. Spacerówka dla nieco starszego dziecka (już się na taką przesiedliśmy) ma być lekka, ale jest zupełnie inaczej amortyzowana. Natomiast porówując: bebecar stylo, peg perego (nie pamiętam jaki typ, bo sprzed ładnych kilku lat, ale taki własnie klasyczny gondola+spacerówka) i quinny fashion (brrr) - bo te wózki używałam, bebecar jednak wygrywa ze wzgledu na amortyzację i trwałość (+skrętność kół). PP używany w tych samych warunkach okazał się być znacznie bardziej delikatny i mniej trwały (choc to wygodny wozek), na bbcarze niemal nie widać śladów używania! Quinny fashion wypada najgorzej, ale to juz inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
sdec wózek Bebecar - do Muress 05.07.06, 13:19 To ja chciałabym się dowiedzieć Twojej opinii - jako osoby,która użytkowała Bebecara, czy samą spacerówkę dla 10 mies. opłaca się kupować (z tego co się dowiedziałam wszystkie Bebecary mają to samo siedzisko i na podobnej wysokości), czy lepiej jest zainwestować już w spacerówkę np. typu PP P3, czy Atlantico? Interesuje mnie Bebecar Icon: godex.com.pl/2006/_ICON/icon03.htm Odpowiedz Link Zgłoś
muress Re: wózek Bebecar - do Muress 06.07.06, 01:17 fajny ten icon Nowoczesna linia, dużo dobrych rozwiązań. Ale ... Ja osobiście jednak jestem zwolenniczką lżejszych spacerówek. Dziecko powyżej roku waży zwykle od 11 kg w górę i z każdym kilogramem ten ciężar robi się coraz bardziej znaczący. Icon waży z siedziskiem 13,5 kg - to nie jest mało jak na spacerówkę, (choć bywają cięższe), ale dla mnie taka waga miałaby uzasadnienie, jeśli wózek miałby się sprawdzać na wertepach. Bo jeśli do miasta, na równe alejki, to chyba trochę za dużo, wolałabym lżejszy. Poza tym jednak jest to wygodne jak starsze dziecko samo wsiada do spacerówki - ja np. teraz jestem po operacji i to, ze mały (z moją pomocą) się wdrapuje sam do wózka (ma 16 miesięcy) to duża ulga. A im starszy, tym bardziej i jemu, i rodzicom wygodniej jeśli może sam wsiadać. Jeżeli w iconie nie jest to możliwe (a ze względu na wysokość i budowę wózka raczej nie), to albo ten wózek posłuży Ci ok. roku, albo będziesz zgrzytać zębami i dźwigać ciężkie dziecko, żeby go wsadzić do wózka. Teraz jezdzimy Atlantico, na zakupy i wyjazdy mamy PP3 (najlepsza moim zdaniem parasolka). Atlantico bardzo lubię, ale na nasze wertepy niekoniecznie mi odpowiada. Rozglądam się więc za czymś lepiej amortyzowanym, ale znaleźć nie mogę takiego, zeby nie był przy tym zbyt ciężki - i jak tak dalej pójdzie, to prędzej wózkiem przestaniemy jeździć, niż ja coś znajdę . W sumie na siłę to obylibyśmy się z samym atlantico, ale jak jadę z chłopakami po zakupy, to nie ma siły, zeby zmieściła dzieci, zakupy i wózek składany książkowo (czyli atlantico) do samochodu-stąd pp3. Coronella pisała niedawno o hartanie VIP - to chyba byłoby to, czego potrzebuję zamiast atlantico, ale w Polsce ich nie ma, a nie bardzo mam ochotę bawić sie w sprowadzanie z Niemiec. A taki maclaren MX3 Ci się nie podoba? Nie widziałam go na zywo, ale jakoś tak chyba warto mu się przyjrzeć z bliska: familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=419 Porównałam go z racerem City bbcara - jednak maclaren jest lżejszy i ma nisko podnózek po którym dziecko może wchodzić do wózka (ale nie wiem, czy reszta podnóżka jest regulowana do spania - chyba tak, ale to trzeba zobaczyć - bo jak nie, to duża wada). A icon w ogóle ma dużo wyżej siedzisko (przynajmniej na zdjeciu) i ze wzgledu na jego budowę nie widzę możliwosci, zeby dziecko samo wsiadło). Podsumowując - jak kupisz icona, to pewnie jeszcze i tak dokupisz z czasem coś lżejszego (chociaż ja, jak widzisz, mam niby lżejsze atlantico, a i tak na nim nie skończyłam - jednak wózek typu parasolka ze wzgledu na wagę, rozmiary i łatwość składania jest nie do przebicia przy wyjazdach). Jeśli mieszkasz w mieście, chodzisz na spacery po w miarę równych alejkach, bierzesz pod uwagę wyjazdy wakacyjne samolotem i wyjazdy do sklepów, a chcesz kupić już tylko jeden wózek - ja bym wybrała pp3. A jeśli rozmiary wózka po złożeniu nie mają dla Ciebie istotnego znaczenia, to wybrałabym atlantico albo inną niezbyt ciężką spacerówkę - różnica jest w wielkości kółek i amortyzacji, rozmiarach siedziska - spacerówki są jednak o stopień wygodniejsze dla dziecka niż parasolka. W każdym razie w cięższą spacerówkę bym już nie wchodziła. No to się naględziłam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: wózek Bebecar - do Muress 06.07.06, 07:16 DZięki za wyczerpującą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: wózek Bebecar - sdec Rvetus 06.07.06, 08:55 dzis lub jutro ma przyjsc moj wyczekiwany rvertus. stelaz typu parasolka i mozliwosc montazu fotelika, gondoli, spacerowki (spacerowka przodem lub tylem do kier. jazdy) jak tylko go rozpakuje to podziele sie opinia i wrazeniami. polecam ci takze pp3 bo sama mialam, jak synek skonczyl 10 m-cy to sie przesiedlismy z bebe conforta (prelude i opera) na pp3, wozek swietny, dla mnie same plusy. dlatego teraz od razu wybralam ten typ stelaza aby jezdzic jednym wozkiem do konca. pp3 jezdzilismuy do 2,5 roku. sprzedalam go jak jeszce nie wiedzialm, ze jestem w ciazy (troche zal) ale za to zoska tez bedzie mial nowa bryczke Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: wózek Bebecar - sdec Rvetus 06.07.06, 09:05 Chętnie, napisz jakie pierwsze wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kcr2 Re: wózek Bebecar 06.07.06, 21:28 co do gondoli (chociaż jeśli chodzi o wielkość, to nie przesadzałabym z tą obszernością, bo według mnie gondola nie należy wcale do dużych, wręcz przeciwnie)i stelaża w Stylo zgadzam sie z muress całkowicie.Skrętne koła super z możliwością blokady, kiedy jest taka potrzeba. Chwaliłam ten wózek, dopóki dzisiaj nie zmieniłam gondoli na spacerówkę.Fakt - mały jest dużym dzieckiem (5,5 m-ca i waży już teraz chyba ponad 9 kg) i niestety nie mieści się już do gondoli, mślałam, że spacerówka będzie większa, ale niestety bardzo się zawiodłam.Wózek bardzo wąski, kiedy dziecko leży nie ma miejsca na ramionka, które mieszczą się na całej szerokości spacerówki.Długość też nie jest rewelacyjna - mały mieści się od końca do końca, a co będzie kiedy podrośnie???poza tym w pozycji leżącej oparcie znajduje się delikatnie poniżej siedziska, tak więc dziecko ma główkę niżej niż pozostałą resztę ciała. W tej chwili mogę stwierdzić z całą pewnością, że bardzo żałuję kupna tego wózka, tego, że nie rozeznałam się lepiej przed podjęciem decyzji o zakupie.Na spacerach zwracam teraz szczególną uwagę na mamy z wózkami i widzę, że jeździ wiele wózków z duuuużo większymi gondolami, duuuuużo większymi spacerówkami, również na pompowanych kołach itd, itp.Wózkow, które nie mają markowego napisu na stelażu, a które wyglądają również na bardzo wygodne. Mam teraz wielki dylemat w czym wozić mojego malucha.Myślę o sprzedaży tego wózka i kupnie spacerówki na pompowanych kołach, ale tak szczerze mówiąc - mam już dość wybierania.Wcześniej wydawało mi się, że jestem bardzo dobrze przygotowana teoretycznie,a jednak coś przeoczyłam, coś co okazało się w moim przypadku bardzo istotne - a mianowicie wielkość wózka, a co zaważyło na tym, że dla mnie ten wózek nie jest wart swojej ceny (ale to ocena bardzo indywidualna i bardzo subiektywna), jeśli rozpatruję go pod kątem dalszego użytkowania. No, to dosyć moich wynurzeń, w każdym bądź razie bardzo uczulam na rozpatrywanie kupna tak drogiego wózka, pod wieloma względami.Wydawało mi się, że wszystko przeanalizowałam, jednak nie wzięłam tego pod uwagę, że będę miała duże dziecko......... Pozdrawiam wsytskie zadowolone użytkowniczki Bebecara Stylo - i pytanie skąd taka opinia o obszernej gondoli ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
muress Re: wózek Bebecar 07.07.06, 09:57 wielkość gondoli - z porównania. Z moich wózków największą miał pp, bebecar ma tylko minimalnie mniejszą (a właściwie węższą). Natomiast guinny miał malutką, zwężaną w środku. Porównywałam też gondole z innych wózków, bbcar w sumie niezle wypada w tym porównaniu - zdecydowanie większa gondola od mutsy (no ale mutsy ma wyjątkowo małe te gondolki), wydaje mi się, że ta od bbcara jest porównywalna z bebeconfort. Emmaljunga ma większą gondolę. Można oczywiście znaleźć gondole większe, ale po porównaniu wyszło mi, ze wielkość bbcara jest przyzwoita - i na to nie narzekałam. CO do spacerówki - hmm, u mnie rozkłada się na płasko, nie ma tak, ze część pod pleckami jest niżej. Moza jakas wada wozka albo koniecznosc regulacji, nie wiem? Łukasz jezdził w bbcarze do kwietnia, jest raczej z tych sporych dzieci (teraz ma 16 miesiecy, dlugosc 86 cm, waga 13 kg), miescil sie bez problemu, rowniez w spiworku i kombinezonie - ale to są indywidualne sprawy, dziecko dziecku nie rowne. Nie jest to wozek idealny (takich w ogole nie ma), ale solidny, wytrzymaly i o dobrej konstrukcji. Gdy go kupowalam po prostu nie znalazlam innego na duzych, pompowanych kołach, ze skretnymi kolami, blokowanymi i dobra amortyzacją (+ kilka innych cech, typu spacerówka tyl/przod, rozkladana na plasko, obszerna (czyli dla mnie porownywalna z pp) gondola). Miał te cechy, których szukalan i sie nie zawiodlam. Aczkolwiek ja bym jeszcze parę rzeczy w nim zmieniła ) Odpowiedz Link Zgłoś
sdec wózek Bebecar - Icon, Rvertus 08.07.06, 21:59 Oglądałam oba modele w sklepie (wersje spacerowe) i takie są moje pierwsze wrażenia (jak pojeździłam w sklepie): Icon - dla mnie byłby ten wymarzony; łatwo się prowadzi i składa, siedzisko wygodne (mozna montować przodem i tyłem), choć po rozłożeniu synek (9 mies.) był prawie na całą długość spcerówki, wykonanie bardzo staranne, lekko się podbija, tylko niestety strasznie wielki po złożeniu i w moim bagażniku zajmuje całą powierzchnię (do tego stopnia, że nie mieści się już w nim nic, nawet hulajnoga córki); nowość Rvertus - składa się w parasolkę, siedzisko jak wyżej, podnóżek jest na prosto (nie ma zaokrąglenia na końcu), prowadzi się lekko, choć jest znacznie trwardszy niż Icon, z podbijaniem, a nawet prowadzeniem przypomina mi BC Loola (trochę ciężko jak dla mnie); Na pewno po dłuższym użytkowaniu wychodzą inne wady i zalety tych wózków, ale gdybym miała teraz zadecydować, który wybrać wózek (od początku), po przeanalizowaniu rynku wózkowego to wybrałabym któryś z Bebecarów, w moim wypadku Icon. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: Bebecar Rversus - juz go mam!!! 12.07.06, 10:54 a wyglada tak: img140.imageshack.us/my.php?image=lipiec0373wo.jpg jestesmy po probnym spacerze i: - do spacerowki zapakowalam mojego tzrylatka i spokojnie sie miesci, glowka wystaje poza krawdedz siedziska ale to w koncu tzrylatek (17 kg i 105 cm), ktory juz w wozku nie jezdzi (wozek jest dla jego siostrzyczki, ktora niedlugo sie uroodzi) - prowadzi sie go leciutko, mozna jedna reka, bardzo zwrotny, centralne sterowanie kol tzn. nie trzeba przechodzic do przodu wozka aby odblokowac/zablokowac kola - fajny hamulec - siedzisko rozkaldane na plasko - podnuzek prosty i regulowany (bez metalowego ogranicznika jak w innych modelach bebecara) - dla mniejszego dziecka podnozek mozna przypiac do barierki i tworzy sie taka pseudogondolka jak w pramette z peg perego - z tzrylatkiem dosc ciezko sie go podbija ale mysle, ze podobnie do pliko p3 (kacper w lasnie w pliko jezdzil prawie dwa lata) - siedzisko minimalnie wezsze i bardziej zabudowane w okolicach glowy od pliko p3, wyzej umocowane ale spoko, - pieciopunktowe pasy bezp. bardzo wygodne zapinanie i duzy zapas dla wiekszego dziecka i na zime jak mlode jest zapakowane w kombinezon - ok 2 kg ciezszy niz pliko p3 - skalda sie tak jak pliko p3 w parasolke, mozliwosc skaldania z budka, - mozna montowac przodem lub tylem do kier. jazdy - gondola jak dla mnie daaaardzo duza, wiec zosia spokojnie cala zime (do konca marca) w niej przejezdzi (rodze na koniec sierpnia) - wentylacja w budzie, buda przepinana do spacerowki - fotelik montowany na stelazu - latwy montaz/demontaz kazdego z w/w elementow - bardzo latwo sie sklada i rozklada - super wykonanie Dla mnie super!!! mysle, ze sie sprawdzi i nie bede miala problemu z wymiana jak mala dorosnie do spacerowki (z kacprem mialam bebe conforta prelude+opere i ze wzgledu na spacerowke szybko sprzedalam i przesiedlismy sie do pp3) Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Bebecar Rversus - juz go mam!!! 12.07.06, 13:29 Myślę, że ten wózeczek się sprawdzi, po obejrzeniu wielu wózków Bebecar najbardziej mi się podoba, jako wózek od początku. Gdybym teraz miała jeszcze raz kupować to wybrałabym albo Icona albo Rvertus. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: Bebecar Rversus - juz go mam!!! SDEC 12.07.06, 14:32 no mam taka nadzieje, bo moj maz nie przezyje (albo raczej ja nie przezyje ) kolejnej zmiany wozka a czy ty Sdec juz sie na cos zecydowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Bebecar Rversus - juz go mam!!! SDEC 12.07.06, 14:46 Dla mnie Icon się strasznie podoba, można powiedzieć, że to byłby ten wymarzony, ale trzeba patrzeć realnie i tak jak większość twierdzi nie opłaca się kupować takiego wózka dla 10-mies. , gdyby od początku to jak najbardziej, tym bardziej, że większość wyjść jest autem, a on nie należy do małych wózków po złożeniu, Rvertus jest już mniejszy, ale dla mnie też za duży. Zdecydowałam się na Jane Carrera Pro red/rojo - czerwony 2006, mam nadzieję, że kolor nie "powali" mnie z nóg, bo zamówiłam przez internet, miałam jeszcze do wyboru kolor niebieski - Azulon/Azur. Za 2 tyg. powinien już dojść. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: Bebecar Rversus - juz go mam!!! SDEC 12.07.06, 15:08 czyli zamowilas przez net? u tej slawnej casity? ja tez bylam napalona na jane carere pro w zestawie z gondolka ale nadal nie ma ich u polskiego dystrybutora. moze beda za 1,2,3,4 tyg... ale do tego czasu to ja juz moge urodzic. poza tym widzialam gondolke na nomadzie i jakos tak nie bardzo mi sie jednak spodobala na zywo. z zamawianiem calego zestawu przez neta wolalam nie ryzykowac. a tego nomada widzialam w kol. red fajny byl pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś