Dodaj do ulubionych

Pokoj dla malucha - doradzcie

29.06.06, 11:46
Jestem teraz w 28 tyg. i chcialabym zaczac urzdzac pokoj dla malucha. Wczoraj
ogladalam farby. Chcialabym aby pokoj byl kolorowy, moze zielony pastelowy. A
moze ktoras z Was moze mi cos doradzic? Probowalysmy farby z serii sniezki
Disneya?
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Pokoj dla malucha - doradzcie 29.06.06, 12:09
      Mój synek maściany pomalowane na żółto-niebiesko. Żółty jest na górze a
      niebiesko na dole. Na granicy tych kolorów przykleiliśmy kolorowy pasek, na
      którym też są te kolory. W tej serii ze Śnieżki można tak dobrać barwy, że te
      paski też będą pasowały. Zresztą w ich katalogu są podane przykłady. Jeżeli
      wiesz już jaka będzie płeć maluszka to sprawa załatwiona - dla chłopca napewno
      odpadają kolory różowo-fioletowe smile. Miłego malowania.

Ania i Kubek vel Pyzaty
      • kasiuchna Re: do aniuty 29.06.06, 12:40
        Czy musialas malowac dwa razy? W pokoju sa wygipsowane sciany i pomalowane na
        bialo wiec nie powinno chyba byc problemu z pokryciem?
        Na ikle starczylo Wam opakwoanie 2,5L. My mamy do pomalowania ok. 35m2
        powierzchni i nie wiem czy jedno starczy. Moze troche rozwodnic?
        • aniuta75 Re: do aniuty 29.06.06, 13:06
          My nie malowaliśmy tymi ze Śnieżki tylko innymi. musisz liczyć tak, że jednym
          litrem farby pomalujesz 8m2 jeden raz. Mój małżon sprzedaje różne farby, więc
          się go zapytałam. Wiele razy było malowanie u nas w domu i farby zostawało
          tylko tyle, żeby było w razie jakby coś się stało i trzebaby "dosztukować" tu i
          tam tongue_out. Ale wracając do tematu. Ta Śnieżka Disneya spokojnie pokryje Ci na
          jeden raz jeżeli to będą kolory jasne. Jeżeli bardzo ciemne to na 2 razy, ale z
          tego co pamiętam to oni chyba nie mają ciemnych w tych dzieciowych. Tak na oko
          to powinny wystarczyć Tobie dwa te opakkowania 2,5l. W razie czego możesz
          przecież dokupić. No i oczywiście musicie pamiętać, żeby ściany były
          zagruntowane, bo farba wsiąknie w ściany i będzie niezbyt pięknie. My dlatego
          nie kupiliśmy tych Disneya, bo ten litraż taki byle jaki. Jak 2 opakowania to
          za mało a jak 3 to za dużo, że hoho. Dlatego kupiliśmy dobrą farbę i
          kolorowaliśmytongue_out.

Ania i Kubek vel Pyzaty
          • piedor Re: do aniuty 29.06.06, 14:26
            Bylam u siebie w sklepie ale nigdzie nie maja Disneya. Pomyslalam zeby wziac
            zwykla sniezke i pokolorowac. Chodzilo mi aby zobaczyc katalog ale o to tez
            jest trudno a co dopiero szablony.
            Jesli mieszkacie w Warszawie, to gdzie kupowalismy bordery?
            Ja planuje pastelowy zielony, i szablony w chmurki, slonka i moze motylki.
            Widzialam takie skrawki szablonow na ich stronie ale nie widac dokladnie.
    • truscaveczka Re: Pokoj dla malucha - doradzcie 29.06.06, 12:33
      Moim zdaniem zielony pastelowy będzie doskonały, bo:
      1. Nie ma konotacji płciowych - czy chłopiec, czy dziewczynka będzie ok.
      2. Łatwo dobrać dodatki adekwatne do płci dziecka.
      3. Jest to kolor odprężający i wyciszający.
      • kasiuchna Re: Pokoj dla malucha - doradzcie 29.06.06, 12:38
        No wlasnie. Mimo ze juz 28 tyg. nie znam plci. Przypuszczalnie dziewczynka, ale
        jak bylam ostatnio na kontrolnym usg samej szyjki bylo odwrocone glowka w dol
        wiec tez nie chcialo sie ujawnic. W takim razie sklaniam sie do zielonego.
        Bylam na stronie sniezki i probowalam scian zielonych plus szablony slonka i
        chmurek. Wyszlo super. Mam nadzieje ze tak samo wyjdzie w rzeczywistosci.
        • groszek28 Re: Pokoj dla malucha - doradzcie 29.06.06, 14:12
          A my may jasny wrzosowy kolor i hicior - bordery ze zwierzatkami - pieski,
          słoniki i owieczki. Majunia wpatruje sie w nie godzinami, wiec chyba jej sie
          podoba smile
          • kasiuchna Re: do groszka 29.06.06, 14:28
            A malowaliscie sniezka? Ja poszukuje katalogu i chcialam zobaczyc szblony ale
            nie jest to proste znalezc te serie w sklepach, podobnie z katalogiem, a na ich
            stronie nie wiele widac.
            Jesli malowaliscie sniezka to gdzie kupowaliscie jesli jestes z Warszawy?
            • kasiuchna Re: do groszka 29.06.06, 14:36
              Gzie kupowalas bordery? Mogloby byc ciekawei na zielonym tle owieczki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka