Dodaj do ulubionych

Znowu budowa;-)

02.07.06, 12:11
Dziewczyny jestesmy na etapie ogladania domkow...Wlasnie wpadl mi w oko
jeden. Prosze napiszcie co myslicie o tym domku...
www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m4471b21ae2bc5
Dziewczyny bedace w temacie prosze o opinie odnosnie funkcjonalnosci, kosztow
budowy itp...Kierowalam sie tez tym, ze dach dwuspadowy wiec to chyba
znacznie obniza koszty.Z gory dzieki!!!!
Obserwuj wątek
    • anet81 Re: Znowu budowa;-) 02.07.06, 13:14
      ja nic nie doradzę, bo się nie znam, ale mogę wyrazić swoją opinię: Śliczny! big_grin
    • janowa Re: Znowu budowa;-) 02.07.06, 14:37
      Nie lubie wiejskich domkow, ale o gustach sie nie dyskutuje... Wazne chyba, zeby
      tobie sie podobal?

---
      "Bo tak normalnie to człowiek (kobieta człowiek ma pierś, a na niej cyce) wink"
      bonkreta
    • burza4 Re: Znowu budowa;-) 02.07.06, 15:09
      a gdzie garaż??? to wbrew pozorom szalenie ważne pomieszczeniesmile

kuchnia trochę mała, ale plany ogólnei ok. Niepotrzebne wg mnie są balkony na
      górze - zupełnie się z nich w domu nie korzysta. Acha, uważaj na to okno w
      dachu - z tego co wiem jest to szalenie drogie (kolega montował co prawda
      półokrągłe, ale chodzi o "obrobienie" tego dachem dookoła)
    • nieszkasob Re: Znowu budowa;-) 02.07.06, 15:59
      Ogolnie projekt mi sie podoba. Zmienilabym 2 rzeczy - schody - taka klatka jak
      tam to dosc duza strata miejsca (wychodzi taka wysoka studnia - lepiej jest
      puscic schody przy scianie (tak w L). No i jeszcze przenioslabym spizarke na
      druga stronę po to by zrobic drugie wejscie do kuchni z wiatrolap. Sama tego
      nie zrobilam i teraz bardzo zaluje bo z dyzymi zakupami lata sie po polowie
      domu. Wielkosc kuchni jak dla mnie oki. sama mam taka i jest "wszedzie blisko".
      Pozdrawiam
      • gregrolka Re: Znowu budowa;-) 02.07.06, 16:38
        W jaki sposob zmienia sie taki projekt? czy moge udac sie z zakupionym tym
        projektem do jakiegos architekta zeby mi w nim wprowadzil zmiany? Ile taka
        impreza mniej wiecej kosztuje? Co do garazu to slyszalam ze jesli nie jest w
        bryle domu to wtedy budowa ogolnie wypada taniej. Jedno mnie zastanawia- jak
        sie ogrzewa taki wolno stojcy garaz???
        Co do okna to kurcze bardzo ladne jest , moze sa jakies opcje podobne ale
        tansze w wykonaniu, hmmmmm
        • nieszkasob Re: Znowu budowa;-) 03.07.06, 08:19
          Jezeli nie bedziesz przestawiała ścian nośnych i zmieniała gabarytów budynku to
          takie zmiany mozesz wprowadzic sama - ale co do tego nie jestem pewna - my
          kilka scian działowych troche przesunelismy i nie nanosilismy tego na projekt.
          Co do garazu to jednak wydaje mi sie, ze taki dobudowywany do domu bedzie
          jednak tanszy (jakby nie patrzyc masz jedna sciane "za darmo") i troche
          wygodniejszy. A garazu wolnostojacego przewaznie sie nie ogrzea samo to, ze
          samochod stoi pod dachem juz wystarcza.
          A jezeli chodzi o okna dachowe to az tak drogie nie są i na pewno wydzie taniej
          wstawienie okna dachowego niz robienie wykuszu i wstawianie zwyklego okna bo
          powstaje bardziej skomplikowany dach.
          pozdrawiam
    • karambol45 Re: Znowu budowa;-) 03.07.06, 08:50
      my z mężem jesteśmy na etapie wykańcznia domu zatem mogę Tobie coś doradzić
      po pierwsze faktycznie brak garażu, jestem za tym aby go doczepić do domu niżby
      miał być to oddzielny budynek
      po drugie brak pomieszczenia gospodarczego a piwnicy też nie macie / i dobrze/-
      wiem że w tych nowych projektach to się nie mysli o pomieszczeniu
      gospodarczym , miejsce gdzie wstawisz wózek rowerek, my w naszym projekcie
      zamieniliśmy 1 pokój na takie pomieszczenie jest tam pralnia i weki i takie tam,
      po trzecie jeśli chodzi o koszty to balkony podrażaja inwestycję ale są piękne
      i dodają uroku
      i piękny domek wybraliście dobrze że kotłownia dość duża bo nasza ma 2 na 2 m i
      ciężko jakiś piec wstawić

powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka