Dodaj do ulubionych

fotele Fatty

14.07.06, 22:54
witam, chciałam się pochwalić nowym zakupem. Na allegro znalazłam ofertę
sprzedaży foteli. Zamówiłam i jestem zachwycona. Chciałam nadmienić, że nie
jestem w żaden sposób związana z producentem smile) po prostu jestem zachwycona
tym meblem. My kupiliśmy XL, ale jak tylko uzbieramy kaski dokupię XXXL.
Cały pic polega na tym, że ten fotel składa się z worka z ekologicznej skóry
wypełnionego kulkami styropianowymi. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się
siedzieć na czymkolwiek tak wygodnie, dziś się kłóciliśmy dosłownie, kto ma
siedzieć na tym fotelu. Nasza córeczka nie chciała z niego zejśc.
zapodam linka do allegro, same oceńcie

www.allegro.pl/item114608137_doskonaly_fotel_fatty_przesylka_gratis.html
Obserwuj wątek
    • li.ann Re: fotele Fatty 15.07.06, 12:12
      właśnie zastanawiałam sie nad nim ,ale jakoś nie mogłam zdecydować.A może
      teraz? Hmmm....
    • novinka_78 Re: fotele Fatty 15.07.06, 12:19
      Witam,

też myślę o tym siedzisku.
      A powiedz mi czy ten rozmiar XL, który posiadasz, to jest wizualnie takiej
      wielkości jak ten:
      FATTY

Będę wdzięczna za info.

Pozdrawiam.
      • polly6 Re: fotele Fatty 18.07.06, 22:33
        witam, dawno nie zaglądałam tutaj. Ten fotel, który ja kupiłam, czyli XL, jest
        dokładnie taki, jak na tym zdjeciu. I z tego, co widze w opisie na ich stronie,
        jest dla osób o wzrosccie do 165 cm. Mi się marzy XXXL, ale musze jeszcze
        trochę kaski odłożyć. I fajny może tez być materac sumo, na codzień jako fotel
        a jak przyjadą goście to jako materac do spania. Ja jestem zakochana w tych
        meblach, super wygodne i przyjazne dla kręgosłupa. Pozdrawiam
    • chipsi Re: fotele Fatty 19.07.06, 01:07
      Kupiłam FATTY KING na www.fatty.pl. POLECAM! Naprawdę rewelacja, ładny, wygodny,
      solidny no i firma konkretna tzn. szybka odpowiedź na moje zapytania i dwa dni
      po wpłacie miałam go już w domu.
      • polly6 Re: fotele Fatty 25.07.06, 14:41
        Witam, napisz proszę, czy w Fatty King jest możliwość "zrobienia" wysokiego
        oparcia pod głowę? Chodzi mi o to, że jak siedzisz, to czy głowę można
        swobodnie oprzeć o oparcie, czy jednak musisz się trochę położyć, żeby głowa
        znalazła oparcie? Na zdjeciach na stronie fatty nie jest to jednoznaczne. A mi
        zależy na tym, żeby fotel, który kupię miał oparcie dla głowy i ramion w
        pozycji siedzącej. Dlatego właśnie zamierzam kupić XXXL, ale jeśli King tak ma,
        to się jeszcze pozastanawiam smile będę wdzięczna za odpowiedź
        • chipsi Re: fotele Fatty 25.07.06, 20:25
          Można oprzeć głowę i siedzieć z wyprostowanymi plecami i mieć wygodne podparcie
          pod ramiona tyle ze wtedy siedzi się dość nisko, więc ewentualne siedzenie w tej
          pozycji przed stolikiem raczej odpada. natomiast przed telewizor super. Mój tata
          zawsze tak własnie siedzi i np popija browarka, ja wole pozycje półleżącą więc
          każdy ma jak lubi. Ma krztałt walca wiec można usiąśc i we dwoje (no chyba ze to
          2 x 100kg to już nie smile)
          XXXL są wyższe i mają krztałt stożka i podobno wyżej sie siedzi. Podobno oparcie
          pleców stabilne tylko z leżeniem gorzej. Tej wersji jednak nie wypróbowałam
          osobiście i tez miałam dylemat czy king czy xxxl smile Wszystko zalezy wiec czy ma
          to byc fotel "telewizyjny" czy "kawowy".
    • iwek33 Re: fotele Fatty 25.07.06, 21:41
      Dziewczyny, a dla starszego Pana o wzroście 180 to jaki rozmiar byłby
      najlepszy?
      • polly6 do Iwek 25.07.06, 22:02
        hej, w tabeli rozmiarów na stronie piszą, że XXL jest dla osób o wzroscie do
        185 cm. Ale na moje oko lepszy chyba byłby XXXL. Ale to wszystko kwestia
        upodobań no i dopasowania "wymagań" osoby, która będzie korzystała z fotela.
        Pozdrawiam
        • iwek33 Re: do Iwek 26.07.06, 07:39
          Bardzo Ci dziękuję, jednak na allegro ( przejrzałam wczoraj oferte) nie ma
          takich xxl, ani xxxl, tylko jakieś 2xl. Szukałam wpisując w
          wyszukiwarkę "fatty". Proszę napisz, gdzie można kupić taki xxxl, czy tylko
          chwilowo nie ma u tego sprzedawcy, a możliwe, ze ja nie potrafię znaleźć, a one
          smile Jeszcze raz Ci dziękuję!
          Aha, a dla dzieci to jakie są rozmiary? ( 7 lat)
          • chipsi Re: do Iwek 26.07.06, 13:05
            Poszukaj bezpośrednio u sprzedawcy na www.fatty.pl
            Ja zamawiałam właśnie tam. Na moje pytania też od razu uzyskałam tam odpowiedzi.
            • iwek33 Re: do Iwek 26.07.06, 19:37
              Baaaardzo dziękuję!
              • iwek33 Re: do chipsi 26.07.06, 19:38
                To do Ciebie miało być to baaaardzo dziękuję ! ( Nie zmieniłam tytułu)
    • mama-smyka Re: fotele Fatty 01.08.06, 02:00
      Ja też się skusiłam - mamy 3XL (chyba, taki ogromny, dżinsowy) oraz S - dla
      Antosia. smile
      Po pierwszym zachwycie, kiedy chciałam wyrzucić kanapę i fotele, by dokupić
      kilka tych cudeniek z fatty wink , kiedy już się należeliśmy przed TV, worki
      fatty trafiły w kąt, nikt na nich nie siedzi, bo trzeba przynieść, odnieść no
      i... bardzo ciężko z nich wstaje. ;D Ale za to siedzi się czy leży po prostu
      rewelacyjnie. smile
      Czasem Antek przywlecze swoją i na niej sobie leży, ale też mu minęło, woli się
      położyć na tradycyjnej kanapie.
      Gdybym mogła sobie pozwolić na nieco bardziej odjechany wystrój mieszkania, to
      kto wie, może urządziłabym tak pokój, bo fatty z nim grało, ale na dziś nie
      bardzo nam pasuje i każdy kto wchodzi i widzi je po raz pierwszy zawsze pyta,
      co to właściwie jest. Zajmują sporo miejsca a nie są tak funkcjonalne
      jak "zwykłe" fotele.
      Dla młodzieży na pewno jest to super sprawa!
      No i fajnie wygląda to SUMO, gdy ja kupowałam, były chyba tylko 4 rodzaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka