ona251 17.07.06, 21:03 Mam pytanie czy może któraś z Was miała taką matę do łóżeczka co alarmuje bezdech? Jeśli tak to gdzie kupiłyście i ile kosztuje no i czy się sprawdziła. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-smyka Re: Mata 01.08.06, 00:49 Nie wiem, czy dokładnie o to Ci chodzi, mieliśmy takie płytki, które układa się pod materacem - firma Angelcare. Można zamówić te urządzenia bezpośrednio u importera: www.angelcare.pl przesyłka gratis. U nas sprawdziły się w 100%, funkcji niani używamy do dziś. 3 razy alarm postawił nas na równe nogi. I dzięki Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Mata 01.08.06, 14:05 No wszystko masz na tej stronce, w tej chwili zestaw monitor z nianią kosztuje 559zł, przesyłka gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
monikn78 Re: Mata 01.08.06, 20:50 może pytanie "nie na miejscu", ale czy uważasz, że warto jest to kupować?? nasz lekarz powiedział, że w sytuacji gdy maluch jest zdrowy i nie ma kłopotów z oddychaniem, nie ma takiej potrzeby żeby kupować to urządzenie. mam tyle wątpliwości i boję się coraz bardziej chwili gdy naszą malutką dostnę do rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Mata 02.08.06, 00:09 Nie uważam, że to pytanie nie na miejscu. Nawet BARDZO na miejscu,w końcu to forum ZAKUPY. Zgadzam się z Twoim lekarzem, takie urządzenia są najbardziej polecane dla wcześniaków lub dzieci, które mają problemy z układem oddechowym, ale wiesz jak jest... Kiedyś już zresztą był podobny wątek i napisałam to samo. Nie ma sensu brać kredytu na takie urządzenie czy np. kupować go kosztem jakichś wielkich wyrzeczeń, ale jeśli akurat masz takie możliwości finansowe albo jeśli ktoś z rodziny zaproponował taki prezent czy np. możesz od kogoś pożyczyć - to ja polecam z całego serca. Tak jak już wcześniej wspomniałam - u nas alarm się włączył, ale nawet nie ze względu na to uważam Angelcare za dobry zakup, gdyby nigdy się nie włączył, też byłabym zadowolona z tego monitora. Bo dał mi coś bardzo cennego - spokój i poczucie bezpieczeństwa. Przez pierwsze noce w ogóle nie spałam (pomimo włączonego monitora ), bo bałam się, że mały może się zakrztusić, udusić czy właśnie przestać oddychać, ech... Strasznie byłam zestresowana. W mojej szkole rodzenia były jedne zajęcia z pediatrą (BEZNADZIEJNĄ zresztą, twierdziła, że dziecko w pierwszych miesiącach trzeba bezwzględnie ubierać od stóp do głów w jedną warstwę, tzn. body, śpioszki i czapeczka, nawet gdy temparatura bije rekordy i dziecko jest mokre z potu... dodatkowo od pierwszego wyjścia na dwór trzeba je smarować kremem z filtrem - też od stóp do głów...) i ta genialna pani twierdziła, że "koszt takiego urządzenia znacznie przewyższa ryzyko wystąpienia bezdechu, tzn. śmierć łóżeczkowa zdarza się tak rzadko, że nie warto inwestować tych paruset złotych"... Ciekawe, co ta pani powiedziałaby, gdyby zgłosiła się do niej jedna ze słuchaczek tejże szkoły, której akurat zakup takiego monitora mógł uratować życie dziecka a która posłuchała mądrej pani doktor... Ja rozumiem, że nie każdego stać na taki zakup, który zresztą ja sama oceniam jako luksus, zbytek, ale jeśli będę miała drugie dziecko, z pewnością jednym z prezentów od rodziny będzie właśnie ten monitor (nasz już pewnie niedługo sprzedam). Reasumując - jeśli możesz sobie na to pozwolić - warto kupić. Nie ma takich pieniędzy, które nie są warte życia dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
monikn78 Re: Mata 02.08.06, 09:06 dzięki za podpowiedź więc kupimy tą matę. wiem, że trochę panikuję, ale tak jak piszesz, może dzięki temu nieco się uspokoję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś