Dodaj do ulubionych

Nocnik - prosty, ale nie zginający się...

20.07.06, 22:54
No właśnie, czy jest taki? Właśnie jesteśmy na etapie odpieluszkowywania i
mamy w domu nocnik z kaczuszką Graco, ale jest lichy i jak córeczka siada to
ugina się, poza tym może jest jakiś z lepszym profilowaniem? Proszę o pomoc smile
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:04
      Taki najzwyklejszy ( kupiłam w Real ) z naklejką kaczuszki-chyba najtańszy i
      najlepszy nocnik, bardzo popularny kiedyś ( kupowałam dawno, nie wiem, czy
      jeszcze są smile W zeszłym roku też kupiłam Graco, ale nie umywa się do tego z
      kaczuchą.
      • iwek33 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:07
        Kształtem podobny do tego:
        www.allegro.pl/item115317541_nocnik_kubusia_puchatka_kolor_blady_fiolet.html
        tylko zamiast puchatka taka charakterystyczna kaczucha
    • finezze Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:12
      Ten z kaczucha i pozytywka kiedys mocno nadwyrezyl moja cierpliwosc ... cos mu
      sie zacielo i melodyjka katowala mnie przez calutka dobe bez przerwy az w koncu
      ja "usunelam". Oczywiscie pozytywke smile
      W dodatku moj maly kiepsko sie miesci w ten nocnik. Czesto zawartosc zamiast
      wpadac do srodka laduje na zewnatrz.
      W angielskim Argosie widzialam nocnik - cudo 3 w 1 : nocnik, nakladka na
      toalete dla doroslych i podescik w jednym. Juz zlozylam zamowienie u meza smile
      • iwek33 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:20
        Myślałam o tym z kaczuchą bez pozytywki smile ( były do wyboru dwie wersje...)U
        nas dobrze się sprawdzał i nigdy nic się nie wydostało na zewnątrz, jest
        większy niż np. wymieniony Graco.
      • w-ella Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 10:39
        u nas to samo, chciałam nauczyć synka załatwiania się do nocniczka, (niestety
        jeszcze nie udało się )nalałam odrobinę wody, melodyjka zagrała i tak jej
        zostało. 3 dni grała na balkonie, aż bateria się wyczerpała smile
        • iwek33 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 12:23
          w-ella napisała:

> u nas to samo, chciałam nauczyć synka załatwiania się do nocniczka, (niestety
          > jeszcze nie udało się )nalałam odrobinę wody, melodyjka zagrała i tak jej
          > zostało. 3 dni grała na balkonie, aż bateria się wyczerpała smile

A nie prościej było wyjąć bateryjkę? W tych nocniczkach są takie malutkie jak w
          zegarkach.. smile
      • sylaluk do finezze 21.07.06, 19:42
        finezze napisała:

> W angielskim Argosie widzialam nocnik - cudo 3 w 1 : nocnik, nakladka na
        > toalete dla doroslych i podescik w jednym. Juz zlozylam zamowienie u meza smile

Heja
        nie wiem ile ma Twoje dziecie, ale ten nocniczek z Argosa ma malutką dziurkę ,
        sadzałam synka na takim -pupa owszem prawie sie miescila ale siusiak jakbym nie
        próbowała to wystaje....zresztą chyba wszystkie dostępne w UK nocniczki są
        takie małe(nakładki również).U nas sprawdza się znakomicie nocnik Graco(taki
        spory przezroczysty-siusiak zawsze trafia tem gdzie trzeba i pupa nigdy na nim
        nie boli...)
        pozdrawiamy
        Sylwia i Hubi(24.09.2003)
        • finezze Re: do finezze 21.07.06, 23:28
          sylaluk dziekuje za rade. Sluszna uwaga ... ta dziura wyglada na mala.
          Moj syn opracowal dzis siadanie na nocniku " z kaczka " w odwrotna strone,
          przodem do kaczki i teraz nic nie wyplywa a jemu jest o wiele wygodniej.
          Pomijam fakt, ze juz w drugim egzemplarzu zaciela sie pozytywka. Ponownie
          katowala mnie dzis kilka godzin. W koncu zakonczylam jej zywot rozprawiajac sie
          w podobny sposob co z poprzednia. Chyba nie mam szczescia do pozytywki w
          nocniku z kaczka :]
    • jzabro Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:17
      Ten z kaczuszką mamy bez pozytywki. Kosztował coś ok. 5zł. Rzeczywiście synek
      nie bardzo sie mieści, więc sika na stojąco. Ale on należy do dużych dzieci i
      to nie najszczuplejszych.
      • iwek33 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:28
        A faktycznie! na początku zdarzało się, że trochę siusiu wydostało się górą,
        jak synek źle usiadł, ale potem nauczyłam go jak ma siadać ( lekko pochylony) i
        już było ok, albo też siusiał na stojąco ( teraz spodobało mu się do toalety,
        więc już chyba pożegnanie nocniczka..)
        Fajny wątek, hi hi !
    • agni71 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:44
      Może firmy BabyBjorn?

swiatdziecka.com.pl/index.php?pId=6650
      Mnie się bardzo podoba ten, z miejscem na nóżki, dzięki czemu nie przykleja się
      do pupy przy wstawaniu (nie wiem tylko, czy jest dostępny w Polsce):

www.babybjorn.com/
      Wadą tych nocniczków jest niewątpliwie cena sad

A my tez uzywamy takiego z kaczuszką , bez pozytywki, za kilka złotych. Jest
      dość wygodny i stabilny, ale jak córcia zaczyna nim jeżdzić po łazience, to też
      się ugina.

aga
      • agni71 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 20.07.06, 23:47
        Widzę, że ten drugi link się nie wkleił - nocniczek nazywa się "Splash Proof
        potty".

aga
        • agni71 Re: Może teraz się uda? 20.07.06, 23:48
          www.babybjorn.com/index.asp?language=US
          aga
    • weronka77 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 00:23
      Ja kupiłam Baby Bjorn-znakomity,również według oceny jednego z lipcowych
      miesięczników( "dziecko" chyba).Ale drogi-ponad 100zł.
      • gucci77 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 10:19
        Te BabyBjorn rzeczywiście są super, ale cena powala na kolana... :0
        Podoba mi się ten Splash Proof Potty, ale chyba u nas niedostępny sad
        Hmmm.... może coś jeszcze się znajdzie... póki co dzięki za sugestie...
    • w-ella Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 10:48
      ja myślałam o zakupie nowego nocniczka - dokładnie takiego
      www.bobosklep.pl/advanced_search_result.php?osCsid=9d40ba67a0de8204b666c65aafe0e361&osCsid=9d40ba67a0de8204b666c65aafe0e361&
      keywords=nocnik&x=48&y=9
      może bardziej przekona mojego synka, bo to jakby mini sedesik
      • w-ella Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 10:52
        www.bobosklep.pl/advanced_search_result.php?osCsid=9d40ba67a0de8204b666c65aafe0e361&osCsid=9d40ba67a0de8204b666c65aafe0e361&
        keywords=nocnik&categories_id=&inc_subcat=1&manufacturers_id=&pfrom=&pto=&dfrom=
        &dto=&x=29&y=11
        może teraz da się otworzyć
        albo po prostu do wyszukiwarki na tej stronie można wpisać nocnik.
        Co o nim sądzicie, sprawdzi się ?
        • iwek33 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 12:30
          W-ella, mieliśmy przez chwilę ten nocnik, ale on jest bardzo niedokładnie
          wykonany, ta osłonka z przodu ma tak ostre krawędzie, że kilka razy synek się
          zadrapnął w czułe miejsce, poza tym sam nocnik ( czyli ta miseczka, którą się
          wkłada do tego sedesika) jest tylko lekko wsuwany bez żadnej blokady z tyłu i
          parę razy gdy synek przesunął się na nocniczku lub tylko niechcący ruszył
          nocnikiem przy wstawaniu to cała zawartość się wylała. Ja szybko zrezygnowałam
          z tego nocnika, po prostu go wyrzuciłam, przede wszystkim za te ostre krawędzie
          z zadziorami.
          • gucci77 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 13:52
            To dobrze Iwek33, że to napisałaś,m bo też myślałam o nim... no to poszukuję
            dalej smile
          • w-ella Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 13:59
            dzięki za ostrzeżenie smile
    • gemmavera Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 13:56
      My mamy od kilku lat (teraz już dla młodszego dziecka) nocnik Bebe Confort.
      Zupełnie prosty - tzn. bez bajerów typu klapa czy pozytywka. Za to ma podstawkę
      na nóżki, więc jak już dziecko zajmie pozycje, wink to nocnik jest bardzo
      bezpieczny - nie ma szans, żeby np. się odsunął czy nawet przesunął. Boki są
      bardzo grube, więc dziecię siedzi dość wygodnie i brzeg nie wrzyna mu się w
      pupę. Do tego przód jest na tyle wysoki, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby mój
      syn trafił poza nocniczek. smile
      Ale fakt, że nocnik został kupiony dawno temu (jakieś 5 lat) i nie wiem, czy
      jeszcze takie sprzedają.
      • alcantra Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 15:26

taki nocnik bebeconfort można kupić za ponad 50 zł w Misiu w Sadyba Best Mall.
    • monii_1 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 15:09
      jak synek był mały to kupiłam mu ten tani z naklejką kaczuszki ale niestety jak
      to chłopak wink trochę bardziej z przodu sikał więc kupiłam mu nocnik też tani
      tylko wygląda jak foczka więc juz nic nie wylatywało a trzymał z przodu rączkami
      głowę foczki...po prostu siedział jak na koniku. Dla córci zostawiłam ten z
      kaczuszka i jest super ...wszystko zależy od anatomii wink)
      • anetina Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 15:31
        a my mamy Graco (ten testowany bodajże w Dziecku czy Rodzicach)
        i naprawdę Mały nie narzeka
      • iwek33 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 21.07.06, 15:31
        Zdecydowanie dziewczynki mają łatwiej na nocniczkusmile))
    • grazynarosa polecam.... 21.07.06, 19:58
      nocnik chicco....baaardzo wytrzymaly...!
      G
      • gucci77 Re: polecam.... 23.07.06, 22:22
        a my właśnie zapomnieliśmy wziąść nocnika z sobą i siłą rzeczy musieliśmy kupić
        nowy... kupiliśmy Graco z rybką naklejką taki też wyprofilowany ale lepszy niż
        ten z kaczuszką w Intermarche za 7,50 i teraz Tysia już nie ma śladów na pupci
        odbitych smilei z chęcią na nim siada smile
    • baranek44 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 23.07.06, 22:53
      Chicco, ok.22 zł
    • baranek44 Re: Nocnik - prosty, ale nie zginający się... 31.07.06, 23:50
      Chicco ok.22zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka