Dodaj do ulubionych

chodzik-pchacz

25.07.06, 11:15
Dziewczyny, moja córka ma 9,5 mca i właśnie nieśmiało zaczyna, trzymana za
rączki, stawiać pierwsze kroczki. czy warto zainwestować w chodzik pchacz? czy
jest to zabawka bezpieczna dla dziecka (zastanawiamy się, czy pchacz nie może
dziecku odjechać spzred nosa)? ile czasu Wasze dzieci ich używały? jakie
polecacie?
dzięki za opinie smile
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: chodzik-pchacz 25.07.06, 11:18
      tak, pchacz moze dziecku odjechac sprzed nosa ale dziecko szybko sobie z tym
      poradziwinkpolecam jezdzidlo pchacz, nie chodzik.My mamy zwykle auto, kupione w
      supermarkecie za ok 60zl.Mateusz uzywa go od samego poczatku, mial ok roku jak
      mu kupilismy, jeszcze nie chodzil.Jest to jego zdecydowanie najbardziej
      ulubiona zabawka do tej pory.Teraz juz na nim szaleje i sam jezdzi ale zaczynal
      oczywiscie od malych kroczkow i popychania samochodu.
    • mamamalgosi Re: chodzik-pchacz 25.07.06, 12:19
      Witam
      Sam chodzik pchacz chyba nie warto kupować... dzieci jak już zaczynają próbować
      chodzić to którko będą z niego korzystały. Polecam chodzik-jeździk. Ja mam
      fisher-price . Drogi ale naprawde świetny plastik i jako jeździk mała jeszcze
      długo będzie używać. Pchała go krótko, jak tylko zaczęła chodzić, przestał ją
      interesować. Potem było parę miesięcy przerwy i zaczęła jeździć. Bardzo go lubi
      - ma 1,5 roku, a jej 3,5 letnia kuzynka też go bardzo lubi. Udany zakup
    • magia Re: chodzik-pchacz 25.07.06, 12:47
      Rowniez uwazam, ze chodzik-pchacz na krotko sie przyda.
      Lepiej kupic chodzik-jezdzik.
      My mamy kilka, a najchetniej uzywany jest ten
      images.amazon.com/images/P/B0000945KR.01._SCLZZZZZZZ_.jpg
      Natomiast prawie nieuzywany jest hipcio FP - IMO za malo bajerow ma, nie gra,
      nie swieci.
      Kup jakikolwiek, ale raczej taki z trabka, moze jakas muzyczka, swiatlami. Moj
      syn pomimo 20 miesiecy jezdzik uzywa codziennie, a czasem na spacery zabiera.
      • monii_1 Re: chodzik-pchacz 25.07.06, 12:56
        hej magia moja córcia też ma 20 miesięcy smile) ale dobra wrócę do tematu...tez
        uważam że lepszy jest jeździk-pchacz , jak będzie chciał tylko pchać to sobie
        stanie za oparciem i będzie pchał przed sobą smile
        • smellson Re: chodzik-pchacz 25.07.06, 18:09
          dzięki wielkie za rady-o mało co a już kupiłabym sam pchacza ,trraz wiem, że ma
          jeszcze jeździć smile

co 4 mamy to nie jedna smile))
    • magdek2 Re: chodzik-pchacz 25.07.06, 21:35
      w/g mnie nie warto, nasz lezy w szafie, mała najpierw słabo sie trzymała a
      pchacz strasznie szybko jechał, jak juz chodziła stabilniej to strasznie
      manewrowała nim we wszystkie strony tak że przewracał się na bok, a teraz to
      już chodzi sama i próbuje go ciagnąc za sobą, totalna porazka, wydana kasa i
      tyle, ale wszystko pewnie zalezy od dziecka, moja chce wszystko robic już,
      zaraz, teraz...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka