Dodaj do ulubionych

Kołyska Łóżeczko

09.08.06, 22:39
Zastanawiam się nad kupnem łóżeczka RADEK II (to takie łóżeczko-kołyska).
ssl.allegro.pl/item118952357_lozeczko_radek_ii_sosnaszufladakolyska_materac.html
Proszę o poradę dotyczącą funkcjonalności tego mebla. Może jednak lepiej
zwykłe łóżeczko. Tym bardziej, że myślę o przewijaku nakładanym na barierki i
boimy się, że będzie to niestabilne. Co sądzicie o kołyskach??
Obserwuj wątek
    • roymiro1 Re: Kołyska Łóżeczko 09.08.06, 22:46
      Pamiętaj, że jak przyzwyczaisz dziecko do kołysania i bujania to inaczej nie
      zaśnie...a to może być porblem. Jasne, fajne czasami można użyć ale bez
      przesady...
    • kosmitka06 Re: Kołyska Łóżeczko 09.08.06, 22:50
      Tak naprawdę to rzecz gustu wink My kupiliśmy właśnie to łóżeczko, i właśnie na
      nim mamy zamontowany przewijak. Niby to w niczym nie przeszkadza bo łóżeczko
      jest blokowane ale jakos boje sie zostawic odblokowane na noc. Bo wystarczy
      jeden mały ruch dziecka a łózeczko juz sie buja. No i za kazdym przewinienciem
      musiałabvym pamietac aby je blokowac a pozniej odblokowywac, itp. Praktycznie
      nie kozystamy z kołyski. Co prawda mała ma zaledwie 3 mies. ale kożystałam z
      kołyski może ze 3 razy. Jak wyjezdzamy na weekend do moich rodziców lub
      tesciów to mamy tam zwykłe łózeczka, nie zabieram nawet przewijaka tylko
      przewijam na ławie na kocu nakrytym pieluszkom i powiem szczerze, że nawet
      bardziej odpowiada mi ta forma niż przewijak. Ale tak jak mówię- wszystko to,
      to rzecz gustu. A wybór i tak należy do Ciebie. Pozdrawiam smile
    • hanka772 Re: Kołyska Łóżeczko 09.08.06, 22:58
      To chyba zdecydujemy się na zwykłe, cena też za tym przemawia. Dzięki.
      Pozdrawiam.
      • anooo Re: Kołyska Łóżeczko 10.08.06, 08:42
        My mamy takie łóżeczko i bardzo je sobie chwalę, Młodej też się podoba, f-cję
        bujania zablokowaliśmy, kiedy mała zaczęła siadać - czyli po ok. 6 miesiącach,
        przewijak był na łóżeczku cały czas i dopiero ok. 4 m-ca blokowaliśmy bujanie
        kiedy kładliśmy Młodą na przewijak. A kiedy Młoda w nocy się budziła to
        potrafiła sama się ubujać do snu i wydawała się być z tego całkeim zadowolona,
        teraz nie brakuje jej bujania. Generalnie polecam, uważam, że to był dobry
        zakup.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka