Dodaj do ulubionych

Kto kupil RECARO 9-36 ???

27.09.06, 09:29
Wczoraj go ogladalam i chyba jednka zdecyduje sie na niego. Tobi za ktorym
tak bardzo bylam jest za maly i za ciasny.
Mam jeszcze ostatnie watplwiosci: czy Recaro czy Kiddy Life Plus?
Spotkalam w koncu obiektywnego sprzedwace. Wczesniejszy przekonywal mnie, ze
konecznie musze kupicTobi bo Recaro jest do niczego. Ale poszperalam troche i
wiem, ze po prostu 3/4 jego sklepu to firma maxi-cosi wink.
Pisze to dlatego, ze w watku Weronki odradzalam Recaro po takiej wlasnie
opinii- tak celem sprostowania smile
Jak sie sprawuje Recaro? Mocno sie do tylu odchyla? Wizualnie jest super,
material jest tez ekstra, tylko nie wiem jak z utrzymaniem w czstosci?
Widzialam dwa fajne: do 18 z isofixem i ten ktory chba kupie d0 36.
Pozdrawiam i dziekuje za rady i opinie.
Asia
Obserwuj wątek
    • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 27.09.06, 09:48
      recaro young sport.pl
    • mira31 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 27.09.06, 09:50
      www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=262
      proponuje prześledzxić testy zderzeniowe, wybrać grupę wagową jaka was
      interesuje i kupić najbezpieczniejszy fotelik w danej grupie. pozdrawiam
      • mira31 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 27.09.06, 09:54
        a jak wybierzesz fotelik, który nie miał robionych testów to lepiej go sobie
        darować, bo za rok mogą zrobić i może okazać się, że jest niebezpieczny.
        pozdrawiam
        • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 28.09.06, 21:40
          Mira, ja nic innego nie robie tylko sledze te testy smile. Wg nich
          najbezpieczniejszy jest MC Tobi ale jak go zmierzylam to sie okazuje bardzo
          maly. Nastepne rozsadne wyjscie to kupic taki do 36 kg. Oczywiscie
          najbezpieczniejszy w swojej grupie. I tu wychodzi, ze Kiddy Life Plus, tylko ta
          poducha mnie zastanawia. O recaro wiem niewiele, ale wyglada na bardzo
          bezpieczny. sprzedawcy przekonuja tzw."niemiecka solidnoscia" wink.
          Recato ma tez rewelacyjny fotelik do 18 kg, bardzo duzy- z isofixem.
          dzieki Mira za rady smile
          Pozdrawiam. Asia
    • fasolka99 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 28.09.06, 11:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=48402501&a=48411979
      • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 28.09.06, 21:46
        Fasolko, czytalam ten watek, zanim rozpoczelam nowy smile. I wlasnie bylam
        ciekawa czy Weronka lub ktos inny zdecydowal sie na Recaro. Wyglada tak
        solidnie... Ja mowie o tym z 5-punktowymi pasami, a nie z "bula" z przodu.
        Caly czas mam dylemat czy ten, czy Kiddy Life Plus.
        dzieki za linka smile
        Pozdrawiam. Asia
        • fasolka99 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 29.09.06, 10:18
          Czesc - przepraszam, chcialam tylko pomoc smile Temat fotelikow jest mi bardzo
          bliski, do szalu doprowadzaja mnie rodzice wozacy dzieci bez fotelikow albo, o
          zgrozo!, w foteliku, ale niezapiete! Ale to byla dygresja nie na temat.

Jeszcze Ci troszke pomarudze, jesli mozna - obejrzalam sobie tego "Twojego"
          Recaro w necie - on wyglada b. podobnie do tego "mojego", tylko ma
          pieciopunktowe pasy. Jesli tak jest w rzeczywistosci, to pozycja do spania jest
          pop pierwsze trudno osiagalna (trzeba wypiac fotelik, zeby przestawic), a po
          drugie niewystarczajaca na dalekie podroze dla malego dziecka (Ty masz chyba
          poltoraoczne, tak?). Czy widzialas ten fotelik w realu? Sprawdzalas to? Co do
          Kiddy Life Plus - ten sam problem...

Dlatego niezmiennie polecam Maxi Cosi (jak pisalam ja mam Priori, Tobi znam
          tylko z netu) - pozycja do spania i latwosc jej regulacji jest nie do pobicia.
          Teraz jest nawet jakies Priori (?) z isofixem! I jak pisalam, ja ma duze
          dzieci, a nawet 3- 3.5 roczniaki miescily sie w Priori. Wiec Twoje dziecko tym
          bardziej sie zmiesci. teraz jedzi w moim moj czternastomiesieczniak (13 kg, 82
          cm) i ma mnooostwo miejsca.
          Jesli jezdzicie w dlaekie trasy i dziecko spi w samochodzi to naprawde rozwaz
          Priori, przetestowane smile (na mojej trojce i kilkorgu dzieciach znajomych).
          Acha, po 2 latach fotelik zawsze mozna sprzedac smile Ja np. jeden ze swoich (mam
          dwa) odkupilam na Allegro po roku uzywania przez inne dziecko w super stanie za
          pol ceny. Pozdrawiam i zycze trafnych wyborow!
          • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 29.09.06, 14:49
            No co Ty, Fasola, przeciez wiem, ze chcialas pomoc, no i dziekuje Ci bardzosmile.
            Faktycznie, sprawa fotelika to powazna sprawa i latwo popelnic blad. wiem to z
            autopsji niestety sad.
            Ty piszesz o tym "zwyklym" priori, tak? Ostatecznie musze przymierzyc, po
            pierwsze Kasie do fotelika, a po II fotelik do samochodu, wtedy bede wiedziec.
            Wszystkie foteliki ktore bralam pod uwage juz widzialam (poza kiddy life plus)i
            na prawde recaro prezentuje sie super. Tobi ma te pasy, choc innowacyjne, to
            cholernie sztywne- nie chcialabym ich widziec zaciskajacych sie na tetnicy
            szyjnej dziecka podczas wypadku.
            Zaufanie swoim wygladem wzbudza tez Romer King Ts Plus. Musze jeszcze
            koniecznie zobaczyc tego Kiddy...
            U nas pozycja pollezaca jak najbardziej wskazana, bo Kasia spi czasem po 3
            godziny w trakcie jazdy, wiec chociaz pol. Istotne jest tez to aby fotelik
            rozkladal sie do tej pozycji w latwy sposob- tak mamy w renoluxie- Kasia nawet
            nie wie, ze ja kladziemy wink. Musze sama spr. to o czym piszesz- ze recaro jest
            skomplikowany w tej kwestii.
            Pozdrawiam. Asia
            • fasolka99 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 29.09.06, 15:54
              Tak, ja pisze o zwyklym Priori i Priori SPS. Roemer tez mi sie podoba, ale tez
              nie uzywalam, wiec wiele do powiedzenia nie ma. Daj znac, na co sie
              zdecydujesz - tak z babskiej ciekawosci smile A i jakies uzasadnionko tez chetnie
              przeczytam, zeby "wiedze" poszerzyc smile
              • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 29.09.06, 16:51
                Fasola, ale ten priori xp to ma slabe noty jesli chodzi o bezpieczenstwo- ledwo
                zadowalajace. Dla mnie to malo. Teraz mam taki, tez z 3 gwiazdkami za
                bezpieczenstwo. A moze Tobie chodzi o cos innego. Jak masz linka do Twojego
                Priori, to daj smile
                Dzieki. Pozdrawiam. Asia
                Oj, ta nasza babska ciekawosc wink
                • fasolka99 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 29.09.06, 21:30
                  Wiesz, nie moge dotrzec do starych testow Maxi Cosi, wiec nie wiem jak one
                  wypadaja - te moje stare foteliki. Ja nie mam Priori XP tylko starsze modele.
                  Nowe (Tobi i Priori Fix) sa tu
                  www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569
                  Tam tez sa testy z innych lat, jest Recaro Start i ma taki sobie test. Kiddy ma
                  ok, ale mi on nie pasuje - ktos kiedys pisal, ze dziecko jest
                  przycisniete "bula" i nie kazde to lubi, no i nie rozklada sie tak latwo do
                  spania. Ja w Priori robie to jedna reka z fotela kierowcy.
                  Jak bym teraz miala wybierac fotelik 9-18 kg to bym wybierala miedzy jakims
                  Maxi Cosi (pewnie Priorifix albo Tobi - Priorifix mi sie bardziej podoba, bo
                  jestem fanka isofixu) albo Roemerem z isofixem.

P.S. Kiedys mialam "hopla" wozkowego, teraz sie przerzucilam na foteliki -
                  trojka dzieci w roznych grupach wagowych i dwa samochody do obstawienia daja
                  super pole do popisu smile Moj maz juz nawet nie reaguje... smile
                  • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 29.09.06, 23:03
                    Ja widzialam test priori xp- sredni wynik-innych nie znam. tobi jest barrrdzo
                    waski, maly, w sumie romer lepszy. Co do kiddy i recaro to przeraza mnie, ze
                    slabo sie rozkladaja do spania- u nas to wazne!!!!
                    U mnie tez tak jest- 2 samochody, jedna Corenka, jeden fotelik, jeden tata i na
                    szczescie jedna mama z fanaberiami wink))))))))))
                    Pozdrowionka smile
                    Oj, musze to zalatwic szybko.
                    ja teraz mam wieksza jazde na wozki- pamietam jak mowilam Iwek, ze 3 wozki,
                    ktore mam to juz koniec, a teraz.......... smile
                    Asia
    • galaxia Zasadnicza różnica.......... 30.09.06, 11:28
      Witam,
      Jedynym fotelikiem Recaro z 4 gwiazdkami jest Young Profi Plus ale... to fotelik
      do 13 kg.
      www.fotelik.info/testy/szukaj5-0.php
      Jeśli chcesz wybrać coś 4 gwiazdkowego to albo Kiddy Life Plus:
      www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249
      albo Kiddy Life Pro:
      www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569
      z przedziału 9-36 to jedyne 4 gwiazdkowe foteliki
      lub MC Tobi z przedziału 9-18.

Pozdrawiam
    • weronka77 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 00:20
      Mnie diabli biorą powoli bo za moment mała wyrośnie z tego nieszczęsnego 0-18
      Iseosa;-(( Mój sprzedawca mówi o Recaro,ja myślę o Maxi Cosi i cholera zwariuję
      za moment bo nie wiem jaki mam wybrać.Czy Recaro o którym piszesz tez kosztuje
      taką fortunę?( Mój sprzedawca mówi o modelu za bagatela 1700zł..) ale jeśli
      jest tego wart?....sama nie wiem.
    • weronka77 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 00:22
      ALe MAxi Cosi nie ma w przedziale 9-36... Tylko 15-36;-(((((
      • weronka77 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 00:40
        EEE,nie jest tak tragiczniewink Ok 1200 za Start'awink Tylko nie wiem czy lepszy
        Start czy Sport?
        • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 01:08
          Weronka ja rezygnuje z tych Recaro, bo nie sa tak bezpieczne jak bym chciala,
          choc wygladaja na mega solidne; jednak wyglad to nie wszytsko.
          ja tez mam wrazenie, ze oszaleje z tymi fotelikami, masakra! sama juz nie wiem.
          Tobi ciasny, Kiddy Life Pro czy Plus sa w sumie o.k. i noty tez maja dobre, ale
          w adac czytalam, ze nie mozna ich tak stabilnie zamontowac.
          Jest jeszcze Romer King Ts.
          Rozumiem Cie w 100%. Mam dosc- chce fotelik a wybrac nie moge sad
          A Ty chcesz z isofixem czy bez?
          Pozdrawiam. Asia
          • monika_lwo Bezpieczeństwo Recaro 01.10.06, 09:45
            Tutaj była rozmowa z przedstawicielem własnie o tych gwiazdkach z testów na
            stronie fotelik.info
            www.forum.tik-tak.pl/viewtopic.php?t=5416
          • weronka77 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 20:31
            Ja z Isofixem chyba bo w marcu hurtowo kupuję nowe auto i fotelikwink))Ale ten
            Kiddy jest koszmarnie brzydki....;-(((((
            • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 23:16
              Mnie na poczatku tez sie nie podobal, a juz szczegolnie ta poducha, ale
              przeciez design to w przypadku fotelika sprawa II rzedna, prawda?
              A tak wogole to Kiddy jest taka smiesznota wsrod fotelikow jak niejaki Mutsy
              wsrod wozkow wink))). Mnie Mutsy kiedy sie nie podobal, a teraz mysle, ze jest
              wporzo.
              Powyzej nasza kolezanka przytoczyla istotna rozmowe z panem od Recaro. Poczytaj
              sobie.
              Pozdrawiam. Ja nadal nie wiem ktory, a sprawa nagli. Dzisiaj wracajac z nad
              morza mielismy traumatyczna sytuacje na drodze- doslownie w ostatniej chwili
              cudem udalo nam sie uniknac wypadku!! Cholernie glupich mamy kierowcow w
              Polsce, q... mac! Chyba sobie wywale wielki transparent na dachu z
              napisem: "MALA KASIA PROSI O SZACUNEK DLA JEJ ZDROWKA I ZYCIA" i bedziemy go
              tak wiesc- moze chociaz kilku frajerow w starych betach i golfach, ktorych
              szczerze niecierpie choc troche pomysla... sad
              Szkoda gadac, bo sytuacja byla nerwowa, a na przeblyski intelektu i ludzkich
              odruchow ciezko liczyc na polskich drogach, wiec nam rodzicom zostaje:
              porzadny, mocny samochod z wszelkimi zabezpieczeniami i najlepszy fotelik dla
              Malucha na jaki nas stac.
              Chce go jutro, najdalej pojutrze kupic.
              Marudzilam na Tobi, ze waski i szybko Kasia wyrosnie, ale nie szkodzi,
              przynajmniej wiadomo, ze najlepszy do 18 kg. Jeszcze sprawdze Romera Kinga Ts.
              Pozdrawiam. Asia
            • galaxia Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 22:22
              Kiddy Life plus jest śliczny - kojarzy mi się z miśiem obejmującym dziecko.
        • galaxia Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 23:04
          Odpowiedź jest tu:
          www.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=262
          RECARO Start Pro

Wynik testu:
          Opis: Przeciętny fotelik ze słabymi stronami w przednim zderzeniu. Pomysł, by
          jeden fotelik był przeznaczony dla kilku klas wagowych, jest wprawdzie dobry,
          jednakże jego przekształcenie na wyższą/niższą klasę pociąga za sobą pewne
          ograniczenia w każdej grupie. Fotelik tak ciężki, że nawet bez dziecka lepiej
          zabezpieczyć go pasami.
          Klasa: I/II/III, dla dzieci od roku do 12 lat, albo od 9 do 36 kg. Specjalna
          podkładka podwyższająca siedzisko z oparciem.
          Montaż: 9-18 kg przodem do kierunku jazdy z 3-punktowym pasem bezpieczeństwa,
          powyżej 15 kg dopuszczalny montaż bez oparcia, dziecko przypięte pasami
          bezpieczeństwa samochodu. Możliwość montażu w pozycji siedzącej i leżącej.

Najbezpieczniejsze i jedyne 4 -ro gwiazdkowe foteliki w grupie 9-36 to Kiddy
          Life Plus lub Pro.
          Pozdrawiam
          • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 23:22
            Wlasnie tez to czytalam i wczoraj pisalam, ze rezygnuje z Recaro, a przyjrzalam
            sie Kiddy Life Plus i Pro i tak jak pisalam wszytsko o.k. tylko wg opisu ciezko
            je zamontowac stabilnie.
            wiesz co, Galaxia, ja chyba daruje sobie te wynalazki do 36 mimo, ze wcale nie
            sa zle, ale ja potrzebuje najlepszego wiec mimo malych rozmiarow, wezme chyba
            Tobi, a potem kupie jakis Cybex Solution od 15 kg, choc pewnie beda juz jakies
            nowe smile
            dzieki za pomoc. Jeszcze tylko obejrze Romera Kinga Ts.
            Pozdrawiam. Asia
            • weronka77 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 01.10.06, 23:48
              No ja nie kupię Topbiego bo Jula już waży 14.40 a wzrostu ma 93cm...Póki co
              jeszcze mamy Iseosa.Ale auto to już najbezpieczniejsze z mozliwych kupiewink)
            • fasolka99 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 11:27
              Hej, znowu sie podlaczam smile No i bardzo sluszna decyzja - darowac sobie
              wynalazki 9-36 kg. Juz kiedys pisalam, ze moim zdaniem 3 w 1 to znaczy nie za
              dobrze dla zadnego z 3... Tobi czy Roemer 9-18 starczy pewnie do 3-3.5 lat
              (czyli na 1.5-2 lata w Waszym przypadku), ale na pewno nie bedzie to zmarnowany
              zakup i bedziesz zadowolona z funkcjonalnosci i bezpieczenstwa. A potem fotelik
              mozna sprzedac/zostawic dla rodzenstwa itd. I miec nowa zagwozdke - 15-36 kg,
              ktora ja teraz mam smile A Recaro Start mialam i wcale taki dobry nie byl,
              zmienilam na Roemer Kid (15-36 kg) i jestem bardzo zadowolona. Teraz moge sobie
              poszalec z nastepnymi fotelikami 15-36, bo srodkowy do takich dorosl smile) Jak ja
              lubie wybierac smile
              • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 13:12
                No i dobrze- im wiecej osob podlaczonych do watku tym wiecej wiadomosci smile.
                Co do Recaro to czytalam wypowiedz Pani czy pana z tej firmy, ktora ktos pare
                postow wyzej wkleil i jak na moje to osoba ta strasznie wymijajaco odpowiadala
                na pytania o bezpieczenstwo. Np. ze od czasu kiedy jeden z fotelikow byl
                testowany wiele zmieniono i udoskonalono, bo dla tej firmy najwazniejsze jest
                bezpieczenstwo. Tylko kto to potwierdzi? Przeciez nikt ich teraz nie testowal
                (chodzi mi o testy niezalezne typu adac, a nie wewn. testy danej frmy).
                Prawda, ze madrze kombinuje wink? Teraz kupimy do 18 kg a potem tak jak Ty bede
                szukac 15-36. A wiesz, ze ja chyba tez to zaczynam lubic wink? Ale bardziej
                wozki, bo w przypadku fotelikow bardziej chodzi o bezpieczenstwo, a dopiero
                potem cala reszta. Nam sie ten wydaek oplaca jak najbardziej, szczegolnie, ze
                Kasia wykorzystuje fotelik na maxa, na dlugie i barrrdzo czeste trasy a nie
                tylko do marketu czy do babci smile. Poza tym potem Tomaszek Junior bedzie w nim
                jezdzil wiec jak najbardziej slusznie smile)).
                A z tych dla Ciebie, 15-36, co powiesz na Cybex Solution?
                A jako I Juniorowi kupie juz kapsule Liberkowskiego- pewnie za 2 lata bedzie
                juz w kazdym szanujacym sie sklepie dzieciecym.
                Pozdrowionka- Asia
                • fasolka99 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 20:44
                  Ooo, to Ty kochana jeszcze sie zastanawialas, jak ma kto dziedziczyc
                  fotelik? smile) To Ci nie pozwalam myslec o zadnym typu 9-36, ot co! smile
                  A o Cybexie czytalam, wyglada ok, widzialam tez na zywo przez chwilke w
                  samochodzie kolezanki (Xara Picasso), pasowal ok. Ale nauczona doswiadczeniem
                  innej kolezanki, ktora zamowila przez intenet Maxi Cosi Rodi XP (b. dobre testy
                  tez) do swojego Scenica i jej nie pasuje ten patent z "polka" od spodu, to
                  najpierw zmienie samochod (bo to mam w planach - do mojego nie mieszcza sie 3
                  foteliki z tylu na kanapie i jedno dziecko jezdzi z przodu, co mi sie nie
                  podoba), a potem, z samochodem "w garsci", pojde kupowac fotelik.
                  Moja najstarsza z calym Recaro leciala do przodu jak zasnela...
                  • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 21:33
                    Fasolka, oczywiscie, ze Dziedzic bedzie ale za jakis czas, a wtedy pewnie juz
                    wejda kapsuly z przedzialu 9-19, wiec i tak pewnie kupie cos bardziej
                    innowacyjnego wink. A chcialam kupic do 36, poniewaz te do 18 kg wydaja mi sie
                    koszmarnie ciasne, ale jak sie okazuje za luzny i za obszerny fpotelik tez jest
                    niedobry. Poza tym np. Kiddy Life Plus jest lepszy pod wzgledm bezpieczenstwa
                    niz niejeden z przedzialu 9-18.
                    Teraz mam ostatni dylemat: Tobi czy Romer? I jesli Romer to King Ts czy King Ts
                    Plus? W testach wypada lepiej Romer King Ts, ale Plus ma poduszeczke, czy jak
                    to tam sie nazywa i pasy reguluja sie razem z poduszeczka, nie trzeba ich
                    przekladac z tylu. I badz tu madry wink.
                    Ja tez zamierzam przymierzyc fotelik do samochodu i musi pasowac zarowno do
                    Belingo 2005, mercedesa Vito, jak i do Hammera (ktorego mam zamiar stac sie
                    kiedys w smialych marzeniach, posiadaczka wink)))).
                    To juz moze byc problem. Ciekawa jestem tez jak sie Romer rozklada do spania.
                    Odsylam sie sama do wyszukiwarki, bo czas nagli.
                    A ten Cybex bardzo fajny jest, Rodi tez, ale Cybex wypada lepiej.
                    Pozdrawiam. Pa
                  • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 21:34
                    Fasolka, oczywiscie, ze Dziedzic bedzie ale za jakis czas, a wtedy pewnie juz
                    wejda kapsuly z przedzialu 9-19, wiec i tak pewnie kupie cos bardziej
                    innowacyjnego wink. A chcialam kupic do 36, poniewaz te do 18 kg wydaja mi sie
                    koszmarnie ciasne, ale jak sie okazuje za luzny i za obszerny fpotelik tez jest
                    niedobry. Poza tym np. Kiddy Life Plus jest lepszy pod wzgledm bezpieczenstwa
                    niz niejeden z przedzialu 9-18.
                    Teraz mam ostatni dylemat: Tobi czy Romer? I jesli Romer to King Ts czy King Ts
                    Plus? W testach wypada lepiej Romer King Ts, ale Plus ma poduszeczke, czy jak
                    to tam sie nazywa i pasy reguluja sie razem z poduszeczka, nie trzeba ich
                    przekladac z tylu. I badz tu madry wink.
                    Ja tez zamierzam przymierzyc fotelik do samochodu i musi pasowac zarowno do
                    Berlingo 2005, mercedesa Vito, jak i do Hammera (ktorego mam zamiar stac sie
                    kiedys w smialych marzeniach, posiadaczka wink)))).
                    To juz moze byc problem. Ciekawa jestem tez jak sie Romer rozklada do spania.
                    Odsylam sie sama do wyszukiwarki, bo czas nagli.
                    A ten Cybex bardzo fajny jest, Rodi tez, ale Cybex wypada lepiej.
                    Pozdrawiam. Pa
                    • galaxia Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 22:20
                      >Poza tym np. Kiddy Life Plus jest lepszy pod wzgledm bezpieczenstwa
                      > niz niejeden z przedzialu 9-18.

No właśnie - trzeba patrzeć na rezultat testów a nie twierdzić w ciemno że jak
                      9-36 to od razu złe. Kiddy akurat jest tak pomyślany że dobry jest i już o!
                      A tak w ogóle to trzeba jeździć wolniej i myśleć za baranków w szrotach i nie
                      tylko i mniej chamstwa to wtedy wszystkim będzie bezpieczniej.

Pozdrawiam

"Kierowniczka" Gala (lub "kierownica")
                      • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 23:04
                        Galaxia, ale Ty jestes nawiedzona na punkcie tego Kiddy, co wink? Zgadzam sie,
                        ze ogolnie wypada o.k., wyglada jak wielki misio itd. Sama o tym pisalam, ale
                        nie da sie go, wg. testujacych, zamontowac stabilnie i tu pierwsza porazka- nie
                        moze byc super bepieczny skoro nie trzyma sie siedzenia, chyba, ze masz jakis
                        wyjatkowy model. Poza tym w zderzeniu czolowym nie jest tak bezpieczny jak Tobi
                        na przyklad. Nastepna sprawa to takie niuanse jak trudnosci z rozkladaniem do
                        spania, czy kontrowersyjna poducha z przodu. Przeciez nie zakladasz jej az pod
                        szyje, nie chroni wiec dobrze szyi (w tym delikatnych kregow), ramion i pasa
                        barkowego. Nie mam tez pewnosci czy moja Kasia by to zaakceptowalo.
                        A tak w ogole, kochana, to o kim mowisz, ze patrzy w ciemno i twierdzi, ze jak
                        do 36 to zle wink? Nie przesadzaj, nikt Twojego Kiddasa nie obraza, co najwyzej
                        ma inne zdanie. Ja tam nie bede ekonomiczna, nie nteresuje mnie ta kwestia.
                        A tak w ogole to nie jezdze szybko i absolutnie nic innego nie robie jak tylko
                        uwazam na przyglupow w szrotach i nie tylko, ale chyba dobrze wiesz, co dzieje
                        sie na drogach i ze nie wszystko zalezy do nas- gdyby tak bylo nie byloby
                        wypadkow. Wypadek to zbieg okolicznosci, zlych zdarze; nie bede wiecej pisac bo
                        ten temat jest dla mnie drazliwy i moge, no... nie byc mila i obiektywna wink
                        A polskie szumachery (jak nas Czesi nazywaja) to q... mac powinni testy
                        psychologiczen przechodzic.
                        Masz troche racji, ze trzeba brac sprawe w swoje rece i miec oczy dookola glowy
                        zeby nam jakis debil nie wjechal w d... czy nie wkomponowal sie w maske, ale to
                        nieporozumienie, ze czlowiek wyjezdza na droge jak na wojne! Jezdzimy wyjatkowo
                        duzo i niestety wiem o czym pisze a najbardziej "kocham i pozdrawiam"
                        szumacherow z krajowej "1".
                        A wracajac do fotelikow- mysle, ze jednak wezszy przedzial wagowy jest lepszy,
                        tzn. bezpieczniejszy i nie mowie tego na slepo tylko z pelna swiadomoscia smile
                        Wybiore miedzy Tobi a Romerem
                        Pozdrawiam. Asia
                        • galaxia Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 23:27
                          To ja stawiam z tej dwójki na romera.
                          • mama_kasi_ha Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 02.10.06, 23:47
                            A czemu??
                            Pozdrawiam
                      • fasolka99 Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 03.10.06, 10:04
                        Wlasnie patrze na rezultaty testow
                        www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=569
                        Nie twierdze, ze Kiddy jest zly, i masz racje, jest zapewne lepszy niz wiele
                        innych fotelikow, natomiast MOIM ZDANIEM (a wiec subiektywnie) foteliki typu
                        Tobi, Priori sa znacznie lepsze w uzytkowaniu dla dziecka do 18 kg - nie maja
                        sobie rownych jesli chodzi o komfort spania i rozkladania fotelika do pozycji
                        lezacej. Ponadto jak do fotelika 9-18 dolozymy Isofix, to na pewno bedzie
                        jeszcze bezpieczniej. Piszac, ze 3 w 1 oznacza, ze nie bedzie super dla zadnego
                        z 3 mialam na mysli wlasnie to, ze do 18 kg jest w Kiddy miej wygodnie (z
                        praktycznego, uzytkowego punktu widzenia, szczegolnie dla duzo podrozujacych ze
                        spiacym dzieckiem) niz w dobrym foteliku 9-18. Ale, powtarzam, to jest moje
                        zdanie (mamy praktyczki), a forum jest od wymiany pogladow smile
                        • magdalenha1 Re: 08.10.06, 10:38
                          Hej
                          To ja sie zastanawialam na Recaro, i pewnie bym go kupila gdyby moje dziecie
                          bylo wieksze (ma 7,5 m-ca) poniewaz on sie slabo odchyla a po 2 ma pokretla po
                          bokach wiec trzeba sie zatrzymywac aby zmienic pozycje oparcia. Mam grube
                          dziecie, i po wielu przymiarkach wybieralam pomiedzy Priori XP (Tobi wydawal mi
                          sie wezszy i krotkie siedzisko) a Iseos TT (bo regulowane boki-niebezpieczne i
                          bardzo niestabilne) wiec kupilam Priori XP i moj grubas ma duzo miejsca, latwo
                          zmieniam pozycje do snu, ogolnie jestem zadowolona, a Recaro kupie od 18kg.
                          pzdr
                          Magda
    • kasia-j Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 09.10.06, 17:15
      My mamy recaro start. Wcześniej Młody jeździł w romer king. Dla młodszego
      stanowczo polecam coś z przedziału 9-18kg (czyli np. romer king lub jakiegoś
      jego następcę), dla starszego dziecka recaro jest super. Z przedziału do 36kg
      chyba najbardziej się odchyla do tyłu, ma regualcję wysokości oparcia,
      szerokości osłony ramion, długości siedziska, fajna tapicerka, wygodny dla
      dziecka. Wg mnie fotelik super, ale jednak dla 9-kilowego maleństwa bym go nie
      wybrała.
      • kasia-j Re: Kto kupil RECARO 9-36 ??? 09.10.06, 17:17
        A jeśli o ceny to np. tutaj jest za ok. 1159zł

www.zina.com.pl/product_info.php?cPath=30_59_69&products_id=292
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka