magnezja22 15.10.06, 13:07 interesuje mnie jakich termometrów używacie,jakich firm,jakie polecacie lub odradzacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankab29 Re: termometr dla niemowalaka 15.10.06, 17:01 Ja używam termometru-smoczka canpol-babies. Prosty w obsłudze pod warunkiem, że Bobas lubi ssać smoczekWystarczy nacisnąć punkcik rozpoczynający mierzenie i po 3 minutach wynik pojawia sie na wyświetlaczu. Fajna sprawa.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: termometr dla niemowalaka 15.10.06, 17:09 Zwykły termometr, pod paszką. Zagapiam przez 6-7 min, wynik jest bardzo wiarygodny. Termometr smoczek, jest dla dzieci które lubią smoczki. Natomiast elektryczny termometr za każdym razem pokazuje inny wynik, nie jest dokładny. Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
edsz Re: termometr dla niemowalaka 18.10.06, 01:00 a ja sobie chhwalę termometr elektroniczny do ucha firmy Braun. Może go używac zarówno dziecko jak i strsza osobo. Najważniejsze jest to że nie męczy sie dzidziusia.Po 3 sek. jest wynik. i wiadomo co dalekj robic.Wiem ze najdokładniejszy jest termometr rtęciowy ale ja osobiscie boję sie go użyywac szczególnie malutkiemu dzidziusiowi Jedyną jego wadą jest jego cena. Koszt niestety ok 140zł (na allegro)wraz z kosztem przesyłki.W aptece jego cena jest nieco wższ (170-180zł) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annnac Re: termometr dla niemowalaka 18.10.06, 09:21 Ja polecam elektroniczny firmy Hartmann. Cena 19 zł w aptece. W pupie mierzy temperaturę w 3 sekundy. Pod pachą też pika po 3 sek ale trzeba potrzymać dłużej aż się pacha rozgrzeje ( około 2 min) i wartość przestanie się zwiększać. To już mój kolejny termometr elektroniczny i jestem z niego naprawdę zadowolona. Ten w smoczku u mnie się nie sprawdził bo Bartek nie lubi durdać smoka bez potrzeby, a ten do ucha troche za drogi. Mam też rtęciowy ale nim mogę zmierzyć jedynie pod paszką kiedy mały twardo śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiah Re: termometr dla niemowalaka 18.10.06, 09:49 A ja polecam termometr firmy microlife do mierzenia temperatury na czole, jest rewelacyjny pomiar trwa 1 sekundę. Kupiłam na allegro za wyszło mi 100 pln razem z przesyłką. Odpowiedz Link Zgłoś