katka761 16.10.06, 08:20 poszukuję w Krakwoie lumpka, który specjalizuje sie w sprzedaży dziecięcej odzieży. podobno był kiedyś na Wielickiej w okolicach mc'donalda??????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronka77 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 16.10.06, 09:04 Może nie lumpeks ale genialna Ciucharenka Na Warszauera3.Rzeczy nowe z ubiegłorocznych kolekcji albo lekko używane.Niemniej jednak przywożone zza granicy,znakomitej jakości(Zara.Gap.Next.George,H&M i wiele wiele innych).Również zabawki,luksusowa porcelana i inne cudeńka.Ubiera się tam i spotyka bardzo dużo znanych i mniej znanych mamuś Najlepiej we wtorki,środy i czwartki kiedy właściciele są świeżo "po" zakupach w Wiedniu Odpowiedz Link Zgłoś
nan12 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 12:15 Na Ugorku w budynku dawnego kina, sprzedają tam nie tylko odzież dziecięcą, ale są dwa lub trzy kosze z dziecinnym ubrankami, podobno przyjeżdżają tam z okolic, bo jest tanio, w pobliżu na Bajana jest "Roban" mają też korzystne ceny, w każdym razie taniej niż na ul. Długiej choć tam też jest Roban. Oczywiście każdy ma inne zdanie na temat takich sklepów, ale czesem warto się tam rozejrzć Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch weronka77 19.10.06, 14:04 a gdzie dokladnie jest ta ulica? orientujesz sie moze w jakis godzinach maja otwarte? Odpowiedz Link Zgłoś
pzl8 Re: weronka77 19.10.06, 14:23 to jest ulica odchodząca od Krakowskiej, jadąc Dietla od ronda na drugich światłach w prawo, następnie druga w lewo też się tam wybieram)) Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: weronka77 19.10.06, 14:56 no co wy Przecież najłatwiej na Plac Nowy dojść i jak do AlchemiiPOtem skręcić bo ta uliczka jest maleńka i dokładnie na wprost ALchemii. Mają otwarte od 11 do 18 w soboty nieczynne Wczoraj "zebrałam" cały asortyment na 92 i 98 dla dziewuszki))Jak co tydzień Ale uwielbiam tam bankrutowac) Odpowiedz Link Zgłoś
pzl8 Re: weronka77 19.10.06, 15:00 a jak się tam kształtują ceny? i czy mają ubranka zimowe wierzchnie: kurtki, kombinezony, czapki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: weronka77 19.10.06, 18:56 a mozna wiedziec co kupilas? a w sumie Ola jest obkupiona na zime ale ciuchow nigdy dosc ))! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: weronka77 20.10.06, 00:16 Za nowego Tailora puchowego zapłaciłąm 80zł,rok temu kombinezon goretexowy Pippi też 80zł.Czapki 10-15zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nan12 Re: weronka77 22.10.06, 16:37 dzidzia_ch napisała: > a gdzie dokladnie jest ta ulica? > orientujesz sie moze w jakis godzinach maja otwarte? Dokładnie nie wiem ale ten na Ugorku do 18 od pon. do pt., a w soboty krócej, Roban natomiast do 19 od pon-pt., a w soboty wcześniej zamykają, mogę sprawdzić przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
katka761 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 21:31 a w jakie dni jest tam dostaawa? co tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
xxagaxx Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 22:43 najbardziej lubię ciucholandy firmy Dawo są zarówno ubrania dla dorosłych jak i dzieci i mnóstwo innych ciekawych i niepowtarzalnych rupieci zawsze coś fajnego sobie wypatrzę ciuchy zarówno na wagę - w najdroższy dzień dostawy po 18 zł kilo, więc za darmo prawie biorąc pod uwagę ceny innych firm - a rzeczy luks są wycenione na wieszaczkach, ale też w rozsądnych cenach, a po tygodniu wiszenia są przeceniane o 20% najbardziej lubię ich sklep na ul. Limanowskiego zaraz za Placem Bohaterów Getta idąc od strony Wisły trzeba skręcić w prawo i przejść na druga stronę ulicy mają też sklep na ul. Starowiślnej koło skrzyżowania z Dietla, na rogu Grzegórzeckiej i Łazarza, na św. Wawrzyńca i drugi na Limanowksiego naprzeciwko Rynku Podgórskiego najlepszy jednak towar i największy sklep jest ten pierwszy z wymienionych przeze mnie "Ciucharenki" na Warszauera nie lubię - byłam raz - mały wybór, kilka rzeczy dosłownie i jak dla mnie jak na ubranka używane to drożyzna - no chyba że ktoś patrzy na marki i porównuje do cen markowych rzeczy w nowym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika26kr Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 19.10.06, 22:54 Ja tez nie wiem skad ten zachwyt "ciucharenka" - bylam tam ze 3 razy i nie znalazlam nic ciekawego. Lad i porzadek, ubrania firmowe, ale duza czesc z zeszlej epoki pod wzgledem fasonow, niektore rzeczy wyraznie znoszone. Ceny wygorowane, jak na odziez uzywana. Za te pieniadze mozna kupic cos w H&M, C&A i w wiekszosci innych popularnych sklepow, a juz napewno w okresie wyprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: czy w Krakowie jest lumpeks z dziecięcą odzie 20.10.06, 00:15 Faktem jest że ja Julkę ubieram tam od ponad roku i ubranka mam odkładane..Podobnie jak kilkanaście mamuś,stałych klientek.Ostatnio kupiłam Julce sukienkę,body i trenczyk Burberry-czasami zdarzają się takie rarytasy no i spodnie Ralph Lauren.Ubranka nowe to głównie zeszłoroczne kolekcje- Next,Exit,Pippi.SKlepik maly ale przyjazny klientom-na początku też uznawałam że mało mogę tam znależć i nie do końca byłam zadowolona.Ja regularnie,co tydzień kupuję tam córeczce kolejne) sukienki,koszulki,sweterki,kurteczki.Tydzien temu był cały Tom Tailor-nowy.Jula wzbogaciła się o puchową kurteczkę,spodnie.Tam też kupiłam serwis Villeroy @ Boch i inne cudeńka.Nawet ubranka firm które można kupić w Galeriach uzywane,są identycznej jakości jak te przyniesione ze sklepu.Miałam się okazję o tym przekonać,porównując dla przykładu metki z Zary( Bangladesh versus SPain;- )).Ale zależy co kto lubi i czego szuka-ja jestem bardzo zadowolona.POtem odnoszę ubranka jak mała wyrośnie do innego komisu-tracąc niewiele)) Do Ciucharenki na zakupy wpadają róznież p.Segda,Szumowska,oraz inne znane i mniej znane Najlepiej wtorki,środy i czwartki) Odpowiedz Link Zgłoś