Dodaj do ulubionych

najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w środku

18.10.06, 22:50
W zeszłym roku miałam geoxy, w których córci przeraźliwie marzła nóżka,
dlatego kupiłam Bartki z Sympatexem i niestety nózka też małej marzła.
Dlatego w tym roku muszę kupić najcieplejsze buty na świeciesmilemyślałam o
ecco, ale one chyba też nie mają futerka w środku, o naturino albo o
superfitach. Może z własnych doświadczeń wiecie, które są najcieplejsze?
pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • gosia.mama.wojtusia Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 08:23
      jeśli w geoxaxh zimno to tylko naturino lub ecco,u nas akurat synkowi było
      cieplo w geoxach ale czytałam,że jak dziecko ma z natury zimne nózki to ten
      system respira się nie sprawdza.
      Naturino i ecco rewelacyjne,moim chłopcom nigdy nie było mokro ani zimno
      • rysia30 Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 09:12
        My przerobiliśmy wszystkie: Bartki( po dwóch tygodniach reklamowaliśmy bo
        przeciekały - reklamacje uznano), geoxy( sama nosze mimo, że mam problemy z
        krążeniem(medycznie potwierdzone) nigdy mi stopy nie marzły(pierwszy raz w
        życiu)może trafiłaś wadliwy egzemplarzsad ( mam takie tylko rozmiar 38
        www.allegro.pl/item135203422_geox_zimowe_rozm_22.html ). Ecco świetne,
        cieplutkie (z futerkiem też bywają ) lecz jeśli się na nie zdecydujesz to
        wybieraj takie wyższe niż do kostki ponieważ te krótsze słabiej przylegają do
        nóżki i podczas szaleństw zbiera się na nich śnieg. Naturino świetne, delikatne
        wzornictwo(na drobniejsze stopy), cieplutkie(wnętrze wełniane), nieprzemakalne
        lecz bardziej śliskie niż ecco i szybciej widać na nich ślady użytkowania.
    • koma.edziecko Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 09:03
      A może normalne Bartki bez żadnych texów,jest model w środku wyłożony
      futerkiem,ja takie kupiłam i wyglądają na bardzo ciepłe.
      • mmu Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 09:21
        koma, no właśnie też o tym myśłałam, nawet widziałam takie buty, chyba różowe i
        jeszcze jakiś kolor, z przodu zapinane na suwaczek i dodatkowo dwa paski na
        rzepy a w środku było futerko. Wyglądały super i cena 159 złotych, tyle, że
        rozmiar od 26 a ja potrzebuję, jeśli z Bartka, to 25sad
        w B-stoku jest bardzo mały wybór, może w przyszłym tyg. pojadę do Warszawy, to
        bym kupiła jakieś buty, bo tu będzie mi bardzo trudno, np. ecco dla dzieci,
        naturino, czy superfit to w ogóle nie ma ani jednego egzemplarza...
        • myfka.k Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 09:53
          ja miałam Bartki takie na owcy i były bardzo cieplutkie- po całej zimie prawie
          wcale sie nie zniszczyły i mogłam je sprzedać (korzystnie) na allegro. W tym
          roku też kupię jakieś na owcy - te są najcieplejsze. Wiem, że wyprodukowali
          ponad 10 różnych modeli bucików na owcy - w małej numeracji(19-26) więc na
          pewno będzie w czym wybierać

Pozdrawaim
          • w-ella Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 09:57
            co to znaczy na owcy, czyżby naturalne futerko?
            • myfka.k Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 10:33
              no oczywiśćie. Najprawdziwsze na świećie naturalne futerko z owcy- w środku
              wszystko z owcy- więc na pewno będa cieplutkie
              Pozdrawiam
    • koma.edziecko Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 10:17
      Nie jest to moja aukcja.
      www.allegro.pl/item134494151_buty_na_zime_bartek_rozmiar_24.html
      Ja kupiłam dokładnie takie rozm.24 w środku są całe na futerku,wkładka też jest
      futrzana,dodatkowo mają fajnie zabezpieczone czubki przed ścieraniem.
      Moja koleżanka kupowała ten model przez trzy zimy dla swojej córki,tylko co
      roku zmieniała kolory i małej nigdy nóżka nie przemokła ani nie zmarzła bez
      zakładania grubych skarpetek.
    • koma.edziecko Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 10:17
      A to futerko chyba jest z królika.
      • myfka.k Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 10:38
        no coś ty- jak byłam mała to miałam królika i "to" KROLIK to na bank nie jast-
        to jest owcza wełna jestem pwena

Pozdr.
    • koma.edziecko Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 10:26
      Obejrzałam te moje, futerko jednak bardziej owcę przypomina smile
      Podeszwa jest miękka,zgina się tam gdzie powinna.
    • magda724 Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 10:29
      Wiosenne i jesienne kupuję bartki, ale zimowe od 2 lat tylko Łukbut - polskie
      skórkowe, z futerkiem, w największe mrozy mała chodziła tylko w bucikach i
      rajstopach a nóżka nigdy nie zmarzła = polecam. Ceny do ok. 90 zł.
    • pia_ Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 14:18
      Dzisiaj widziałam fajne Superfity z gore-texu, w środku miały dodatkową, grubą
      i mięciutką wyściółkę - z takiego barankowatego futerka. Wyglądały na bardzo
      ciepłe smile.
      • gosia.mama.wojtusia Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 14:20
        a jak to wygląda cenowo z tymi superfitami?jakie ceny?
        • kaliaa Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 16:58
          ja tez wczoraj ogladalamm te superfity, w warszawie taki bordowe za kostke na
          rzepy z futerkiem w srodku takim cieplutkim kosztowaly 230 zl, podobne do ecco
          ale byly dluzsze niz ecco, poza tym ecco sa bez futerka. Mi ecco bardziej sie
          podoba, ale mezowi te superfity, jak nie znajde nr ecco to tez zdecydujemy sie
          na te superfity. acha byla pelna rozmiarowka tych superfitow.
          • pia_ Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 17:18
            Dokładnie, to są te superfity, ale u nas chyba kosztują tyle co ecco czyli 269
            zł - choć nie wie na pewno, bo mi ta kolorystyka nie odpowiadała, więc nie
            patrzyłam na ceny. Niestety śliczne beżowe superfity za 209 zł, które bardzo mi
            się podobały, były tylko do r. 26, a my potrzebujemy 27 sad
      • jolakl Antylopy 20.10.06, 12:45
        Kilka dni temu kupiłam mojemu 2,5 roczniakowi takie Antylopy:
        www.buciki.com.pl/shopping/product_enlarge.php?id=289
        Pierwsze wrażenie jest bardzo pozytywne, buciki sa lekkie, podeszwa elastyczna,
        fajnie ocieplone, ładnie wyglądają, maluch nie chodzi w nich jak w butach
        narciarskich i wygląda na zadowolonego.
        • iwek33 Re: Antylopy 20.10.06, 15:42
          To jest ten sam model, który ja kupiłam, tylko inne kolorki smile
          Fajne są.
          • jolakl Re: Antylopy 20.10.06, 16:05
            Tak, mnie tez się podobają i co najważniejsze synkowi również (to dośc
            niezwykłe w jego przypadku, że chetnie przymierzał nowe buty i nawet troche się
            w nich poprzechadzał, a potem zagospodarował je do zabawy z samochodzikami.
            Nadały sie doskonale!) Pozdrawiamsmile
    • iwek33 Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 17:59
      Antylopa- skórzane, grubaśne futro w środku, baaardzo cieplutkie..
      • mama_kasi_ha Iwek :-) 19.10.06, 22:05
        A sprawdzalas juz czy przemakaja? Ja musze kupic super cieple, najcieplejsze na
        swiecie bo Kasi nozki bardzo marzna sad
        Jaki to model tych Antylop? Ile kosztuja?
        Dzieki za informacje smile
        Pozdrawiam. Asia
        • iwek33 Re: mama Kasi 19.10.06, 22:19
          Antylopy miałam już dwa razy dla starszego syna i nigdy nam nie przeciekały,
          tych modeli już nie ma w sprzedaży, teraz kupiłam taki model dla młodszego:
          www.allegro.pl/item135057075_antylopa_dobramarka_supercena_odmacris_21.html
          Jest z eszłorocznej kolekcji, ale ma elastyczną podeszwę ( bo nie wszystkie
          modele z zeszłorocznej taką mają) no i ma gruuube futerko.
          Niestety nie wiem, jak będą sprawować się tegoroczne modele, bowiem są zupełnie
          inne, np. takie:
          www.allegro.pl/item134405579_buciki_dzieciece_antylopa_zimowe_r_22.html
          • kropka1907 Re: mama Kasi 20.10.06, 09:17
            Iwek, a czy te buciki są lekkie? Niektóre ze skórzanych bucików które oglądałam
            były bardzo ciężkie.
            • iwek33 Re: mama Kasi 20.10.06, 15:41
              Leciutkie.
              • mama_kasi_ha Dzieki Iwek :-) 20.10.06, 22:53
                wezme je pod uwage, bo fajne sa smile. Wygladaja na super cieple. Tak sie wlasnie
                zastanawiam czy dla naszej malej to takie niewystarcza. A sympatexy czy inne
                texy moge zawsze kupic jako nastepne. Widzialam sliczne rozowiutkie Antylopki,
                akurat dla Kasi smile
                Pozdr
    • primka Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 19.10.06, 23:11
      Kilka dni temu kupiłam dla córeczki zimowe buciki Antylopy z grunaśnym futerkiem
      w środku.
      Zapinane na 2 rzepy, z nowej kolekcji, różowe.
      Zapłaciłam 119zł.
    • iwciad Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 20.10.06, 15:52
      U nas już od 5-u lat bardzo sprawdzają się buty skórzane polskiej firmy
      Mazurek. Mają w środku prawdziwy korzuch albo inną ocieplinę wełnianą, do
      wyboru. Jest to bucik cieplutki i przyjemny, jak mówi mój syn.Podeszwa gruba
      ale nie ciężka. Naprawdę nie ma co przesadzać z kosztującymi dużo kasy butami.
      Mieliśmy Bartki ale przemakały a w Mazurkach zawsze noga sucha.Przekonałam się
      i obkupuję już teraz całą rodzinę bo mieszkam w pobliżu zakładu produkcyjnego.
    • weronka77 Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 21.10.06, 20:03
      Ja nie wiem czy ciepłe będą ale kupiłam Geoxy bordowe z futerkiem.Ale i tak do
      tego wpakuję stópkę w wełnianych "góralskich" skarpetachwink))
      • mama_kasi_ha Bartki czy Antylopy ? Co wybrac? A moze ktos zna.. 21.10.06, 21:59
        kozaczki Gaspar? Fajnie wygladaja smile. Mam na mysli takie z kozuchem w srodku,
        bo u nas sympatex chyba sie nie spr. bo Kasia ma tendencje do zimnych stopek.
        Mam dylemat, ktore z tych 3 wybrac. Ewentualnie biore pod uwage Naturino.
        Pozdr. Asia
        • staszka1974 Re: Bartki czy Antylopy ? Co wybrac? A moze ktos 23.10.06, 10:44
          Ja w weekend kupiłam córce cieplutkie buty na zimę w Bacie (różowy nubuk, w
          środku czarne futerko). Wyglądają na bardzo ciepłe, porządna elastyczna podeszwa
          i niezła cena (99 zł). Od tej pory postanowiłam szukać butów dla dziecka właśnie
          w Bacie, a nie jak dotąd w Bartku, właśnie ze względu na dobrą jakość za
          przyzwoitą cenę. (za te cenę miałabym problem z kupnem nawet sandałków firmy Bartek)
          • donominika Re: Bartki czy Antylopy ? Co wybrac? A moze ktos 23.10.06, 15:00
            A gdzie można kupić buty Antylopy we Wrocławiu???
          • margol9 Re: Bartki czy Antylopy ? Co wybrac? A moze ktos 23.10.06, 15:22
            ja również postawiłam na Batę,zobaczymy czy się sprawdzą,bo jeszcze tej firmy
            nie testowaliśmy.kupiłam takie,o których pisze Staszka1974,wyglądają bardzo
            fajnie i mają cieplutkie futerko.
    • babsee Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 23.10.06, 15:05
      Dołączm sie do pytania o Antylopy chociaz przyznaje ze wzornictwo maja
      srednie... Ja chyba zdecyduje sie na Bartki-w zeszlym roku mialam wlasnie z tym
      owczym futrem i bylam baaardzo zadowolona.Nigdy nie przemokly i co
      najwazniejsze- komlpetnie sie nie zniszczyly!Az bylam zaskoczona!Bo Mala szura
      nogami, codziennie spacer po laskach i parakch i nic!wygladaja jakby je ktos
      nosil przez tydzien.
      • kate8025 Re: najcieplejsze zimowe buty - z futerkiem w śro 23.10.06, 15:27
        we wrocławiu ciężko z antylopą. Chyba największy wybór jest na Zawalnej. tam jest taki nieduży sklep z butkami i ciuszkami dziecięcymi i mają rózne firmy, bartki, antylopy, viggami i chyba jakieś jeszcze.
        U nas bartki tez zawsze jak nowe, mała nosi tzrewiki juz drugi sezon i wyglądają ciągle super, wybieram zawsze te modele, z gumą na czubku.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka