Dodaj do ulubionych

Laptop dla 3 latki:)

28.10.06, 16:16
Jestem na etapie poszukiwan laptopa dla mojej coreczki.
Zwrocilam uwage na taki:

www.allegro.pl/item137325528_laptop_edu_verse_nowy_gwarancja_baterie_gratis_.html

Podobaja mi sie jego funkcje. Wyglad nie za bardzowink
Moze jakies sugestie? A moze cos polecicie?
Co sie sprawdzilo u Was?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Laptop dla 3 latki:) 28.10.06, 21:11
      Ja osobiście laptopy odradzam, przede wszystkim ze względu na maleńki,
      nieciekawy monitor, na którym dzieciak mało co widzi. Wg mnie jest na rynku
      wiele innych, fajnych edukacyjnych zabawek. Pożyczyłam kiedyś takiego laptopa
      od znajomej, aby zobaczyć, czy zainteresuje mojego 3 latka. Poza obudową nic
      nas w nim nie zachwyciło. Generalnie zabawa trwała 10 minut i to wszystko.
      Liczenia i literek uczy też np Tomisio- super zabawka dla maluszków, i wiele
      innych fajnych zabawek. Bardzo mądre, edukacyjne zabawki znajdziesz też w
      sklepie novumgrom ( www.novumgrom.pl) czy w nowej szkole (
      www.nowaszkola.com.pl). Takie jest moje zdanie.
    • iwek33 Re: Laptop dla 3 latki:) 29.10.06, 14:26
      Albo taka sluchawka:
      www.allegro.pl/item136409280__nowosc_fisher_price_sluchaweczka_mowi_po_polsku.html
      • nunik Re: Laptop dla 3 latki:) 29.10.06, 14:30
        Też kiedyś myślałam o tym laptopie ale jak go zobaczyłam w TESCO to się
        rozczarowałam. Moja 3,5 latka śmiga na zwykłym komputerze ma swoje ulubione
        programy Soccrates 101, Teletubisie, i inne. Taki laptop to zmarnowane
        pieniądze -lepsza tablica dwustronna z IKEI jeżeli nie ma tablicy.
    • agwima Re: Laptop dla 3 latki:) 29.10.06, 16:07
      Ojej to mnie zmrtwilysciesad
      Bylam pewna, ze to bedzie trafiony prezencik, z ktorego moja coreczka naprawde
      sie ucieszy.
      Ma 2,5 latka. Jest na etapie poznawania literek i uwielbia zasiadac przed
      komputerkiem i stukac w klawiaturesmile
      No i nie wiem co robic. Laptop czy nie laptop...
      Suchaweczka fajniutka i byc moze ja kupie ale dla rocznego synkasmile mysle, ze
      coreczka nie zainteresowalaby sie nia na dluzej...
      Chce jej kupic cos czym zajmie sie dluzej niz dwie minuty.
      Pozdrawiam
      • iwek33 Re: Laptop dla 3 latki:) 29.10.06, 16:22
        O wiele fajniejszy od laptopa jest Tomisio. Niestety w tej chwili nie ma go w
        sprzedazy, ale w zeszłym roku pojawił się w sprzedaży przed świętami Bozego
        Narodzenia w cenie ok.60 zł. Dla 2,5 latka jest idealny ( ja właśnie go kupiłam
        2,5 latkowi i dzisiaj, czyli po rou nadal się nim bawi. ) Tomisio jest ślicznym
        dużym ( ok.35 cm) miesiem, który na brzuszku ma jakby książeczkę z przyciskami
        ( s strony) dzieciak naciska, a buźka Tomisia rusza się i wyraźnie mówi np:
        literki, czy cyferki. Miś uczy całego alfabetu, cyfr, zadaje zagadki,
        np: "zgadnij o jakiej liczbie myślę" : dziecko naciska np 2, jeśli nie odgadnie
        misio naprowadza na poprawną odpowiedź, jest też zabawa : " o jakiej myślę
        literce" są melodyjki, różne odgłosy, jak dzieciak przez chwilę nie bawi się
        zabawką misio woła: "hej, jesteś tam jeszcze?" przy wyłączaniu żegna się z
        dzieckiem. Ja bardzo polecam, mam nadzieję, że Tomisie pojawią się w tym roku,
        bo chcę kupić chrześniaczce. Dużo fajniejsza zabawka niż laptop.
        • iwek33 Re: Laptop dla 3 latki:) 29.10.06, 16:24
          miało być napisane, że ma 3 strony tej książeczki z róznymi przyciskami,
          przepraszam za błąd
          • agwima Re: Laptop dla 3 latki:) 30.10.06, 19:57
            Oj na tomisia to juz dawno poluje ale jak narazie nigdzie nie moge go zobczycsad
            Dzis bylam z dziecmi w sklepie z zabawkami. Na polce staly laptopy - zwrocilam
            na nie uwage mojej coreczce i... ja dalej spacerowalam miedzy polkami a
            coreczka siadla na podlodze i nie mogla oderwac sie od komputerka!smile
            Baaaardzo jej sie podobal!smile
            Co prawda ogladalysmy modele w Niemczech za okolo 40 euro wiec pewnie roznia
            sie od tych z allegro za 80zlsad
            Ale po przemysleniu za i przeciw kupimy laptopa!smile
            Dziekuje bardzo za sugestie itd i serdecznie pozdrawiamsmile
            • agwima Laptop - ktory? 07.11.06, 23:23
              Witam! Podbijam swoj watek poniewaz jestem zdecydowana na zakup laptopa ale nie
              wiem, ktory wybrac.
              Oto moje typy:
              www.allegro.pl/item137325528_laptop_edu_verse_nowy_gwarancja_baterie_gratis_.html

www.allegro.pl/item138781199_laptop_edukacyjny_22_funkcje_j_polski_mk_3326.html

Bede wdzieczna za podpowiedzi i wskazowkismile
              Macie ktorys z nich?smile
              Pozdrawiam

• gucci77 Tomisio nowy 15.11.06, 21:33
                na Allegro pijawiają się używane... ale chcą za niego ok.60 zeta... to chyba
                dużo za używanego???
                • iwek33 Re: Tomisio nowy 15.11.06, 22:03
                  Dużo. Nowe były po 59 zł
                  • monikaj21 Re: Tomisio nowy 15.11.06, 22:11
                    A gdzie były Tomisie sprzedawane w zeszłym roku? Znacie może producenta tej
                    zabawki?
                    • gucci77 Re: Tomisio nowy 15.11.06, 22:41
                      firma podobno Ravensburger... przynajmniej tak podają w starych aukcjach... też
                      mi isę wydaje że dużo sad
                      • dadgam Re: 16.11.06, 12:46
                        Ja po obejrzeniu na zywo tych laptopów wybrałam jednak słuchaweczkę Fisher Price

laptopy dla maluchów mają malutkie wyświetlacze,

ale dla 4-5 latka to chyba już warto jakiś bardziej zaawansowany
                        • iwek33 wymowa głosek w laptopach 16.11.06, 23:12
                          A ja mam jeszcze taką uwagę odnośnie laptopów ( i Tomisia też). Bardzo mnie
                          denerwuje, że pokazując jakąś literę jej nazwa jest czytana niepoprawnie, tzn
                          głoska np K jest czytana jako: Ka, a nie krótko: k. Jest to błąd. Laptop zadaje
                          pytanie: zgadnij jaki to wyraz i lektor czyta: "kaozeta" : małe dziecko, u
                          którego kształtuje się słuch fonematyczny nie jest w stanie usłyszeć, ze chodzi
                          po prostu o wyraz koza. Spółgłoski powinno się wymawiać krótko: k, z, m, t, h,
                          a nie: ka, zet, em, te, ha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka