Dodaj do ulubionych

zastawka - barierka

IP: *.* 21.04.01, 21:00
Moja córeczka ma już 14 miesięcy i skutecznie zaczyna rewidować nam mieszkanie. Jedyną radą okazuje się zamknięcie jej drogi do niektórych pomieszczeń. Szukam zatem zastawek - barierek do drzwi do montażu rozporowego w drzwiach. Istotna jest jednak CENA. Z przerażeniem zauważyłam, że w warzsawskich sklepach brak takiech barierek w cenie niższej niz 150 zł. Zgroza!!! A nam są potrzebne aż trzy! Czy naprawde nie da sie nic taniej i bez niszczenia futryn geoździami? Pozdrawiam i z góry dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 23.04.01, 19:55
      CześćMy też musieliśmy zrobić barierkę na schody i też nie było nic tańszego niż 150 zl. Ale ta co kupiliśmy (Brevi) jest solidna i myślę, że warto. No ale skor Ty musisz aż 3 kupić to duży wydatek. A nie możesz po prostu zamykać drzwi do tych "zakazanych" pomieszczeń? PozdrawiamGOŚKA
      • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 25.04.01, 10:35
        Dziekuję za odpowiedź i poradę. Chyba rzeczywiscie kupimy jedna brako-zastawkle choć chciałoby się tyle ile trzeba. Przy trzech byłby lepszy kontakt z dzieckiem. Nie to co przy zamknietych drzwiach. pozdrawiam, ola
    • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 24.04.01, 09:47
      Bardzo mnie zainteresowały te barierki. Nie mam drzwi do kuchni, tylko poszerzony otwór drzwiowy. Czy w takim czymś można zamocować taką barierkę rozporową? Jak się wchodzi do takiego zamkniętego pomieszczenia?
      • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 24.04.01, 21:09
        Te barierki można ustawić na szerokość do 70-80 cm, są też szersze i węższe. Otwiera się je naciskając guziczek i podnosząc do góry. Wtedy można ją otworzyć albo od siebie albo odwrotnie. Mankamentem jest to, że przejście jest dość wąskie wtedy, ale przejść się da , chyba jest tam z 50 cm. Pewnie i tak niewiele zrozumiałaś, ale to naprawdę ciężko opisać, po prostu musiałabyś coś takiego obejrzeć. PozdrowieniaGOSIAK
        • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 21.05.01, 10:50
          Gdybyś mogła coś więcej na temat tej barierki napisać, byłabym wdzięczna. Interesuje mnie jaka to firma, ile kosztuje i gdie można kupić. Ja do tej pory widziałam tylko takie, przez które trzeba przeskakiwać albo demontować, żeby przejść. Z góry dziękuję.
        • Gość: guest Re: zastawka - barierka do Agnieszki IP: *.* 22.05.01, 10:28
          Agnieszka, ta barierka jest firmy Brevi. Kupiłam ją w hurtowni z artykułami dziecięcymi Oleńka w Szczecinie za 150 zł. Myślę że w innych tego typu hurtowniach tez takie są. Moim zdaniem ta wysoka cena jest warta zapłacenia, bo mam pewność, ze to bezpieczne. Zamontowaliśmy ją na górze nad schodami. Montuje się ją z dwóch stron rozporowo, bramka otwiera się poprzez wciśniecie guziczka (dość mocno trzeba wcisnąć, więc dziecko nie da rady) i pociągnięcie takiej wajchy. Otwiera się i do przodu i do siebie. Szczerze polecam. PozdrowieniaGOSIAK
    • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 27.04.01, 07:33
      My wpadliśmy na inny sposób - sami zamontowaliśmy niskie drzwiczki. Kupiliśmy w supermarkecie budowlanym najtańsze drzwiczki drewniane do szafek wysokości ok 80 cm(estetyczne, b.tanie - ok. 20 zł) oraz zawiasy i zwykłe zapięcie na haczyk. W sumie kosztowało nas to ok 30 zł. Wyglądało ładnie, było bardzo skuteczne i zabawne. Łatwe do zrobienia i można było przechodzić swobodnie! Ewa mama Filipa (W-wa)
    • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 23.05.01, 14:32
      W Warszawie można nabyć taką barierkę w sklepie LAPEYRE na Al.Jerozolimskich(koło Makro i E.LECLERC.Cena 120-150zł.Tańszej pewnie niestety nie kupisz, chyba, że zrobisz sama. Pozdrawiam. CZEŚĆ.
    • Gość: guest Re: zastawka - barierka IP: *.* 31.05.01, 16:44
      Jestem z woj.łódzkiego czy ktoś nie wie gdzie można kupić u nas barierkę firmy Brevi, a może któraś z mam chciałaby taką odsprzedać.Pozdrawiam Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka