Dodaj do ulubionych

wózek dla noworodka

IP: *.* 20.07.01, 07:33
Drogie mamy, czy mogłybyście mi doradzić jaki wózek kupić? Myślę o zestawie 3-częściwym - gondola, spacerówka + fotelik. Jakie polecacie? A może macie jakieś ulubione sklepy w Warszawie. Będe bardzo wdzięczna za rady.Pozdrawiam,Jola
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 20.07.01, 09:37
      Joluspróbuj przeszukać forum Zakupy wpisując do przeglądarki słowo "wózek". Otrzymasz wiele ciekawych wypowiedzi na temat, który Cię interesuje. Kilka razy rozmawiałyśmy o wózkach - o najlepszych firmach, jak również o tym, czy warto inwestować w zestawy trzyfunkcyjne.Powodzenia w poszukiwaniachAgata
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 20.07.01, 11:55
      mysle, ze to zalezy od tego jak mieszkasz. ja np mieszkam na 3 p. bez windy i mozliwosci zostawienia wozka na dole dlatego szukalam czegos lekkiego. zdecydowam sie na chicco pick up - byl najlzejszy. maxi byl w nim wozony od samego poczatku, gdy jechalismy poza warszawe sluzylo jako lozeczko, teraz jest genialna spacerowka. ma jednak dwie wady:1. trzeba nauczyc sie go prowadzic (moj maz klnie na czym swiat stoi gdy ma to robic, ja i niania jestesmy zachwycone bo juz to umuemy)2. ma duze ale plastikowe kolkadlatego teraz, jak maxi jest wiekszy i w wozku nei spi a ja zamirzam wyniesc sie na wies chcialabym kupic 3wd. przy wyborze wozka musisz myslec o sobie. polecam dawniejsze posty, jest sporo o roznych wozkach. a na sklepach sie nie znam. pozd
      • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 24.07.01, 16:01
        Witam :-)Sama zastanawiam się nad kupnem wózka - pocieszki spodziewam się we wrześniu i obawiam się, ze nie ma większego sensu kupować całego kompletu. Mam zamiar kupić teraz samą wersję głęboką, a wiosną kupić pożądną spacerówkę.Z doświadczenia wiem, ze sapcerówki z kompletów są średniej jakości. Cenowo nawet wychodzi taniej - tym bardziej, że znalazłam w jednym z podwarszawskich sklepików ładny i funkcjonalny wózek z dużym koszem, na czarnych gumowych kołach - mięciutki w prowadzeniu za jedyne 360PLN.Przeglądałam oferty warszawskich sklepów -wiem, ze są drogie. pozdr.
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 26.07.01, 08:14
      Jolu, co do sklepow: przy ulicy Jagiellonskiej 2 (Warszawa) jest maly sklepik z przemila obsluga i najrozniejszymi wozkami. Jest tez Centrum Dzieciece na Ostrobramskiej 73 (wjazd za McDonaldsem), tam tez maja wszelakie wozki. Wczoraj ogladalam wozki Bebe confort i jestem nimi zachwycona, wozek leciutki, masz od razu fotelik samochodowy przypinany do wozka, odpada Ci wiec jeden zakup, potem robisz z tego spacerowke. Kolka rozne, mniejsze i wieksze. sklada sie jednym ruchem, nawet ja umialam. :-) pozdrawiam
      • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 26.07.01, 08:26
        Z tym "odpadanie" zakupu fotelika to nie jest zupełnie tak. Owszem, na stelaż Bebe Confort mocuje się fotelik samochodowy, ale przecież za ten fotelik się płaci i to niemało. Firma jest dość droga. Obecnie zestaw stelaż + gondola + spacerówka + fotelik kosztuje ok. 2.200 zł a na pompowanych kólach więcej. Używałam wózka tej firmy przez rok. Stelaż się sprawdzał b.dobrze, mocowanie fotelika na stelażu jest świetnym pomysłem (choć nie używałam tej możliwości zbyt często, wolałam wozić dziecko w wygodnej gondoli lub w rozłożonej spacerówce). Problem był tylko ze spacerówką: jest mała, nie ma osobnej regulacji oparcia i podnóżka (jest zrobiona "z jednego kawałka") a zimą, gdy mój maluch jeździł w niej w śpiworku nie można go było posadzić, bo gruby śpiworek całkowicie niwelował siedzisko (wymodelowane w tym "jednym kawałku") i robiła się z tego zjeżdżalnia. Nie wiem, jak to lepiej wyjaśnić. W każdym razie dziecko właściwie zwisało umocowane pasami.Natomiast jestem zachwycona kolorystyką i stylistyką tej firmy.
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 28.07.01, 14:15
      Ja mam BEBECAR"a,model Grand Style.Ma duże koła ,łatwo się prowadzi.Jeżeli mieszkasz wysoko, to chyba trochę za ciężki.Cały zestaw kosztował ok. 1800 zł.Teraz kupiłabym model Style AT.Jest ładniejszy.POZDRAWIAM
      • Gość: wioleta Re: wózek dla noworodka IP: *.* 28.07.01, 14:41
        Iza jak długo dziecko może używać fotelika play z tego zestawu?
        • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 01.08.01, 14:11
          Przepraszam,że tak póżno,ale nie wchodziłam na "Zakupy".Ten fotelik jest dla dzieci od 0-25 kg;czyli do ok.7 lat.Montuje się go na trzy sposoby w zależności od wieku i wagi dzieciaczka.Jestem z niego naprawdę zadowolona.POZDRAWIAM
          • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 01.08.01, 14:15
            No i znowu przepraszam!!!Tobie chodzi o fotelik z zestawu Bebecar"a!!!Ten fotelik jest od 0-13kg.Ja musiałam z niego szybciej zrezygnować,bo mój Bartek jest wysoki i miał skurczone nóżki (bo montuje się te foteliki tyłem do kierunku jazdy).Teraz kupiłam mu fotelik PLAY BEAT od 0-25kg.POZDRAWIAM
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 01.08.01, 07:30
      Dziękuje bardzo wszystkim za rady. Ostatnio zwiedziłam trochę sklepów. Centrum Dziecięce na Ostrobramskiej jest faktycznie niezłe.Pozdrawiam,Jola
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 01.08.01, 08:20
      My również rozglądamy się za wózkiem z fotelikiem dla naszej córeczki, która ma przyjść na świat lada chwila.Zdecydowaliśmy się na Inglesinę z fotelikiem Play.Firmę tą polecił nam sprzedawca w hurtowni, który zna i handluje wszystkimi wózkami na rynku. Okazuje się, że nie wychodzi aż tak drogo, a wózek jest naprawdę wspaniałej jakości, super resorowanie i wykonanie, podobno nie mają jak dotąd na niego reklamacji. W moim przypadku nalepiej sprawdzą się duże zwykłe koła, lżejsze od pompowanych, a również wygodne w prowadzeniu, nie zajmujące tyle miejsca.Zastanawiamy się nad wózkiem głębokim Camilla - cena bez spacerówki 1180zł, spacerówka 250zł (można dokupić później), fotelik z łącznikiem 400zł. Gondola ma pełno bajerów - wywietrzniki, kołyskę w gondoli, regulowny kąt oparcia siedzenia. Druga tańsza opcja to wózek na tym samym podwoziu Inglesiny z gondolą produkowaną w Polsce przez firmę Miko.Kosztuje jedynie 750zł, spacerówka 150zł, ale bez wspomnianych bajerów. Oczywiście jest możliwość zamontowania fotelika Play.Czy warto zapłacić 400zł więcej za wymienione wyżej udogodnienia? Czy w praktyce często się je wykorzystuje?
      • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 01.08.01, 09:02
        Czesc! Ja tez mialam gondole z tymi "bajerami" i korzystalam ze wszystkich, z jednych wiecej a z innych mniej: mysle ze z wywietrznika to bedziesz malo korzystac, bo lato sie powoli konczy :( Funkcja kolyski przydala mi sie jak przez pewien czas corcia spala w gondoli zamiast w lozeczku - latwiej sie usypia. A regulowane oparcie tak od ok 4 m-ca to super rzecz, chociaz nie jest idealne - dziecko potrafi "zjechac" pupcia w dol i miec tylko zgieta szyje a nie podparte cale pleki. Ale i tak uwzazm ze to wygodniejsze i zdrowsze niz poduszka. A czy to warte 400 zl, to musisz sama ocenic :) Pozdrawiam!
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 01.08.01, 15:49
      Mój mąż właśnie był w Poznaniu, gdzie ma siedzibę importer Inglesiny i kupił wózek inglesina Miko - Paola, głęboki,spacerówkę, najlepszy fotelik Play i łącznik - wszystko za 1215zł. A więc jeszcze po lepszych cenach niż te które podali mi w hurtowni.Mam nadzieję, że moja córeczka i my będziemy zadowoleni z takiego zakupu.
    • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 16.08.01, 10:50
      Witam,Jestem na bierząco, więc mogę dać małą radę. Kupiłam wózek trzy częściowy Bebe Comfort - Trophy i generalnie jestem bardzo zadowolona. Jest jednak jeden szkopuł. Mój dzisiaj trzy miesięczny Maluszek nie znosi spacerów w gondoli, nic nie widzi a oprzecież dookoła tyle ciekawych rzeczy. Spacerujemy więc używając nosidełka, które w tym modelu jest osobnym wariantem. W związku z tym gondola przydała nam się zaledwie kilka razy /uważam to za niepotrzebny wydatek/ Chyba że rodzisz zimą ponieważ nosidełko jest zbyt małe żeby dzieciątko otulić przed zimnem. Mój Alex zimą i tak już będzie siedział /mam nadzieję/ i "przeskoczy w spacerówkę. Radzę Ci zatem zastanowić się czy gondola jest zupełnie niezbędna. Nosidełko jest tak wyprofilowane, że maleństwu już od pierwszych dni życia jest w nim wygodnie. Poza tym polecam ten model, bo jest bardzo funkcjonalny /np. można zdjąć całkowicie całą tapicerkę i wyprać ją w praleczce co w przypadku jasnych kolorów jest bardzo ważne/ ma również kilka wariantów resorowania w zależności od powierzchni drogi. Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 17.08.01, 08:09
        Cześć!Zastanawiam się nad Inglesina Classic-nie wiem,dlaczego,ale bardzo mi się podoba.Chciałabym poznać opinie na temat tego wózka.
      • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 20.08.01, 09:34
        ja miałam Bebe Confort, ale wydaje mi się, że tapicerak ma na wszywce znaczek, że można prać tylko ręcznie. Lepiej sprawdź.
        • Gość: guest Re: wózek dla noworodka IP: *.* 21.08.01, 08:52
          agata napisała/ł:> ja miałam Bebe Confort, ale wydaje mi się, że tapicerak ma na wszywce znaczek, że można prać tylko ręcznie. Lepiej sprawdź.Prałam wielokrotnie w pralce i to nie tylko tapicerkę ,ale nawet budę (razem ze stelażem). Bez problemów :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka