Dodaj do ulubionych

UWAGA WIRUS

IP: *.* 27.07.01, 07:52
Piszę w edziecku bo tutaj wchodzą chyba wszyscy.Niestety dostałam wirusa Sircam czy jakoś tak, podobno jest groźny, wysyła sie automatycznie do wszystkich osób z listy adresowej. Niby wywaliłam od razu nie otwierając , ale na wszelki wypadek proszę AnetęDr, Ignis, Dalię, Renika, MadzięzTorunia, Tyskę, Bogusię ,Violę, Fynn, dziewczyny gdyby cos przyszło ode mnie z załacznikiem, wywalać, nie zastanawiać sie.Być może będzie OK, nasi informatycy działaja, ale zawiadamiam tak na wszelki wypadek.sad sad :(Kalina
Obserwuj wątek
    • Gość: AnetaDr Re: UWAGA WIRUS IP: *.* 27.07.01, 13:00
      Kochani, przestrzegam przed tym wirusem. Pojawia się jako załącznik z dwoma rozszerzeniami (np. doc.pif). Zazwyczaj list ma treść Hi! How are you. I send you this file in order to have your advice. Za każdym razem przychodzi od kogoś innego i z innym subject"em. Zainteresowanych odsyłam na stronę: http://mks.com.pl.PozdrawiamAneta
      • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS IP: *.* 27.07.01, 13:38
        Własnie dziś dostałam taki e-mail od kogoś nieznanego!!!!!!!!! EWA
        • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS IP: *.* 27.07.01, 14:47
          Ja też!
          • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS IP: *.* 27.07.01, 15:03
            Wirus jest rozsyłany do wszystkich osób zapisanych w Twojej książce adresowej w programie pocztowym i załącza adresy mailowe z niej, tak więc np. po dotarciu do kogoś z książki adresowej Twojej (np. koleżanki), i otworzeniu przez tą koleżankę załącznika, jest automatycznie rozsyłany do wszystkich z jej książki adresowej, Twojej i tego kto do Ciebie przysłał ... więc nie zdziwcie się jak zaczniecie tego dostawać straszne ilości!Mój mąż już przeżywa inwazję :-)
            • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS - rozwiązanie IP: *.* 28.07.01, 12:41
              Wirus SirCam narobił mi już sporo kłopotów - zdążył wysłać (bez mojej wiedzy) masę moich prywatnych dokumentów do różnych osób z książki adresowej... ale dzięki zawartym poniżej informacjom udało mi się go skutecznie usunąć i wyleczyć komputer :)Adam> Podaje do wiadomosci ze pojawil sie nowy virus o ktorym juz wspominano:> "SIRCAM" => W32.Sircam.Worm@mm .>> Wirus ten rozprzestrzenia sie przez -e-mail i NIE USUWAJA go> standartowe programy A/Virusowe.> Pokazuje sie w poczcie jako normalny post od jakiegos osobnika np.:> Andrew Reynolds i nazwisko nadawcy z ktorego kompa zostal wyslany.> Towarzyszy mu zalacznik ktory JEST VIRUSEM.> Po otwarciu listu mamy tresc:> "I send you this file in order to have your advice. See you> later.Thanks"> lub Hi! How are you lub po hiszpansku " Hola como estas".>> Pod zadnym pozorem nie wolno otwierac zalacznika.> Zrobienie "DELETE" tego otwartego listu nie wyrzuca virusa gdyz> instaluje sie on w plikach znajdujacych sie w "smieciarce".> Otrzymalem zawiadomienie z Symantec ktory udostepnia przyrzad do> usuwania tego virusa.> Nalezy wejsc na ; http://www.sarc.com/avcenter/FixSirc.com> (wazna wielkosc liter) i sciagnac ten program i schowac go> na jakimkolwiek dysku w komputerze (uwaga program nie dziala jezeli> jest zachowany na dodatkowym dysku zewnetrznym) lub poprostu w desktop.> Nastepnie nalezy zamknac wszystkie programy A/Virusowe oraz wylaczyc> sie z Sieci jezeli sie ma> twarde lacze.> Teraz trzeba kliknac podwojnie na ten sciagniety program i reszte> zalatwi sie samo.> Jezeli w komputerze nie doszlo do zakazenia to na koncu pokaze sie> tabelka informujaca o tym ("No virus found").> Jesli jednak komputer zostal zakazony i po uruchomienia programu> FixSirc.com i przeskanowaniu dysku otrzymacie komunikat o nieudanej> probie usuniecia wirusa "infection removal unsuccessful" to należy> uruchomić komputer w trybie awaryjnym (po to by zadne inne > programy nie byly uruchomione) i ponownie "odpalić" FixSirc.com
              • Gość: Ola Re: UWAGA WIRUS - rozwiązanie IP: *.* 07.08.01, 20:57
                Mam pytanie,Mam konto w wirtualnej polsce. Ostatnio dostałam automatycznie generowany e-mail, że ich program antywirusowy odkrył wirusa adresowanego do mnie. E-mail został zniszczony, a do mnie dotarły tylko nagłówki. Pytanie: czy jeśli otworzyłam tę wiadomość, wirus wciąż mi grozi?
                • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS - rozwiązanie IP: *.* 07.08.01, 21:11
                  Nie nic już Ci nie grozi, dostałaś już tylko informację, że e-mail z wirusem został zniszczony. Pozdrawiam Ela
              • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS - rozwiązanie IP: *.* 08.08.01, 16:57
                Adamie,Pytanko; uruchomiłam ten program ( klikając na "Start" kt. ma automatycznie usuwać wirusa) ale po zeskanowaniu dokumentów na dysku twardym program tylko zasygnalizował, że znalazł wirusa i co dalej? Pozdrawiamiwona
    • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS IP: *.* 07.08.01, 10:45
      Dzieki Adamie za pomoc w usunieciu tego dziadostwa! Wczoraj tez do mnie to doszlosad(Jeszcze raz wielkie dzieki!!!!!!!
      • Gość: guest Re: UWAGA WIRUS IP: *.* 07.08.01, 14:49
        świetnie dostaję co dzień kilka maili z tym dziadostwem!wszystko kasuję od razu i będzie ok prawda? mąż by mnie zabił jakbym mu zniszczyła dysk...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka