Dodaj do ulubionych

TRÓJKOŁOWIEC

IP: *.* 24.08.01, 09:13
Hej!Przymierzam się do kupna wózka trójkołowego.Zastanaewiam się tylko , czy są gdzieś modele poniżej 10 kg wagi?Jakie firmy produkują w/w wózki?Proszę o opinie, radywink)
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 24.08.01, 09:27
      Cześc, Nie posiadam Trójkołowca, ale przyznaję że bardzo mi się podobają i wyglądają na solidne i wygodne spacerówki. Z tego co wiem to tego typu wózki produkują firmy: Chicco, Quinny, Bebe Confort. Wydaje mi się także że nie uda Ci się znależć tego typu wózka poniżej 10 kg.PozdrawiamViolka
      • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 24.08.01, 11:12
        Ponizej dziesieciu kilo sa na wwww.babycener.com,ale to sa wyczynowe trojkolowce tylko do biegania a nie takie w miiare uniwersalne wozki jakie mozna dostac u nas. Sama mam trojkolowca i go kocham :))) a waga sie nie przejmuj, bo ja nim wjezdzam wszedzie,chociaz po wsadzeniu tam mojej progenitury sztuk trzy i zrobieniu zakupow, przy wjezdzaniu na schodzy troszeczke odksztalcila mu sie rama.....
    • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 24.08.01, 11:51
      Everest bebe confortu waży 9,3 kg. Mam go i polecam.
    • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 24.08.01, 12:25
      Dziewczyny , ale ja mieszkam na 4 piętrze, więc nie dam rady wnieść powyżej 10 kg!!!Po schodach mi nie wjedzie przecieżcrying((A w dodatku mieszkam na peryferiach i często korzystam z autobusucrying((Gosiu26, a jaki Ty masz model wózka?
      • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 24.08.01, 14:52
        Ja mieszkam na drugim- po schodach wjezdzam, do autobusu wjezdzam jeszcze szybciej a do tramwaju to juz w ogole.....A mam Chicco runner, dostalam go wiec nie mialam wyboru, ale z perspektywy czasy sie ciesze, bo ten model ma najwieksze kola, co wlasnie przydaje sie na jazde po tak ekstremalnych elementach jak schody. Mowi ci cos termin moment obrotowy? Jesli kiedykolwiek wpadlas kolami do rowu to na pewno :)Jesli przezyje fasolke ten moj wozek, to bedzie mial u mnie dozywotnio miejsce w piwnicy.... chociaz przy moich zdolnosciach kierowcy i fakcie, ze potrafie tam wsadzic osmiolatke- nie wiem :)Quinny szalenczo mi sie podoba..... Jesli masz troche kasy to sprawdz serwisy zachodnie- na mastera czy Vise kupisz wszystko a oni tam maja leciutkie, sama widzialam do plecaka sie mieszcza prawie :)
        • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 24.08.01, 15:12
          Gosiu jakiej średnicy kółka są w tym Twoim wózku, powiedz jeszcze, że nim zjeżdżasz na dół po schodach to nie uwierzę?!Mieszkasz w Polsce?Do polskich autobusów to chyba tylko czołgiem by wjechał, za wysoko jest podłoga w stosumku do podłoża.Idzie gdzieś na inecie obejrzeć ten Twój wózio?
          • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 25.08.01, 00:17
            Oczywiscie ketty,ze zjezdzam i wjezdzam po schodach, mieszkam jak najbardziej w Polsce :))) Oczywiscie,kiedy sie wsiada do takiego autobusa, to trzeba wozek za soba pociagnac ociupinke,ale bez porownania mniejszy jest to wysylek niz najlzejszy nawey wozek podnoszony :)Ja mam 1.55 wzrostu i ciagle bywam w ciazy wiec na duzy wysylek mnie nie stac :)Kola maja okolo 40 cm srednicy, nie wiem ekierka jaka znalazlam o tej porze ma tylko dziesiec cm, wiec moj pomiar moze byc obarczony bledem.... ale tam mniej wiecej ten rzad wielkosci. A Obejrzec mozna go w poscie o kupnie wozka w sklepiku. cos tak kupie chicco runner albo St morriz czy cos takiego....Agata, moderator emamy tez kiedys pisala, ze wjezdza wozkiem do autobusu a z tego co wiem ma bebecar, wiec kola na pewno mniejsze. No i mieszka w Polsce.
            • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 25.08.01, 05:20
              No ja mimo wszystko nie umiem sobie wyobrazić;)))Wchodzisz najpierw Ty do autobusu, a wózek ciągniesz?Kurcze przydałoby mi się takie cudo!//jeszcze dziś polatam po sklepach i poszukam...muszę zobaczyć jak toto wyglądasmile)
              • nervusmama Re: TRÓJKOŁOWIEC 30.07.03, 13:25
                polecam chicco footing 9kg ale ciezar jakos tak rozlozony ze nie czuc
            • poolanka Re: TRÓJKOŁOWIEC 31.07.03, 21:06
              Hej! Ja też wjeżdżam po schodach chicco runnerem. Przyjemne to to nie jest, ale
              mozolnie powoli osiągam 3 piętro. A w dół to po prostu pryszcz -hop i jesteśmy
              na dole. To oczywiście te ogromniaste koła!! Tylko że wygląda przez to tak, że
              mówimy na niego riksza albo taczka (zależnie od humoru). Mam też parasolkę na
              wypady do sklepów, ale wnoszenie z małym to tragedia. A taczce niestraszne
              żadne wertepy, prowadzi się super!!
    • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 25.08.01, 23:13
      Dziewczyny, tyle dobrego wyczytałam tu o trójkołowcach, ze też zaczęłam się zastanawiać. Powiedzcie więc jeszcze jak się składają i jakie mają rozmiary po złożeniu. Aha, wiem ze trójkołowce są też niemieckiej firmy ABC Design (waga chyba ok. 13 kg).Sylwia
      • wieczna-gosia Re: TRÓJKOŁOWIEC 30.07.03, 10:59
        do gory
        • reszka2 Re: TRÓJKOŁOWIEC 30.07.03, 13:05
          Gosia, po co wywlekasz wszystkie trójkołowce na górę? Pytam z czystej babskiej
          ciekawości.
          • wieczna-gosia Re: TRÓJKOŁOWIEC 01.08.03, 08:18
            dla ingi wink
    • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 27.08.01, 09:19
      W sobotę widzialam w sklepie firmowym chicco trójkołowiec - waga poniżej 10 kg i cena 999 zlotychMarta
      • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 27.08.01, 09:34
        Jaki model???
        • Gość: guest Re: TRÓJKOŁOWIEC IP: *.* 27.08.01, 10:36
          Niestety nie zapamietałam.
    • ingi Re: TRÓJKOŁOWIEC 30.07.03, 14:01
      Witam!
      A ja ciagle szukam tu milosnikow trojkolowcow... Wozkiem ponizej 10 kg, jest
      zachwalany przeze mnie Baby Jogger II lub z rozkladany do spania BJ III. Wazy
      on tylko 7,5 kg a nadaje sie dla dziecka do 5 roku zycia. Posiada kola 16",
      ktore ulatwiaja zycie i spacery kazdej matki. Sama mam taki i bardzo polecam.
      Jedyna wada, to wysoka cena.
      -Ilona
      PS: Zapraszam mamy posiadajace trzykolki do korespondencji i wymiany
      doswiadczen.
    • dar20001 Re: TRÓJKOŁOWIEC 31.07.03, 09:59
      Cześć,
      jest trójkołowiec na stronie bebecara www.godex.com.pl
      Tada
    • mamajuliana Re: TRÓJKOŁOWIEC 07.08.03, 17:27
      Od kilku dni mamy Graco Expedition 3 i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wózek
      podobno waży 10,2 kg, ale Julek waży 10 kg i jak wezmę go na rękę a wózek do
      drugiej ręki, to wózek jest lżejszy smile, kosztował 426,00 zł, więc cena też do
      przeskoczenia, chociaż nie ukrywam zbierałam długo, hehe.
      Wózki graco znajdziesz na: www.euro-trade.com.pl
    • malwina18 Re: TRÓJKOŁOWIEC 08.08.03, 12:28
      Mamy baby jogger III. Doskonale nam sie sprawdza nasza córka jeździ w nim odkąd
      skończyła 2,5 miesiąca. Te wózki sa bardzo lekkie, nadają się dla dzieci od 6
      tygodnia życia do 4 lat. Bardzo polecam. Jeśli masz ochotę pooglądać wózki to
      wejdź na stronę www.babyjogger.com. Pozdrawiam
      Alicja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka